Nederland onthoudt zich van stemming over zwangerschap Kate Middleton

Nederland zal zich tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties onthouden van stemming over de zwangerschap van Kate Middleton, echtgenote van de Britse prins William. Hoewel Nederland niet principieel tegen de zwangerschap is de timing niet ideaal, zegt de minister van Buitenlandse Zaken.

Eerder liet Frankrijk weten voor het kind van het koninklijke stel te stemmen. Ook Groot-Brittanië en de VS lijken zich in het ja-kamp te scharen. Tegenstemmers lijken vooral uit Oost-Europa en de Hoorn van Afrika te komen, maar vormen een kleine minderheid.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans: “Wij zijn er ook in principe voor, de vraag is alleen ‘helpt een kind het stel op dit moment verder?’ Mijn inschatting is dat ze er op dit moment niet zoveel aan hebben. Vandaar dat ik zeg ‘wacht daar nou toch een tijdje mee.”

De minister wil Nederland behoeden voor overhaaste beslissingen. “Het is een buitengewoon complexe situatie waar heel veel Nederlanders emotioneel over zijn. Maar kijk naar de cijfers. Vorig jaar was iedereen nog tegen, het feit dat er nu nog paar landen dat zijn, is pure winst.”

Timmermans: “Wij hebben altijd gezegd: ‘Probeer consensus in Europa te krijgen’. Dat is niet gelukt, maar wij moeten ook rekening houden met de politieke realiteit in de Tweede Kamer. Daar is momenteel een meerderheid tegen. Daarom heb ik gezegd ‘wij gaan in het midden zitten’.”

Ondanks de neutrale stemming van Nederland lijkt er genoeg steun te zijn voor het eerste kind van Kate en William.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar slaat dit op? ‘Mijn inschatting is dat ze er op dit moment niet zoveel aan hebben.’ Moet je dan persé iets aan een kind hebben? Het is toch niet de bedoeling dat je een kind krijgt om er iets aan te hebben, maar om het op te voeden en er blij mee te zijn.

Reageer
gravatar

Haha, die Sanne, ze meen echt dat kinderen zijn om op te voeden en dat ouders er blij mee kunnen zijn. Echt een meisje, ze draait de boel helemaal om. Goeie grap, dat wel.

gravatar

Ow Toch toch, wel even je huiswerk doen he? Of wilde je er eventueel een Ariane II van maken? Ik denk niet dat je veel voorstanders gaat krijgen binnen Nederland. Ik ga voor Anastacia.

Reageer
gravatar

U heeft gelijk, al die A’s zijn heel erg verwarrend. Welke hadden we nou al wel en welke niet gehad. AAAAAAch ja.

gravatar

Toch ben ik van mening dat we eerst consensus in Holland dienen te vinden over de naam van de komende 4e dochter van ZKH Prins Willem-Alexander der Nederlanden en HKH Prinses Maxima. Daarbij denk ik aan een volksstemming: wordt het ditmaal Anna? Ariane? Ariadne? Of welke andere naam met een A dan? Kijk, dat zijn de dingen die er nu toe doen voor het Nederlandse volk!!

Reageer
gravatar

Het koninklijk paar mag geen vierde kind maken. Eigenlijk mogen ze er maar twee, omdat de nummerborden van het koninklijk huis AA hebben. Nu was Alex weer een beetje eigenwijs en hebben ze nog een derde A gemaakt. Gelukkig hebben we tegenwoordig ook nummerborden met drie letters dus AAA gaat nog net.

Maar AAAA…

gravatar

Gewoon een beetje kinderen krijgen zonder toestemming van Meneer van Rompuy en niet willen meebetalen aan de instandhouding van de Eurocrisis?

Een schande zeg ik. Hoog tijd om Londen weer eens te bombarderen om dat perfide Albion een lesje te leren.

Reageer
gravatar

Het perfide Albion, te lang geleden dat die woorden nog eens in de openbare ruimte klonken. Dank daarvoor.
Mocht door de eurocrisis de pleuris nog wat verder in de pan slaan, wordt Politiek Dictator van Rompuy misschien nog eens ingewisseld voor een echte. Zo een met uniform en marcherende laarzen in de straten. Dan hoop ik dat hij snel de oorlog aan de UK verklaart. Dat het volk gekluisterd aan de radio zwelgt in zijn redenaarstalent, de stem daverend door de ether. Komt allen samen tegen het perfide Albion. Te lang hebben zij onze rijen vergiftigd, te lang hebben zij onze eenheid gespleten en onze manier van leven beschimpt. Sta op en trek ten strijde tegen het kwade, sta op tegen het perfide Albion.
Natuurlijk bijgestaan door polygoon journalen die de perfiditeit tot in de kleinste details in beeld brengen, met massale volkswoede tot gevolg. Eindelijk een gemeenschappelijke vijand, eindelijk herkennen we het kwade voor wat het is.
En terwijl europa met stampende laarzen ten strijde trekt, grijpt het Kalifaat alhier de macht. Maar het is niet voor niets geweest, het perfide Albion is niet meer.

gravatar

Wanneer is het nou eens uit met steeds die Nederlandse periodieke onthouding van stemmen? Trouwens, in dit geval is de teerling al geworpen en kan hoogstens gestemd worden over een eventuele abortus. Allemaal mosterd na de maaltijd dus.

Reageer
gravatar

Mijn beste Carrotte,

Je maakt een ernstige tikfout en gebruikt een verkeerd lidwoord. Bovendien wordt het teerding zelden geworpen, maar vrijwel altijd gestoken. Maar dat wil nog niet zeggen, dat het meteen raak is.

gravatar

Eventuele abortus wordt door de Ghristelijke partijen niet getolereerd en zij zullen dus daar tegen stemmen (of zoals de SGP het uitdrukt: “de Daad bij het Woord voegen”).

gravatar

Beste Van Bralhuysen,

Dat geldt vaak niet als de eigen dochter ongewenst zwanger is.

Ook bij gristenen geldt dat: Wat de gemeente niet weet, wat de dochter niet deert.

gravatar

Ik wil bij het bericht van Paar Zweetsokken het volgende aantekenen.

Abortus wordt door orthodoxe christenen gezien als kindermoord. Maar hun god geeft in het joodse deel van de bijbel vaak opdracht tot genocide, waarbij kinderen niet mogen worden ontzien. Masturbatie oftewel sodomie (zie: Gomorra) wordt daarentegen als een zeer ernstige doodzonde aangemerkt.

Wel nu, wat doet de diepgelovige vader die het voelt jeuken, maar moeder niet direct bij de hand heeft. Natuurlijk geen doodzonde begaan, maar een van zijn vele dochter kennis laten maken met zijn bijna ontploffend orgaan. Hierbij wordt vanzelfsprekend geen gebruik gemaakt van een preservatief, want ook dat is verschrikkelijk zondig.

Mocht daaruit een vrucht tot ontwikkeling komen, dan is de gang naar een abortuskliniek, uiteraard ver uit de buurt van de gemeente, slechts een kleine zonde van die verdorven dochter en gaat de diepgelovige papa vrijuit.

gravatar

Het is toch te zot voor woorden dat hier over gestemd moet worden. We leven in 2012, sodemieter toch een keer op met die bekrompen standpunten. Voor en tegen stemmen of het paar een kind mag krijgen kan gewoon niet. Ik ben geen pro koningshuis, maar ook dit zijn mensen met een tot op zekere hoogte privé leven. Als zij er voor kiezen om een kind te nemen is dat een beslissing van het stel (Man en vrouw) en van geen ander.

Mensen, houd u bezig met de maatschappij en belangrijke zaken en laat dit soort zaken voor wat het is.

Reageer
gravatar

Markie en Françoisje,

Jullie hebben het echt niet begrepen. Het is een kwestie van eigen schuld. Ik zal het jullie nog één keer uitleggen, maar dan moet het ook echt afgelopen zijn.

Het leven is een keuze. Als iemand ervoor kiest om prins of prinses te worden, wordt hij of zij Publiek Bezit. Dat heeft zekere voordelen, maar het grote nadeel is dat Publiek Bezit nauwelijks iets over zichzelf heeft te vertellen. Het publiek heeft immers het democratisch recht om over zijn bezit te stemmen.

Duidelijk?

gravatar

Nou Mark, niet zo snel: het is nog altijd wie betaalt bepaalt. Dat hele kindertjes krijgen met ziekenhuiskosten enzo, hun eten, hun schoolgeld, hun zakgeld, hun kinderjuffen en hun bewaking worden door het Volk betaald, dus die mogen dan toch wel zeggen of ze zin hebben in belastingverhoging of niet, dacht ik zo.

gravatar

De Paulussentjes mochten op dit punt toch al geen hoop meer hebben, zodat van valse hoop geen sprake kan zijn.

Ooit vererfden koninkrijken alleen in de mannelijke lijn volgens de Salische wet. Het onvermogen om zonen te baren zou onze koninklijke famielje dan ook van de troon hebben verdrongen. Zoals in tijden van crisis wel vaker gebeurt, heeft men toen tijdens het spel de regels veranderd. Natuurlijk moeten ze wel alert blijven en zo af en toe iets baren.

gravatar

Inderdaad tante Paulien, en die jongeman naast haar had wel eens galant mogen zijn door zijn jasje aan te bieden.

gravatar

Die ouwe rukker links op de foto doet nog geeneens moeite om te verbergen dat hij in het prinseselijke decolleté gluurt. Wat zijn die Engelse mannen tegenwoordig toch oncharmant.

gravatar

Dat rillerige, akelig dunne meisje met van die ingevallen wangen kan best een paar flinke borden snert met roggebrood en katenspek gebruiken.

gravatar

De keur van haar jurkje vloekt met de achtergrond. Ze is echt een Engelse vrouw. Die hebben immers nooit enig smaakgevoel getoond.

gravatar

Op haar rechterschouder (op de foto links) zie ik een geestverschijning (klein manneke met een groot hoofd?) Zou ze in haar vrije tijd esoterisch medium zijn?

gravatar

Jawel meneer Viesman, maar zeker u zou toch moeten weten dat er een speciale fascinatie uit gaat van de boezem ener dame in volle bloei. U bent gewoon jaloers!

Trouwens hoeven jullie ook niet zo rancuneus te doen over haar outfit, die jurk is best mooi. Alleen dat inteelthoofd d’r boven, daar zou de VN desgevraagd unaniem tegen stemmen denk ik..

gravatar

Lieve Viesman, Stappaert en Zotheid,

Waarom zou die ouwe man stiekem gluren in Kates decolleté? Op internet kan hij haar tietjes ongegeneerd en zo lang hij maar wil bewonderen.

Maar vertel mij eens wat er zo bijzonder is aan piepkleine tietjes? De mijne zijn veel groter!

gravatar

Ze draagt nauwelijks kleding. En wat er nog aan kleding aanzit, is van een doorzichtige stof. Het is dus meer dan waarschijnlijk dat ze geen geitenwollen hemd en stevige onderbroek met stevig elastiek in boord en pijpen draagt. Ze moet dus een gevallen vrouw zijn. Daarom betwijfel ik of een eventuele zwangerschap wel gewenst zal zijn. Derhalve stem ik tegen.

gravatar

Onze Minister van Buitenlandse Zaken heeft groot gelijk. Laat dat verwende nest eerst maar eens gaan werken om de hypotheek op het kasteel af te betalen!
Mijn Henk zegt dat het aan Hem ligt. Periodieke onthouding is lastig, he? Zegt mijn Henk.

Reageer