Vervanging Erwin Kroll door herhaling weerberichten Erwin Kroll

Kroll komt altijd terug, net als de seizoenen

De NOS gaat de circa 5.000 weerberichten van Erwin Kroll op interactieve wijze hergebruiken. Op deze manier hoopt de nieuwsorganisatie de vacature van de weerman in te vullen.

Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws, wil het ‘merk Kroll’ in stand houden voor toekomstige generaties: “Bij het digitaliseren van het archief bleek dat veel weerberichten op elkaar lijken. Elke dag is natuurlijk uniek, en het weer verandert vaak. Maar weer blijkt toch een cyclich verschijnsel: wisselvallig herfstweer, voorjaarszonnetje, hier en daar een bui: die terugkerende thema’s in zijn werk dat is typisch Kroll.”

De omroep kan aan de hand van de voorspellingen van het KNMI in 15 kernbegrippen als wind, temperatuur en neerslag automatisch het juiste weerpraatje van Erwin Kroll uit het archief ophalen. Tijdens een pilot bleek dat bij ieder weerbeeld meerdere praatjes uit het archief exact overeenkomen. Zo kan het journaal bij een serie dagen met hetzelfde weer toch steeds andere opnamen laten zien.

Van Cann: “Eigenlijk lag het voor de hand: Sesamstraat herhalen we ook om de zoveel jaar. We ontdekten zelfs dat we Erwin al in 2003 hadden kunnen laten gaan. Sinds dat jaar heeft hij geen nieuwe voorspelling meer gedaan.” Kleine afwijkingen tussen de voorspelling en het echte weer zouden geen probleem vormen, aangezien ook bij een live-weerbericht de voorspellingen niet altijd uitkomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb hier een foto van alle leerlingen van de RK-dorpsschool van meester Den Oetelaar in Maaskantje.

http://tinyurl.com/cg7dfmx

De meester ziet u links naast de hulpmeester Klaas van Ginneken staan.

Het pedante kereltje in het midden, gekleed in een wit overhempje met stropdasje, is Bert Bokhoven. Toen al wilde hij geen matrozenpakje aan.

Zijn laatste schoolrapport ziet hij aan voor een doctorsbul.

Zeg er maar niks van, dat doet de redactie ook niet. Laat hem maar in de waan, want dan kunnen we hier blijven lachen om zijn “wijsheden”, die hij voor ons nog in petto heeft.

Reageer
gravatar

Toch goed, dat herhalen. Graag zouden vele lezers ook wensen dat prof. dr. Bert Bokhoven iedere dag in de Speld herhaald zou worden, van deze meer dan geliefde omniexpert kunnen we maar geen genoeg krijgen!!

Reageer
gravatar

Beste Toch,

Toch presenteert de multikundige professor Dipl-Ing Paulussen hier vaker en met meer kennis van alle zaken zijn visie op bekwamere, duidelijkere en overtuigendere wijze, dan die Bert Bokhoven met zijn “doctorstitel” van de RK dorpsschool van meester Den Oetelaar in Maaskantje (gemeente Sint-Michielsgestel, onder de rook van ‘s-Hertogenbosch bij wind uit het noorden).

gravatar

Wel wel wel: en de foto’s zijn gemaakt door de snelfotograaf de heer Fluks.
Dat moet ook wel: voor men het weet is men de Gemeentegrens aan de overzijde weer gepasseerd. Hulde voor deze wakkere snelkieker.

Trouwens best wel veel inwoners voor een gehucht: 250. En dat in dat ene gebouw te Halder: lijkt me toch aardig druk om daar het huiswerk geconcentreerd tot een bevredigend resultaat op te voeren.

gravatar

Onze staatssecretaris van Onveiligheid en Dievendoden, Fred Teeven, neemt tijdens deze herfstvakantie met een dubbelloops deel aan de jaarlijkse drijfjacht op gevangenisboeven, die daarvoor speciaal zullen ontsnappen.

Als hij volgende week weer trots in De Haag is teruggekeerd met de buit in zijn aanhangwagen, wil hij met spoed overleg plegen met minister Dicker Dack. Als medeneoliberaal is hij van mening dat voor de elfstedentocht geen snelheidslimiet mag worden gesteld. Daarmee leert het volk bovendien alvast wennen aan de grenzeloze toekomst die hij voorstaat.

Het opzettelijk aanrijden van een politiefunctionaris, moet daarbij worden gezien als beroepsrisico.

gravatar

Gezien de bezuinigingen in de publieke sector lijkt me dit een heel verstandig besluit van de NOS.

Het is zoals de Prediker al opschreef: Er is niets nieuws onder de zon….

Reageer
gravatar

Ik stel voor om het weerbericht van TV New Zealand te gebruiken: in Nieuw Zeeland heb je binnen 1 dag alle 4 de seizoenen dus is het altijd op de Nederlandse situatie toe te passen.

Reageer
gravatar

Zeg Paulien,

Jij hebt de neiging om iedereen in de hoek te zetten. Dit keer is onze familieprofessor het slachtoffer. En waarvoor? Voor niet meer dan één , nota bene.

Je was al niet populair bij de schrijvende lezers, maar zo lig je er straks ook uit bij de familie!

Ik moet weer terug naar Fred op twaalf.

We bellen!

gravatar

Over klimaatproblematiek gesproken, dat de oplossing voor het opwarmen van de Aarde zo simpel kan zijn. Gewoon de oude weerberichten van Erwin Kroll herhalen.

gravatar

Ik zou zelfs willen pleiten voor de virtuele comeback van Jan Pelleboer. Zittend op een stoeltje voor een bord met handgetekende grafiekjes waarop hij met een aanwijsstokje het weer duidt. Waren we hier eerder mee begonnen, dan had niemand ooit van Erwin Kroll gehoord.

Reageer
gravatar

Helaas is deze gigant nu de madeliefjes van onderen aan het bekijken. Zijn gedachtegoed leeft voort in de vorm van recyclebare filmpjes.

gravatar

dit hebben ze toch ook met philip freriks gedaan op een gegeven moment gewoon al zijn fragmenten opgeknipt en voor nieuw nieuws weer aan elkaar geplakt het liep alleen niet altijd vloeiend in elkaar over en daardoor leek het af en toe alsof hij zich versprak

Reageer