België kan stroom zorgvluchtelingen nauwelijks aan

"Dagenlang uit kofferbak BMW 7-serie geleefd om grens te bereiken"

Tienduizenden VVD-stemmers zijn de afgelopen dagen de Nederlands-Belgische grens overgestoken om aan de inkomensafhankelijke zorgpremie te ontkomen. De Belgen kunnen de stroom zorgvluchtelingen nauwelijks aan.

Premier Elio di Rupo: “De vluchtelingenkampen bij de grens zitten overvol. We pogen de bestaande capaciteit zo snel mogelijk uit de breiden, om de zorgvluchtelingen zo passend mogelijk op te vangen. Maar een villa bouw je niet in één dag.” België heeft bij de EU aangeklopt voor hulp bij de opvang.

Zorgvluchteling Ernst-Jan van Deuren uit Wassenaar is opgelucht dat met zijn gezin veilig de grens heeft weten over te steken. “Om België te bereiken hebben we dagenlang uit de achterbak van mijn BMW 7-serie moeten leven. We hebben ons in leven weten te houden met flessen Moët & Chandon, die we op laatste moment uit onze wijnkelder hebben kunnen redden.”

Van Deuren hoopt snel terug te kunnen keren. “Ik hoop dat Stef Oostblok, Frans Tim-IL-Mans, Ivo Opstalin, Ton Elias en Lililenin Ploumen door internationale sancties tot het inzicht komen dat zorg geen mensenrecht is, maar dat je zorg moet verdienen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij vangen jullie graag op als je er geraakt. Maar dan moeten jullie wel voorbij de taalgrens geraken. Di Rupo heeft belooft dat alles gratis is met die Vlaamse centen

Reageer
gravatar

De VVD heeft -op instigatie van Hans Wiegel- een gironummer geopend voor armlastige miljonairs in de Belgische opvangkampen nét over de grens. Zwart geld gaat eerst in de witte was alvorens via het Rode Kruis te worden overhandigd aan de slachtoffers. Wiegel zelf overweegt ook naar het Zuiden te koersen als de coalitie de levensbedreigende verhoging van de ziektekosten voor miljonairs niet terugdraait. Dat zou een eerloze en lullige afgang zijn voor deze Vader Aller Graaiers In Natuurlijke Ambience, de Cerberus die al 60 jaar unverfrohren pal staat voor de voorrechten van Rechtse Rijken en in ballingschap verkerende belastingvluchters. Hans; risqueert ende dispereert niet.

Reageer
gravatar

Bewijs nodig? Het fictieve land was een van de oprichters van de Europese Gemeenschap (dat is, zoals zich ervan bewust dient te zijn, een stap in de mars naar de One World regering).Het grootste deel van de zogenaamdde bestuurlijke instellingen zijn gevestigd in Brussel. Net als het hoofdkwartier van de douane-Samenwerking Raad (een Orwelliaanse naam) en andere internationale organen, onbelangrijk en schijnbaar onschuldige nu, heeft dat oncontroleerbaar bevoegd om regelgeving en tarieven te heffen gaan over toekomstige burgers.

Reageer
gravatar

U bent gewoon onderdeel van het complot!
U probeert mensen die de waarheid spreken in diskrediet te brengen. Maar ik laat me niet misleiden!

gravatar

Hm ja kijk: dronken mensen en kinderen spreken de waarheid, dat is bekend. Men zegt wat voor de kop komt. Maar het hoeft niet noodzakelijk iets met de werkelijkheid te maken te hebben.

En met de laatste mode ben ik niet op de hoogte: voor mijn part loop je met een vergiet op of in radiatorfolie gewikkeld: de techniek staat voor niets opheden.

gravatar

Beste meneer/mevrouw De Waarheid, ik ken toevallig een heel goede psychiater die u eventueel zou kunnen helpen.

(uiteraard alleen als uw zorgverzekeraar dat vergoed)

gravatar

België is altijd een linkse list geweest, een apparaat aangebracht op de liberale agenda over de hele wereld verspreiden. Het kapen van een echt land voor dit gebruik zou, op zijn best, moeilijk zijn. De mensen die er wonen zouden niet voor de val van het communisme staan. Dus het idee om een denkbeeldig land uitvinden en het door de geschiedenis te verdraaien in het wereldwijd bewustzijn te plaatsen, en het te gebruiken als een instrument van manipulatie, was geboren…

Reageer
gravatar

och arme, arme, arme onwetenden!

Te lang hebben we leugens te horen gekregen.

Het bestaan van de vermeende Europese land België wordt al jaren als absolute waarheid aangenomen door leden van de Liberati. Het is al lang opgehouden als een lichtend voorbeeld van Liberal filosofieën in actie. Echter, nu is het tijd dat de waarheid bekend wordt. België bestaat niet.

Reageer
gravatar

Wat jammer dat dat verhuizen naar België niet helpt…. zolang zij hun inkomen in NL vergaren zullen zij verplicht verzekerd blijven voor de Nederlandse zorgverzekering.

Reageer
gravatar

Dat kan, maar het hoeft niet. Je opent een nevenvestiging in België, laat die zoetjes aan uitgroeien tot hoofdvestiging en in Nederland hou je een tokootje over waar je niet meer verdient dan het minumumloon…. tralalala … leve de nivellering. Iedereen wint!

gravatar

Suus (Hedwigepolder etc. etc) dat is een snuggere conclusie die je trekt; jij -op de snijlijn tussen Nederland en België- MOET welhaast goed zijn ingevoerd zijn in de Nederlandse Belastingwetgeving voor expats. Maar één kleine opmerking: helaas wint niet iedereen; het CWI en Rijksbelastingen verhalen de aldus onstane (verkorte) WW-uitkeringen op de Algemene Middelen die door ons allen worden opgehoest. Nou ja, behalve dan door de 35.000* VVD-miljonairs die (op aangeven van fiscaal misleidingsspecialist Robert B. Moszkowicz) aangeven aan een negatief inkomen te lijden. Zoiets kun je wél aan Robertje overlaten; dus alles sal baaie reg kom; zelfs met broer Bram’s fiscale ongerief. (*Volgens eerdere officiële opgaven (CBS, augustus 2012) telde Nederland nog minimaal 120.000 (multi-)miljonairs. Kortgeleden werd ons electorale hart nog verwarmd door de mededeling dat géén van de 85.000 (?) miljonairs er armer op is geworden, au contaire. Ergo: gegeven 120.000 minus correctie van 85.000 is 35.000, i.e. het quotum aan belastingvluchtende VVD-miljonairs). En dan tellen we nog altijd alléén maar de ‘witte’ miljonairs; de ‘zwarte’ blijven als vanouds fiscaal ongezien en ongeteld.

gravatar

Ik ontwaar toch een zeker dédain jegens onze bevoorrechte klassen, waarde Outsider. Ik veronderstel dat u, als evident principieel SP-socialist, geen BMW 7-serie berijdt. Evenmin zult u dus de kofferbak van uw C-1 hebben gevuld met verfijnde delicatessen van AH-XL, als noodvoorraad op een barre tocht naar het belastingparadijs België. Advies: schaf een tweedehands C-6 aan, stouw die vol met fijne waren. Er is kans dat Belgische douaniers u verwarren met een vermogend vluchteling en dan mag u zich onder EVRM-handvest, vestigen in Brassschaat als erkend belasting-/ziektekostenvluchter. Denk om voldoende 4-laags wc-papier en stuur een kaartje als u de eerste schifting door de Belgische IND voorbij bent.

Reageer
gravatar

Laat die tweedehands C-6 maar staan. Voorop staat dat die redelijk onbetrouwbaar is. Als men hiermee Brasschaat al kan bereiken is het de vraag of een terugtocht naar Nederland nog tot de mogelijkheden zal behoren. Vooral dit laatste zult u namelijk graag willen als u tot de ontdekking komt dat de nivellering in het Belgische meer tot wasdom is gekomen dan hier. Wellicht kan ene heer Spekman zijn feestje daar voortzetten.

gravatar

Zijn we ons welbewust dat ver zich een humane ramp aan het voltrekken is? Vluchtende rijken die zonder drinkwater moeten overleven op Moët & Chandon, op Bollinger, godbetert zelfs op een vloeistof als Dom Perignon, in plaats van eten louter Parma-ham, pâte de foie grasse, kaviaar en cocaïne. Hoe ging het toch verkeerd met onze belastingvluchters? Hans Wiegel nu overweegt zelfmoord of in ieder geval moord op Rutte en Samsom, de VVD is radeloos, Rutte is redeloos en welvarend Nederland, is reddeloos. Amai

Reageer
gravatar

Ja maar Relius, dan moet ik bezuinigen! IK! Weet je wel wat dat voor mij betekent?

Die lagere klassen kunnen heel goed bezuinigen, want weinig van weinig is nog steeds weinig en ze zuipen het toch maar op.
Die kampeerplaatsen aan de Zeeuwse kust moeten voor die lui toch ook wel eens gaan vervelen. Ze kunnen die ene vakantie per jaar heus wel wat dichter bij huis doorbrengen. Dan hoeven ze hun vriendjes van de kroeg ook niet meer te missen.

Maar kijk nu eens naar mij. Ik moet toch vanwege mijn positie elk seizoen minstens een maand naar verre kusten of besneeuwde hellingen. Ik werk er immers keihard voor. Bovendien kan ik het toch niet maken tegenover mijn zakenrelaties om een week per jaar minder te gaan! En S&P zouden me waarderen op Junk.

gravatar

Is dat niet een beetje teveel eer voor O.S.M.? Solidariteit van de bovenklasse met de onderklasse, over de rug van de middenklasse? Als de bovenklasse al met iets anders dan de eigen club solidair zou kúnnen zijn, is dat uitsluitend met de middenklasse; de natuurlijke buffer tussen onder- en bovenklasse en de enige bescherming tegen revolutionaire initiatieven van paupers uit de onderklasse. Indien er werkelijk solidariteit zou bestaan tussen onder- en bovenklasse zou deze brave VOC-ondernemerscultuur ondersteboven raken. De schijnbare tegenstelling tussen “koopman en dominee” is alleen maar een verbale constructie -louter voor marketing doeleinden van NGO’s- om de illusie levend te houden dat er onder dit megatonnen-zware kapitalisme ook nog zoiets als een geweten zou schuilen. We weten inmiddels wel beter, nietwaar?

gravatar

Och arme sloebers,

Wat kunnnen we voor hen doen?
Een kaars voor het raam aansteken?
Een inzamelingsactie houden?
Een benefietconcert houden?
Wel grappig om te horen dat de rechtervleugel van onze samenleving zich nu geslachtofferd voelt,… Moeilijk, moeilijk, moeilijk….

Reageer
gravatar

Hoe zou het gaan met…
De zwitserse bankrekening van de mutualiteit?

Reageer
gravatar

Wij kuikens worden bij een oproer altijd gediscrimineerd, omdat wij niet kunnen kraaien.

Oproerkraaiers zijn groot en wij zijn klein. Het is niet eerlijk!

Reageer
gravatar

Op de kaart die hier in het klaslokaal hangt zie ik dat België naar beneden is. De vluchtelingen zullen dus net zo makkelijk doorschuiven naar Frankrijk, Spanje en wie weet Merokko! Misschien kunnen wij helpen duwen zodat ook de Belgen, de Frensen én de Spanjaarden doorschuiven. Laat ze hun stomme EUtje daar dan maar oprichten.

Reageer
gravatar

Waarde hoofdredacteur,

Wilt u mijn bericht van 15:19 uur onder nummer 9 direct verwijderen.

Na het verschijnen van dat bericht ben ik namelijk bedreigd met brandstichting van mijn demissionaire ministerie in Den Haag door een onbekende uit Den Bosch zonder woonplaats namens een groepje onbekenden zonder verblijfplaats in Waalre.

Reageer
gravatar

Joris Voorhoeve naar D66 volgen ?

Nou daar komen ze ook niet meer bij. Pechtold: “welja doe er nog maar even een scan overheen, ik hoef toch maar een 10-tje /maand te betalen” (van mijn 50E/mnd ofzo ?)

Pechtold kan er niet van slaaapen

gravatar

De staat verdrukt, Rutte is logen,
De arme leeft zelfzuchtig voort;
Tot ‘t merg en been wordt de miljonair uitgezogen
En zijn recht is een ijdel woord
Wij zijn het moe naar andrer wil te leven;
Broeders hoort hoe ongelijkheid spreekt:
Geen onrecht, waar plicht is opgeheven,
Geen plicht, leert zij, waar onrecht ontbreekt.

Reageer
gravatar

Nog even aanvullen met de Stem des Volks en Morgenrood, want nu is het half werk. Broddelwerk is vaak zo kenmerkend voor de rooien in Nederland. Ooit werd hier de revolutie uitgeroepen die terstond werd omgedoopt tot een vergissing. Best leuk, die klassiekers.

gravatar

Zowel het bedrog als de uitweg, Heer Jeettje. De liberalen herstelden de rust door enkele socialisten in het Kabinet op te nemen. Hm, ik geloof dat we met deze herinnering op bekend terrein belanden…

gravatar

Heer Van Mathenesse Spaland om 15:52 uur,

Vergeet het onrecht niet dat Onze vermeende Voorvaderen en dus ook Ons is aangedaan. Tachtig jaar hebben Zij met andermans bloed, zweet en tranen oorlog gevoerd tegen de Spanjolen. Wat is de dank van onze huidige historici? Zij hebben de strijd gedegradeerd tot Opstand. Tot Opstand nota bene! Lager is niet mogelijk.

Onze Max zegt dat Wij het niet hoeven te pikken. Met het Hogere beroep bij Onszelve wachten Wij, totdat Wij weldra het Allerhoogste beroep op één na uitoefenen. Een beroep dat Ons Geslacht is geschonken door De Ware Allerhoogste Heere met behulp van het bloedige ellebogenwerk van Onze heldhaftige vermeende Voorvaderen

gravatar

Men mag met alles aan de haal gaan, behalve met de feiten, Heer Alexander. Daarom: moet “heldhaftige vermeende” niet “vermeende heldhaftige” zijn?

Eerlijk is eerlijk. Uw famielje begon zich pas te roeren toen de eigen belangen wat in het gedrang raakten.

gravatar

Waratje! Het heeft er alle schijn van de heer Alexander de Grote erelid zou kunnen worden van de VVD partij: immers lijkt dit een constante te zijn?

De laatste dagen hebben een vraag beantwoord: Wat moet er gebeuren eer het oproer kraait? Hoe kan het zijn dat er 80 jaar oorlog is gevoerd vanwege een simpele 10%, terwijl het oproer zwijgt bij BTW-verhogingen welke meer dan het dubbele bedragen?
Welnu: een Zorgopslag waarvan men niet eens precies weet welke gevolgen dat kent.

Credo quia absurdum

gravatar

Credo quia absurdum: excuus, de uitleg hiervoor is deze:
Er wordt vooral als rekenvoorbeeld gesproken over 70.000 euro, en gezinnen die tweemaal dat bedrag zouden verdienen/krijgen, dan wel de een wel en de ander minder.
Omgerekend komt dat bedrag neer op 154259.70 goede oude guldens.

Nu kan ik mij de tijd van de gulden met weemoed nog heugen, maar om nu te zeggen dat ik me veel mensen herinner die dat bedrag toucheerden; nee. Wel vele malen minder.

Als er werkelijk zoveel mensen zijn die 70.000 of iets daaronder krijgen is die Euro toch nog ergens goed voor geweest, toch?

gravatar

Geachte heer Jeettje,

U dient zich wel te bedenken, dat de adel destijds zelf niets behoefde bij te dragen. Zij lieten juist de tienden gewapenderhand innen om daarvan zelf te leven en de gewapende handen te betalen. Een flink deel moest echter aan hogere adel worden afgestaan. Gezien het grote aantal adellijke lagen die meesnoepten, bleef er uiteindelijk voor de Spaanse Karels en Filipsen niet veel meer over.

Een zekere Willem, prince d’Oranje, graaf von Nassau, Katzenelnbogen, Vianden und Diez* wilde het gehele bedrag voor zichzelf houden. Daar is nogal het een en ander om te doen geweest. Maar het is uiteindelijk opgelost door de opvolgers van deze hebberige man grote sommen gelds gewillig toe te schuiven. Deze traditie wordt heden nog voortgezet.

Voetnoot
* Klinkt indrukwekkend, maar het stelde geen reet voor.

gravatar

Herstel:

Dank, het is altijd fijn om gelijk te krijgen; of men het nu heeft of niet.

Het volk dat zich nu roert waande zich adel, maar wordt nu hardhandig met de voeten in de zompige klei gezet: u bent het niet, u bent schatplichtig.

gravatar

Van 70.000 euro kan men netjes leven, Heer Jeettje. Dit is zo’n 2x modaal waarbij men niet uit het oog moet verliezen dat dit niet het bedrag is dat in Nederland “echt” gemiddeld wordt verdient. Dat is het mediane inkomen en dat krijgen we nu nooit te horen bij alle verhalen. Dit is lager dan het modale inkomen. Stel het maar schattenderwijs op een 60-70% van het modale inkomen. Zal dus hooguit rond de 25.000 liggen Die grens van 70.000 is dus héél belangrijk. Credo quia absurdum.

Na de koffie ga ik even een uurtje huilen in het bos. Het leven van een bovenmodale is zwaar en nu kan ik de prozacjes nergens vinden.

gravatar

Zekers Heer Spaland, wat u zegt, doch als wij de ingezonden stukjes in een bepaald dagblad uit Noord Holland mogen geloven, zijn er ongelooflijk veel burgers die dit bedrag toucheren. Uiteraard met hard werken.
En iedereen hoest middels zijn belasting persoonlijk het hele bedrag aan Ontwikkelingssamenwerking, sociale werkplaatsen en uitkeringen aan rechthebbenden op, die indruk wordt gewekt althans.

Maar hoed u voor huilen in het bos; voor u het weet staat Ivo daar maatregelen te nemen, tenzij u natuurlijk in het gezelschap bent van een viervoeter, dan mag het. Mag ik u tevens port aanraden boven Prozac?
En verdienen en krijgen, ach dat ligt aan beide zijden van ‘the great beyond’.

gravatar

Ik begrijp niet waarom bij dit artikel een villa op het woonwagenkamp van Waalre staat afgebeeld.

Of daar een familie Flodder of zo woont is mij onbekend. Inwoners van dergelijke lustwaranden zijn immers niet bekend bij onze gemeenten.

Reageer
gravatar

Ik heb getwijfeld over België
Omdat iedereen daar lacht
Ik heb getwijfeld over België
Want dat taaltje is zo zacht
Ik stond zelfs in dubio
Maar ik nam geen enkel risico
Ik heb getwijfeld over België
Ik stond zelfs in dubio
Maar ik nam geen enkel risico
Ik heb getwijfeld over België

België, België, België, Bel-gi-je

Reageer
gravatar

Geheel indachtig het bruine gedachtegoed van de VVD, waar de afsplitsing PVV van deze partij zo ferm uiting aan geeft, zou ik de Belgen willen adviseren vluchtelingenopvang in het land van herkomst te laten plaatsvinden, en pas na het behalen van een inburgeringsdiploma en het voldoen van zegelkosten toe te laten tot Belgisch grondgebied.

In Nederland is nog wel een plekje om deze opvang gestalte te geven: het is genaamd Hedwigepolder.

Reageer
gravatar

Dat is dan een mooie samenloop van omstandigheden: de Mariniers verhuizen van Doorn naar Vlissingen.
Kunnen ze gelijk praktijkoefeningen houden met bootvluchtelingen als ware het Somalische piraten

gravatar

Lees ik daar over een bekende polder?

De Nederlandse Hertogin Hedwigepolder is eigendom van een Belg. Deze Belgische meneer is tegen ontpoldering. Opvallend genoeg is hij ook baggeraar. Het zal toch niet wezen dat hij van diverse walletjes eet? Eerst de Schelde uitbaggeren, dan ontpoldering tegenhouden, de Nederlandse Staat op kosten jagen en zich uiteindelijk duur laten uitkopen … en dat alles met een Belgische zorgverzekering.

Vluchtelingenopvang wordt per vluchteling betaald, dus tel uit je winst en leve de polder!

gravatar

Ei ei, ik bespeur een kleine doch veelomvattende incongruentie in uw betoog mw/hr Suus; als de polder eigendom is van een Belgische meneer kan deze nooit Nederlands bezit zijn.

Dat betekent derhalve dat het aanbod vanwege opvang op eigen grond teruggetrokken moet worden.

Wellicht biedt de Slufter uitkomst.

gravatar

Geachte Jeettje – Rotterdammer z.h, de polder is eigendom van een Belg, maar zolang het geen ambassade wordt, blijft het Nederlands grondgebied. Of Nederlands onderwatergebied, mocht het zover komen.

Wil de eigenaasr de polder als polder behouden, dan zou hij er dus goed aan doen om er één of meer ambassades te vestigen. Dat is ook gemakkelijk voor de vluchtelingen.

gravatar

Nee nee,.. VVD’ers willen enkel en alleen rijk worden over de rug van de armen als het goed gaat en zodra het slecht gaat moeten de armen bloeden zodat de rijken hun rug recht kunnen blijven houden. pffff… tis altijd hetzelfde liedje.

Reageer
gravatar

Misschien moeten de V.S. een humanitaire interventie plegen. En een ‘regime change’.

Reageer
gravatar

Welnee. Dat betreft allemaal nieuw geld zonder reserves op de botten door hun ongebreidelde pronkzucht. Met een traan in mijn ogen (emotie of wellicht de veelheid aan zuurtonen in de door mij zojuist geopende Corton-Charlemagne ’64) zie ik het gehannes aan. Kortom Petertje: u bent nog niet van mij af.

gravatar

Mensen, mensen!
Wees wijs, ga niet naar België. Vanwege de vele arme rijke Nederlanders die hun heil daar zoeken, zijn er al meerdere neo-nazi partijen opgestaan. Puur en alleen Gericht op Nederlanders, ook bekent als ollanders.
Werkloosheid? Schuld nederlanders.
File? Schuld Nederlanders .
Mislukte patatten oogst? Schuld nederlanders.

Ik zie jullie denken. Waar kan ik heen? Niet naar België !

Er zijn genoeg veilige landen waar ze geen inkomensafhankelijke zorgpremie hebben. Een veilig land voor je geld? Hier is een top 10.
10. Amerika. Let op, neger is president.
9 gevangenis. Gratis verzekerd
8 noord Korea, daar hebben ze al een oplossing voor vetzucht.
1 somalië , dit is het beste land voor je geld te beschermen voor zorgpremie, want of ze hebben geen zorg, of het kost niets.

Reageer