Woman Has Abortion After ‘Disappointing Number Of Likes For Ultrasound On Facebook’

"It's irresponsible to put a child on this earth with the burden of prenatal impopularity" says mother

A twenty-seven year old woman from Naaldwijk in the Netherlands recently had an abortion after the ultrasound of her child received disappointingly few likes on Facebook. Karine Voorthuizen (27) posted the 20-week echo, but after four days only three of her 282 friends had clicked ‘like’, and not a single person left a comment.

Voorthuizen was going to be mother for the second time in February, but the lack of enthusiasm on the social networking site has changed her plans. “I want my child to come into this world loved and wanted by his or her surroundings. When that turned out not to be the case, I needed to take action. I understand it’s painful for the three people who did ‘like’ the announcement, but this is a decision I had to make.’

‘It certainly wasn’t a rushed decision,’ says Voorthuizen. ‘Doubts started to arise when I announced my pregnancy on Twitter four months ago. After a week the tweet was retweeted only five times. It was double that amount when I announced my first pregnancy. My doctor kept saying that this was normal, but for me it was a clear sign that something was wrong.’

Social media expert Kasper Verstege argues that people should be more careful with putting personal information on Facebook. “In a way you are showing the world something very personal with a 20 week echo. People can be very disappointed by a perceived lack of enthusiasm by their surroundings. For this reason it might be better to wait until after the child is born.”

Voorthuizen says she doesn’t regret her decision: ‘With the new timeline feature of Facebook possible future classmates could discover that the child was a social reject even before being born. Should we put a child on this earth that carries the stigma of prenatal impopularity? I don’t think so.”

Voorhuizen’s statusupdate about her abortion received two shares. ‘It means so much to me that people have shared the pain of this loss. That’s the beauty of social media.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier wordt weer eens getracht om via steenkolen Engels een beoordeling in The Lancet te krijgen door Nederlanders die naar internationale respons zoeken om op te promoveren. Het is herfst en er vallen nu weer vele geleerden door de mand, Diederik Stapel heeft echt school gemaakt. De biologische vader van de foetus in de placenta is een rasechte Oger; let op de trompetoortjes (links onder) van de kleine Shrek. De vrucht (12 weken) is overigens al vroeg ingeleid, dit wordt een klantje voor neonatologie.

Reageer
gravatar

Misschien is ctrl-y (NL: ctrl-ei) beter op zijn plaats, geachte prof?

gravatar

Beste meeenr sjon, er is vast iets adenrs aan de hand. Mijn kdeeinrn in het eeglnse kabmrug zijn er acehtr geekmon dat de vdgloore van leertts beinnn een woord neit van baelng is mits de eerste en laaste leettr geod zijn. Peijlnoorsk denk ik dat de tekst door de abdeeefgle baadeinrstue weenzs gbceeeilprud is.

gravatar

I wonder if it is related to the update on facebook, which makes personal posts promotable. (The audience of any personal post is reduced, unless you pay a small amount of money to “promote” the post.)

Facebook recently rolled out an update which enables this “feature” for personal posts. Previously it was only for pages.

Reageer
gravatar

Dit incident lijkt volledig in pas met “like-a-netica”, als opvolger van eerdere experimenten in eugenetica. Echter, moeder natuur laat zich nog steeds moeilijk dwingen. Pre-frontaal scannen van beide ouders zou een oplossing kunnen zijn, like it or not….

Reageer
gravatar

My niche in England puts this translation much on price. She gives heartchoking many deathbodies to the redaction.

Voor de lezers die geen Engels verstaan, zal ik het ff vertalen:

Mijn nicht in Engeland stelt deze vertaling erg op prijs. Zij geeft hartstikke veel likes aan de redactie.

Reageer
gravatar

(English, sorry, is all I know.)

This is a joke, right? RIGHT?

Oh my bob, if not, we need WW3! Cleanse the Earth of these ignorant humans!

(Google translate:

(Engels, sorry, is alles wat ik weet.)

Dit is een grap, toch? RECHTS?

Oh mijn bob, zo niet, dan moeten we WW3! Reinig de aarde van deze onwetende mensen!)

Reageer
gravatar

Ok, I am an idiot. This is indeed satire.

Ok, ik ben een idioot. Dit is inderdaad satire.