‘Een vriendelijke, rustige jongeman’

Naasten tasten in duister over motief foutparkeerder

‘Een joviale, attente jongeman, bij wie je altijd kunt aankloppen om een stuk gereedschap te lenen’. Aldus omschrijven buren de 33-jarige Gijsbert K. uit Sas van Gent. K. werd afgelopen vrijdagavond tijdens de koopavond in Terneuzen beboet wegens fout parkeren. Familie, vrienden en kennissen tasten in het duister over K. ‘s misstap en de man zelf onthoudt zich vooralsnog van ieder commentaar.

“Gijsbert was een jongen van detail en van de klok”, aldus Frits Kruitschikker, in de late jaren ’80 mentor van K. in de brugklas. “Hij behield graag het overzicht over alles en slaagde daar goed in. Een onverbeterlijke perfectionist, voor minder dan een 10 ging hij niet. Daarnaast stond hij sociaal zijn mannetje. Hij schreef voor de schoolkrant en kwam op voor medeleerlingen die gepest werden. Hoe zo’n vriendelijke, rustige jongeman zo de fout kon ingaan kan ik met al mijn voorstellingsvermogen nog niet bevatten.”

Margreet K., moeder van Gijsbert, zegt niet te begrijpen hoe haar zoon ‘ongezien naar zo’n dieptepunt kon afzinken’. Aangeslagen vertelt ze: “Een heer in het verkeer, zo wilde hij als kind al zijn. Altijd werkte zijn fietslicht en altijd stak hij zijn hand uit voor het afslaan. Nooit liet hij naar mij toe iets blijken van de achteloosheid die in de loop van de jaren in zijn persoonlijkheid moet zijn geslopen. ‘s Nachts in bed vraag ik mij nu voortdurend af of mijn moederinstinct heeft gefaald.”

Bertold Fuijkscheer, hoogleraar persoonlijkheidspsychologie aan de Katholieke Universiteit Brabant, meent in de levensloop van K. een tendens te zien, welke mogelijk heeft geleid tot zijn markante parkeermisstap. “K.’s relatie met zijn vriendin Gertrude S. duurt inmiddels meer dan 5 jaar. Pas onlangs hebben zij tegenover familie en vrienden bekend gemaakt te gaan samenwonen. Dit verraadt een diepgeworteld innerlijk verzet tegen de verwachtingspatronen die onze samenleving stelt aan haar leden. Het is derhalve allesbehalve uitgesloten dat K. zich in de toekomst aan meerdere verkeersovertredingen schuldig zal maken.”

Gijsbert K. weigert tot dusverre inhoudelijk in te gaan op speculaties rondom mogelijke motieven voor zijn daad. Wel verklaart hij ‘direct na thuiskomst zijn boete te hebben afgelost middels internetbankieren’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een foutparkeerder lijkt onschuldig,maar kijk eens in de bak elke crimineel is zo begonnen.Ik ben niet voor zero tollens, abortus is beter.Of condoom/pil.

Reageer
gravatar

Klapschans, mijn beschte draakvlieg, Gijsbert Klapschans is de naam van ‘s lands nieuwste nationale knuffelboeman. Je kent Neerlands media. Zo politiek correct mogelijk de privacy van des vaderlands meest destructieve sujetten handhaven. Het is een klaagzang waard

Reageer
gravatar

Gijsbert K…. Is het nou Gijsbert Kantier, Gijsbert Kroon, Gijsbert Krotekoker of Gijsbert Karveel? Voor de zekerheid heb ik ze maar allemaal bedreigd.

Reageer
gravatar

Ho, ho, ho, Broeder Steev! Niet te hard van stapel lopen. Mochten wij nu en wel direct onverdroten te werk gaan totaal het metier te fileren, dan zou er een fileer-probleem ontstaan, dat haar weerga niet kent. Naar verwachting zou ‘s lands rijkswegennet, alsmede al heur provinciale wegen vol gefileerd staan. Mochten wij een geweten hebben, zouden wij DAT er toch niet op willen hebben?

Reageer
gravatar

Mijn beschte Jan, komt kwaliteit in gefileerde vorm niet beter tot haar recht? Laat ons vooral en masse de graatjes uit het journalistieke metier verwijderen! En dan wel nu!

Reageer
gravatar

Ik zeg het niet graag, maar hier is mijn vak van journalist tot op het bot gefileerd.

Reageer
gravatar

Heel goed Dragonfly. Ik heb mij laten vertellen dat voornoemde Gijsbert K. in het bezit is van een rode Golf. Uiteraarderwijs zullen alle rode Golfjes in mijn omgeving het bezuren! Ha, gerechtigheid zal geschieden!

Reageer
gravatar

K. is zeker niet de enige die zich (opnieuw) als foutparkeerder zal ontpoppen. Steeds meer mensen zullen de maatschappij diep schokken door fout te parkeren. Hiertegen zijn maatregelen nodig. Daarom dienen alle parkeerverboden en zones met betaald parkeren te worden opgeheven. Eventueel kunnen daarna de snelheidslimieten worden afgeschaft.

Reageer
gravatar

Kijk in die laatste zin gloort toch weer een sprankje hoop op verbetering. Laten we maar hopen dat het een blackout was en dat hij weer terugkeert naar de plichtsgetrouwe en correcte Gijsbert die hij altijd was, zoals ook zijn moeder zo treffend aangeeft.

Toch blijft waakzaamheid geboden. Streng optreden is op zijn plaats, mocht hij weer in de fout gaan. Men moet niet denken dat men maar overal ongestraft zijn auto kan neerplempen in een ordelijk land als Nederland. Eens te meer blijkt de noodzaak van bewegingen als de TON, de PVV en de NSB. Hou zee!

Reageer