Eindhovenaar (38) ziet lichtgrijze plek in wolkendek

KNMI onmiddellijk ter plaatse

Joran de Geus (38) heeft naar eigen zeggen donderdagmiddag jongstleden een lichtgrijze plek in het wolkendek waargenomen. Het KNMI was binnen 20 minuten ter plaatse maar kon de waarneming niet bevestigen.

Na de waarneming is in heel Nederland de discussie losgebarsten: Zou dit dan echt de eerste, langverwachte lichtgrijze wolk sinds april kunnen zijn? Naar eigen zeggen liep de Geus in het Eindhovense stadsdeel Stratum toen hij ineens in het donkergrijze wolkendek een lichtgrijze plek zag. “Ik heb het met mijn eigen ogen gezien! Een flinke, lichtgrijze plek, recht voor mijn neus. Een meteorologisch wonder! Ik heb meteen het KNMI gebeld. Die kwamen zo snel als ze konden, maar toen was het al te laat: Alleen nog maar donkergrijze wolken….“

Sommigen zijn sceptisch over de vermeende waarneming van De Geus. Mark Horners, groenteboer te Eindhoven: “Ik geloof er niets van. Het was gewoon weer donkergrijs, net als de afgelopen 14 maanden. Ik denk dat de wens de vader van de gedachte is geweest. We dromen allemaal al maanden van lichtgrijze luchten en miezerregen in plaats donkergrijze luchten en hoosbuien, maar dat betekent niet dat het echt gebeurd is. Maar ik hoop dat hij gelijk heeft….”

Ook Niburu.nl mengt zich in de discussie. Woordvoerder Anton Teuben: “De regering doet er alles aan om het bewijs van de lichtgrijze wolken te onderdrukken. Maar bij ons komen steeds meer waarnemingen binnen. Wij weten dat ze bestaan, en binnenkort zal bij iedereen de waarheid duidelijk worden. Lichtgrijze wolken bestaan echt, en we kunnen ze allemaal zien, als je er maar voor openstaat.”

Het KNMI roept iedereen op vooralsnog de rust te bewaren, en heeft een speciaal protocol opgesteld ‘In het geval van de waarneming van een lichtgrijze- of witte lucht”. Mocht het zover komen dan zullen alle Nederlanders een SMS krijgen, zodat ze naar de plek kunnen afreizen om het wonderlijke fenomeen met eigen ogen te kunnen waarnemen. “Wij vinden het even spannend als de rest van Nederland. Maar lichtgrijze plekken zijn net als het Noorderlicht of bolbliksem: Prachtige weersverschijnselen, maar bijzonder zeldzaam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

geweldig geschreven, maar slaat natuurlijk nergens op als het een hele tijd mooi weer is geweest en dan een paar regen dagen komen.
Je vergeet de mooie dagen snel als je enkele mindere dagen hebt volgens mij.

Reageer
gravatar

geweldig geprobeerd, maar slaat natuurlijk nergens op als het een hele winter heeft gesneeuwd en dan een nieuwe zomer komt.
Je vergeet de jaargetallen snel als je enkele mindere momenten hebt volgens mij.

gravatar

Ach Wietze, het is een oud verhaal; er zijn soms Brabo’s die af en toe witte plekken in donkere wolkendekken zien. Een paar gelovigen vermoeden daarin de terugkeer van Jezus, anderen vermoeden een banale weeromslag en weer anderen stellen dat “every cloud has a silver lining”. Dat zijn de diehards uit de VVD die hun kapitaal krimp- en vorstvrij hebben gestald op de Kaaiman Eilanden. Kortom; ieder interpreteert dit verschijnsel zoals het hem/haar het beste uitkomt. Ik begrijp ook niet waarom deze oude koe van tien maanden terug door Marcel uit de sloot werd gehaald. Vraagt het ‘m zelf eens.

gravatar

Die lichte wolken was ik helemaal vergeten weg te halen – ik had namelijk een witte-wolken markeerstift gebruikt om mijn voorstelling van de volgende dag te plannen – ik was deze helemaal vergeten te wissen met mijn witte-wolken-verwijderaar. Sorry dat ik zoveel mensen een te rose-kleurig beeld heb bezorgt (het was echt geen rose, hoor)

Maar gisteren zag ik meerdere witte vlekken en vermoed nog iemand in de straat met een stift.. dus..

Reageer
gravatar

De Griekse regering ziet de toekomst en mogelijke grijze vlekken daarin uitsluitend door berookte -of in ieder geval beslagen- glazen. In Griekenland (en andere mediterrane landen) staat het staatstekort op het punt te exploderen, de schuimblussers en waterpistooltjes van de EU, de ECB, de Bilderberg-conferentie en het IMF schieten tekort om deze brand nog te blussen. Binnenkort heeft elke Westeuropeaan een individuele schuld van € 750.000,– omdat ten koste van ALLES de Euro moet worden gered. Staat tegenover dat in landen met genereuze belastingregimes, de pensioenleeftijd op 50 blijft gehandhaaft. Dus belastingvluchters aller landen, verenigt u in Griekenland, Italië, Spanje of Portugal. Er is geen wolk zo zwart of er zit wel een lichtgrijze vlek aan.

Reageer
gravatar

Nope, nix grijze wolk.

Ik durf te wedden dat het witte rook is en dat de verkiezingsuitslagen van september 2012 voor de intimie al bekend zijn. Uiteraard nog niet voor het grote publiek.

Reageer
gravatar

Klopt als een zere vinger. Sterker nog: het volk hóeft niet eens meer naar de stembus in september a.s. Alles is al geregeld: de Kunduz-alliantie stelt de Algemene Verkiezingen uit tot 2036: Rutte I en II gaan geruisloos over in Pechtold I en II en daarna automatisch in Sap I en II. Systeem van voorgebakken verkiezingsuitslagen, model “Nomenklatura”, zie onder de G van Geleide Democratie, lemma Poetin/Medvedev.

gravatar

Denkt u dat Sap tot 2036 in de TK blijft? Dat zal wel heel erg opvallen… Waarschijnlijk zal de Illuminati een ander figuur naar voren schuiven…

gravatar

… wat kan mij die zon en palmen nou schelen … ik wil wel eens zo’n lichtgrijs luchie zien … in ‘t echt …

Reageer
gravatar

Ik vond het inderdaad ook nogal verdacht. Zo’n fel gekleurde ellips had ik namelijk nog nooit aan het firmament waargenomen.

gravatar

Dat ovaaltje is het vergrootglas van Joran de Geus uit Stratum, tevens de dienst-ufo van Niburu, tevens Jan-Willems contrail, tevens oranje vuiltje op een lens van Carrotte. Je ziet maar, alles kan, zelfs tegelijkertijd.

gravatar

Beste gekloonde Piet, dank voor uw opmerking. ik zal mijn lens zsm reinigen.

gravatar

Beste Tjeempie, is die onderbroek nou nog niet droog? Of wacht je dat ie door weersinvloeden oranje wordt, hahahahahaha!!

gravatar

Hey die Carrotte, weer of geen weer ik hang uitsluitend schone was buiten, iedere dag wappert er een versgesopt exemplaarje aan de lijn, wel zo frisje.

Ach, een beginnende oogkwaal is nooit leuk, dus hoe is het eigenlijk met de beginnende
navel(sinaasappel)staar van u gesteld?

gravatar

Wat een leuke woordspeling, beste Tjeempie! Helemaal zelf bedacht? En kwam u op het idee toen u zo’n heerlijk vers oranje sinaasappeltje aan het schillen was?

Andere vraag. Die sexy onderbroek van u, wappert die onder een grijze hemel of breekt bij u net als hier in het westen intussen een zonnetje door?

gravatar

Inderdaad Carrotte, ik was net een verantwoorde aanbevolen dagelijkse dosis vitamine c aan het verorberen middels zo’n oranje naveljongen

De directoire hangt heel vrolijk te wapperen in het westkustelijke zonnetje, nee nooit grijze hemel boven mijn ondergoed, daar raakt dat stukje kostelijke damesondergoed alleen maar van in een dip en wordt het met de hand ingeregen elastiek slap.

gravatar

Ik wist het wel, het einde der tijden is nabij! Als er zelfs in juli al lichtgrijze wolken over het uitspansel razen, zijn we allen ten dode opgeschreven. De Maya’s hadden toch gelijk!

Reageer
gravatar

Volgens mij is het juist een teken dat Eindhoven in de eindtijden gespaard zal gaan worden (behalve Strijp, misschien).

gravatar

Hou svp op over teken, Maya. Voor je het weet heb je de ziekte van Lyme.

gravatar

Wat een racistisch stukje. Wolken zijn allemaal grijs en we zouden geen onderscheid moeten maken tussen lichtgrijs en donkergrijs. Ook maakt het niet uit of een wolk vanuit het oosten of het westen ons land binnen drijft.

Dat een serieuze site als De Speld hier aandacht aan besteedt, onderstreept nog maar eens dat wij in een guur en rechts klimaat terecht zijn gekomen. En dat is natuurlijk allemaal de schuld van Weert Gilders.

Reageer
gravatar

De bijgeplaatste zwart-wit foto is nog geen bewijs dat de waarneming klopte, roze wolken worden op zwart-wit fotoos ook licht grijs.
Zo is het weer zover, over en weer kunnen we over het weer maar weer beweren wat we willen.

Reageer
gravatar

Het meest bewonderenswaardige vind ik, dat dankzij een lichtgrijze plek in het wolkendek, het KNMI al binnen 20 minuten Eindhoven heeft terug gevonden. Blijft de vraag, heeft iemand Eindhoven gemist dan?

Reageer
gravatar

Ik denk toch echt dat het aan zijn leeftijd (38) ligt. Er hebben zich de afgelopen tijd vaker vreemde verschijnselen bij 38-jarigen voorgedaan.

Reageer
gravatar

Het KNMI lijkt mijn kapper wel. Ziet ook overal grijze plekken. Ik ben inmiddels weggehaarspoeld en dan moet ik ook nog door die stortbuien naar huis fietsen. Mijn witte linnen bloes heeft nu de kleur aangenomen van een Wehrmachtuniform.

Reageer
gravatar

Weer zo’n gek uit Eindhoven. Ik zie niets anders dan donkere en lichtgrijze wolken in mijn woonplaats. Moet je daarom het van de daken schreeuwen

Reageer
gravatar

Ik weet het niet hoor, de kwaliteit van de foto is zo matig dat ik het waarheidsgehalte van deze waarneming moeilijk kan verifiëren. Ik geloof het ook gewoon niet. Ik ben bang dat dit weer een of andere stunt is van de Nederlandse recreatiesector-lobby. Van mij mag het nu gaan vriezen, overigens. Dan zijn we er maar vanaf hè.

Reageer
gravatar

Het KNMI zou het railnetwerk toch afstoten, of ben ik nou in de war met iets?

Ik vind de waarneming van een vliegend fluorescerend ovaaltje veel bijzonderder trouwens.

Reageer
gravatar

Ik pleit al jaren voor het elimineren van het benoemen van subjectieve weerswaarnemingen dan wel gewaarwordingen als mededeling door professionele dan wel amateur weerdeskundigen als ook die van de KNMI en roep een ieder op om bij de mededeling dat als ware de lucht helderblauw of de wolken donkergrijs dan ook verplicht te stellen daarbij de RAL-code te vermelden om verdere verwarring te voorkomen waarvoor dank.

Reageer
gravatar

Fnuikend hoe Moosje hier in één beweging subjectiviteit in het strafbankje zet en ons daarbij op uiterst doelmatige wijze (dat dan wel) het RAL kleuren systeem door de pupillen wil duwen. De speld.nl is door de aard van het medium gebonden aan het gebruik van minimaal HEX kleuren. Elke objectieve (wederom: alsof objectief zo neutraal is) mededeling gedaan in het RAL systeem verschiet van kleur bij een online conversie. En dan laat ik het argument dat voornoemd systeem van Duitse origine is nog achterwege. (oh, toch niet) Van dit soort strapatsen loop ik #FF0000 en #FF00FF aan! Zo!

gravatar

Beste wijnbijhetwater en dan ook die anderen die de weerswaarneming in de lucht qua kleurgesteldheid in de dagelijkse praktijk plegen te observeren al dan niet vanaf de grond maar in ieder geval buiten en niet vanaf het beeldscherm van een computer of van een beeldscherm van een al dan niet digitaal televisieapparaat om te objectiveren en neutraliseren qua subjectiviteit in de kleurstelling is het van belang te weten dat wel degelijk het de RAL-codering is en niet die hexadecimale die in levende lijve noodzakelijk is in de realiteit als het ware die nodig is waarvan acte waarbij in deze ‘de Speld’ slechts berichtgevende is van de gebeurtenissen zoals waargenomen ter hoogte van Stratum hoewel in het Noorden des lands de waarnemingen weersgetrouwer plegen te zijn als bij Eindhoven als door het alhier ontbreken van de interferentie van Philips en dat dan de (RAL-)digital(e) vertaling naar hexadecimaal of RGB en ook CMYK slechts een benadering is met (dank aan collega Chriet Titulaer) die dan toch weer voor verwarring zorg zal kunnen dragen.

gravatar

Maar even snel – geheel tegen de gewoonte van de Speld in – een tweede bericht plaatsen om het kinderachtige gedrag van de redactie snel naar de achtergrond te krijgen? Blijven klikken op Facebook, redactie, dan lijkt het net echt leuk.

Reageer
gravatar

Zo’n lichtgrijze plek heeft mijns inziens niet echt veel met kinderachtig gedrag te maken, maar des te meer met achtergrond.

Op Gezichtboek wordt inderdaad heel wat geklikt. Dat is pas kinderachtig, want van mijn moeder mocht ik dat vroeger nooit, behalve als het over pappies vriendin ging. Daarvoor maakte zij graag een uitzondering.

gravatar

Ook in de lichtstad weten ze het wolkendek niet altijd goed te duiden. Het blijft regenen tot in de winter en dan gaat de regen gewoon over in sneeuw. Zodat we dan een mooi licht uitzicht hebben.

Reageer
gravatar

Ik geef Mark Horners helemaal gelijk. Elke groenteboer weet dat lichtgrijze wolken funest zijn voor de komkommer’s. Als er teveel lichtgrijs is gaan de komkommers krom groeien. Zolang dat niet het geval is zie ik nog geen lichtgrijs wolkje aan de lucht.

Reageer