NOS-zomercolumn: Het klokje rond

Tijd staat stil op station Purmerend


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij is het stilzetten van de klok, een door de russen opgezet plan om niemand uit Purmerend te laten vertrekken. Niet vaak ben ik het met Vladimir Poetin eens, dit keer wel.

Reageer
gravatar

Dat de klok verschillende tijden aangaf tijdens verschillende shots, wil niet zeggen dat hij het “gewoon” deed. Quantumfluctuaties in het lokale tijdruimtecontinuüm zijn een meer voor de hand liggende verklaring voor het verspringen van de wijzers.

Reageer
gravatar

Purmerend is toch net als Heerhugowaard en Almere een deelgemeente van Amsterdam? Dus waarom daar niet even gevraagd?

Reageer
gravatar

Nou, én? Wat bedoel je nou Ximaar? Dat A’dammers niet tot 10 (in dit geval tot 12) kunnen tellen en klokkijken? Er is pas nog een bestuurlijke upgrading geweest; de PvdA heeft haar beste paert van stal ingezet, Eberhardus van der Laan. We moeten aannemen dat die toch kan klokkijken en dus weet hoe laat het is. En waarom laat je Lelystad als buitengewest van Amsterdam buiten beschouwing, met erkende geniale antagonisten als Annemarie Jorritsma en Adrie Duyvenstein?

gravatar

Akke spreekt (?!) over zichzelf in de derde persoon. Vroeger was dat een indicatie voor een nog niet volledig voltooid taalkundig inburgeringsproces of een spontane kinderlijke regressie. Stalpaert, alles wel daar in Vlaanderen?

Reageer
gravatar

Flauwe psychologie van de kouwe grond: ik(ke) staat zo opdringerig en voor pluralis majestatis ben ik te bescheiden. Dus gebruik ikke het pluralis modestatis Akke.
Geen idee hoe het in Vlaanderen staat: volgens mij is het daar ook rotweer.

gravatar

Met een meerderheid van geboren Amsterdammers binnen de stadsgrenzen heeft een stationsklok ook niet zoveel zin. En die paar locals weten zó wel hoe laat het is, als plaatselijke dominee’s, pastoors en imams vijf keer per dag oproepen voor het gebed.

Reageer
gravatar

De zomercolumns van het journaal zijn wel de meest onnozele, fantasieloze, ver gezochte (ik zit hier in Noord-Alaska een zuidvrucht van 10 dollar te eten en kan aan de overkant Rusland zien) en nergens over gaande columns die ik ooit op de treurbuis (leve Gerrit Komrij) heb gezien. Dat daar medewerkers van de NOS voor betaald worden om hun naieve kinderlijke fatasie uit te leven. Dat iemand van de NOS bedacht heeft dat dit ‘zomerbeleid’ zou dienen te worden en leuk zou zijn! Vergeleken daarmee is de zomercolumn van de Speld een waarlijke verademing. Zo geheel en al bij de tijd.

Reageer
gravatar

Inderdaad. En dat terwijl de NOS meer dan genoeg belanghebbend nieuws te brengen heeft. Zo mis ik volledig de aandacht voor de te grote kromming van sommige komkommers dit jaar. Op deze manier zal er nooit een parlementaire commissie komen en al helemaal geen standaarnorm om de mate van kromming te reguleren.

gravatar

De zomercolumns van het journaal zijn wel de meest onnozele, fantasieloze, ver gezochte (ik zit hier in Noord-Alaska een zuidvrucht van 10 dollar te eten en kan aan de overkant Rusland zien) en nergens over gaande columns die ik ooit op de treurbuis (leve Gerrit Komrij) heb gezien. Dat daar medewerkers van de NOS voor betaald worden om hun naieve kinderlijke fatasie uit te leven. Dat iemand van de NOS bedacht heeft dat dit beleid zou worden en leuk zou zijn! Vergeleken daarmee is de zomercolumn van de Speld een waarlijke held!

Reageer
gravatar

Kan de redactie ook aangeven over welk van de drie stations in Purmerend we spreken? Purmerend, Purmerend Overwehre of Purmerend Weidevenne? Het begint zo wel erg op het vermaarde TV spelletje Wie van de Drie te lijken….

Reageer
gravatar

Tja, Aangezien ze in Overwhere toch al zeker 30 jaar achterlopen lijkt het me slogisch dat het daar moet zijn.

gravatar

‘Koken met Sylvia Witteman’, dat het bestaat. En er kunnen mij geen zomercolumns genoeg zijn, van de NOS of de Speld.

Reageer