Wetenschappers ontdekken nieuw vermoeden

‘Dit hebben we nog nooit eerder aangenomen’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vermoed dat men hier op een reeds eerder vermoeden van de Mayakalender is gestuit en dat men dit onterecht als een nieuw vermoeden wil claimen. Ook Philips heeft dit vermoeden in 1931 nog een keer onder de microscoop vermoed, maar men vermoedde dat dit vermoeden de afdeling kleurentelevisie niet uit de problemen zou helpen. Omdat vermoeden ontzettend veeleisend is en slaap veroorzaakt zou Merck vermoedelijk willen investeren in een onderzoek of vermoeden misschien als slaapmiddel aangewend kan worden.

Reageer
gravatar

Onder artsen heerst het sterke vermoeden dat dat het ‘nieuwontdekte vermoeden’ vermoedelijk te maken heeft met een viraal veroorzaakte deficiëntie van hersencellen en synapsen bij politici en van een vleesetende bacterie die zich voedt met gewetenscellen in de prefrontale lob bij bankiers en andere parasitaire levensvormen. Vermoedelijk zal de Medische Tuchtraad een commissie, subcommissie en een stuurgroep formeren die onderzoek gaan doen naar het risico van intercollegiale besmetting tussen beide beroepsgroepen en de overdracht hiervan op normale mensen. Uitslag vermoedelijk rond de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

Reageer
gravatar

Het blijft een vermoeden tot het tegendeel is bewezen. Dus ik vermoed dat de dame op de foto er met een taakstrafje af gaat komen. Tenzij Prof. Bokhoven zich nog in het verhaal gaat mengen. Dan zijn de gevolgen voor zowel vermoeden als dame niet te overzien.

Reageer
gravatar

Zo te zien is de wetenschappelijke wereld nogal in beroering geraakt; kortgeleden al dat Speld-artikel over wetenschappers die de factor “gevoel” in tot dan onaangevochten axioma’s introduceren. Nu weer “vermoedens” die via de electro-microscoop worden ontdekt. Deze moeten dan wel heel erg klein zijn; horen we hier nog iets van als zij nanotechnologisch falsifieerbaar zijn?

Reageer
gravatar

Ik ben al tijden chronisch vermoeid en niet alleen door het lezen van de overigens razend interessante artikelen over wetenschappers en hun vermoedens.
Ik begin het vermoeden te krijgen dat Bram M. (zie reactie 13!!) niet helemaal betrouwbaar is. Was mijn wijn niet duur genoeg? Had ik er cash tussen moeten doen en zo ja in welke valuta? Vragen, vragen, vragen….. De wetenschap helpt me geen stap verder in deze. Ik trek nog maar een pak wijn open; vermoedelijk het verstandigste gezien de buitentemperatuur en mijn -in toenemende mate- afhankelijkheid van alcohol. *gaat schaar zoeken*

gravatar

Leuke woorden speling… vermoed/vermouth hietbrink niet alleen maar maakt het dialekt-diets ook waar.
Vermoede=voor-mij-houden en om dat je onzeker je voorlopig daar niet over uitspreekt, want de geleerden willen bewijzen in die kringen. Vermout=ferm-mouth=mout en hop waar mee de sterkte der dranken bepaald. Raadpleegt U nu de zogenaamde etymologische woordenboeken, dan staan die woorden er niet in… of te wel een gefantaseerde betekenis met door verwijzing naar een vreemde taal… en de woorden… vermoedelijk… niet zeker, waarschijnlijk, oud Noors, zou kunnen,onbekend en dat laatste geld voor maar al te waar. Toen kwam Hietbrink in 1983 met de oplossing… een alfabet van 360 letter klanken daaaaar waaaar alle alfabetten er maar een 30 tal hebben… waar mee je precies kunt zien hoe woorden dialekt-diets zijn ontstaan en alle woorden der doden en levende talen terug kunt verklaren… het hangt bij hem thuis (als museum stuk) enorm uitvergoot in 40 vierkanten meter te wachten op dat de eerste woorden weetschapper of journalist eens komt kijken… Het is op TV bij man bijt hond al eens uitgelegd aan een klas=kal-les, met moeilijk meekomende buitenlandse kinderen… die er tot-taal geen moeite mee hadden… (bevestigend) dat het klopt en onmogelijk nog ooit schrijf fouten te maken. Mensen die naar betekenissen van woorden zoeken kunnen wat Hietbrink betreft voortaan beter op ‘de speld ‘ terecht.

gravatar

Ik heb het wettelijk vermoeden dat dame op de foto door een microscoop kijkt.

Ik wijs u erop, dat volgens het Burgerlijk Wetboek (artikel 1352) dit vermoeden onweerlegbaar is en dat hiertegen dus geen bewijs van het tegendeel toegelaten wordt.

p.s.
Ik verzamel nog steeds wijnkistjes met papiergeld.

Reageer
gravatar

Ik heb het voorgevoel dat Diederik Smit nooit een goed wetenschapsjournalist zal worden, als hij blijft gissen naar de werkelijke betekenis van het wetenschappelijke vermoeden, aangenomen dat hij zulks zou willen zijn.

Wat klopt er dan wel van het bericht?

Op strenge wetenschappelijke gronden heb ik in aangenomen dat de aap van de mens afstamt. Dat noem ik The presumption of Paulussen in mijn recente publicatie in de Journal of Evolutionary Biology. Daarin bewijs ik bovendien, dat de aap ongeveer 200.000 jaar geleden de verstandigste weg heeft gekozen.

Reageer
gravatar

Die lastige spelling ook altijd. Ik vermoed daarom dat hier eigenlijk vermouth wordt bedoeld.
(en ‘aangenomen’ moet natuurlijk ‘ingenomen’ zijn)

Reageer
gravatar

Bah, heb ik mij jaren weten te verbergen en op een ongelukkige dag wordt ik toch nog ontdekt !
Wel was het voor mij een oogopener om de dame op de foto te ontdekken; maar meer dan het uitwisselen van beleefdheden zat er niet in.

Reageer
gravatar

Het vermoeden van ondergetekende stelt dat een wetenschapper die slechts vermoedens rondstrooit wel erg gemakkelijk de credits voor nog onbewezen stellingen probeert te krijgen. Maar ook dat is slechts een vermoeden, hoor…

Reageer