Badr Hari krijgt oneerlijk proces

Rechtbank vindt fatsoenlijke rechtsgang niet gepast

Badr Hari krijgt geen eerlijk proces. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. De rechters achten een showproces op zijn plaats, gezien de media-aandacht en de ernst van de delicten waarvan Hari verdacht wordt.

Persrechter Desirée Veldhoen stelt dat de rechtbank een zorgvuldige afweging heeft gemaakt. “In dit soort situaties moeten de belangen van verdachte, slachtoffers, maatschappij en media tegen elkaar worden afgewogen. De rechtbank is tot het oordeel gekomen dat een fatsoenlijke rechtsgang in deze zaak niet opportuun is.”

Benedicte Ficq, advocaat van Hari, is teleurgesteld over de inhoud van het besluit, maar blij met de duidelijkheid. “Wij kunnen onze strategie op basis van deze informatie aanpassen. Ik zal nu in talkshows mijn beklag doen over het showproces en op die manier de media-aandacht proberen om te buigen in het voordeel van mijn cliënt.”

Hoogleraar rechtsfilosofie Bert Bokhoven signaleert dat rechters sinds het Wilders-proces steeds vaker van tevoren duidelijkheid scheppen over de integriteit van het proces. “Wilders schreeuwde moord en brand omdat hij bang was voor een politiek proces. Dat resulteerde bijvoorbeeld in al die wrakingspogingen en een herhaling van het proces. Uiteindelijk bleek het toch eerlijk te zijn verlopen. Als de rechter dat vooraf had aangekondigd, was de angel eruit geweest.”

Bokhoven juicht de nieuwe transparantie toe. “Veel Nederlanders weten niet dat de rechter per zaak bepaalt of iemand een eerlijk proces krijgt. Zij denken dat verdachten daar automatisch recht op hebben. Dat zorgt bij ernstige zaken voor veel onvrede. Door bij mediagenieke zaken een oneerlijk proces aan te kondigen, kan het vertrouwen in de rechterlijke macht worden hersteld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de toekomst moeten rechtbanken ook meteen en voor het proces duidelijkheid geven over de straf. Ook dat geeft rust voor de verdachten.

Reageer
gravatar

KANKER RECHTBANK EN RECHTERS HUN WIL 4 MILLION EURO VAN BDR HARI
ALS IK ZIT IN ZIJN POTITIE SUUR IK ALLE DIT GELD IN MIJN EIGEN LAND OF GA IK ERGENS EMEGREREN EN INVESTEREN
NIET IN NEDERLAND
JODEN HEBBEN GEEN GELD MEER GEEN MACHT
ASSAD KOMT TOEKOMST VAN ARABEREN SCHUDEN SCHUDEN

ik algerijns vanaf 6 jaar kind niet gezien en nog kutten rechters spelers afgewees
warrom ben ik moslim
ik ben trots dat ben moslim homofielen en pedofilelen nederlands
fuk jullie regeles en jullie wetten en jullie land kanker varken nederlands
IK BEN ALCHTONEN INBURGERING NAAR RIENTEGRATIE
VRIJWELIGER EN DAG BESNEDEN
DAKLOOS EN WERKLOOS
DAT BETEKENT SPOORLOOS HOMOFILLEN

mark kut en kutten nederlands nog kutten rechters die heeft wilders gewraakt rechtbank homofiel nederlands
Rechten van de vader bij een kind | Mens en Samenleving: Diversen
mens-en-samenleving.infonu.nl › Diversen‎
Heb daardoor al zeker 6 jaar verloren van mijn kind en moet mijn dochter van 9 en nog 10 jaar berief scherijven voor kutten rechters . Als ik heb haar in dat jaar 6 heeft gezien is het veel geweest.

Reageer
gravatar

Op de site van Badr heeft inmiddels ook de cookies-hysterie toegeslagen: als je niet akkoord gaat met cookies die de smaak van cliënt vertalen in toegepaste reclame, kreeg je geeneens meer een gratis telefonische bedreiging. Maar het mág van de Hoge Raad voor de Reclame, daar helpt geen Moedertjelief meer aan, ‘t is slikken dus, die reclameterreur-cookies.

Reageer
gravatar

Ze hadden waarschijnlijk nog wat cookies teveel ingeslagen en die moeten ze nu tussen 8 uur ‘s morgens en 8 uur ‘s avonds slijten. Deze tijden dienen aangehouden te worden omdat het hier een horeca activiteit betreft.

gravatar

Dat behoort zeer wel tot de mogelijkheden en dan ook nog verschoond van griffierechten. Ik vermoed hier stilzwijgende hulp van de geschorste Bram M. Als Badr nu maar niet de fout maakt officieel die wahabitische advocaat in tropenjurk in te huren, de man die weigert op te staan als de rechter de zaal binnentreedt. Da’s dan al gelijk een negatieve aantekening in zijn dossier wegens minachting van het Gezag.

Reageer
gravatar

U heeft gelijk Jeettje, het leven is voor mij één doorlopend demythologiserings-proces. Na Sinterklaas, de Kerstman, de Paashaas, de onschendbaarheid van de dienstdoende Paus, Hans Wiegel, PietHein D’Onnerkoning, het gelijkheidsbeginsel in de Rechtsspraak valt nu ook mijn geloof in een rechtvaardige samenleving ten offer aan een onverbeterlijk lachebekje dat wegens gebrek aan gewicht omhoog viel en een mans doende kaalkop die wanhopig probeert -als sidekick van Rutte- serieus over te komen bij zijn plebeïsch electoraat. Hij spreekt met vele tongen en denkt ondertussen reeds aan de verkiezingen van 2016 -of zoveel eerder als nodig blijkt-.

Daarenboven moet ik u nageven Jeettje; samen met collega Rijnmonder H.v.M.S. bent u de laatste actieve Solexist in de gelederen van De Speld. Ik vermag mij helaas niet in uw rijen te schikken, als berijder van een ontkoold model 1:1, slechts eigenaar van een 1:18 schaalmodel en torser van droeve jeugdherinneringen aan dit karakteristieke, zo intrinsiek klassegebonden, vervoermiddel. Uw bijna solitaire doch heldhaftige stellingname kan niet genoeg bewonderd worden; de Solex immers is een der laatste staande (culturele en morele) waarden onzer regressieve ICT-samenleving. ‘s Avonds, net voor het slapen gaan, memoreer ik de gedenkwaardige ogenblikken der verscheiden dag; het voortbestaan van de species Solex is daarin een vaste waarde. Uw beschrijvingen van het ont-kool-ritueel stemmen tot bescheidenheid en zij brengen mij regelmatig nog de tranen in de ogen. Daarvoor dank m’n waarde, duizend maal dank. Doet u ook de groeten aan voornoemde Van Mathenesse Spaland?

Reageer
gravatar

Laten we nou, als volwassenen onder elkaar, er toe besluiten dat we niet meer in sprookjes geloven: democratie, rechtsstaat, onafhankelijke rechtspraak, objectief O.M., eerlijke politici, dit soort shit. Het is toch allang bekend dat justitie al naar gelang de sociale en maatschappelijke klasse van de voorgeleidenen oordeelt. En de Paarse politiek evenzo. Frauderende bankiers en geldhandelaars: is er ooit één (1) voor de rechter gebracht en daadwerkelijk veroordeeld? Wie betaalt de rekening voor crimineel gestructureerde derivaten. Nooit de schuldigen, altijd de meest weerlozen, net nu wordt ouderen met alleen AOW en kleine pensioentjes (de grote pensioenen zijn immers alleen toegankelijk voor mensen in vermogensvormende functies) het leven effectief onmogelijk gemaakt, inkomen omlaag, lasten sterk omhoog. Selectieve uitdunning van het inwonerbestand en omkering van vergrijzings- en ontgroeningsprocessen. Voor de VVD een vast en vertrouwd patroon ten aanzien van hún voorkeur voor lastenverdeling (de zwaarste lasten op de zwakste schouders), voor de PvdA tegenwoordig ook; eindelijk komt ook de PvdA nu openlijk uit de kast. Wim Kok heeft duidelijk school gemaakt voor Asscher, Spekman en Samson, alle ouderwetse solidariteitsveren zijn afgeschud, we gaan nu voor het grote geld, de foute bankiers en de BovenBalkenendeNorm. En Van Rompuy zag dat het goed was.

Reageer
gravatar

U maakt het leven wel erg lastig op die wijze, Heer Outsider.
Het geloof al verloren in een grijze oude baardmans, Sinterklaas, de kerstman en de paashaas. Voor octopus Paul kan ik ook al niet meer warm lopen en het Vliegende Spaghettimonster is te koolhydraatrijk: er blijft weinig om zingeving aan te ontdekken.
Is er nog iets over?

Behalve de Solex?

gravatar

Restaurant van Tim Immers in de Utrechtsestraat zou een goede locatie zijn. Dat bespaart weer reisdeclaraties van de advocaat voor het traject Grachtengordel-Parnassusweg -v.v.

gravatar

Zeg Van Bralhuysen, als ik jou en Buurman (op nummertje 12, 24 januari jl.) goed begrijp is Tim Immers’ nering gewoon een frontoffice voor een ordinaire wiptent. Hoe kon dat zo lang buiten de publiciteit blijven? Bestaat de cliëntele soms deels uit Edelachtbare notabelen die zoiets menselijks als een overkokend libido te verbergen hebben? Want ooit (vóór de overname door de Hells Angels) schijnt Yab Yum schijnt ook lang gefrequenteerd te zijn door elitaire lagen, naar het schijnt ook deels die met blauw bloed.

gravatar

Bokhoven. Bokhoven, Bokhoven, die dekselse Bokhoven toch weer! Deze uiterst scherpzinnige en door de Speld veeel te weinig ingezette briljante analist, daarvoor kennen we maar 1 woord: KLASSE (justitie).

Reageer
gravatar

wie is degene die in openbare gelegenheden mensen in elkaar slaat. juist. gewoon duidelijkeid. de rechter bepaalt de rest.

Reageer
gravatar

Het proces is inderdaad oneerlijk: als gewone burger ben ik erg veel geld kwijt voor een showproces, maar zo’n bekend figuur krijgt het gewoon.
Dat getuigt niet van klasse, justitie!

Reageer
gravatar

Dat Badr Hari geen eerlijk proces krijgt verbaast me niks. Sinds hij werd gesignaleerd in een broodjeszaak in Amsterdam en sinds ik van mijn buurvrouw hoorde, dat die broodjeszaak feitelijk de doorgang is naar een illegale hoerenkast (bestel een nat kadetje, betaal €103,78 en je mag met je hete kroket zo via de keuken naar het achterhuis doorlopen), een hoerenkast, waar je een behoorlijk mondje over de Russische grens moet praten om een flesje bubbels te kunnen bestellen (volgens mijn buurvrouw dus, hè, en mijn buurvrouw kan het weten, want mijn buurvrouw danst paal en, al zeg ik het, niet onverdienstelijk bovendien), en omdat die hoerenkast al geruime tijd nauwlettend wordt geobserveerd door de AIVD (mijn buurvrouw werkt undercover bij de AIVD), vrees ik, dat hem binnenkort hetzelfde gruwelijke lot staat te wachten als zijn illustere bedovergroottante Mata: het vuurpeloton.
Vraag is nu: wat is de rol van Estelle in dit verhaal. Met welke laag- en hoogwaardigheidsbekleders heeft zij het bed gedeeld? Kamp? Middendorp? Welke geheimen heeft zij haar Badr in de oren gefluisterd? Of heeft zij haar Badr er juist bijgelapt (mijn buurvrouw heet Estelle)?
By the way, is een hoerencast ook horeca?

Reageer
gravatar

Als je er bubbels kunt kopen en er ook nog een bak nootjes bij kan bestellen wel, volgens mij.
Condooms met fruitsmaak vallen erbuiten is mij verteld, door een buurman.

gravatar

Ik heb samen met Benedicte in het libre amicorum voor professor Stapel bij zijn afscheid van de KUB een causerie geplaatst. Een redacteur van de Telegrof, die even zonder kopij zat, pikte daaruit de eerste drie regels en ging daarmee aan de haal.

Het gevolg was een paginagroot verhaal met als kop in chocoladeletters:
ESTELLE NIET ZWANGER.
De ondertitel in dropletters luidde:
Oneerlijk proces voor onze Badr.

Dit verhaal is gedeeltelijk opgepikt en opgeleukt door stijlloos.nl. De ANP bood daarvan een versoberde samenvatting aan. De Speld besteedde het commentaar op het ANP-bericht Europees aan. Ene Bert Bokhoven schreef het laagste in; naar verluid honderd euro die hij direct zal overmaken. De Speldredacteur Rudolf Julius maakte om wat bij te verdienen aan de hand daarvan een stukje voor de Volkskrant.

Ik ben benieuwd of de Volkskrant dit geouwehoer zaterdag corrigeert in de rubriek over blunders in de pers.

Reageer
gravatar

Hiebtbrink heeft ál een oneerijk proces en nog niets in de media gestaan. 20 februari ontruiming met de domme krachten van den sterke arm. Ziet U het al voor ? 70 jarige woont midden in een bejaarden centrum in een hofje 3e etage
kastanjeplein amsterdam… huis uitgezet midden in de winter… Goed voor de op sensatie beluste pers… maar slecht voor Hietbrink, justitie, deurwaarders, woningbouw stadsgenoot, de advokaten en rechtbank, maar ook
voor het hele bejaarde centrum. Uitbetaling 6 maanden pensioen moet worden terug gedraaid en anders draait hietbrink door. Dat zou iedereen doen bij zulk een onrechtvardigheid maar wel in N E D E R L A N D anno 2013. Uw eerlijkheid duurt mij te lang!

Reageer
gravatar

Mijn oud-leerling, de werkloze “hoogleraar” rechtsfilosofie aan een obscure internetuniversiteit Bertje Bokhoven, haalt zijn “filosofie” uit het boekje Rechts heeft voorrang van de Teldersstichting.

Hij moet zich daaruit laten voorlezen, want hij is nooit verder gekomen dan het leesplankje. Het is hem één keer gelukt de juiste namen onder onder aap, noot en mies te zetten na zes jaar vruchteloos leesonderwijs. Dat was waarschijnlijk toeval.

Reageer
gravatar

kunt u mij uitleggen wat een dopinggebruiker is want dope is het middel en doping het gebruik van dope dus is een dopinggebruiker dan iemand die gebruik maakt van het gebruik van dope zo ja wat behelst dan dit metaniveau van gebruiken en raak je er van in een staat van nirvana

gravatar

Ik ben geen deskundige, maar vooruit: http://www.woorden.org/woord/doping
Dope is dus geen middel maar een containerbegrip.

Als je alleen maar zegt gebruikers, dan vraag je; Van Wat? en als je alleen maar zegt doping dan vraag je; Hoe Bedoel Je, Waar Slaat Dit Op?
Dus dopinggebruikers.

Dope is voor mij een middel om je auto beter te laten rijden, vroeger. Een toevoeging aan de motorolie: betere verbranding, smering en ontkoling.

Niet aan te raden voor menselijke consumptie: het zal best wel wat met je doen, maar het lijkt me niet dat je er erg high van wordt.

gravatar

op dezelfde site vind ik ook apk keuring terug maar dit alles heeft dus niks met containerbegrippen te maken maar met contaminatie maar goed nederlands is voor mijzelf ook teveel gevraagd dopegebruikers is dus het juiste woord

gravatar

Als Speld-abonnee is het toch wel jammer zulke stukken eerst in de Vk te lezen: dat tijdschriftje is geen scoop waardig lijkt me, gelukkig is er niet aan gerommeld zoals zo vaak.

Maar inderdaad: duidelijkheid voor alles. Wel zuur voor Bram M. dat zulks nu pas gebeurt: het had hem een hoop moeite kunnen besparen, want al dat gereis naar die warme studio’s gaat een mens niet in de kouwe kleren zitten. En de reiskosten lopen erg wel hoog op.

Reageer
gravatar

Flauw van die Bokhoven om er maar over te blijven zeuren dat het proces Wilders uiteindelijk toch eerlijk was verlopen. Er was een sterke roep vanuit de maatschappij en de de rechtbanken konden de gevolgen niet voorzien. Rechtbanken zijn ook banken; zij hoeven dus geen excuses meer aan te bieden.

Reageer
gravatar

Dan is het te hopen dat hij Bram Moscovitch als advocaat krijgt. Die is tenminste echt in staat er een showproces van te maken. Al die andere advocaten komen op voor het belang van hun client en dat moet je toch niet willen in dit geval.

Reageer