Moszkowicz relativeert straf

‘Levenslang, levenslang, met goed gedrag sta ik over 12 jaar weer in de rechtszaal’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga er vanuit dat, zolang er nog een hoop stof opwaait rond ons RTL-4 panellid, Bram een sabbathical in 8 zal nemen, op advies van zijn spindoctor Jack de V. Maar achter de schermen wordt al hard gewerkt aan Bram’s glorieuze rentree op Boulevard-niveau. Men zoekt al voor hem naar een nieuwe Eva Hinnik, dit keer eentje zonder IQ; alleen maar tits and ass. In justitiële zin gaat Bram nu de vele jaren van collegiaal ellebogen en netwerken verzilveren door de Deken -via die netwerken- te beschadigen en tot een vroegtijdige aftocht te dwingen. Anders dan Duyffkamp hiervoor, zal ik Bram niet in mijn gebeden gedenken. Bram heeft dat niet nodig, Bram zorgt sowieso altijd goed voor zichzelf.

Reageer
gravatar

Nouja, Heer Outsider. Het is natuurlijk niet leuk om publiekelijk zo’n pak voor de broek te ontvangen als Bram is overkomen. Maar ik kan niet anders dan toegeven dat het ook wel zijn eigen schuld was. Binnen het tuchtrecht is het gewoon nagenoeg dodelijk om de administratie en financiën niet op orde te hebben. Dat is een bekende reden voor schrapping.

De uitspraken van de Raad gelezen hebbende, kan ik niet anders zeggen dan dat de gevoerde verweren uitermate zwak waren. Iemand die zich zo publiekelijk profileert als een goede advocaat zou toch – zeker als het om het eigen hachje gaat – wat draagkrachtiger betogen moeten aandragen. Het lijkt er toch op dat hij het meer moet hebben van zijn kwaliteit als “zoon van” dan van de eigen juridische stootkracht.

En inderdaad: in rancuneus opzicht legt hij wel wat meer gewicht in de schaal.

gravatar

Helemaal mee eens, heer H. van M.S. Onze Bram is onder zijn flinterdunne laagjes Brylcreem en artificiële beschaving een ware oermens, een être dat zijn confrères bejegent met “Sans rancune” terwijl hij ze rancuneus over de kling jaagt. Bram was (te?) lang het boegbeeld der juridisch geschoolde graai- en draaikonten, het onbetwiste alfa-dier der strafpleiters, gewend aan het gekrioel van een rommelige pikorde onder hem. Te beginnen met Kees Corvinus (of Cees Korvinus), verder de meesternichten in de rechten Spong en Hammerstein die de rechten ook niet meer volledig meester zijn. Dan de broertjes Anker uit Friesland en de flamboyante 50’er op wiens naam ik even niet kan komen, een Gruninger meen ik; de naam eindigt op ..kema. Bram voelt zich juridisch in zijn Zilveren Kruis getast door de Deken: eerst dat akkefietje met Jort Kelder die hem straffeloos maffia-vriendje noemde. Daarna die gênante deal met de Inspecteur der Belastingen, intussen ook nog gedumpt door boezemvrienden Desi B. en Willem H., de een operetteus PM van Suriname in Paramaribo slash drugshandelaar in Langetabbetje en de ander toevallig net even op vrije voeten. En niet te vergeten de unieke Eva J. die hem een vrije transfer gaf. Om met de onvergetelijke Barry Stevens te spreken,”Bram, fooral so dóóóórgaan, je wordt nog een heel groot kijkcijferkanon op de bühne”. RTL-Boulevard loves you.

gravatar

Beste Bram (ik ken er namelijk maar één, vandaar: ‘beste’), op die Jaguar van jou ben ik niet jaloers, op die VVD-Bentley en die Testarossa in de garage evenmin en die wat bitserige humorloze mejuffrouw Jinek is je van harte gegund (ook in Nederland zijn er ‘golddiggers’); soort zoekt soort zoals je weet. Waar ik wel enige innerlijke beroering bij voel is die uitgekiende deals die jij met Hare Majesteits Belastingdienst maakt in (sky)box 3; meesterlijk zoals je die lui in de luren legt. Zeker advies gekregen van je broertje Baruch die zich liever Robert noemt? Waar zit trouwens al die doekoe die je voor Willem H. in beheer hebt? Zwitserland, Kaaiman-eilanden of gewoon via Zwitserleven op Aruba?

gravatar

Het zit Bram ook niet mee in het leven, nietwaar? Eerst zijn innige cheeck-to-cheek met Desi Bouterse ruw verstoord door de Nederlandse BVD en de Amerikaanse DEA, dan zijn afhaken bij Willem Holleeder, zijn échec bij Eva J., de definitieve(?) uitschrijving uit het register van broertje Robert (Baruch) uit Nieuwegein, de detox van Robert, de nieuwe maatschap met Robert om die vervolgens weer voortvarend te moeten ontbinden. Bram is waarlijk zijn broeder’s hoeder en nu hét zorgenkindje van zijn oude heer. Laten wij in onze gebeden Bram M. gedenken als een integer advocaat die zwart geld uitsluitend witwaste omdat zijn beroepsgeheim hem dat gebood.

Reageer
gravatar

O jee. Daar ook al? Toevallig kwam ik langs Kootwijkerbroek en wat ze me daar … infame roddelarij natuurlijk, maar toch … rook .. vuur …

gravatar

Hoho, meneer Henk: zo lijkt het alsof ik een pyromaan ben. Dat is diffamatie waar Bram nog jaloers op zou worden.
Bovendien klaagt men daar niet; men heeft een raar soort trots. Men smiespelt.

Maar om het compliment te retourneren: hoe weet u dat ik fietste? En hoe weet u dat het een regenachtige dag was? Was dat u die achter die boom verscholen de vogelaar stond uit te hangen?

gravatar

Ik zou uw vragen graag beantwoorden. Maar u begrijpt… mijn beroepsgeheim…

Ook daar rammelt het betoog van Bram overigens. Hij heeft weliswaar een beroepsgeheim, maar naar de deken toe ook een mededelingsplicht. Deze zaken werken elkaar als het ware tegen, maar in de jurisprudentie is allang uitgemaakt dat de laatste de sterkste is. Logisch, want anders zou de deken nooit een onderzoek kunnen instellen en zou het hele tuchtrecht een wassen neus zijn.

gravatar

Klopt, meneer Henk: het rammelt als een tweedehands jaren 50 ziekenfondsgebit.
Maar het bijt elkaar niet echt: hij is verplicht om de Deken te informeren dat er iemand is die grote sommen geld cash wil geven; hij is niet verplicht te zeggen wie die iemand is.

gravatar

De heer Bram Moszkowicz heeft nog een fiscale achterstand en een forse boete te voldoen, maar hij is nergens meer te vinden. Hij verscheen zelfs niet bij de Raad van Discipline.

Als ik hem probeer te bellen, dan krijg ik zijn antwoordapparaat met de mededeling:

“Dit is het antwoordapparaat van de onbegrepen volksheld mr. Moszkowicz. Spreek hier uw blijken van medeleven in. Dit gesprek kost slechts vijftig euro per minuut met een minimum van 1000 euro. Uiteraard contant te voldoen. Druk een 1, 2, 3 of 4 als u een stagiaire namens mij wil spreken.”

Reageer
gravatar

“U spreekt met de stagiaire namens de hooggestrenge heer meester Moszkowicz. De hooggestrenge heer meester Moszkowicz heeft mij gevraagd u aan het lijntje te houden… piep… Het gesprek is beëindigd, u dient vannacht op de hoek van… (wegens privacy weggelaten) minimaal duizend euro in een doos met een fles goede wijn af te geven.” tuut tuut tuut tuut tuut

gravatar

Boekhoudafdeling van De Speld,

Ik stuur u binnenkort de facturen voor mijn bijdragen à 50 euro per regel met een minimum van 20 regels. Uiteraard onder tafel te voldoen.

Tot nog toe bedraagt mijn honorarium:

>>5 (twee regels) 1000 euro

7 (17 regels) 1000 euro

>>8 (7 regels) 1000 euro

13 (10 regels) 1000 euro excl. 2000 euro rekenwerk

Dus is het voorlopig totaal afgerond naar boven 15.000 euro.
Per omgaande in een blanco enveloppe te voldoen.

Reageer
gravatar

Beste Bram M. in hoogst eigen persoon.

Dat zijn mooie bedragen die U vordert op de Speld. Maar ik denk dat U kunt fluiten naar de centen.

gravatar

Wat niet hardop in de kranten wordt verteld is dat het hier gaat om de heer Cosmo Kwizz die als advocaat met anagram door het leven gaat maar eigenlijk in de jaren 30 vanuit Russisch anarchistische hoek is aangesteld om de rechterlijke macht en de gehele Nederlandse elite met kop en schouder boven tafel te krijgen. Hij wordt nu op deze schandalige wijze buitenspel gezet.

Reageer
gravatar

Beste Moszkowicz(relativeert straf)

Sterker nog…als hij er niet was, dan hadden we in nederland nog meer criminaliteit.
Deze advocaat kan slechte criminelen opvoeden!!!

Ik ken de beste man(Moszkowicz)nog uit Nieuwegein. Zijn jullie blind of zo!!!

Geld, wat is geld als criminelen de dans ontspringen. Ja daar kan ik mij boos over maken.

Bedankt.

Reageer
gravatar

Volgens mij is het juist andersom: die criminelen hebben Brammetje opgevoed.

Enne, heb je ook goede criminelen? Oh wacht, dat moet Bram zelf zijn.

Enne, voor veel geld blijven die criminelen door toedoen van Brammetje toch aan de verkeerde kant van de celdeur?
Ben je nou boos of blind?

gravatar

Ik overweeg mij te verhuizen naar Mexico of zo.

Hoe kan immers een fatsoenlijke advocaat als ik leven in een land waarin een excellente advocaat geen zwart geld mag aannemen, cliënten niet mag bedriegen, rechters niet mag uitschelden en belastingen niet mag ontduiken. Hoe moet ik zo de belangen van mij en de privacy van mijn cliënten behartigen?

Helaas heb ik voortdurend zeer zware ziektegevallen in mijn familie, zodat ik stagiaires tegen mijn tarief strafzaken moet laten behandelen, waarvoor de pers geen belangstelling heeft. Dat is ook de reden dat ik helaas al mijn pleidooien door een kantoorgenoot moet laten schrijven. Het is toch ook duidelijk dat ik bijvoorbeeld geen bijscholingscursussen kan volgen, als ik een zwaar zieke de hand moet vasthouden.

Deze zaak is helemaal de schuld van een koude deken, jaloerse collega’s, partijdige rechters, en kwaadsprekende reageerders in De Speld.

Ik schaam mij voor dit harteloze land, dat mij geen dure vriendinnen en kostbare auto’s gunt.

Reageer
gravatar

Beste Bram M. in hoogst eigen persoon.

Trek het U toch niet zo aan. Wat is er mooier aan altijd vakantie. Nog niet aan gedacht zeker!

gravatar

Och Heer Spaland, zo een vaart zal het wel niet lopen: heer M. kan altijd nog aan de slag als juridisch adviseur bij zijn eigen maatschap.
En dan heeft hij zijn handen vrij voor onbeperkt mediagedoe: zelfs een ‘Bram M De Musical’ behoort tot de mogelijkheden. Of ‘lach-of-ik-schiet’toneelstukken: intriges met veel deuren en uit de kast vallende lijken.

Wellicht zelfs biedt dit hem de mogelijkheid een Antilliaanse connectie te exploreren? Neen, B.M. valt ten zeerste te benijden: zo jong reeds een welgestelde vrijgestelde te zijn kent zijn voordelen. Wij ploeteren ons door tot een stijgende pensioneringsleeftijd.

En levenslang: ach, zei reeds Wim Kan het niet: …. tot aan de dag van de revolutie aan toe?

gravatar

Tot de dag van de revolutie aan toe, Heer Jeettje. Dat was in het verhaal dat de dierenoppasser Flipse aan de directeur van de dierentuin meldde dat hij 2 beren zag. De directeur dacht toen: “Nou, dan is er niet een weg, dus er kan niets gebeuren.” Hier ligt de zaak anders. De dag van de revolutie is aangebroken en de beer is los.

Of er sprake is van een welgestelde vrijgestelde… het zou tegen kunnen vallen. Het geld kwam met bakken binnen en het ging er ook met bakken uit. De geschiedenis zal leren welke bakken de grootste waren.

gravatar

Hihi, ‘k zie ineens weer iemand beklemd titelloos wakker worden zonder ‘dr’ voor z’n naam. Dank voor deze reminder!

gravatar

Het is zo u zegt Heer Spaland; het ging met bakken de deur uit – en niet naar de Belastingdienst, heb ik begrepen.

Maar met zoveel koffertjes en wijnkistjes met inhoud, zal een gehaaide advocaat toch wel een voorraadje veiliggesteld hebben? Hoe moeten wij de etentjes met Eva in Parijs anders duiden? Hier is sprake van een French Connection, wat ik u brom!
Ik neem tenminste maar niet voetstoots aan dat hij samen met de heer Holleeder het spul heeft verbrand, toch?
Nu ja, de wijnkistjes en attaché koffertjes wellicht, maar toch niet de inhoud.

gravatar

De Belastingdienst had enkele klachten, meen ik te hebben begrepen. Er werken daar vreemde types die menen dat men aangifte moet doen over zwart genoten inkomsten. Tot voor kort kon men daar de schouders over ophalen. Echter: Albert Heijn krijgt de neiging om steeds minder kassa’s open te stellen voor contante betalingen en andere grootgrutters en neringdoenden zullen volgen. Uiteindelijk zal men met contant geld alleen nog maar bij de Belastingdienst terecht kunnen. Er komen zware tijden aan.

gravatar

Vanavond gezien bij P&W. Triest hoor. Hij denkt duidelijk te zijn maar heeft een onsamenhangend verhaal. Het is toch vreemd dat hij in eerste aanleg niet heeft willen reageren op de 5 individuele klachten en nu aankondigt daar in hoger beroep alsnog verweer tegen te willen voeren. Mag natuurlijk, maar het was wel handiger geweest om in eerste aanleg het hele varken te wassen. Het verhaal dat er tot de publiciteit nooit werd geklaagd, is zwak. Hij heeft er kennelijk geen idee van welke drempel een leek moet overwinnen om een advocaat (en zeker een beroemde) aan te klagen. Pas als door publiciteit het besef ontstaat dat men niet de enige is, trekt men de stoute schoenen aan.

Dat hij in eerste aanleg alles heeft willen beperken tot de principekwestie van de Verordening getuigt niet van realiteitszin. Nouja, zal wel weer een truc zijn.

gravatar

Welk een opoffering Heer Spaland, ik kijk al tijden niet meer naar dat dulle duo: slecht voor mijn humeur, bloeddruk en nachtrust.

Maar uw observatie bewijst eens te meer dat deze twee treurbuismiljonairs absoluut géén journalisten zijn – hoezeer zij zichzelve met die eer bestrijken: Hoor en Wederhoor is een oud, deugdzaam en groot goed in de journalistiek. Helaas ook zeldzaam tegenwoordig; had daar geen vertegenwoordiger van de rechtbank tegenover ex-mr. BM. moeten zitten?

gravatar

Neen heer Jeettje, driewerf neen. Een rechtsprekend college beslist in de rechtszaal en daarmee basta. Indien men het daarmee niet eens is, bestaat er de mogelijkheid van hoger beroep. Buiten de rechtszaal houdt men de kaken op elkaar. Dit raakt ook aan het geheim van de raadkamer. Er valt niets meer toe te lichten; alles staat al in de beslissing/uitspraak. Denkt u ook maar aan de bekende woorden van de rijdende rechter: “Dat is mijn beslissing en daarmee zult u het moeten doen.” Na het geven van de beslissing is er dus geen ruimte meer voor verdere discussie. Die is er pas weer bij de behandeling van het hoger beroep.

Dat Bram verder met e.e.a. de publiciteit ingaat, doet daar verder niets aan af. De domoor gaat teveel op TV zijn verhaal halen. Waar het kritiek betreft blijkt hij wel te kunnen uitdelen en niet te kunnen ontvangen. Mijn gedachten dwalen nu af naar de eerder zo bekende professor Piet Vroon die zichzelve ook te groot voor Nederland achtte en door die houding zijn ondergang tegemoet ging.

gravatar

Ach Heer Spaland, ik ben het in principe uiteraard geheel met u eens, doch … mijn aanklacht richt zich tegen foute journalistiek, mocht het die naam nog velen.

In dat licht bezien had Bram M. daar niet eens mogen zitten -zijn advocaat zou al te veel geweest zijn, maar eenmaal toch aangeschoven moet de andere kant ook weerwoord kunnen geven. En van wat ik uit uw bericht begrijp, ging het niet eens over de zaak zelve, doch wat onze Bralimero werd aangedaan.

Professor Vroon ten tonele voeren kan ik het niet mee eens zijn: de mogelijkheid dat, in tegenstelling tot Bram, de prof een paar maten te groot voor Nederland was, moet niet geheel worden buitengesloten. Overigens was er sprake van een diepe existentiële crisis, begreep ik, depressie zonder weerga.

gravatar

Heren Henk van Mathenesse Spaland en Jeettje,

Uw overeenstemming is roerend; ik moet haast een traan laten. Maar kunt u uw causerie niet beter te uwer huizen doen? U woont immers in elkander buurt van hier af beschouwd.

gravatar

Mijn beste Henk van Mathenesse Spaland,

Ik meende geen kwaad, maar juist een welgemeend advies, immers uw tweespraak kan leiden tot verveling van de lezers. Ik en uiteraard veel ander abonnees van De Speld vielen bijna in slaap.

Overigens uw eerbetoon met “snertkabouter” waarmee u tracht mij te beïnvloeden, verandert niets aan mijn mening.

gravatar

Beste Henk van Mathenesse Spaland,

Uw dwaze vasthoudendheid getuige uw bericht om 19:39 is kenmerkend voor Zuid-Hollanders.

Dr Vroon was weliswaar een provinciegenoot van u, maar de Ratelbandproef (het lopen over nagloeiend houtskool) heeft hoegenaamd niks met kabouters en zijn gekozen dood te maken.

gravatar

Misverstandje, heer Paulus. De Ratelbandproef waarop ik doelde was een uitzending waarin Ratelband het bloed onder de nagels van Piet Vroon wegtreiterde. Later bleek, dat hij toen al ver heen was in een depressie.
Het internet loopt bij mij op dit moment van geen meter en daarom kan ik geen link presenteren. Maar u zult zelf uw weg wel weten te vinden.

gravatar

Ach zo. Het was mij niet geheel duidelijk waarop u doelde. Een soort Castricumgebeuren.
Hm, zelf val ik ook wel stil als er een berg onzin wordt uitgekreten waarvan men geen begin kan vinden om de nonsens te ontkrachten: het laat-maar effect. Zoiets komt spontaan op als ik de Jan Mulders en Prem Radakishuns van deze wereld bezig hoor: luid, doch onduidelijk.
Hopelijk zegt dat verder weinig over mijn intellectuele capaciteiten?

Internet werkt idd niet optimaal, hier is al een paar maal de melding ‘gateway time out’ verschenen. Een voorbode van het op slot gooien van Nederland door het aanstaande zoodje ongeregeld?

gravatar

Ach Paulus, me er van bewust zijnd dat een kabouter een klein hoofd heeft met rudimentair denkraam, is het toch jammer dat leerzame kout u boven de puntmuts gaat.

Ik weet het: reliek uit het verleden toen heren nog op beschaafde wijze met lengte converseerden.
Maar toch: een leerzame ervaring moet men niet teniet doen door er doorheen te snurken.

gravatar

Wellicht ten overvloede herinner ik de kijkertjes eraan dat Piet Vroon een lange voorgeschiedenis m.b.t. zijn zelfdoding; een eerste duiding was dat hij het te kwaad had met het bijzonder hoogleraarschap van Albert Heyn, bij de UvA. Hij heeft toen uit protest zijn doctorstitel ingeleverd mét een (koude)HEMA-rookworst, samen met zijn goede vriend André Klukhuhn, de filosoof.

gravatar

Dat was voorwaar een aardige discussie hier.
Van Piet Vroon kan ik me zijn columns in de Volkskrant herinneren als scherp en een gesprek met Martin Simek als informatief. Met een zeer inspirerende zin: “Het leven heeft geen zin. Dat is wel mooi, want dan kun je gewoon doen waar je zin in hebt. Zonder gezeik van wat je allemaal zou moeten doen of laten.”