NIEUWSBREAK: BN’er zegt dingen

'Ja, heel stom dit, maar ik heb dit dus totaal niet gevolgd'

Wat vindt een willekeurige BN’er zonder kennis van zaken van het nieuws? We vroegen het de voormalige stem van Lingo.

Vandaag zijn er wederom dingen gebeurd. Hoe kijk jij daar naar?
Ik hoor het nu voor het eerst. Als het klopt, is het nog ernstiger dan ik dacht. Maar goed, je zag het aankomen.

Er is een showbizzkoppel uit elkaar.
Ik snap niet dat zoiets oninteressants nieuws is. Bovendien is het geen verrassing, omdat zij vorige maand al in een interview met de Story had gezegd dat ze niet blij was dat hij in RTL Boulevard had gezegd dat de uitgelekte foto’s in de Privé ten onrechte waren verkregen. Nou, dan moet je net mij hebben. Ik kan daar echt kwaad om worden.

Is het terecht dat de spaarders in Cyprus moeten bijdragen?
Hier spelen eigenlijk twee dingen: ten eerste heb ik geen idee waar ik het over heb. Ten tweede en misschien nog wel belangrijker: de precedentwerking voor depositogarantiestelsels is door zowel de ECB als de Eurogroep stelselmatig onderschat, waardoor de markten nu reageren op iets wat in 2008 al voorkomen had kunnen worden als overheden banken hadden gedwongen om giftige leningen af te stoten. Als een financiële sector zeven keer zo groot is als een overheid kun je niet verwachten dat je als spaarder buiten schot blijft, denk ik dan.

Deze week maakte Herman van Rompuy bekend dat hij in 2014 zal stoppen als voorzitter van de Europese Raad. Dit heeft opnieuw de discussie doen oplaaien over de democratische legitimiteit van de Europese instituties in relatie tot de economische stabiliteit van de eurozone. Hoe zie jij de relatie tussen het democratisch deficit enerzijds en de macro-economische ontwikkeling van de Europese Unie anderzijds?
Ja, heel stom dit, maar ik heb dit dus totaal niet gevolgd.

Tot slot: zeg het maar.
Wanneer wordt dit eigenlijk uitgezonden?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Definitie BN-er: een middelmatig begaafd, doch bovenmatig geprofileerd wezen dat door een (on)gelukkig toeval in het komkommerseizoen in de schrijvende en/of beeldende media terechtkwam en er sindsdien in slaagt zijn/haar aanwezigheid in de media te rekken door a-selectief op te draven in publieke en commerciële talkshows, paneldiscussies, kook- en koffieleutprogramma’s, nieuwsrubrieken en -zo vaak mogelijk- ‘in het kader van de door de regering ten behoeve van de politieke partijen gevorderde zendtijd’ (zie: Jack de Vries, Alexander Pechtold en Diederik Samson) of (voor de desperaten onder hen) in tv-reclames voor bekende biermerken, gsm’s, prefab maaltijden, face-lifts of meer gerichte cyclische, delicate, reclames (tampons e.d.). Leefregel: slechte publiciteit is beter dan geen publiciteit en de volhouders komen ooit bij of via Joop van Ellende op de planken (of ertussen). Bij gelijke geschikheid gaat de voorkeur uit naar obesiete negroïden.

Reageer
gravatar

Beste Frederik Uw definitie van een BN’er is per definitie onjuist, of u heeft zicht verschrijven. Hopelijk dat dit bij uw patienten niet gebeurt bij het uitschrijven van de recepten.
Het moet zijn is matig begaafd en zeker niet middelmatig.

gravatar

Misschien moet een zoekactie opgestart worden, klein te beginnen met een Amber alert? “Gezocht een feestpuntmuts met daaronder een kabouter”.

Het ding is natuurlijk van zijn schoudertjes afgegleden en nu kan de kleine er niet meer uit.
Volgende keer bretellen monteren in die muts, Paulus; van die brandweerbretellen, die droeg mijn opa ook.

gravatar

Kortheidshalve op een rijtje:
22a Jeettje: inderdaad van ‘F. Wrederik’ naar kortweg ‘Frederik’ (ter vermijding van fiscaal-technische misverstanden in de maatschap met mijn tweelingbroer ‘F. Wroderik’) en
22c ZZPeester: ‘matig begaafd’ is een diffuse en weinig expliciete indicatie die individueel zeer uiteenlopend kan worden uitgelegd, met -bijvoorbeeld- het eigen IQ als normstelling. Ik persisteer dus in ‘middelmatig’, maar het staat u natuurlijk vrij er andere maatstaven en duidingen op na te houden. Vergelijkenderwijs kan het begrip “ouwe hoer” slaan op óf uw leeftijdscohort óf op de dienstjaren van uw ‘professionele gereedschap’

gravatar

Het is weer ambras in Belgenland. Uitgerekend een Tsjeef (=christendemocraat) wil onze Pinkstermaandag als feestdag afschaffen. Dit zou merkbare % aan zijn BNP toevoegen. Iedereen bekijkt die Tjeef natuurlijk heel erg scheef. Zelf vindt hij dat hij voorlijk is omdat ze ‘in het buitenland’ ook al de mensen hun Pinkstermaandag afgepakt hebben.

Een Tsjeef is voor geen haar te vertrouwen. Ik vraag me dus af of ze jullie echt al feestdagen afgeluisd hebben?

Reageer
gravatar

Voornoemde tjeef is klaarblijkelijk katholiek. Ware deze figuur historisch ook maar enigszins onderlegd, dan had die geweten, dat zelfs een deel van ons land, dankzij bovenmaatse verzetsprestaties in de strijd tegen de Spanjolen, van de Prins het onvervreemdbare recht op een vrije Pinksterdinsdag heeft gekregen. Een vrije pinksterdinsdag heeft geen betekenis, indie die niet wordt vooraf gegaan door een vrije pinkstermaandag.
Hoe zou een paap daar ooit aan kunnen tornen?

gravatar

Beste Bøs Showfør. Deze keer heeft u de verkeerde afslag genomen.
De spanjaarden hebben niets met Pinksterdinsdag te maken, veel meer met Hemelvaart. Zij hebben menig verloren zieltje deze richting opgeholpen.
Nee het recht op pinsterdinsdag is ingesteld door Guillaume Groen van Pinksteren. Als lid van de Kamer van Grondwetsherziening heeft hij dit voor elkaar gekregen.

gravatar

Dit nu noemt men een bewijs uit het ongerijmde.
U bewijst uzelf hiermede geen goede dienst, aangezien u nu een fors aantal onbekende Nederlanders tot domheid veroordeelt.

Ik, bijvoorbeeld, herken mij hier niet in en werp deze beschuldiging verre van mij. Als ik dommepraat uit had willen slaan, was ik wel BN-er geworden.
Maar daar ben ik te verstandig voor.

gravatar

Dom is een relatief begrip, waar je alle kanten mee uit kunt. Je kunt bij voorbeeld mensen met een IQ van 150 dom noemen door ze te vergelijken met mensen met IQ 200. Aan de andere kant kun je mensen met een IQ van 150 intelligent noemen door ze te vergelijken met mensen met IQ 100.
U snapt wel waarom ik speciaal het getal 150 kies? Zo niet, dan ligt uw IQ lager dan 150.

gravatar

Beste Carotte wilt u geen eigen conclusies trekken doch deze toetsen aan de beroemde tabellen van de heer Spaland?

gravatar

De BN’er zegt dingen waar de lommerd geen kwartje voor geeft.
Hij stelt dat de spaarder niet mag verwachten buiten schot te blijven.
Ik zou wel eens willen weten wie die BN’er wel mag zijn maar ik heb het vermoeden dat het om Jeroen Distelbloem gaat.
Hoe kan een spaarden nog enig inzicht krijgen in de financiële wereld wanneer de Rabo Bank vandaag nog openlijk adverteert; Maak er een potje van.
Hier dienen kamervragen over gesteld te worden. Zelfs de elementaire rechten van de spaarder zijn in het geding.
Banken maken er al jaren een potje van maar om dat nu ook nog openlijk te propageren gaat veel te ver.
http://www.facebook.com/rabobank?sk=app_538484226182028

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens. Je kunt te ver gaan met overal een potje van maken. Misschien kan Premier Erdogan daar vandaag ook iets over zeggen!

gravatar

Een economisch deficit is het. Jazeker. Want waarom krijgen die Europese Uniers een Macro pas en moet ik mijn boodschappen doen bij de Aldi? Het is gewoon niet eerlijk.

Reageer
gravatar

Hiermee is definitief het bewijs geleverd dat zelfs BN’ers tot leren is staat zijn: in plaats van de oorspronkelijke 5-letterwoordcombinaties is men na decaden zo ver dat 6, 7, 8 en zelfs 10-letterwoorden samengesteld kunnen worden.

Hoewel hier deze BN’er het wel erg op de spits drijft: ik merk dat 12, 13 en zelfs méérletterwoorden gebruikt worden; het doet wat aanstellerig aan.

Overigens een kardinale fout in het spel dat ‘Solex’ nog immer niet tot de goedgekeurde woorden behoort.

Reageer
gravatar

Heer Jeetje kunt u mij ook op weg helpen waar ik dat wonder kan aanschouwen. Wanneer ik naar programma’s van BN’ers kijk komen zij niet verder dan woorden met hooguit vier letters en herhalen deze dan ook steeds weer. Voorbeelden; Vet, Cool, F*ck

gravatar

Mijn beste Zerk, U is te ongedurig. Lingo bestaat al vanaf 1989 met diverse presentatoren. In de huidige ‘snelle’ tijd, waar de omloopsnelheid van programma’s in milliseconden wordt gerekend, is dit wellicht te veel gevraagd.

Maar bent u niet in de war met soapseries? Daar zijn dit nu eenmaal standaarduitdrukkingen in het script.

gravatar

Ik ben het hier volkomen mee eens, alhoewel men niet altijd met een vork hoeft te prikken om te zien of de aardappels gaar zijn. Ook snap ik het gedeelte niet waarin de geïnterviewde beweert dat er zo weinig gepresteerd wordt. Doet hij zelf iets? Kent hij het beroep van dichtbij? Heeft hij zelf wel eens een peesontsteking gehad?

Reageer
gravatar

de vork in de steel zit zo…
Hoe de work=werk in de stiel=stijl zit…
Duizenden spreuk woorden wederom duidelijk door kennis der dialekt-diets. Dus hoe het werk in zijn stijl=beroep beoefend wordt. Dat is geen stijl=style=dat is geen beroep.
komt vrienden in de ronde
men naast=neust van eene stiel
ik zal u gaan verkonden
hoe ik door het slijpers wiel
den kost verdien voor vrouw en kind
vaak bloot gesteld in weer en wind…
van leren al om en laat…
van links om rechts om draait mijn steen
door het roeren van mijn been… ju ju ju=ja.

gravatar

Wie nu denkt dat de duizenddichter alles uit boeken heeft… glad mis!
Een enkel boek wel eens in-gekeken…
K.Van Der Laan en Hietbrink is ongediplomeerd… dus…weg wezen jij Hietbrink.
Voor spelt dat: de ganse faculiteit=vak-kal-uwe-tijd vóór 2020 zal zijn opgeheven, besparing 30 miljard euro, maar dan komen die letterknechten mooi op wachrgeld. Zó hebben de slimerds hun systeem vervalsend opgebouwd.
Lag het aan Hietjebrink; sleutels inleveren, eigelijk de vorige week al.
ik zal je leren…) Maar het leren uit boeken want je duikt het leer in, daar boeken in leer zijn gebonden moet je ze van buiten zien te leer-in=leren… kijk eens aan hoe dan toch taal in woordbetekenis kan zijn ontstaan…
Leugens hebben korte beenen. – Lügen hebbt korte Beene. Oldenb. Lögen hebt korte Bene. Nedsaks. Lögen heft korte Been. Holst. Legen hebben korte ben.
rijnland. Lägene häwe kaurt Biene. Noordfr.luxb.
Met ander woorden leugens komen niet ver… en ziet eens … liegen= leeg daar zit niets in een lage streek gelapt. leugen dialekt/diets tot in noordfrankrijk bekend.

gravatar

Wie nu denkt dat de duizenddichter alles uit boeken heeft… glad mis!
Een enkel boek wel eens in-gekeken…
K.Van Der Laan dit boek voor 100% fout van inhoud! Maar… Hietbrink is ook nog eens ongediplomeerd… dus…weg wezen jij Hietbrink.
Voor spelt dat: de ganse faculiteit=vak-kal-uwe-tijd vóór 2020 zal zijn opgeheven, besparing 30 miljard euro, maar dan komen die letterknechten mooi op wachrgeld. Zó hebben de slimerds hun systeem vervalsend opgebouwd.
Lag het aan Hietjebrink; sleutels inleveren, eigelijk de vorige week al.
ik zal je leren…) Maar het leren uit boeken want je duikt het leer in, daar boeken in leer zijn gebonden moet je ze van buiten zien te leer-in=leren… kijk eens aan hoe dan toch taal in woordbetekenis kan zijn ontstaan…
Leugens hebben korte beenen. – Lügen hebbt korte Beene. Oldenb. Lögen hebt korte Bene. Nedsaks. Lögen heft korte Been. Holst. Legen hebben korte ben.
rijnland. Lägene häwe kaurt Biene. Noordfr.luxb.
Met ander woorden leugens komen niet ver… en ziet eens … liegen= leeg daar zit niets in een lage streek gelapt. leugen dialekt/diets tot in noordfrankrijk bekend.
Zo laten we U zien dat ook het ABN eens grenzeloos dialekt-diets. En… dat moet terug.

gravatar

Natuurlijk kan dat maar wat wilt u aan de orde stellen.Het feit dat zij niets zeggen of vertellen dat zij niets te kunnen zeggen. Of wilt u een precedent scheppen door de ouders van de BN’ers voor de commissie te dagen wegens gebrek aan een spraakmakende opvoeding

gravatar

Een stem voor Hietjebrink; is een stem voor je zelf. Wij zijn absoluut één voor één induvidueel samen, alleen.
In het kind ben ik als kind vergaan
men leerde wimpie lopen
op beide benen moest ik staan
o was ik maar verder gekropen

de duizenddichter

gravatar

Ik stem ook voor Wimpie. Van Rompuy is een fervente schrijver van Haiku’s. Een Japanse dichtvorm. De bekendste Haiku is :

Ach oude vijver
een kikker springt er in
geluid van water

Van Rompuy himself :

De nacht is vallend
de kale takken zien er
nog eenzamer uit

Haiku = hallo-koe. Daarom moet een Haiku kinderlijk zijn.

Vergeleken met Van Rompuy is Hietbrink een echte Duizenddichter. Ze gaan hem meteen als president gewoon worden.

Bovendien zeurden o.a. de Engelsen dat onze BV Van Rompuy een kleurloos figuur is, een soort dweil. Dat kun je van Hietbrink niet zeggen.

Als zo’n Engelsman tegen Hietbrink zou zeggen : I do not understand, zou Wimpie meteen zeggen : understand = onder-stand. Waarna zo’n Engelsman rap terug naar zijn eiland zou trekken om er zijn ponden te gaan natellen.

gravatar

MOOI ZO ! Beschouwend proza en haikoe’s op ‘de speld’ het wordt nog eens wat.
Haikoe=hi-kort=houd-kort. Er zitten waarempel duizenden Neerduytse woorden in de japanse taal van wegen 400 jaar Japan/Nederlands verblijf op diechiema=
diets-heeme.
valt daar een herfst blad
de winter is in aantocht
Neen toch een vlinder…
Hietjebrink krijg je niet in de politiek. Wel ze steeds dé waarheid vertellen en daar mee beledig je ze dus.
Van Rompuy=van-Rome-pay. Van uit de tijd dat Roma al het geld bij die domme kerkelijke wegsleepte. Ja en nu brengen ze het netjes, dus het is nog erger geworden. In Duitsland houden ze Kirch-stuer in op ieders loon, en dat al eeuwen lang… maar nu duitse paus weg… zou men er wel eens mee kunnen stoppen. Ach er is altijd wat! Den Argentijn wil het geld naar de armen… geen gezeik iedereen rijk. Maar dan mag zwart niet langer meer zwart werken. BN’ners ? hep je ook BB’ers?

gravatar

Mijn financiële situatie is door toedoen van de overheid 7 keer kleiner geworden. Ik heb geen giftige leningen hooguit giftige opmerkingen Maar ja ik ben ook geen BN’er

Reageer
gravatar

Wat een waanzinnig idee! Sneeuwruimen doe je ‘s ochtends. Het zal de eerste paar weken dus pas een uur later licht worden. Ik vrees, dat het bij daglicht sneeuwruimen zal moeten wachten tot mei. Tot die tijd zal het in het donker moeten gebeuren. Gelukkig is sneeuw wit (behalve de rode sneeuw op zwarte pistes en gele sneeuw waar gepist is) en zal het schamel licht van een flakkerend lichtje stevig gereflecteerd worden door de sneeuw die geruimd moet worden.

gravatar

Het wordt uitgezonden zodra iemand het ontvangt… een iemand is reeds voldoende… de massa maakt dingen niet.
De massa is zelfs gevaarlijk, walst overal overheen de boel plat.
Daar en boven is het nieuws in de klauwen van de media maffia… doch niet lang meer!