NOS-kersttoespraak dit jaar gehouden door koningin Beatrix

‘Fantastisch dat we haar opnieuw hebben kunnen regelen’

De NOS-kersttoespraak wordt dit jaar gehouden door koningin Beatrix. Dat heeft directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Henk Brons vandaag bekendgemaakt.

Volgens Brons is Beatrix de ideale persoon om het Nederlandse volk toe te spreken. “Veel mensen kennen haar van haar rol als staatshoofd. Dat straalt het gezag uit dat nodig is voor de NOS-kersttoespraak.”

De hoofdredacteur van het NOS-journaal Marcel Gelauff vindt het fantastisch dat de NOS haar heeft kunnen regelen. ‘We hebben geen idee hoe ze het gaat invullen. Ze krijgt van ons de volledige vrijheid om te zeggen wat ze wil.’ Gelauff zegt dat de NOS haar al jaren vast wil leggen. ‘We zijn daarom erg blij dat het elk jaar weer lukt.’

Het is de 33e keer dat de NOS de kersttoespraak organiseert. De keuze voor Beatrix is opvallend aangezien haar moeder ook al eens de toespraak hield. Hoeveel de koningin voor de speech betaald krijgt is niet bekend.

Update 17.31 uur
RTL-verslaggever Frits Wester heeft de hand weten te leggen op twee woorden uit de kersttoespraak van Beatrix. Volgens Wester zal de toespraak in ieder geval de woorden ‘samen’ en ‘banaan’ bevatten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

HET IS een toneelstuk, het spROOKje van de DEMONcratie. Het is GENOEG geweest! Met je BRAAF betalen, zogenaamd vanuit saamhorigheID… EInde van deze HEERschappij is NAkende. STA OP. Weiger. Spuug, ik beDOEL: praat in het OPenbaar.

Maar Friso in de koeling is GEEN grap!

Reageer
gravatar

Ik vind het zo’n verspilling van zendtijd. En dat decor is ook uit de tijd. De crisis eist dat we efficient handelen en daarom had deze Kerstconference vanuit het Glazen Huis in eh, Enschede(?) moeten komen. In 3D-elen, net zoals bij de overzeese buren.

Reageer
gravatar

Dus omdat je niet kunt inbellen om mee te quizzen of een plaatje aan te vragen is het verspilling van zendtijd, komt het daar op neer?
Zit wat in: tenminste één onderbreking voor reclame had wel gemogen.

gravatar

Maar wie is nu de ghostwriter van die Koude Kerstconference die Beatrix gaat uitspreken? Toch niet weer die jongen van Rutte? Of wellicht de Deysselbloem onzer natie? Ik ga speciaal letten op Henk Kamp; als die weer zo’n smerige grijns probeert te onderdrukken, weet ik genoeg. Die bovenhuisartiest beunt driftig bij op allerlei verschillende maatschappelijke terreinen, zie laatst nog de flyer van Defensie waarin alle Leopard II-tanks en een squadron F-16’s in de ramsj werden gegooid. Volgens mij schrijft hij ook al voor het clubblad van Ajax en de wekelijkse reclamefolder van C1000.

Reageer
gravatar

Een tuinman van Willem A. heeft mij toevertrouwd dat Willem A. elke week leesles heeft zodat hij wellicht in 2048 in staat zal zijn een kleine kerstboodschap voor te dragen. Zoiets als: ‘Oh wat zein wij heeden blie, mein kip lei zojuist een ie. t eun, v uur, aa p, n oo t’.

Reageer
gravatar

Nounou niet te negatief! Ik vertrouw het Prins Papzak best toe een sprookje op te dreunen voor de goedgelovige oranjebraven.

Maarja: eerst werd ze gelikt nu is ze een plakkert geworden. Nxxx tegen het Clowningshuis, maar laat de fans het maar betalen.

gravatar

Ik ken haar van een postzegel.

Beatricks mag weer wa wollige woordjes voor de goedgelovige betaalslaven opdreunen. Ondertussen incasseert zij en haar vriendenkliek immer maximale winsten en niet zo’n btje ook!

Achter gesloten deuren wordt er in informele lobbynetwerken overleg gepleegd: http://www.bilderbergmeetings.org/participants2012.html

Moderne slavernij maar goed verkocht als vrijheid. Vereist behoorlijk wat vaardigheid. Geholpen door een new-age-achtige positieve focus als ik die Rutte zo zie.

Vind wel dat haar haar steeds meer op dat van Bassie gaat lijken… Wie zou ze allemal uitnodigen voor het Feest der Viering van 200 jaar KoninkRIJK dat begint in 2013?!

Reageer
gravatar

Zo juist is bekend geworden dat de Eurovisie in de loop van volgend voorjaar the European Queen Contest gaat opnemen. De zeer hoogedele hare majesteiten dingen naar maar liefst tien prijzen:
– kerstboodschap voorlezen zonder in de lach te schieten,
– hoed op gekroond hoofd dragen,
– naast een uniform lopen zonder te schamen,
– livreier antwoord op een brief van een onderdaan laten schrijven,
– uit de losse pols naar onderdanen zwaaien,
– lintje doorknippen en vergulde schaar jatten,
– handtekening zetten gevold door gouden vulpen bietsen,
– persmuskieten en ander rapaille verjagen en weghouden,
– paardrijden in zijdelingse zit en
– geld uit de staatskas halen.

Wie de meeste prijzen wint, wordt European Queen of the Year 1612 en mag met het gehele gezin naar een Sprookjesland of -bos naar keuze. Ze mag daar niet alleen verblijven, maar zelfs blijven.

Reageer
gravatar

Ik krijg het bericht, dat spelletje drie niet door kan gaan, omdat gek genoeg niet alle koninginnen getrouwd schijnen te zijn met een militair. Daarom zal dat onderdeel worden vervangen door:
– knopen (behalve van de gulp) inspecteren van een rij militairen.

gravatar

Naast een uniform lopen zonder schamen kun je tegenwoordig ook aan onze nieuwe minister van defensie overlaten. Vraag is echter of betreffend uniform wel naast koningin of minister van defensie wil lopen.

gravatar

En ook op deze vergevorderde leeftijd blijft het toch nog steeds zo’n ontzettend geil wijf! Heerlijk dat zij dit toespraakje weer mag verzorgen!
Kan het deze keer wel ondertiteld, of anders misschien met een schouder bloot of een naakte enkel?

Reageer
gravatar

Kan ze dit jaar voor kerstmis met d’r haar niet een keer naar de kapper? Heleboel van die kleine vlechtjes, zoals mijn mama weleens bij mij maakt, zou haar erg goed staan.

En zo’n modern roze brilletje zoals de buurvrouw pas bij Hans Anders heeft gekocht. Ze zegt het fijn te vinden door een roze bril te kijken. Lijkt me echt iets nieuws voor de koningin.

gravatar

Dat biedt maar tegen elkaar op tegenwoordig.

RTL heeft diep in de buidel getast voor de herhaling van de kersttoespraak van Queen Elisabeth II op de BBC met prins Reinier III van Monaco in het voorprogramma.

SBS is nog in stevige onderhandeling met de impresario’s van de Scandinavische vorstenhuizen over een exclusief gezamenlijk optreden.

gravatar

Het besef begint echter door te dringen, Heer Jeettje. Ik ga vanavond op verjaarsvisite bij lieden die de TV aan laten staan. Kan ik mooi even vaststellen dat ook Piets weerbericht de Apocalyps heeft doorstaan.

Het is knudde met die ondergang van de wereld. Knoei- en broddelwerk. Ik heb het beeld van OLV van Altijd Durende Bijstand al zien stampvoeten. Gewoon verbeelding natuurlijk, maar de kwelling is er niet minder om.

gravatar

Nu ja, daar noemt u ook iemand; OLV van de Altijd Durende Bijstand: die heeft het al moeilijk sinds het verschijnsel Balkenende als een dwaalkomeet in een baan om de aarde draaide. Nu met de verwoestende meteorietenregen van VVD-prominenten is het er niet beter op geworden.

Maar ik begrijp dat u geen avond met genoeglijke kout tegemoet gaat: de televisie heeft die taak op zich genomen?

gravatar

Daar word men niet veel wijzer van omdat het geen gespecificeerde rekening betreft: idem zoveel maal een lintje doorknippen dan wel fles champagne verspillend stukgooien tegen een onaffe boot, een aantal uur voor mal zwaaiend in een koetsje zitten en voorgeschreven toespraakje houden ten overstaan van dames met malle hoeden, burgerijen bezoeken en daarbij uit hoofde van dienst kinderbolletjes aaien (stukstarief?), banquetteren en schouwburgbezoek met diplomatici en leiders van buitenlandse mogendheden, ontvangen en entertainen van op bezoek komende binnenlandse politici: haal daar maar eens deze schnabbel uit.
Misschien krijgt ze wel een aangenaam gevuld wijnkistje voor bewezen diensten, weet u veel?

gravatar

De paus is iedereen voor dit jaar, dus ook Bea. Novum doet verslag van zijn kerstspraak voor zijn personeel:

Volgens Paus Benedictus XVI manipuleren homo’s de rol die God hen heeft gegeven en vernietigen ze daarmee ‘de essentie van het menselijk wezen’.
Benedictus citeerde onder meer Gilles Bernheim, de opperrabbijn van Frankrijk die zich de afgelopen tijd fel heeft verzet tegen de legalisering van het homohuwelijk in Frankrijk. Volgens zowel Benedictus als Bernheim is de campagne om homoseksuelen het recht te geven om te trouwen of kinderen te adopteren ‘een aanval’ op het traditionele gezin.

“Mensen bestrijden de gedachte dat ze een aard hebben, hun gegeven door hun lichamelijke identiteit, die als een onderscheidend element van de mens dient. Maar zij ontkennen die natuur en besluiten voor zichzelf dat die niet iets is die hun gegeven is, maar dat zij die voor zichzelf maken.

Het manipuleren van de natuur, wat we hekelen als het aankomt op het milieu, is nu opeens een fundamentele keuze die mensen over zichzelf willen maken”, aldus Benedictus. In een recente toespraak zei de kerkvorst dat het homohuwelijk een bedreiging is voor de wereldvrede, net als abortus en euthanasie.

Reageer
gravatar

Dan maak ik er een voorspelling van voor 1 hele zin uit haar komende kersttoespraak: “Het motto voor 2013 wordt aldus: gaan met die banaan, met ons allen samen!”

Reageer
gravatar

Het wordt dit jaar een eenzame kerst voor de weduwe Beatrix.

Alex vertoeft bij zijn schoonouders in Argentinië, omdat het weleens de laatste kerst kan zijn dat schoonpapa nog op vrije voeten rondloopt. Een zoon ligt in Engeland in coma, alwaar zijn gade de kerstdagen wakend doorbrengt. De derde zoon schijnt dit voorjaar al een buitenlandse reis met de Brinkhorstjes te hebben afgesproken.

Haar kleinkinderen zitten met z’n allen in Lech op een jeugdskikamp voor adel vanaf de titel prins(es).

Alleen Irene en kinderen komen op tweede kerstdag een uurtje langs, want ze hebben allemaal hun eigen gezin en Irene vindt het nu de uitgelezen tijd om met een stethoscoop de vrije natuur in te trekken om naar kerstbomen te gaan luisteren.

Maar Bea vindt het eigenlijk wel rustig zo.

Reageer
gravatar

Zeer geliefde en eerbiedwaardige Hoogheid, Hare Goddelijke Majesteit Beatrix, Koninklijke Vorstin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld enz enz,

Als U in Uw goedheid ons, Uw nederige onderdanen, te woord zou willen staan, vragen wij schroomvallig of U het behaagt om onze uiteraard zeer bescheiden mening te aanhoren. Wij beloven U Genadige, slechts eenmalig in onze miserabele leventjes U tijdens Uw voortdurende beslommeringen over ons onwaardige volk te zullen storen. Vergeef ons, nederige zielen, op voorhand deze snode daad, als U het belieft.

Zo U in onze brutale bede genereus toestemt, uitten wij als onze nederige mening, dat wij, Uw liefdevolle onderdanen, het volgende muziekstuk een stuk beter achten dan het stuk Engels lawaai, dat U hieraan voorafgaande te horen kreeg:

http://tinyurl.com/d2anqts

gravatar

In ieder geval wel goed dat ze de keuze niet op Mark Rutte hebben laten vallen. Kerst is namelijk een serieuze aangelegenheid. Misschien dat Ds van der Staaij ook nog een kerstoverweging kan geven voor de EO.

Reageer