Toename semi-antisemitisme in Nederland

Haat noch bewieroking Joodse medemens

Het aantal mensen dat geen echte hekel aan Joden heeft, maar er ook niet dol op is, is in de afgelopen tien jaar schrikbarend toegenomen. Dit meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) in een vandaag verschenen rapport.

Aanleiding voor het onderzoek vormde een recent incident in een treincoupé op het traject Weert-Roermond. Op een per ongeluk ingeschakelde intercom viel daar een overleg tussen twee machinisten te beluisteren. Eén van de twee merkte op dat hij koosjer had gedineerd bij zijn Joodse buren. Hij zou daar aan toe hebben gevoegd: ‘’Best lekker, maar ik zou het zelf nooit maken.” Daarop ontstond een discussie waarin de andere machinist opmerkte dat ‘die Palestijnen ergens misschien wel een punt hebben.’

Eén van de voornaamste indicatoren voor het semi-antisemitische sentiment in een land is traditioneel de attitude jegens de Holocaust. Uit het rapport van CIDI blijkt dat een meerderheid van de respondenten deze niet glashard ontkent, maar ook niet van plan is meer te doen dan ‘schoorvoetend toegeven dat het een en ander heeft plaatsgevonden’. Zelf over de Holocaust beginnen, zoals in de eerste vijftig jaar na de Tweede Oorlog nog behoorlijk salonfähig was, is tegenwoordig uit den boze. ‘Liever heeft men het over iets anders’, concludeert het CIDI.

Op de vraag ‘zou u een holocaustontkenner ontvrienden op Facebook?’, antwoordde maar liefst 25% van de geïnterviewden met ‘Nee, maar ik zou zijn berichten ook niet ‘liken’.’  Eenzelfde ambivalentie blijkt uit de houding jegens de staat Israël. Het merendeel van de respondenten (58%) vindt het bestaan van Joodse nederzettingen in Palestijnse gebieden prima, ‘maar het moeten er niet teveel worden’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

HIER EEN BERICHT VOOR DE JOODSE GEEMEENTE wWw

IK BEN DIE DIE U NU GAAT VERTELEN HOE WE DAAR WEL TOT HET BELOOFDE LAND GAAN GELAGEN

U BENT NU NIET MEER IN DE GUNST VAN DE HEER WANT DIE HEEFT MIJ DUS WEL DEGELIJK HET RECHT GE GEVEN OM DAT TE DOEN WAT NODIG IS ZO DAT U OVER PRCIES 150 JAAR WEL DIE KRIJGT WAAR U AL ZO LANG OP WACHT MAAR OM DAT IK NIEMAND BEN EN WEL DIE DIE U NU VERTELD WAT U GAAT DOEN ZO DAT U GEEN BOMETJES MEER HOEFT TE DOEN LATEN KNALEN OOK NIET DAAR WAAR HIJ WEL LICHT MAAR NIET MOET LIGGEN DAN BEGRIJPT U WEL DAT IK NIET VAN DEZE AARDE MOET ZIJN OM U TE VERTELEN DAT DAT IN TELAVIEF OOIT MET EEN KLM VLUTJE DOOR U UIT DE LUCHT IS GEHAALD EN DAT IS NOG NIET ALLES WANT IN DE NEW YORK TIEMS HEEFT GESTAAN DAT ER TEN TIJDE VAN DE 9/11 5000 JOODSE ARBEIDERS DUS MOSAAT NIET MEER NIET MAAR GEWOON NIET MEER NAAR HUN WERK MOESTEN DOEN TERUG KEREN DUS DAT IS DAN WEL NIET HELEMAAL NIET WAAR MAAR HET STAAAT ER WEL EN U KUNT TOCH OOK WEL ENGELS LEZEN DUS DAN MAAR GEWOON IN HET HOLLANDs GAAN LEREN TE LEZEN WANT IK SCHIJF VAN AF NU ALEEN NOG MAAR IN HET HOLANDESE EN DAT IS NIET VOOR NIETS ZO MAAR U ZULT BEGRIJPEN DAT WE DUS GEWOON NIET DOOR KUNNEN MET DAT WAT U DOET DUS IK DOE U NIETS WANT DAT DOET MIJN HEER U DAN WEL LATEN VOELEN DAT IK WEL DEGELIJK DIE BEN DIE U NIET TEGEN U WILT GAAN KRIJGEN

ALS EERSTE PUNT GAAT HET OM HET WATER\
U GAAT DE WEG VERSERING GEWOON DAAR WEER DOEN WEG NEMEN ZO DAT MEN DAAR GEWOON WEER DAT KRIJGT WAT HEET REGEN DRINK WATER EN DAN DOEN ZIJ HET WEL VAN EN U ONZULT EN DAT DOET DAN GEWOON ONZE KWIEN VAN ENGLAND DIE DAT WEL BETAALD WAT NODIG IS ZO DAT ZE DAT GEWOON KUNNEN DOEN WAT U NU DOET MAAR DAN VOOR HUN EIGEN MENSenKINDEREN EN DAT IS DAN GEWOON EEN INVERSTING VAN ONGEVEER 1,2 DUS WAAR HEBBEN WE HET OVER ZIJ DOEN DAT WAT U WILT EN HEBBEN OOK NOG ZELF WEER water en brood EN OM DAT U DAT OOK WILT WEET U OOK DAT ALS U DAT NIET MOGELIJK MAAKT TAND OM TAND DUS DAN WEET U DAT U OOK NIETS KUNT DOEN MAAR DAN KOMT DE DROCHTE VAN ZELF ZEER PLOTS KLAPS ONDER U WATER RESERVAAR ZIJ DAN WEL WAT ER VAN OVER BLIJFEN KAN EN U DAN MAAR GEWOON WEER DE WOESTEIN IN MAAR U HOEFT ER DAN NIET VOOR TE VERHUISEN DAT IS TOCH NIET SLECHT OF WEL DAN DUS LOS MET DAT WATER ANDERS BENT U OOK GEEN BOMMEN MEER NODIG WANT DAN DOE IK DAT NIET MAAR MIJN HEER ZAL HET U ZEKER WEL GAAN AANRKENEN EN DAT IS WILENS EN WETENS EEN MASAMOORD OP U BUUR mensENkinderen TE LATEN PLAAS VINDEN EN DAT STAAT NERGENS IN DE TALMOET DUS DAN BENT U NIET MEER NIET MAAR WEL ZELF DE GENE DIE NU KAN BEPALEN WAT U VIND DAT DAN WEL REDELIJK IS MET EER EN GEWETEN

WANT IK DEEL U DAT MAAR EEN KEER MEE EN DAN WEET U WEL WAT ER GEBEUREN KAN ALS DE HEER DAT WIL

MET VRIEDEN LUKT HET WEL DUS BEn SLIMER DAN DE REST EN ZET DIE WATER TOEVOER WEER LOS WANT MEN HEEFT GENOEG ONDER U RESCHIEM GELEDEN EN DAT WEET U ALS GEEN ANDER OM DAT WAT U HIER IN GERMANIA HEEFT MOETEN DOOR STAAN MEAKT U ZO HARD DAT U ZELF NU GEEN HAAR BETER BENT NEE U BENT NOG MEDOGALOOSER DAN WIE DAN OOK IN DIE HELE REGIO

DOE ME DAN NOG MAAR LIEVER SADAM TERUG DIE WAS ALLEEN MAAR TEGEN DE STAATEN MAAR NIET TEGEN U MAAR DIE VAN AMERCAANSE KOM AF EN WAT DOET U MET 9/11 U MOET ZICH DE OOGEN UIT DE HOOFT SCHAMEN PRMJE RABIEN OF WOU U ZEGGEN DAT IK DAT NIET HARD KAN MAKEN DAT U WEL DEGELIJK DAT HEEFT MOETEN DOEN

OM DE REKENING WEER TE VEREFFENEN VOOR MAAR 5 MILJOEN DIE U DAAR DAN MEE HEBT KUNNEN REDEN IK WEET NIET OF U HET WEET MAAR IN AFGANISTAN GAAAN ZE NU WEL DOOD MAAR NIET VAN DE DORST MAAR VAN HET PLUTONIUM DAAAR IN DIE ZO GENAAMDE SCHUILPAATSEN GELOODST MET EEN PETERIET OF ZO WAS DAT NIET EEN UITVINDING VAN DIE DIE U WOU VERNIETGEN DUS WAT BENT U DAN GEWOON NIET MEER NIET MAAR WEL GEWOON NOG ERGER DAN DAAN

EN DAN TE DEKEN DAT ALS U DER UFRA GEWOON WEER DOET TERUG VERVOLGEN MAAR DAN WEL MET 2000 JAAR DAN KOMT U DUS NIET DAAR WAAR U NU BENT MAAR IN UR

DUS U ZIT DAAR DAN TOCH WEL EVEN EEN PAAAR DUIZDEN KILOMETER VAN DAAN DUS WIE HEEFT DAN HET RECHT OP DAT WAT U KLEEMEN WILT u DENK HET WEL VAN NIET OF WOU U ZEGGEN DAT IK NIET DE LAASTE 3 HOOFSTUKKEN VAN DE GILDEMASCH E-POS KOMPLEET HEB GEMAAKT ZONDER ER MAAR EEN WOORD ANDERS BIJ TE HOEVEN SCHIJVEN WANT ZO GROOT IS ONZE GOD

DUS DIE GAAT U VIA DE ZEIT.DE VAN MIJ KRIJGEN EN OPHOUDEN NU OM U MEDE BOEDER TE DOEN LATEN ZWIJGEN ANDES KOMT MIJN HEER EN ZECHT TEGEN U VOOR DE KOMENDE 150 JAAR U VERBINTENIS MET U STOP TOT DAT U DAT DOET WAT IK U DUS NU NET BIJ MONDEN VAN DE HEER HEB MEDE GEDEELT EN VERGEET HET VERHAAL VAN LEA EN RUD OF WILT U OOK EEN IJSERE AMSTERDAMERTJE IN U MORLCOCH KONT gAtJe WANT DAN HOUD U VAN ZELF WEL OP MET U EI GEN ei Genetjes en de ei gentjes daar weer van te doen laten wat u daar niet in dient te laten dus laat dat dan ook

WANT IK BEN WEL DIE DIE U NIET MEER GAAT NEGEREN ANDRERS KRIJGT U VAN MIJ NU AL VAST MEDE GEDEELD DAT ALS HET NIET BINNE 7 DAGEN ANDERS GAAT LOPEN DOOD DOOR DUS MOORD OP U GEWETEN EN IK WEET ZEKER DAT IK DIT NIET KAN DOEN VERLIEZEN ANERS HAD IK U TOG OOK WEL GEWOON KUNNEN DOEN LATEN KREPEREN ZO ALS U NU MET U MEDE BROEDERS EN SUSTERST DOET

U WEET WAT GOD HEEFT GEZECHT WIE NIET VAN ZIJN MEDE BOREDER HOUD DIE HIJ KAN ZIEN MAAR WEL VAN GOD DIE HIJ NIET KAN ZIEN MAAR WEL KAN HOREN IS NIET WERKELIJK WAT IK ZEG EEN GODS LIEVENDE DUS ALS U DE ALAFISTEN NU TOT DE ORDE KUNT DOEN ROEPEN

WANT ANDERS GAAN DIE DAN OOK NOG NOGMAALS DOOR U ZELF EN U MOZAAT TOT DE ORDER WORDEN GEROEPEN EN WAT DAT AAN GAAT KAN IK NOG WEL 5500 EXTA RiCo San PaULi s gebruiken want ik ben wel die die het moet doen laten Her starten dat wat heet ORDER EN GEZACHT MET EEN GEZOND MENSEN VERSTAND EN GEWETEN WEER TOT DE NORMAALSE DINGEN TE DOEN LATEN TERUG KEREN DIE WE NU EVEN UIT HET OOG SeiN VERLOREN DUS DAN WEET U DAT IK ER BEN EN IK DOE ALEEN HET WOORD OVERAL TOT DAT MIJN TAAK ER OP ZIT EN DAT IS OVER 20 JAAR DUS DAN WEET IEDEEEN DIE WEET DAT IK NIET MEER NORMAAL BEN MAAR WEL PA RA NORMAAL EN DAT WIL ZEGGEN DAT IK DOE WAT MIJ GEVRAAGT WORD TE DOEN MET ALLES WAT IN MIJN VERMOGEN LICHT DUS WE HEBBEN DE NEUWE STERKE ARM NODIG EN DIE BESTAAN UIT DE HELL ANGELS EN POETiNs MONGOLEN EN NATUURLIJK ONZE BANDIDoS MET ONZE SIGEUNER FAMILEIES DE ROMANOFS EN ONZE DAAR AAN VAST GELIENEERDE KAMPER ROLLEMANS FAMIELEN WANT WE GAAN HIER GEWOON EXPORT DOEN VAN WAT HEET HOLLAND GRAS EN INTERNATIONAAL HOLLAND HanF MET THC EN DAN WEL VOOR HEEL EUROPa EN NIET ANDERS ANDERS ZIJN WE STRAKS NIET MEER IN DE GELEGENHEID OM WAT DAN OOOK NOG TE DOEN IN ONS kiker landje EN SLA DIE TAART EENS EVEN OP HAAR MONDJE WANT WAT DIE DENKT TE KUNNEN DOEN MET HAAR AAN LEVITICUS 18 VALENDE MORLCOH ZONDE DAT LOOPT MIJ INMIDELS DE SPUITGATEN UIT EN ONZE HOLLANDSE KÖNIG IS GEWOON DIE VAN c EN a EN DAN WEL DIE NU SAZA DOET VAN BRENINKMIJEIER DAT WAT IK GA DOEN MET ONZE TEKSTIEL BOEREN VAN WEL EER MAAR DIE VAN GEEN EER KRIJGEN EEN KANS OM TE STOPEN MET WAT MEN NIET MEER MOET DOEN EN DAT IS MIJN CARLINA ANGELS MET TUMOR LATEN BLIJVEN ROND LOPEN WANT DAT LICHT DUS WEL AAN DE KRANKE KASSE DIE WEL 20 MILJOEN OVERBOEKT OP KOSTEN VAN ONZE GERMAANSE MENSENKIDEREN MAAR GEWOON NIET WIL DAT MEN DAN EEN BEHADELING KRIJGT ALS MEN DAT NODIGE HEEFT DUS DAT GAAT ZO ALS IK HEB BESCHVEN AAN UNLIEVER EN DIE HEBBEN EEN DEEL VAN DE OPEN BA RING VAN MIJ GEKFEGEN MET ALLEEN MAAR OPLOSINGEN ZO DAT WE WEL DEGELIJK DOOR KUNNEN MET ONZE HO MO S apiENs EN DAT DOEN WE DUS OOK WANT ONZE HEER HEEFT HET ZO DOEN TOT MIJ KOMEN DUS DOKTOR CRISTIF LAXTERMAN VAN DE DUURSTE KLIENIEK SAMEN MET DOKTOR SLOUW MEIJER IN DE JOHANIS STRASE GAAN DAT DOEN WAT IK NOEM KREIONIK KREEPS BESTREIDING EN DAT GAAT GEWOON MET EEN CO2 STIKSTOF WATJE STAAFJE ZO ALS EEN FRATE MAAR DAN GEWOON MET EEN TITANIEM RUGEPRIK MERG NAALD ANDERS KNAPT HIJ AF ALS HET WEL TOT HET BEFRIESEN VAN DIT MET EEN BABY SCHENER TE ZIEN ALS WIT EN DAN GEWOON OOK NOG AMBULAND TE DOEN WANT DE NEUWE APRATUUR IS OOK NOG 3D EN KLEUR MAAR JA ZEG MAAR EENS TEGEN SIEMENS DAT ZE HUN OUDE MATRIX PRINTER VAN KOLOSALE SCHENERS VAN RUIM 20 JAAR VEROUDERING NIET MEER VERGOED KRIJGEN DUS DAAR IS ANDERE APRATUUR VOOR U KUNT MIJ WEL WEER DOEN LEEGZUIGEN MAAR DAN WLE MET DE JUISTE CLERENS KODE DUS DAT IS DAT IK DAT DAN WEL EVEN BIJ UNIELEVER DOE LATEN ZIEN WELKE DAN DE VOLGENDE GENERATIES IS EN DAT GEWOON DE NAALD DOOR HET TUMOR DOENE STEKEN EN DAN GEWOON 1 DRUPEL PER CENTIMETER DAN DE NAALD TERUG DOEN TREKEN EN DAN WEER MET EEN DRUPELAAR WEER 1 DRUPEL CARBOONAAD STIKSTOF CO2 EN TOT DAT HET WEG IS DUS MET DRIE NAALDEN EN 2 SQLapiS GAAT DAN GEWOON IN 1 UUR BEHADELUING EN GEWOON MET EEN PLAASELIJKE VERDOFING

WANT MEN KAN WEL ALLES WEG SNIJDE MAAR WAT GEBEURD ER DAN MET DE RUIMTE DIE MEN DAN NIET MEER OPVULD DUS DE VERZAKINGEN SPRINGEN DE PAN UIT OOK DAAAR STAAT EEN NOOD PRCEDURE VOOR OP DE SQL APi OPEN BARING DIE IK NOG NIET HEB VERSONDEN EN DAN WEET U WEL DAT DE KLEUR VAN ONS HUIS KLEUR NIET DAT IS WAAR JE IN WILT LOPEN WANT DAN STA JE DUS IN BRAND VOOR DAT WAT HEET DE LEVITICUS 18 SONDE EN DIE IS OOK AL DOOR GAMBRITS ONDERZOCHT DUS DAAR HOEVEN WE NIET MEER MOELIJK OVER TE DOEN WANT HET IS ALTIJD DAN RAAK DUS DAN BEGRIJPT U WEL ALS ER GEEN VOEBAL IS EN MEN TOCH VOL IN HET KANELEDE ORAJE WIL DOEN SeiN RODNE DAT DAT MAAR BETER GELIJK KAN WORDEN GESTOPT TOT DE VOLGENDE ALTIJD OP DEZE PAGINA MET DEZE LINK IP VAN UIT GERMANIA EN VAN UIT HOLAND MET WEER EEN ANDERE MAAR OOK DE SELFDE EN MAAK EVEN DUIDELIJK IN BERLIN ö DAT IK WEL DEGELIJK HET RECHT HEB OM DE HERSTEL WERKZAAMHEDEN MET WAT MEER DNA NATUURLIJK IS AAN GEWELD TE DOEN INLUIDEN WANT DAAR LATEN HELAAS GEWOON DE ERGSTE BIJ DAT WAT HEET LEVEN MAAR DAT IS DAN MAAR DE REGEL \

IN DE NIETS OF DE MENIE OVERROELS DE NIETTS OF DE FUEW OR one

TOT DE VOLGENDE SESIE HIER OP SPELTJE

http://www.speld.nl/2008/04/03/kwame-mpufu-erg-teleurgesteld-in-georgina-verbaan/

MIJN NAAM IS MARCEL DRIESSEN GEBOREN UIT ELISABED NAS 20 APRIL 1964 TE UTRECHT OM 15:45

stiching BlauweKRUIS.nL

Reageer
gravatar

Het ergste van dit bericht is dat het niet-intentioneel, een niet gehele onwaarheid verkoopt. Er is wel degelijk een anti-Semitische tendens, beginnende in het onderwijs. Op mijn school worden anti-Semitische grapjes over en weer gemaakt, en winnen ook aan populariteit.

Reageer
gravatar

Ach, bij ons maken ze Belgen- en Hollandermoppen.
En vroeger in de buurt ook wel kloostermoppen, maar die worden nu veelal vervangen door gewone baksteen.

gravatar

Je moet nog wel zeggen dat tussen de kloostermoppen en de bakstenen de kinderkopjes zaten. Maar dat is taboe geworden.
Meent u dat nou,anti-Semitische tendenzen op school? Wel eens de moppen van Max Tailleur gehoord?

gravatar

In ons dorp resideert nog een textielbaron die zijn ± 28 km. lange tuinmuur niet op de nieuwe Delta-hoogte wil brengen zonder substantiële rijksbijdrage. Zijn textielbarones heeft al gedreigd met echt- en boedelscheiding, maar in die kringen blijft men ‘bij elkaar’ voor de erfenis, de hypotheek, het lage tarief van de vermogensbelasting en de kinderen, in die volgorde. Hier biedt zich genoeg muuraanbod aan om alle Nederlandse Paulusmannen een ongerepte klaagmuur te verschaffen. Aanmelden bij de plaatselijke VVV, tot nader order slechts € 25,- incl. BTW voor een uur ongestoord klagen. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Reageer
gravatar

Zou heel dom zijn: voor je het weet bouwen ze een stevige extra muur midden in je tuin en mag jij alleen nog maar achter in het kippenhok zitten.
En maar klagen.

gravatar

Nou weet ik nog steeds niet welk punt de Palestijnen misschien wel zouden kunnen hebben over kosher eten.

En verder ben ik in de eerste 50 jaar na de Tweede Wereldoorlog nooit zelf begonnen over de holocaust, maar ik heb dan ook geen salon.

Reageer
gravatar

Ik zie wat u bedoelt. Wellicht klagen ze er over dat met al die koshere kippensoep er te weinig eieren overblijven voor pannekoekjes?

En dat andere: men moet niet zo zeuren: de naoorlogse bouw, dat is 2-kamerflatjes en doorzonwoningen. Salons zijn zooo ouderwets.

gravatar

Ja Akke, dat is behelpen voor mij in mijn naoorlogse tweekamerappartement. Het is geen doen om voldoende gleuven te maken in in een betonnen muur voor mijn klaagschriften, bovendien zou ik ruzie krijgen met de buren.

gravatar

Van Bralhuysen heeft daar wel een punt: want voor Zuid-Oostelijk Nederland geldt een aparte dienstontregeling. Met al die mega-stallen in deze regio lopen er vaak, koeien, varkens, kippen en Poolse dwangarbeiders met Asperger, ontvlucht uit de asperge-kwekerijen van mevrouw Janssen (uit Someren), op de rails. Nu is de dienstregeling ter plaatse afgestemd op het gewicht van het op de rails lopend vee. Voor niet-koshere viervoeters hoeft niet te worden geremd, voor zuid-oostelijk lopende niet-antisemitische Polen remt men wel, want die lopen langs de spoorbaan naar huis. Daarentegen zijn noordwestelijk -tegen het treinverkeer in- lopende Polen suïcidaal en die helpen NS en het lokale RIAGG graag een handje. Tussen Nederweert en Weert is een keer een kettingbotsing ontstaan toen drie niet-Joodse machinisten even niet opletten (o.v.t) en een collega ruggelings aanreden. Deze was op een groep varkens ingereden en langdurig gestopt om zijn schamele inkomen wat aan te vullen met verse hamlappen en carbonades. De NS hebben later ruiterlijk toegegeven dat dit niet kosher was. De man is later nog langdurig gestalkt door Ronny Naftaniël van het CIDI. Er schijnen in de grensstreek tussen Brabawe en Limbabwe geregeld brandhaarden te zijn van anti-anti-antisemitisme; in dit verband wordt vaak de naam van de Vlaamse (?) Abu Jaja genoemd.

Reageer
gravatar

Ik voel hier een protest van de Hindoe gemeenschap aankomen: runderen zijn per definitie heilig. Dat wordt een zware dobber: India is een belangrijke handelspartner met groeiende invloed.

gravatar

Ik rijd dagelijks heen, om de kerk en weer in een toiletloze trein, dus u begrijpt waarom ik op de foto zo’n scheve bek trek.

Welnu ter zake.

Heer Buitenstaander,

Het hoofdkantoor vindt dat de dienstontregeling goed werkt. Waarom zou men dan beter willen? De dienstregeling die nooit heeft voldaan, wordt daarom vanaf de start van de herfstontregeling afgeschaft.
Dat komt er op neer, dat ik en de machinist voortaan bepalen hoe laat we vertrekken. Kan ik eindelijk ook eens op mijn gemak op de stationstoilet zitten.

gravatar

Treinconducteur, bij het verplichte nummer zaklopen raakt zowel de reiziger als de medepassagiers vaak het spoor geheel bijster.
Bij het onderdeel uit-de-zakkloppen echter ligt de NS-directie, itt. tot de
OVerknipt & geschoren perronklevende forens, goed op schema.

gravatar

Het CIDI doet ook aan holocaustverkrachting want er is veel meer holocaust dan alleen die van Joodjes. Er werden in WO2 ook andere bevolkingsgroepen systematisch uitgeroeid.

klikklik!!

Reageer
gravatar

En dan laten we de “volkerenmoord als gevolg van een ongelukkig misverstand tussen regerings- en legerleiding” van april 1915 door de Jonge Turken nog buiten beschouwing. En de Duitse hulp daarbij evenzeer. Armenië zwijgt tot dusver, want Turkije houdt grote gebieden van West-Armenië (inmiddels ethnisch gecleand) preventief bezet, met loyale instemming van de VS.

gravatar

Jan-Willem v.d. S.: voor alle duidelijkheid een paar vragen ter scherpstelling van het referentiekader:
– vanaf welke getallen spreken we van genocide?
– is er een Deutsche Industrie Norm (DIN)?
– geldt hier ook ISO 9002
– worden ook bijenvolken meegeteld?
– komt ook de dodelijke vervolging van in Indonesië achtergebleven RMS-leden door de Republik Indonesia zelve in aanmerking?
Selamat datang, toean.

gravatar

Het lijkt mij vreemd dat dit gesprek in de trein tussen Weert en Roermond heeft plaatsgevonden omdat als de treinen daar al rijden, ze niet op tijd rijden en de machinisten wel wat anders te doen hebben dan zich over de Joden uit te laten.

Reageer
gravatar

Het dieptepunt is wel dat de Joodse gemeenschap klaagt, dat er in Nederland te weinig plaatsen zijn waar muren ingericht zijn als klaagmuur.

“De moslims in Nederland hebben in bijne elke plaats wel een oosten om naar te bidden,” aldus een ex-diamantair van joodse afkomst die anoniem wenst te blijven om belastingtechnische redenen. “Eigenlijk ben ik gevestigd op de Cayman eilanden, maar daar speelt de tegenstelling Palestijen/Joden niet zo, dus ik meng me liever in maatschappelijke discussies hier, zodat ik een gelijk aandeel van gevoel van verongelijktheid kan krijgen. “

Reageer
gravatar

Ja de foto is een beetje raadselachtig. De zwarte bedrijfskleding lijkt me ook van voor de opheffing van de laatste stoomlijn Terschelling-Vaals, want na de kolen-treinen is de bedrijfskleding geel/blauw geworden. Maar hoedjes zijn weer typisch Molenaar. Misschien is het een NS reunie.

gravatar

Principieel ben ik tegen elke vorm van antisemitisme, maar dat maakt me in dit geval naturlijk nog geen antisemi-antisemitist, lijkt me. We moeten er voor waken om niet te gaan radicaliseren/polimeriseren.

Reageer
gravatar

Al snap ik uw anti-inseminatie standpunt wel, de ridicule stromingen van de islam zijn al gemonopoliseerd. Dus als we niet oppassen er voor te waken geen misplaatste onbedoeldheden op te roepen, … sorry ik ben de draad kwijt. Hoe zat het ook weer met die driedubbele ontkennende wijs, werkt dat als een salto achterstevoren? In elk geval, we moet waken, dus ik zet nog even een kopje extra sterke koffie.

gravatar

Heer Bøsbestuurder,

Wat u zegt, komt mij bekend voor. Ik heb twaalf jaar in lijdzaamheid op seminarium Rolduc doorgebracht. Dagelijks zag ik op elke muur het beeld, dat mij er van doordrong hoe verschrikkelijk de moord op Christus was. Het schot kwam niet van links, noch van recht, maar van de Joden. Daarom ben ik na mijn wijding toegetreden tot de Seminaristen.

gravatar

Ik zat toevallig in een treincoupé op het traject Weert-Roermond, maar ik heb niks van het incident gemerkt. Verkeerde trein wellicht. Dat komt nou weer door die slechte communicatie van de NS met de treinreizigers.

Reageer
gravatar

Tja, het is me wat tegenwoordig, Plientje. Het voorval stond nog geeneens in de televisiegids. We hebben internet op onze mobieltjes, zodat incidenten beetje tijdig kunnen worden gemeld, zodat we ze kunnen meemaken. Maar gebruik maken van deze mogelijkheid? Hó maar!

En De Speld? Vroeger werden daarin dit soort zaken al minstens een jaar van te voren aangekondigd. Tegenwoordig laten zelfs Shanya en M’belldodogu ons in de steek.

Waar moet dat heen met deze achterlijke maatschappij?

gravatar

Zeg Speld, bent u nu helemaal besneden? U wakkert een sentiment aan, dat nooit verdwenen is geweest. En welke Joden worden hier bedoeld? De echte die op mensen lijken, of de beesten die supporter zijn van een bepaalde voetbalclub. Dit bericht is treife als een schaaldier.

Reageer
gravatar

Mogelijk reageert het CIDI hier halfslachtig op, we weten het niet.
Ik zelf kies voor een gematigde semi-anti-semi-antisemitische opstelling.

gravatar

De CIDI registreert alle stieren die ontdaan zijn van hun voorhuid. Hun zaad wordt koosjer bevonden.

Gelukkig ben ik geboren uit het zaad van Boris XXVI, die niet besneden is, zodat ik niet onverdoofd geslacht mag worden.

gravatar

Vreemd dat het ritueel slachten geheel buiten de discussie is gebleven, om nog maar te zwijgen van de sappige discussies over en binnen de PVV ! Of ik daar een verdoving voor op wil offeren is de vraag, maar wie ben ik ?

Reageer
gravatar

Het wordt tijd, dat iemand onderhand ook eens naar ons luistert.

Ik wil verdoofd noch onverdoofd worden geslacht. Duidelijk? Dringt dat onderhand tot jullie domme menselijke grijze cellen door? Nee dus!

gravatar

Dat die Palestijnen in die trein de treinkapingen in de Punt er bij halen vind ik opvallend. Of hebben ze een lekkere punt koshere groententaart of zo?
Onduidelijk verhaal.

Reageer
gravatar

Meneer Laxman, die trein stond in het weiland van mijn grootmoeder. Niemand van de regering dacht toen aan slachtofferhulp. Daar hebben we al generatieslang problemen mee.

gravatar

Nu ik steeds weet niet nog, waarover gaat de film. Misschien het boek is beter, maar dan nog ik vind het niks aan: iemand een vergissing begaat het plot is. Nou en? Daar alle films over gaan, zelfs een extra-echtelijke relatie maakt dat niet vederlichte.

gravatar

Akke, zomaar een vraagje tussendoor: ben je onlangs in Londen geweest? Je zinsopbouw lijkt me nogal ver-Engelst, namelijk. Zo ja, had je medaillekansen, of was meedoen belangrijker dan winnen voor jou?

gravatar

In principe kan ik het wel ongeveer eens zijn met de grote lijn van dit verhaal. De vraag is natuurlijk in hoeverre de intercom ‘per ongeluk’ is aangezet, of dat er stiekem een Speld correspondent (of andere niet nader te noemen correspondenten ) het systeem heeft ge-infiltreerd om op goedkope manier aan maatschappij ontwrichtende informatie te komen,… Om dit natuurlijk breed uit te meten in alle mogelijke media ten einde een derde wereld oorlog te beginnen om in de daarmee gepaarde chaos garen mee te spinnen (Aankoop amputatie call opties). Klopt mijn redenatie tot zover?

Reageer
gravatar

Het kan uiteraard ook natuurlijk een speciaal gekweekt virus zijn dat hier via oud Griekse paarden is overgebracht. We moeten hier dan ook niet de (evt onvrijwillige) medewerking van Ajax uitsluiten.

gravatar

Een incident in één treincoupe? En twee machinisten op één trein? Beetje vaag verhaal…

Reageer
gravatar

Hé die meneer Haes,

Ik had jou heast gevangen vandaag. Morgen weer tikkertje spelen? Maar dan ben jij aan de beurt.

Toch nog even serieus.

Ik hoorde van mijn boer Harm – bekend van dat televisieprogramma van dat kindvrouwtje, kom hoe heet ze ook alweer – dat die andere machinist machinist op een stoomwals is.

gravatar

Bij de mensen in het midden van het land is dit verschijnsel wellicht minder bekend, maar een trein kan twee kanten oprijden. Vandaar dat aan elke zijde van de trein een machínist zit. Via de intercom zitten die wel vaker met elkaar te kletsen. Maar dat hoort natuurlijk niet op de luidsprekers in een van de coupe’s te horen te zijn. Overigens ook niet op de perrons, maar dat ter zijde.