Rutte dreigt parlement met staking

Premier strijdbaar na ‘inspirerend’ overleg met FNV

Het parlement krijgt waarschijnlijk te maken met een algehele staking van het kabinet. Premier Rutte heeft de voorzitters van Eerste en Tweede Kamer laten weten dat zijn ploeg het werk neerlegt als zijn wensen niet direct worden ingewilligd.

Rutte deed zijn uitspraken na een gesprek met FNV-voorzitter Ton Heerts. De premier zei geïnspireerd te zijn geraakt door de vakbondsleider. “We hebben de onwillige houding van het parlement lang genoeg gepikt. Volksvertegenwoordigers moeten niet denken dat zij, omdat zij nu eenmaal de baas zijn, met ons kunnen sollen. Als wij niet snel onze zin krijgen, hebben ze een heel groot probleem daar in Den Haag.”

De premier laat weten dat het kabinet ludieke acties heeft overwogen. “We dachten aan een eenmalige belastingkorting, een referendum over Europa en een generaal pardon.” Heerts heeft Rutte er echter van overtuigd dat het parlement genoeg kansen heeft gekregen om er samen uit te komen. “Wie niet horen wil, moet voelen. Dus leggen wij het werk neer en gaan we met alle bewindspersonen protesteren op het Malieveld.”

Volgens hoogleraar politicologie Bert Bokhoven komt een kabinetsstaking niet vaak voor. “Maar als het een keer raak is, zijn de gevolgen behoorlijk heftig. Dan staat het land dus gewoon stil. Neem bijvoorbeeld het kabinet Balkenende-Bos. Dat voerde bijna de hele kabinetsperiode niets uit.”

Rutte heeft de Staten-Generaal een ultimatum van twee dagen opgelegd om het bezuinigingspakket goed te keuren. De premier is niet bang dat zijn kabinet naar huis zal worden gestuurd. “Wij hebben in dit land een uitstekende ontslagbescherming. Ze kunnen dus niet zomaar van ons af. En als ze het ontslagrecht willen versoepelen, zullen ze eerst onze arbeidsmarktplannen moeten steunen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

rutte is een leugenaar en zakkenvuller hij haald het geld op de meest kwetbare plaatsen weg bij de zieken en bij de bejaarden en bij de gehadicapten hij mag staken met zijn hele clownsploeg daar in de haag ze doen geen werk ze maken het land kapot dat hele parlament mag van mij weg wezen hebben we niks aan zij geven bulgaren en romenen vrije zorg terwijl de hollanders het volle pond moeten betalen.dit is een waardeloos belijd eerst eigen volk en dan kijken of er ruimte is voor andervolk maar nee zegt rutte we geven het geld gewoon weg een miljoen voor het precidentschap in afganistan miljarden na marokko kinderbijslag voor kinderen die er niet zijn en nabestaandengeld voor drie vrouwen van EEN man zo zijn er meer daar wonen in villa,s hebben een mooi leven ,van ons geld en wij leven in armoede en daar is rutte en samson schuld aan schamen moeten ze zich

Reageer
gravatar

Zou de heer Rutte daar ook een vergunning voor hebben aangevraagd?
Wij als volk moeten dat namelijk wel volgens de regels.
En het “prima” ontslagrecht is allang niet meer van deze tijd en geld al helemaal niet voor het kabinet. Als ze er duizenden in 1 klap in de zorg kunnen ontslaan dat is het naar huis sturen van dit kabinet helemaal een peulenschilletje. Het dreinende kind krijgt zijn zin niet dus gaat dreigen,maar o wee als het volk gaat dreigen…….

Reageer
gravatar

Er klopt iets niet, Rudolf Julius heeft dit artikel geschreven ( neem ik aan ) … maar waarom staat de datum van vrijdag 15 maart 2013 erachter ?

Reageer
gravatar

Rudolf Julius heeft dit artikel geschreven ( neem ik aan ), maar de datum die er achter staat klopt niet ( dat is van vrijdag 15 maart 2013 ).

Reageer
gravatar

MEDIA ZE HEBBEN NIKS TE TOEN
ORANJE ORANJE IS AFGELOPEN IN DE KOOT NAAR BINEDEN NEDERLANDS
GRIEKLAND IS BETTER EN DAN NEDERLAND
ZE HEBBEN TCH ECHTE CRISES
MAAR NEDERLANDS GEEN STAKING GEEN BETOGING SLINKEN EN NOG SLINKEN
DUS LAND IN DE KLOOT
STELLEN EN STELLEN
GRAAIER EN GRAAIER
OPLICHTERS EN OPLICHTERS
DUS LAND KOMT DAG HELMAAL FAILLET
HOEVEEL MENSEN DAKLOOS EN WERKLOOS KANKER JODEN
MARK KUT WIL STAKING HAHAHAHHAHAHA

Reageer
gravatar

laat nederland maar een keer in actie komen we hebben nu genoeg verzorgings tehuizen weg ontslagen in de thuiszorg waar moeten wij straks heen ze kunnen ons beter een pil geven zijn ze van ons af ik zeg weg met dit kabinet laat onze mensen het werk doen en niet de buitenlanders die goedkoper gaan werken en dan ook nog de zorgtoeslag goedkoper en wij moeten de vollepond maar betalen

gravatar

MARK RUTTE OFFFFF SORY MARK KUT MOET OPROTOP MET STAKING
MAAR PROBLEEM BOEREN NEDERLANDS DIE MOETEN STAKING TEGGEN RIJKSOVERHIED
MAAR JAMMER KAN NIET GEBEUREN
GELUKKIG BEN IK NIET NEDERLANDS EN IS NIET MIJN EIGEN LAND
MAAR TOCH OPGEVOKT DOOR NEDERLANDS 10 JAAR
HELMAAL ZELF KANKER JODEN STAKING HAHAHAHAH
MOSLIM ALGERIJNS FUK RUTTE EN SAMSOM EN WILDERS EN POLITIE EN JUSTITIE EN NEDERLANDS EN NEDERLAND OOOOOOOOOK MEDIA ZE ZIJN DE VIJAND EN DIE STEEK VUUR OM DOEL TE BREIKEN

Reageer
gravatar

Dit zijn zoet houders voor het volk u geloft toch niet dat rutten zijn baan op spel zet het is een grote leugen die hij voert dasr bestaat het hele kabinet uit leugens en kiezers bedrog
mensen wordt eens wakker ga staken gooi de boel plat

Reageer
gravatar

Permitteer mij hiertegen protest aan te tekenen, Heren Swalmen, Blerick en Cromweel.
De topsnelheid van de Solex is nu niet van dien aard dat halvering daarvan een effectieve bijdrage levert aan het rijgenot, noch aan vermindering van uitstoot van kwalijke dampen.

gravatar

Voor wie geldt dat beloofde generaal pardon eigenlijk? Bevriende bankiers? Het is verbazend dat de veroorzakers van hypothekencrisis, bankencrisis, Eurocrises en mijn 5/8-lifecrisis nog allemaal overal ter wereld vrij rondlopen. Wereldwijd in 5 jaar vele duizenden miljarden verdampt en hun enige straf is een exponentiële -dus- welvaarts- en inflatievaste bonus, een generalissimo pardon en een zetel aan de gastvrije Bilderbergdis. De incestueuze relatie tussen geld en macht bakt elke generatie opnieuw dezelfde wanproducten; politici en bankiers in hun natuurlijke biotoop, de plutocratie.

gravatar

Dat klopt, beste Mad Henkie: voor een verondersteld Bèta-wetenschapper is Samsom verbijsteringwekkend slecht met cijfers.

We mogen daarom onze zegeningen tellen dat hij in de politiek zit en zich verder niet met kernenergie bezighoudt: Nederland zou nooit meer donker worden als het aan deze kwant lag.

gravatar

Heer Jeettje daar maak ik mij nu juist de meeste zorgen over. Hoe langer hij in de politiek blijft vrees ik dat het in Nederland steeds donkerder wordt.
Ik heb het niet zo op kerngeleerden. Die verleizen de kern van de zaak meestal uit het oog

gravatar

Heer Jeettje: om met het laatste te beginnen,de potpourri der Hoeksewaardse Mannenbroeders dekte karakteristieke aspecten der Vaderlandsche flauwe-kul-tuur, de ontroering werd mij bijkans te machtig. ‘t Jaarlijks ritueel der Mattheus Passion is een must voor allen die gezien wensen te worden naast Oranje; de geldadel (bankiers, CEO’s en CFO’, het Oude geld en de Clerus). Tout Aerdenhout, Blaricum en Oud Zuid zullen weer hun Knicks, Reverences & andere verplichte gymnastiek uitvoeren bij deze “m’as-tu vu?”-greet & meet. Blauwbloed rijdt aan en af in Volvo’s, Oud geld in Rolls, Nieuw Geld in Range Rover, Harry en Suze Mens in Bentley, Badr en Estelle in Lexus en Onderkoning P.H. Donner komt op de fiets, met programmablad en consumptiebonnen onder de snelbinders; Unterschied muss sein.

Reageer
gravatar

als rutte gaat staken ……
zullen we er voor gaan zorgen dat de kunstenaarssector voor een half jaar gaan staken.
mooi sneuwbal effect geeft dat

Reageer
gravatar

De “kunstenaarssector”? Bestaat die dan nog? Ik dacht dat Halbe Zijlstra onder Rutte 1 geen halb werk had verricht. En een half jaar staken door een uitgeholde sector zet politiek ook niet veel zoden aan de dijk. De enige recente activiteit van die sector is m.i. het Boekenbal geweest met verloop als vanouds: onder politie-escorte allemaal ladderzat naar huis met de vrouw van een ander.
En “sneeuwbal-effect”? Niet overdrijven hoor. Hooguit wat wolkjes cocaïne die na de ontruiming van de zaal zachtjes nederdalen.

gravatar

Ja, Heer Outsider, het bestaat nog wel, maar slechts bij de gratie dat Rutte cs geen idee hebben welke kant ze als kip zonder kop oprennen. Dan vergeet je nog wel eens iets af te maken.
Het Boekenbal is dus slechts door de maas heen geglipt van het net, daarbij gezegd dat er géén zogenaamde hoorwaardigheidsbekleders bij waren; iets wat vroeger wel anders was.
Zelfs de nu-nog-koningin, de koningin-to-be en WA lieten het afweten. Van WA begrijpen we dat wel: al die lettertjes achter mekaar is vermoeiend.

Over enkele dagen zitten ze weer pontificaal (pun intended) op de voorste rij stoelen een oersaai muziekspel aan te horen – gratis. Naast Rutte en die anderen, want bij de Passie moet je gezien worden, anders hoor je er niet bij – bij de macht. Hoe saai je het stuk ook vind, en dat moet je vinden, want het is immers kunst en kunst is saai en per definitie te duur: de Halbe Zijkstra doctrine.

Ter illustratie van het koploze kipbeleid het lijflied van de Ruttekliek; het op drollige wijze ten gehore gebracht Klutslied:

http://www.youtube.com/watch?v=bbamAtfKiuY

gravatar

De kunstenaars sextor=sekt-door blijft immer bestaan. De kunst van overleven is hen ten eerste dé kunst. Mercurius=
meer keurieus de god der dieven en kunstnaars want zij verkopen kunst ook als het tot-taal niets voorsteld. Kunst om de kunst en niemands gunst. Kunst is op de eerste plaats na-maak. Kunstbloemen,kunststof,kunstgebit,kunst
fruit, de kunst is om zelfs de kunst te vervalsen… kunst-kunst kunstmest… verneukpoep, suid afrikaans. Kunst-kabinetten verstaan de kunst om ons louter kunstjes te flikken. Joden streken het top punt van Kunst… Sam en Moos…ach laat maar! Samson en Mooskoviets…ach laat maar! Deze zijn al zo oud als Metusalem.

gravatar

Susque Plusque (# 36 j), dat is een Gouden Ouwe uit de antieke moppentrommel: die van ontkenning van het vaderschap van ‘t Kerstkind. 1: Sinterklaas kan het niet zijn want die kampt met een schimmel tussen de benen 2: Kerstman evenmin want diens ballen hangen in de kerstboom en 3: ook de Paashaas is schuldloos want die draagt zijn eieren in een mandje op zijn rug. Was dit 60 jaar terug onvergelijkbare humor, thans doet zij wat belegen aan. Maar toch goed van u dat u oude koetjes uit de sloot haalt, oppoetst en weer optisch consumptiegereed maakt.

gravatar

Voor Jeettje… dialekt-diets.
Shanty koor=Zangt-U-Gehoor=koor-
Als bewijs dat de spreektaal door de schrijft taal tot-taal verbasterd… met zang-koor behouden we het woordbeeld duidelijk diets. Song=tong.
1.000.000 woorden terug naar de oorsprong via dialekt-diets… mag Hietbrink dan alstublieft erkenning, inplaats van belachelijk te worden gemaakt. Matroze zongen vroeger al hun bevelen en uitvoeringen van hun werk… schip Ahoy=a-hou-je.

gravatar

Integendeel Jan mét; dit was bedoeld, zoals het neergeschreven werd. Dus als potjeslatijn. M.b.t. dat “foetsie” in uw reactie: er is deze week in mijn huisapotheek een generieke variant van de “blauwe wonderpil” in de aanbieding. 65 % goedkoper dan het Pfizer-origineel en gegarandeerd zonder bijverschijnselen als langdurige verstijving van de procreatieve spieren.

gravatar

Het duurde gelukkig maar 14 dagen. En ze gaven me een busticket tot aan de Belgische grens. Ze kidnapten me nabij Breda, en dan hebben ze me helemaal naar de Geerhorst gebracht. In de hoop om mij nog een LOL te doen. Alleen ben ik zelf ook Limburger. Ik had 7 jaar eerder de grens gemist nabij Varkens-waard.

gravatar

U bent nog niet in elkaar getrapt door een stel belgen nu u uw ware identiteit heeft onthuld?
heeft dit ook nog gevolgen voor de alarmfase terrorisme?

gravatar

U bent zeker Generaal Buitendienst.
Ik kan mij niet voorstellen dat wij na de bezuinigingen op defensie nog generaals nodig hebben. Dit kan teghenwoordig wel door de dienstdoende officier worden geregeld

gravatar

Dit is dus de nieuwe lichting OnderOfficieren Oudste Categorie die zich Generaal mogen noemen: je bent weg en gelijk slaat de revolutie toe.
Dit is nog erger dan het langharig tuig van destijds met hun verdomde vakbond; dit is einde oefening.

Wij hebben de vrede veel te goed bewaard: nu zitten we zonder Generaals die van aanpakken weten en die de blanke sabel alleen voor de marketensters bewaren, in plaats van in vliegende galop de manschappen te leiden.
Ik heb het altijd al gezegd tegen mijn collega’s: die vrede is de dood in de pot.
Toen lachten ze me uit, nu zeggen ze me op reünies: “Potdomme Bouke, je had toch gelijk”. Ja daar kopen we nou niks meer voor.

gravatar

Op een leeg veld met een handvol mensen en dan een met een toeter staan, wat een machtsuitstraling. Zo’n Oranje pastiek schouder omhulsel droeg Hietbrink ook bij zijn laatste taakstraf in Nederland. De boel schoon houden. De wind was mijn beste Hollandse vrind…daar alles waaide die kant op waar hietjebrink niet moest zijn…
Maar nog maals Hietbrink is géén Morsosoof en géén etymoloog. Dat verkopen profesoren jullie om Hietbrink uit te kunnen schakelen met hun leugens.
Ben niet ontevrede met de aandacht, want morosofen denken tenminsten nog na.
Googled men op Hietbrink etymoloog dan hebben 400 personen dat met de naam hietbrink gelinkt, omdat ze niet anders weten. Doch toetst men hietbrinks naam op de Wiki etymologische-bank, dan komt zijn naam daar niet voor. Gelukkig maar… daar hij heeft niets van doen met de grootste woorden zwendel aller tijden. Door een stel vrouwen gesubisidieerd beheerst deze site en daarmede het bewijs dat vrouwen echt dom…oerdom zijn. (het gaat hen SLECHTS om geld) Dat is met zovele bewijzen te staven dat U er in verdrinkt. Vrouwen zijn de moeder der natuur om het menselijk geslacht te verzorgen… met alle liefde de vrouw eigen. Behoed U voor de gehaaidheid der zakelijke vrouw. Door alle filosofen ooit geleeft voor gewaarschuwd… Nietzsche… ” Gaat u naar de vrouwen, vergeet de de zweep niet ” En Hij kon het weten… opgevoed in een huis met zijn moeder, oma, zusje, en 2 tantes en zonder vader… zijn jongste broertje stierf op 2 jarige leeftijd. Was Nietzsche op zijn 24e reeds hoog leeraar. Veegde alle filosofen van voor hem op een hoop en kijk! kijk! dat doet Hietbrink nu met alle taalgeleerde ooit voor hem bestaan. De toekomst zal het U leren; ONDANKS DAT HET HEDEN HEM NIET WIL EREN.

Reageer
gravatar

Beste BWH,
Misschien kunt u wat meer vertellen over uw eerste taakstraf?
Ook hoeft u verhalen over alle volgende taakstraffen ons niet te onthouden natuurlijk.

gravatar

waarde Belg
Hulde u stijgt enorm in mijn achting u bent op de hoogte van de liedjes van onze Brabantse Bard Dimitri van Toren.
Want er zijn geen wolven in het bos. Nee die zitten in de kerk

gravatar

Onlangs stond er hier zo ene in de hall van de Aldi te zingen. Geen slechte song eigenlijk. Maar plots begon er een halve gare die gast voor ROTTE VIS uit te schelden! Vooral begon hij de muzikant keihard verantwoordelijk te stellen over zijn eigen problemen en vooral dan nog over zijn geldgebrek. “Ga de mensen hun laatste geld dan nog afluizen!” Als er niet zoveel mensen op zouden staan kijken hebben? Enfin die musikant is gaan lopen om elders te gaan zingen. Hopelijk heeft ie in Rotterdam meer geluk.

gravatar

Staking… smoesjes… ze willen allemaal naar Roma Inhuldiging van Fransico den eerste… de nieuwe Prins Carnaval van de katholiken wereld aanstellers. Wat een gedoe! wat een toeristen zwendelaars… wat een papen-poppen en popen kast… deze kliek=gelik al 2000 jaren voor hem die kruist-is=kristus elke dag aan het avondmaal. Het gaat gewoon om het vreten en dat is een echte natuurlijke dagelijks noodzaak, zonder poespas=de paus-past… smakelijk eten allemaal.
wat zijn ze volgevreten dik die kardienalen. Zag je ze staan? Het bordes te klein. Ze stonden zo stijf als een staf, er kon niets meer bij. En zij baden voor dat ze gingen eten… dat nog wel. Show!

Reageer
gravatar

Zeg Hietbrink : jij bent geen volbloed morosoof. Een aantal dingen die je vertelt kloppen naar mijn gedacht. Alleen overdrijf je soms wat. Control your thoughts! En laat je vooral niet doen. Dat laatste lijkt alvast te lukken.

gravatar

Nog voor je het weet loopt die nieuwe paus dankzij zijn relaties in Amsterdam rond. Om aldaar te gaan verkondigen dat het homohuwelijk een kutzooi is. Al zeker 27 conclaven hebben ze over zoiets ONNOZEL de zwaarste ruzie.

Dat de HOMO’s gewoon huwen met wie dat ze willen. Behalve met een hetero natuurlijk want daar komt geheid miserie van. Zou je denken.

Wat een clown. De mensen verwachten er te veel van. Ik verwachtte dat hij meteen zou zeggen van kijk : ik ben al 76 jaar homo maar ik ben er nog maar 60 jaar zeker van.

Reageer
gravatar

Ik heb vanavond gehoord dat hij een vriendin heeft gehad. Die schijnt ook 76 te zijn. Hij heeft haar vroeger dag gezegd en gevraagd hoe het ging. Daarop heeft zij hem uitgelegd HOE het ging
Dat noem ik pas nieuws.

gravatar

Zeg Zerk je maakt me curieus. Dat die een vriendin had die OOK 76 is zou me zwaar verbazen. In Argentinië kan er ook nog vanalles onder de biechtstoel verstopt worden. Gelijk een kind van een jaar of zes. Iedereen gelooft daar nog harder dan in Polen.

gravatar

Heer Jeettje
Volgens mij is Rutte op dat gebied volstrekt neutraal. Ook al zou hij viagra innemen dan krijgt hij naar mijn stellige overtuiging uitsluitend een stijve nek. Er is verder geen beweging in te krijgen.Nee zijn belangstelling voor het vrouwelijk schoon is even groot als de belangstelling voor een etalage pop. Zelfs de story heeft het al opgegeven ook al hebben zij Barbie, tegen een aanzienlijke som geld, getracht een pikante verleiding in scene te zetten.

gravatar

Heer Belg
Ik heb het ook maar van horen en zeggen maar dit verhaal schijnt hem nu te achtervolgen. Hij schijnt nu weer op het rechte pad te zijn.

gravatar

Ik heb toch sterk de neiging om te denken aan een georganiseerde 1 april grap van de bende van Rutte.
Dit is allemaal veel te opvallend.
Het Kabinet dat met een staking dreigt.
Ik heb het idee dat hier de route voor het gezamelijk paaseieren zoeken van Rutte II wordt uitgezet voor het kabinet
Dit kabinet is toch niet in staat om belangrijke beslissingen te nemen en zeker niet één waarbij de gewonde burger er ook nog op vooruit gaat.
Nee het gaat hier om de zoveelste misleiding van het gewone volk en op haar kosten vermaakt het kabinet zich met het zoeken naar paaseieren onder regie vanIvo Op Stelten.
Ik ben er van overtuigd dat Schulz van Haegen de paashaas wordt.
Niet te snel lopen mevrouw Schulz want Fredje Teevent ligt op de loer om de snelheid te meten.

Reageer
gravatar

De manier waarop Mr Opstelten op de foto dat tasje vasthoudt is ook bedenkelijk. Als ‘m op die manier zijn tasje op straat beet houdt gaat hij er niet lang plezier aan beleven. En dan zeggen ze dat dergelijke lui wereldvreemd zijn.

Reageer
gravatar

Inderdaad dat is IVO. Hij kocht als burger-meester van Rotterdam 2 exemplaren van het werk “Kwispelen met taal” in Delfshaven. Gesigneerd Door Hietbrink met opdracht…In Cafe Jos Gommers… Hij heeft dan ook een echte zuip-neus.
De opdracht…
stad huis op stelten
Ivo op stelten boven
alle Rotterdammers uit.

p.S. Vind hem totaal ongeschikt in zijn huidige Funktie. Hij heeft niet in de gaten dat… Het zwarte geld circuit het wit-geld circuit in stand houd.

gravatar

Natuurlijk kocht die vent gelijk 2 exemplaren van je werk ‘Kwispelen met taal’. In Delftshaven dan nog. De meeste Nederlanders komen met één exemplaar ruimschoots toe. Zou je denken. Het is gewoon een politi-chien.

gravatar

Schoolmeester Den Oetelaer heeft mij laten weten er geen enkele behoefte aan te hebben om (zijn letterlijke woorden): “voor dat mislukte ventje nog meer aandacht te generen dan hij al krijgt door middel van volslagen misplaatste liefdesverklaringen van geïndoctrineerde lezers.”

Reageer
gravatar

Dat u zich als boodschappendienst laat gebruiken, heer Hoofdreacteur, is opmerkelijk.

De frik zal genereren bedoeld hebben, maar het lijkt me eerder dat de onderschoolmeester zich inderdaad geneert voor het door hem niet kunnen volgen van het genie Bokhoven. Iets wat Speldenaren moeiteloos afgaat.
Een pleonastische Freudiaanse verspreking aldus.

Eens, meestertje, wordt hij ook UW president, jawel!

gravatar

Zeg Rutte, dat kan zo maar niet!

Staken zonder voorafgaande toestemming van de Heere zijn wij van Neerlands oudse partij, de SGP, niet gewend.

Laat ons bidden voor gezond verstand bij het kabinet.

Reageer
gravatar

Inderdaad Kees, staken zonder mijn nadrukkelijke toestemming is weer een echte streek van de linkse kerk, Marokkanen, Oost-Europeanen, EU, koran en iedereen die tegen mij is.

Mama, ik word weer gedemoniseerd!

gravatar

De SGP vindt het een volkomen ongepaste actie om de Zondagsrust te vieren op een werkdag.

gravatar

Wij, als Koninklijke Majesteit zijnde, weten straks wel raad met dat stelletje wilde stakers in de stad waar Onze Schoonmama in Hun eentje in een veel te groot huis woont.

Wij grijpen de macht die Ons erfrechtelijk toekomt Heeeeeeeeeeel Ons nieuwe moederland zal als één onderdaan achter Ons staan, zoals Wij al meer dan tien jaar gewend zijn.

Reageer
gravatar

“Zonder dat (zouden wij waarschijnlijk nooit van Charles Aznavour en Aram Katsaturian hebben gehoord”), wat bedoelt u met “dát”? Dat Charles Aznavour van Armeense afkomst is weten weinigen, zijn grote bekendheid verwierf hij als Frans chansonnier en zijn naam eindigt niet op het karakteristiek Armeense ‘yan’ of ‘jan’. Ik deel uw mening niet dat wij eerst onze eigen zeren dienen af te handelen voordat wij bevriende staatshoofden met hun koloniale meuk confronteren. Ons wacht dan eerst de afkoop van onze slaventransporten met de nazaten in Suriname en de VS. Daarna de kampongs schadeloos stellen waar Westerling huishield, dan de Papoea’s compenseren voor hun vervolging door Indonesië na de overdracht en tenslotte de vrouwen van Srebrenica financiële genoegdoening verschaffen voor hun door Mladic vermoorde mannen. Het verschil met Turkije vs. Armenië is dat de Turken hun grens nog steeds blokkeren evenals hun broeders in Azerbaidjan, zodat de enclave Armenië al decennialang geen landverbinding heeft naar Europa of naar open zee. Nog steeds zijn er schietincidenten waarbij Armeense burgers en militairen worden gedood door Azerbaidjaanse sluipschutters. Traditioneel kijkt Europa de andere kant op bij faux pas van ‘onze NAVO-bondgenoot Turkije’. Hodie mihi, cras tibi. V.w.b. de boter op het hoofd: de zon schijnt ongetwijfeld in Turkije , hier verschuilt hij zich achter een wolk van een gedurige depressie met gevoelstemperaturen onder nul.

Reageer
gravatar

Nu ja, dát is die Armeense kwestie, heeft veel vluchtelingen opgeleverd. En de volle naam van Charles is wel degelijk Aznavourian. Maar zoals velen heeft hij de laatste letters weggelaten.
Verre van te beweren dat het een reden is oorlog, rep ik mij te zeggen.
Edoch, wanneer bepaalde lieden hun zin krijgen, worden onze grenzen ook gesloten, vooral voor lieden van Overzeese gebieden.

In het algemeen houd ik liever de regel aan mij niet te mengen in broedertwisten: er speelt zoveel oud zeer dat het niet te overzien is voor niet-familie.
Men kan hoogstens proberen op rustige wijze uitleg te vragen om dan tot Socratische duiding overgaan: eisen werkt absoluut niet.

Ja, het weer, dat is opheden net zo Calvinistisch als een majeur deel van Nederland: één mooie dag en drie weken guurheid. Dan smelt de boter niet, maar loopt men met een ijsklomp op het hoofd.
De gevolgen laten zich raden.

gravatar

OUtsider zou een geschikte ambasadeur=heem-post-houder zijn.
Kennis, medeleven, histoirsche intrest,
kan nog wel wat bijleren…
Armeen=Heer-man, legermensen. ‘yan’ of ‘jan’=ioons. de kampong=kamp-angst Turkije=trek-houden de zwerfvolkeren uit het oosten. Turkmenen=trek-mannen… usbekistan=oost-pakistan… Azerbaidjan=oost-bij-de-ioon. Heel Rusland=reus-achgtig land onder de Grieks/ioonse invloed. enclave=aan-kleven. Iran=heren de legers van Xerxes=keer-ik-ze-eens.. die joeg alle andere volkeren over de grenzen. Keer=grens=keer-ons=omdraaien en wegwezen. Wie de oudste taal ter wereld spreekt, schrijft ook dé wereld geschied-en-is. Irak=heer-rijk enz…

gravatar

Hoe moet dat dan als volgende week meneer Erdogan op bezoek komt? Wordt hij verwacht op het Malieveld voor koek-en-zopie of weigert de regering-in-staking helemaal om hem te begroeten? *ojee* *ojee*

Reageer
gravatar

Ofschoon niet uitgenodigd op het ceremonieel onvermijdelijke staatsiebanket waarin [email protected] hun beste halalvlees zullen opdienen, kondig ik -hic et nunc- aan deze Turkse MP géén hand te zullen geven. Erdogan bezoekt andermaal een Europese voorstad van Istanbul en maant zijn expatriates vruchtbaar te blijven, niet te assimileren, evenmin te integreren, Turks als eerste en Nederlands hooguit als tweede taal.Turkije’s belangrijkste exportproduct neemt dat getrouw ter harte. Erdogan is m.i. een leider met territoriale zendings- c.q. koloniale aspiraties in hardnekkige Haram-gebieden. Dat hij eerst -als blijk van goede wil- maar eens de genocide van april 1915 erkent en geannexeerd gebied aan Armenië teruggeeft. Daarna praten we verder.

gravatar

Dat is wat kort door de bocht, Heer Outsider. Zonder dat zouden wij waarschijnlijk nooit van Շառլ Ազնավուր en Արամ Խաչատրյան gehoord hebben. Beter bekend als Charles Aznavour en Aram Kachaturian, u welbekend, en zo zijn er nog een paar.

Daarbij, zolang wij hier nog steeds geen excuses hebben aangeboden en schadevergoedingen hebben doen toekomen aan Indonesische getroffenen van de politionele acties, lijkt me het niet aan ons zulk een verzoek te doen aan dit staatshoofd.
Men moet niet parmantig in de zon gaan lopen met boter op zijn hoofd.

gravatar

Daar heeft de balkenende norm niets mee te maken. Nederland voert heel veel uit.
De uitvoer is zelfs met 5% gestegen hoewel dit hoofdzakelijk wordt veroorzaakt door de gestegen prijzen.
Wanneer Nederland niets meer uit zou voeren waren de problemen niet te overzien.
De nederlandse exporteurs hebben in 2012 voor 431 miljard euro uitgevoerd.
Nog nooit was dit zo hoog.
Uw bezorgdheid is volkomen onterecht

gravatar

Aha! Daar valt nu net mijn oog eens op, heren van de NEC BV – Nederlandse export combinatie.
Kijk, als U er prat op gaat 431 miljard Euro geëxporteerd te hebben, dan weten wij nu wel dat het pensioengat reddeloos is. Geld weggeven kunnen wij allemaal; binnenbrengen is de kunst.

Bestaat er ook een NIC BV – Nederlandse import combinatie om deze gulle gaven te compenseren? U niet bekend zeker?

gravatar

Geachte Heer Jeettje
Namens de Nederlandse Export Combinatie spreken wij onze verwondering uit over uw tendieuse en ongenuanceerde reactie richting onze organistie.
Wij hebben uw reacties altijd met belangstelling en met achting gevolgd.
Uw huidige reactie kan natuurlijk, gezien het tijdstip van plaatsing, het gevolg zijn van bovenmatig gebruik van alcohol houdende dranken maar zijn in het geheel misplaatst daar waar het onze organisatie betreft.
Wij willen u er graag op wijzen dat onze organisatie uit leden bestaat en deze leden niet verantwoordelijk zijn voor de gehele export van de BV Nederland doch een substantieel onderdeel hiervan verzorgen.
De cijfers omtrent de export zijn afkomstig van het CPB gepubliceerd in het jaarverslag over 2012.
Verder hechten wij er waarde aan u opmerkzaam te maken op het feit dat de export in het geheel niet verantwoordelijk is voor uw pensioengat of welk gat dan ook daar waar het uw persoon betreft.
Wij hebben de stellige indruk dat dit wordt veroorzaakt door uw bovenmatig, excessief gebruik van alcoholische versnaperingen die dientengevolge uw alom geprezen, buitegewoon ontwikkelde linker hersenhelft dusdanig hebben beïnvloed dat u in benevelde toestand tot uw reactie bent gekomen.
Door deze betreurenswaardige omstandigheid bent u naar alle waarschijnlijkheid niet meer in staat om in uw eigen andere sociale voorzieningen te voorzien.

Overigens refereren wij aan uw linkerhersenhelft zonder daarbij uw rechter helft te kort te willen doen of in het geheel over het hoofd te willen zien.
Verder willen wij u van dienst zijn, zonder hiertoe overigens verplicht te zijn, door u antwoord te geven op uw vraag over een eventueel bestaande Nederlandse Import Combinatie.
Het antwoord hierop kan in een allesomvattend simpel nee worden beantwoord.
Hierop had u overigens zelf, daar u immers zelf veelvuldig gebruik maakt van Google, het antwoord wel kunnen achterhalen doch dienaangaande willen wij u desaltnietemin graag van dienst zijn.

Geheel belangenloos willen wij u tenslotte wijzen op de vereniging voor alcoholbestrijding.
Deze is te vinden via: http://www.alcoholondercontrole.nl.

Namens de Nederlandse Export Combinatie
Hoogachtend

EKS Port – General Secretary

gravatar

Sorry, beste EKS Port – General Secretary, maar er staat toch echt dat U voor 431 miljard hebt uitgevoerd.
U bestrijd dat zelfs niet. Dan kunt u wel met veel omhaal van woorden en verdachtmaking van alcoholmisbruik mij proberen te demoniseren: u geeft aan dit bedrag te hebben geëxporteerd.

Was het uw bedoeling geweest te willen communiceren dat u voor een tegenwaarde van 431 miljard aan goederen te hebben geëxporteerd kon ik daar vrede mee hebben: zoals het er nu staat heeft u geld geëxporteerd.

Tijd om de PR-afdeling even duchtig onder de loep te leggen?

gravatar

Welnu dames en heren. De dreigende kabinetsstaking zou een interessant experiment zijn, vooral als deze lang genoeg wordt volgehouden. Het WK-kabinetsloosheid staat -met ruim 400 dagen- nu nog op naam van België en daar viel de staat ook niet uiteen in Vlamingen, Walen, Duitstaligen en Dutroux-adepten. Wij redden het in Nederland -de facto- al sinds het aantreden van het duo Badman Rutte & Robin Samson toch ook vrij redelijk met een landelijk bestuur door falende topbankiers, heldhaftige liegende CEO’s en fiscaal sjoemelende CFO’s. Als bewijs SNS/Reëel; dondert er weer eens een bank om door mismanagement (dit keer slechts gevolgd door € 4,7 miljard staatssteun) voilà, binnen 24 uur besluit het Ambulance-team van Rutte II (Sponsors ING en ABN/AMRO) dit bedrag te korten op de zorg en de pensioenen, kortom op allen die de pech hebben niet welgesteld te zijn, daaronder 85 % van het electoraat van de fundamentalistische Al-Asscher EU-lobbygroep. De steun aan Cyprus zal budgettair worden gecompenseerd door verhoging van het eigen zorgrisico tot € 3.500,-. Zo komt men tegemoet aan de jarenlange VVD-wens tot ingrijpende besparingen op zorg en -tevens- aan selectieve vermindering van de druk van de niet-actieve bevolking op het BNP; vast agendapunt in Bilderberg-conferenties: gastsprekers Dr. H. Kissinger en Prof.Dr.Ir. B. Bokhoven, Dr. B. Wientjes en H. Wiegel s.s.t.t.

Reageer
gravatar

Zo u zegt, Heer Outsider: de regeringsloosheid heeft België geen windeieren gelegd. Alles is nu ‘back to normal’ daar, wat inhoudt dat er veel gekrakeel en verontwaardiging geproduceerd wordt over nietszeggende items, met als resultante faliekant foute fatale wetgeving.

Als ik U goed begrijp, verdient het aanbeveling richting Cyprus te verhuizen om adequate zorg te ontvangen?

gravatar

Heer Jeettje moet u er wel om denken in welok gedeelte u gaat wonen. Het Turkse deel kan ik u niet aanbevelen.

gravatar

Daar staat wél tegenover dat ze in het Turkse gedeelte over het algemeen beter in staat zijn zich uit te drukken in het Nederlands dan in het Griekse gedeelte.

Qua smaken lopen de Griekse en Turkse keuken niet uiteen, zodat het verschil en daarmee de keuze er niet toe doet: slechts daar waar het rustig is telt.

Aan de andere kant: toen ik in mijn jonge jaren op Corfu rondreed op een gehuurd brommertje (neen, helaas geen Solex) met baard en flapperend ruimzittend T-shirt, kreeg ik allerwegen groeten: men dacht dat de nieuwe pope voorbij kwam.
Mijn minzame groet werd, denk ik, als zegen opgevat. Een aparte ervaring.

gravatar

O Jeettje, gezegend uw naam, sla acht op uw woorden, gij Gorkumse 010-er: uw subtiele referentie naar een pope-rol op Korfu valt in vruchtb’re aarde. Reeds schort men de lendenen om u de grofjuten profetenmantel om te hangen, een strekkende ezel diende zich reeds aan en er wordt met palmtakken naar u gezwaaid, Hosanna geroepen en intussen naakt Pasen allengs ter kimme. In stilte bereiden zeloten uw inauguratie voor, men wenst u op het schild der verering. Hoedt U; voor men ‘t weet is men een Abstract Icoon gelijk de (te) frequent van stal gehaalde multidisciplinicus B. Bokhoven s.s.t.t.

gravatar

Ha, eindelijk laat de Speld prof. dr. Bert Bokhoven weer die glansrol vertolken waar hij zo ontzettend goed in is! Een spijkerharde analyse van het kabinet Balkenende/Bos daar zaten we nu al tijden op te wachten. Een glasheldere duiding en gelijk weten wij ook weer hoe wij tegen dit fenomeen van een kabinetsstaking aan moeten kijken. Dat dient de Speld dus veel en veel vaker te doen: Bokhoven aan het woord en de Speld scoort!!

Reageer
gravatar

Werkelijk geniaal die Bert zie ook 6
Maar voor president nou dat vind ik dan ook weer te veel eer. Doe mij de volgende keer Barbie maar. Ik ga alvast informeren wat de vraagprijs is

gravatar

De kosten voor onderhoud van Barbie kunnen aardig tegenvallen, vrees ik. Verhuizingen, verbouwingen aan de voorgevel, uitwissen van liefdestatoeages en zetten van nieuwe die weer uitgewist moeten worden, liposuctie en gelijk weer opvullen van lippen, gerechts- en deurwaarderskosten, veterinaire kosten vanwege de hond en andere familieleden, afkoopsommen van herrie met de buren, omkoopsommen om de kinderen aangenomen te laten worden op een school: het koningshuis is goedkoper.

Dan liever Bert: daar is er maar één echt op tegen: een dorpsonderschoolmeester ergens diep in het Brabantse vergeten vennengebied.

gravatar

Ho ho, ik weet van niets. Hoe kan Rutte met mij dreigen zonder eerst fatsoenlijk met mij te overleggen ?
Dit gaat dus niet door, want nu ben ik pissig; ik doe voorlopig geen zaken met deze regering !

Reageer
gravatar

@ Henk Spaland; daar in heb je weer gelijk… Hietbrink kan slecht met cyber troep omgaan. Je vind het nu op 167 hersteld. Hietbrinks naam komt al van 2007 voor op de speld, maar was veel in het buitenland.

gravatar

R/
kalii bromidum 100 mg
diazepamum 2 mg
paracetamolum 500 mg
mfc dtd no 30 (= ‘misce, fac capsulae da tales doses numero 30’)
s. ‘capsules bij zenuwen’ 3 dd 1 c sos (= ‘3 de die 1 capsula si opus siit’)

gravatar

De dosering lijkt me wat aan de lage kant, Heer Spaland.

En hoewel de receptuur uit het Magisterboek uitermate bruikbaar is, moet men hier toch geen wonderen verwachten.
Een dosis thiopental van de firma Lundbeck lijkt mij meer gehoopt effect hebben.

gravatar

Nou … straffe doseringen; als liefhebber van hoogstaande edele dranken houd ik mij van nature daar al verre van, men moet genieten en in verregaande staat lukt dat niet meer: dan kan men net zo goed spiritus drinken.

Qua medicatie is dat in sterke mate persoonsgebonden: ik was zo vrij aan te nemen dat uw voorschrift de ernst van de aandoening niet oversteeg, vandaar.

gravatar

Pleegzuster Bloedgein, probeert u het eens met 500 cc onverdunde Absinth, driemaal daags, aangevuld met d.d. 200 mg bèta-blokker, bijv. Metoprolol. Met deze combinatie krijgt men een meerjarig volwassen matriarch (de alfa-olifante) langdurig uit de rails, dus ik maak mij sterk dat de aan uw zorg toevertrouwde patiënt op zijn minst enkele toontjes lager zal zingen. Er zijn gevallen bekend waarin een counter-tenor verder moest als bas-bariton. Raadpleeg vooraf uw arts.

gravatar

De pasciénten kennen hun produkten anders wel erg goed. Absinth: Dronk Vincent graag om even van de wereld weg te wezen… de naam zegt het al… Absinth=absent=af-zend, afgezonden van de rest van de wereld. maar toen ging ook zijn Linker oor absent. paracetamol=parasiete-mol van mollen=dood maken. Speciaal voor de speldklaagpijnlijders….
verpleegzuster paardenbloed wijn… moet er niet aan denken. Hietbrink neemt nog geen asperiene=is-puur-reine. Nog nimmer eigenbijdragen betaald voor die oplichters van de medische maffia.

gravatar

Wat heerlijk als ze staken.

Dan worden er ook geen verkeerde beslissingen genomen en dat is een zegen voor het land.

Hoop niet dat De Speld met het bericht komt dat de kiezers in een referendum er voor kiezen om de stembus af te schaffen.

Reageer
gravatar

Ik begreep dat de volgende verkiezingen (met een beetje geluk zijn dat die van 19 Maart 2014) de stembussen al afgeschaft worden tgv. de stemmachine. Een referendum over afschaffen stembussen is dus totaal overbodig.

gravatar

Beste BWH deze reactie had ik niet van een vooraanstaand morosoof verwacht. U heeft zeker last van post Morosofische depressies?
Het gaat hier om het maken van een statement. Personen uit deze kringen worden niet geacht te werken, die deliberen en delegeren uitsluitend en laten anderen het werk op knappen waar zij zelf geen verstand van hebben.
de uitkomsten gaan zij dan gezamenlijk herberekenen om tot een gemeenschappelijk samsommetje te komen.
Zij dreigen het laatste nu achterwege te laten tijdens de acties.

Reageer
gravatar

in december vorige jaar vond hietbrink zijn naam voor het eerst op de speld….EU: nieuwe volgorde van het alfabet | De Speld
http://www.speld.nl/2010/12/…/eu-nieuwe-volgorde-van-het-alfabet...
10 dec. 2010 – berend willem hietbrink: “Trouwens de uitdrukking Limbabbe voor Limburg is…” … Na twintig jaar intensief fonologisch, etymologisch en sociologisch onderzoek … prins willem salamander • 10 december 2010, 12:54. waarom …

en aangezien hiet 40 jaar met deze materie bezig… dacht hij heeee intresant…. hiet heeft het alfabet nameljk uitgebreid tot 360 tekens…ken je die…. dan kun je alle woorden in alle talen maken en weer afbreken… doch dit meest sensationele taal wereldwonder- nieuws schijnen jullie niet te beseffen… dus waar is hietbrink eigelijk mee bezig ???????????????? hietjebrink speld niemand zomaar wat op de mouw… dat denken jullie maar. delibreren en delegeren= die-al-operere en delen-geren=graag verdelen onderelkaar. nogmaar eens als bewijs.

gravatar

Staken ? Hoe kan dat nu weer… dit soort mensen heeft nog nimmer gewerkt.
Dus, hoe kun je werk neer leggen als je geen werk hebt? Staken=steken in de steek laten. Staken=stikken iedereen laten stikken. Is het thans duidelijk?

Reageer
gravatar

Daar moet je echt wel een academische graad voor hebben om te kunnen analyseren dat een kabinetsstaking niet vaak voorkomt. Hulde aan de heer Bokhoven voor zijn scherpe visie.
|Wij gewone stervelingen gaan het nu ook begrijpen.
Wellicht is het voor het land ook beter als het kabinet gaat staken.

Reageer
gravatar

Is Rutte uit zijn coma ontwaakjt.Hij denk staat hierboven nou dat is wat nieuws daar hebben wij hem nog nooit op kunnen betrappen.
nu gaat het goed komen met ons land

Reageer
gravatar

De kortzichtige lastenverzwaringen leiden tot bodemverzakkingen van de Nederlandse economie. De minister van Aardbevingen Henk Kamp voorziet voor 2014 schokken van 4,3 op de schaal van Richter, langs breuklijnen in de huishoudportemonnee. De consument houdt daarom de hand op de knip.

gravatar

Ik vind het er meer op lijken dat het dreinende kind in hem weer naar boven komt, zoals die ene keer bij het “Doe zelluf normaal!”-incident.