Moslims verheugd over effect demonstraties

Mohammedgrappen in Nederlandse strips blijven uit

Prominente moslimsleiders hebben hun tevredenheid geuit over de impact van de demonstraties naar aanleiding van de film ‘Innocence of Muslims’. Hassan Nasrallah (Hezbollah): “Zelfs in de cartoon Jan Jans en de Kinderen in De Spits was geen enkele grap meer over Mohammed te vinden.”

Nasrallah is blij te zien dat de boodschap van hem en zijn broeders duidelijk is opgepikt: “De rest van de week laat eigenlijk hetzelfde beeld zien. Garfield, Heinz, Dirk-Jan; veel uitstekende grappen, maar niets waar wij ons al te boos om hoeven te maken.”

Ook de andere media lijken nu volgens Nasrallah te begrijpen wat de gevoelige snaar zit. “YouTube draait weer gewoon om filmpjes van katten en zingende mensen.” De Hezbollah-leider ziet daardoor voorzichtig ruimte voor verdere toenadering tot het Westen. “Het Westen heeft de afgelopen week een goede stap gezet op weg naar betere betrekkingen. Wellicht kunnen we ooit nog eens constructief om de tafel om te brainstormen over hoe we gezamenlijk Israël van de kaart kunnen vegen.”

Volgens MSc. Tariq el-Sharaffi, die in een effectstudie evalueerde in hoeverre de doelstellingen van de demonstraties werden behaald, is de toon van met name de West-Europese striptekenaars ten aanzien van de Heilige Profeet (vzmh) verbeterd. “Als zelfs Jan, Jans en de kinderen het kuis houden, dan is er sprake van een mentaliteitsverandering. Het grapje over Catootje, die geen groente eet maar wel tomaat omdat ze denkt dat dat fruit is, kan wat ons betreft best door de beugel. Zolang ze haar positie als vrouw maar nederig in blijft vullen zonder al te veel praatjes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu de scheiding tussen kerk en staat feitelijk is opgeheven, voel ik me als overtuigd atheïst ernstig verongelijkt. Ik denk dat ik maar de atheïstische staat uitroep!

Reageer
gravatar

We zijn grote dankbaarheid verschuldigd aan onze Islamitische medemens. Deze keer is hun kolonisatie van Europa, zorgvuldig gefaseerd en ingeleid als volksverhuizingen op basis van arbeidsmigratie en asielvraag (op een enkel ongelukkig verlopen incident rond Theo van Gogh na), geheel vreedzaam verlopen. Na twee eerdere frontale pogingen is de derde maal scheepsrecht, de aanhouder wint, zeker als die over olievoorraden beschikt. Want olie, die (op zich) stom is, maakt alles recht, wat ideologisch krom is. Elke Westerse regering, links, centrum of rechts, zal dat beamen.

Reageer
gravatar

Vandersteen stond destijds voor de keus “De malle minaret” of “De malle minnares” en daarmee voor de keus tussen lusten en onlusten. We weten inmiddels allemaal wat het geworden is.

gravatar

Even een korte vraag van een oningewijde, naar aanleiding van het redactioneel artikel: wat betekent de toevoeging (vzmh) achter Heilige Profeet? Of mág deze vraag helemaal niet van geestelijke Hassan Nasrallah en schriftgeleerde Tariq el-Sharaffi? Men doet als eenvoudige ongelovige wat men kan om onze nieuwe Medelanders te plezieren; onze sandalen staan voor de deur (wel lastig met al die regen). Mijn zoon heeft louter Islamitische vrienden en ik houd mijn dochter al 19 jaar gesluierd en ongerept in een donkere kelder thuis en dus verre van school. Het is weinig, maar het gaat om een gebaar van goede wil, nietwaar?

Reageer
gravatar

Het 19 jaar in de kelder bewaren van uwe dochter past meer in onze joodsGristelijke cultuur dan in die van die in die van Ismaël afstammende types.

gravatar

Voor verdere uitleg verwijs ik u naar de man van mijn dochter(moeder van de laatste drie van me negen kinderen, de het aan polio lijdende mongooltje van me moeder niet meegerekend)

gravatar

Is de foto bij dit artikel genomen tijdens een strak geregistreerde protestbijeenkomst van de Moslimbroederschap in het door Ahmedinejad bezette Tehran of tijdens het Suikerfeest in A’dam-Slotervaart?

Reageer
gravatar

Dit is toch Rosj Hosanna of zoiets? Dat zei Inky tegen me. We kennen die arabieren al net zo goed uitelkaar houwen als die chinezen in Noordkorea. Kenne ze niet gewoon es normaal doen?

gravatar

Voor straf moeten alle extremistische islamieten spotprenten tekenen van Christus, Boeddha, Vishnu en JWH.
Net zolang tot ze zoveel kramp in de vingers krijgen dat ze geen geweld meer kunnen uitoefenen.

Reageer
gravatar

Mededeling

Li Koed heeft na mijn uitlating gisteren (zie >>9) gemeend mijn naam door te moeten gegeven aan het Israëlisch Instituut voor Informatie-inwinning en Speciale Taken, beter bekend als Mossad. Derhalve heb ik mij genoodzaakt gevoeld uit veiligheidsoverwegingen voorlopig niet in het openbaar te verschijnen.

Ik hoop dat u daarvoor begrip zult kunnen opbrengen.

Reageer
gravatar

Nou dat is -voorwaar- een hele geruststelling: alle scherpe pennen en geesten h-e-l-e-m-a-a-l gedomesticeerd. Hoeven we niet bang te zijn dat onze metro’s in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Harderwijk worden opgeblazen door gemaskerde vrijwilligers van de Taliban. We zijn allemaal zo mak dat op Eerste Kerstdag een sfeervol staatsbezoek van Ahmedinejad en Khamenei kan worden gepland. De erewacht wordt gevormd door bedrijven met intensieve handelsbetrekkingen in de theocratische wereld. Het bezoek zal een maand duren, afhankelijk van de maanstand en bij het vertrek van beide heren zal -bij wijze van feestelijke afsluiting- de Tweede Kamer met authentiek Afghaans vuurwerk worden opgeblazen. In 2040 zal hunkerend Nederland dan eindelijk officieel Islamitisch mogen worden en wordt onderkoning P.H. Donner per presidentieel decreet op 30 april gouverneur van het nieuwe wingewest, Kunduzropa aan Zee. Alsdan komt tegelijk een eind aan Kabinet Rutte IX, waarin houtworm en betonrot werd aangetroffen.

Reageer
gravatar

Wij in Rotterdam hebbu die Taledinges niet nooiig hoor. Wij hebbu hiero een prima F-side die helegaar geen hellup nodig hep om dinge in mekaar te ramme.

gravatar

Dat was bepaald een ingehouden vuurwerk te noemen dat u afstak, Den Bleeker. Niet beducht voor een fatwa? Er is intussen meer dan genoeg aanbod van salafistische uitzendkrachten en wahabistische imams die hun uitzending (én hun opstelling in de basis) wáár moeten maken voor hun trainer en de centrale keuzecommissie. Van enige temperende invloed van regeringswege kan natuurlijk geen sprake zijn; enerzijds staat Mark Rutte onder zware druk van onze ‘Handelsbelangen in het Midden-Oosten’ en anderzijds heeft het radicaal-Islamitisch electoraat massaal op de PvdA gestemd, dus wil men dit stemgedrag nu wel adequaat beloond zien. “Divide et impera” en verdomd het werkt nog steeds na 2.000 jaar, sterkte!

gravatar

Die vrijheid van meningsuiting is me toch wel een raar ding. Je doet ‘t fout of fout. Valt de hele islam over je heen, begint Geert zich er ook weer mee te bemoeien. Het laatste kunstje van zijn Grote Adviseur, “Ongeschikt als advocaat” Moscovitch? Ik stel voor dat alle moslims halal gaan sparen door hun geld bij Moscovitch te storten. Anders dan bij een echt pyramidefomds zijn ze hun centen dan metéén kwijt. Ik las overigens een aardige samenvatting over de geneugten van de Wilders-jaren in het boekje van Hernandez (de man die graag een vaderlands tikje uitdeelt) in
http://stophetgevaarwilders.blogspot.nl/

Reageer
gravatar

@Polleke: Zo errug was die opmerking niet hoor. Denk dat opa een beetje vergeetachtig is geworden. Hij weet niet meer dat je de rollator nog steeds vergoed krijgt bij de zorg. Maar die punt vind ik wel errug kortaf. Zijn we niet zo van opa gewend.

gravatar

…als je mij jouw baard gisteren niet had laten afscheren, hadden ze jou nog wel voor vol aangezien.

Heb ik de prijs gewonnen?

gravatar

… Als u uw afbeelding zo erg vindt, hang ik er wel een handdoek voor.

Suus, moet mijn hoofdprijs komen halen of breng je de auto zelf?

gravatar

… Wijsheid komt met de jaren. Dat is zelfs voor u voorspelbaar.

Ik verwacht in alle bescheidenheid hooguit een klein troostprijsje. Doe maar een nieuwe rollator.

gravatar

Lieve Marg00tje, je hebt het juist ontzettend GOED gedaan. Jij weet hoe een kapper zich gedraagt als er een profeet in de spiegel kijkt. Je hebt het meeste MiddenstandsInlevingsVermogen van allemaal. Hoedje!

gravatar

Er kwam dus een profeet bij de kapper, hij kijkt in de spiegel en begint te huilen, en dan zegt de kapper: …. Verrek, daar heb je die reclame van de HAARTRANSPLANTATIE weer in beeld! Ja dat zei die kapper dus NIET, dat was wat MIJ overkwam en ik was totaal van de wap. Vervolg volgt, zodra ik weer bij zinnen ben. Intussen: dank voor de suggesties en blijf inzenden!

Lieve groeten, Suus

gravatar

Bekijk het ook eens van de andere kant…
(goed hè? en diepzinnig)

gravatar

Mevrouw Lik Oed,

Het komt goed uit, dat wij u als vertegenwoordigster van een Zionistische terroristische beweging in ons land hebben.

Een tiental van uw ervaren militaire adviseurs zouden ons kunnen helpen om Belgen met de nodige geweld uit hun huizen en van hun grond te pesten.

Wilt u dat voor ons regelen?

gravatar

Oma, schaamt u zich niet. Weet u wel wat Lik Oed in het Limburgers voor staat?

Bovendien is zij geen vrouw, want ze spreekt echte mannentaal en ware woorden. Likoed is namelijk geen terroristische beweging, zoals u stelt, maar juist een liefdadige instelling die zorgt dat behoeftige Palestijnen uit huis worden geplaatst.

gravatar

Ik zou niet te vroeg juichen als ik redactielid van De Speld was. Ik heb namelijk horen fluisteren door iemand die iemand kent met relaties binnen Al Qaeda, dat de Nederlandse moslims een der dagen georganiseerd spontaan te hoop lopen tegen de bekende strip Rooie Oortjes.

Excuseer mijn vermomming, ik wil niet worden herkend, vanwege een dreigende fatwa.
Plien

Reageer
gravatar

Maar nu zijn de Christenen aan de beurt!

Het leugenachtige nieuws over Jezus. Dat hij getrouwd zou zijn… En dat notabene het AD daar zo’n misselijkmakende cartoon over plaatst. Bah!
Ik vermoed dat wereldwijd alle Christenen (katholiek, protestant, …) nu ten strijde zullen trekken onder aanvoering van actievoerder Paus. Verdulleme nog aan toe!

Reageer
gravatar

(concept speech)

Beste mensen!!

Als vakbondsman van het eerste uur kan ik niet anders dan jaloers zijn op de geweldige resultaten van deze mensen: hoe vaak hebben wij niet vergeefs geprobeerd het Museumplein te bezetten, het Binnenhof te overstromen om dan vergeefs met de poten in de modder van het Malieveld alweer te moeten betreuren dat de opkomst ondermaats was en de resultaten ook. Allemaal door die salonvakbondsleden die het wel op de tv denken te kunnen zien.

Wij moeten dit anders aanpakken.
Wij moeten hier een les uit leren.
Wij moeten dit ook kunnen:
Wij Zijn Toch Niet Achterlijk?.

(gejuich)

Het roer moet om!!!
Het roer gaat om!!

(nog meer gejuich)

Dank jullie!!!

(muzikaal intermezzo en volgende spreker)

Reageer
gravatar

De naam ‘Jan Kruis’ (tekenaar van Jan, Jans en de kinderen) is wel degelijk een verwijzing naar de laat Romeinse geschiedenis inzake een succesvolle Joodse Opstand zo een tweeduizend jaar geleden.

Reageer