Teringzooi vindt nieuw verblijf

15% van de troep is op dag zelf al niet meer bruikbaar

Een opvallende hoeveelheid teringzooi vindt vandaag een nieuwe bestemming. De kans dat deze aftandse troep meer gebruikt gaat worden stijgt daar niet noodzakelijk door.

Het overgrote deel van de troep bewandelt grofweg dezelfde route: van de zolder, naar een kleedje op een plein of park in het centrum van een dorp of stad, naar een andere zolder. Uit cijfers van het CBS blijkt een jaarlijkse extreme piek rond op 30 april. Gemiddeld verplaatst maar liefst 835 keer zoveel rotzooi van plaats als op andere dagen.

73% van de troep zag precies een jaar geleden voor het laatst het daglicht. 7% van de vorig jaar aangeschafte bende is nooit meer teruggevonden, 5% is in dat jaar onbruikbaar geraakt, 15% bleek op de dag zelf al onbruikbaar, maar werd opgeborgen ‘voor het geval dat.’

Voor ervaren doorverkoper Jelle Stevelaar (14) is het een belangrijke dag omdat hij nieuwsgierig is naar troep van andere mensen. “Ik had al een enorme hoeveelheid spullen op mijn zolder liggen, maar die bende kende ik al. Nieuwe dingen zijn spannender.”

Waardevast zijn de verhandelde producten niet. De meeste prullaria zijn zo nutteloos dat ze op dag zelf in waarde kelderen. Een memory-spel dat ‘s ochtends om zes uur nog €4 waard is, brengt in de namiddag vaak nog maar 10 cent op. In sommige gevallen wordt het prijskaartje zelfs vervangen door een stuk karton waarop met een viltstift de veelbetekende woorden “Neem mij mee!” geschreven staat.

Jong en oud doet zijn best zoveel mogelijk incomplete legodozen, met koffie besmeurde aquarelletjes en slecht geaarde stekkerdozen een tweede, derde of achttiende kans te geven. Trendwatchers voorspellen dit jaar met name de eenmalige terugkeer van VHS-banden, die met duizenden tegelijk van eigenaar verwisselen.

De kans dat volgend jaar het hele circus van voren af aan zal beginnen is groot: De onbedwingbare neiging tot aan- of verkoop van non-producten is op deze datum al tientallen jaren onverminderd groot.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En naar verplaatst van plaats.

Overigens wordt de troep verplaatst, hij verplaatst niet iets anders of zichzelf.

gravatar

Daarom ga ik vandaag de straat niet op!!! Ik hou van mijn eigen troep, die wil ik niet kwijt!
En als ik de straat op ga, dan heb ik dalijk troep van een ander! Doe ik niet aan mee! Ik weet nu net een beetje waar mijn troep ligt en wat voor troep het is en dan kan ik weer opnieuw beginnen; mij niet gezien!

Reageer
gravatar

Ik heb nog wat snelheidsbegrenzers tot 130 km te koop, alsmede een aantal rugzakjes met persoonsgebonden budgetten.

Tevens wat dierenpolitieuniformen (z.g.a.n., weinig gedragen).

Gratis af te halen: tuinslangen om Zeeuwse polders mee onder water te zetten.

Reageer
gravatar

Ik wil nog wel waarschuwen dat die bordjes “neem mij mee” niet altijd even goed werken.
Ik probeer al jaren zo mijn schoonmoeder kwijt te raken, maar het lukt maar niet.

Reageer
gravatar

Hoi,

Even kort ik heb haast.

Jullie hebben het verkeerd begrepen. Het gaat ons kinderen om het spel van verkopen en kopen.

Maar ik kan natuurlijk niet kopen en verkopen tegelijk. Daar heb ik wat op gevonden. Ik koop elke koninginnemiddag alle spullen terug die ik ‘s morgens heb verkocht om volgend jaar weer te verkopen. En inderdaad, met dikke winst.

Daag, ik moet weer aan het werk,

Paulientje met de vlechtjes

O ja,

Mijn vervelende broertje wil ook wat zeggen, maar daar heb ik als zakenvrouw nu even geen tijd voor.

Reageer
gravatar

Lieve Paulusje

Nee, daar weet ik helemaal niets van hoor. Echt erewoord.

Heb ze vandaag wel veelvuldig gezien en toen dacht ik die Paulusje doet er echt van alles aan om de aandacht te trekken. Heb het spoor gevolgd maar ben je niet tegen gekomen…

Dat is dan wel weer jammer

Kus kus Marg00tje

gravatar

Nee, nee, Paulien. De oudste van het stel spreekt over zichzelf in meervoud. En de oudste zoon van haar gaat dat binnenkort ook doen. Er is dus alle reden om meervoud te gebruiken. Maar het is van een archaïsche hovaardij, dat wel.

gravatar

Ja Juf, dat zijn waar! Waar andere dames van respectabele leeftijd zouden reppen over “last van mijn dikke enkel” laat voornoemde mevrouw zich dan uit in termen als “ongemak ten gevolge van onze verdikte dubbel”.

gravatar

Kopen, Jeetje? Ben u helemaal door de duivel geswaffeld? Wij kopen niet. Wij zijn gewend dat onze onderdanen ons hun prullaria schenken (waarna wij deze meuk achter de rhododentaria mieteren zoals de heer Kan zo goed wist te verwoorden).

gravatar

U wordt oud, Bea. Dat was niet de heer Kan, maar de heer Sonneveld. Bovendien spelt men mijn naam met dubbel-t, noblesse oblige: en famille on ne desavouer pas.

Het is waar, men gooit nogal: met enige oefening kan uw zoon de ruimte achter de rhododendrons halen: dit was een jammerlijk vertoning.

Ik vraag mij echter af of het stilletje van het paleis hiertoe het geëigend materiaal leent, dan wel dat de bediendenverblijven ontdaan worden van lavatorisch gemak.

gravatar

Mijn diepe geloof in Sinterklaas raakte ik kwijt toen neef Hans onthulde dat het ome Joop was. De koningin is volgens mij gewoon tante Greet met een rare grote hoed op.

gravatar

Nu mijn bijna voltallige familie de jaarlijks oranjevereringsdag vermijdt, en uit verveling en ergernis hier met elkaar aan het sjetten is, doe ik ook maar een duit in het zakje met een vraag.

Wat deed Alex vandaag nog meer dan koekhappen en blikken omgooien?

Voor zak lopen!

gravatar

Het zou pas een aardige wending van de dag zijn geweest, zou Het Groot Opper-Waterhoofd gefopt zijn bij het traditionele koekhappen. Ziet u voor zich, hoe de man even geroutineerd als geblindoekt meent de oudewijvenkoek te vangen en in plaats daarvan de fijnstekelige cactus met één ferme hap van het draadje rukt?

gravatar

Kinderen en andere familiegespuis,

Zoals bekend zijn wij ook de oudste van de Paulussen. Wij wensen daarom voortaan ook in meervoud te worden toegesproken. “Jullie zeerhooggeboren Majesteiten” is overdreven; “Onze lieve opa’s” is voldoende

Overigens wil het kleinkind dat de euvele moed had onze klassieke wielenrenfiets, waarop wij zoveel zijn gehecht, direct uit de verkoop te halen!

Reageer
gravatar

Onze lieve opa’s,

Gijs konden van boosheid niet meer uit uwen achtenswaardige woorden komen.

Of is het toch de dementie die jou parten speelt, ouwe?

Die verroeste fiets van jou wordt al jaren door Paulientje op oranjevereringsdag verkocht, teruggekocht en weer op zolder gezet.

gravatar

Jaaaa, dat is waar, die had ik ook gezien… Heb je ook nog gezien wat er daarna gebeurde?

Een zekere heer M. R. te Catshuizen probeerde hem nog mee te nemen, maar hij was zo gammel dat hij inelkaar zakte nét op het moment dat hij hem triomfantelijk aan me wilde laten zien. Jammer dan, volgende vrijmarkt beter.

gravatar

hier was ongeveer 30% aan het einde van de dag afval geworden. veel van die rommel bleef liggen en hoewel de koning toch een redelijk loon krijgt van de samenleving hebt ik hem niet gezien om de rotzooi die zijn feestje achterliet op te komen ruimen

Reageer