Hieronder staat de kop van dit artikel

Naar aanleiding van Wilders’ ontkenning van de bewering in De Volkskrant over de suggestie van Wilders over Leers met betrekking tot diens bewering over het studievisum van Mauro heeft de PvdA een debat aangevraagd –  zo moet eindelijk een einde komen aan ‘incestueuze politieke spelletjes.’

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam vreest dat Mauro het slachtoffer wordt van politieke spelletjes en dat hij als politieke speelbal wordt gebruikt in de media. Daarom besloot Van Dam om een debat aan te vragen. “We willen duidelijkheid in deze tijd van politieke en economische onzekerheid. De kritiek van Wilders op Leers op basis van de column in de Volkskrant over de vermeende commentaren naar aanleiding van Mauro hebben gezorgd voor een storm van aandacht in de media. De oplossing is volgens mij dat de PvdA hier een debat over aanvraagt.” Met het spoeddebat hoopt de parlementariër tevens een einde te maken aan de wildgroei van spoeddebatten.

Wilders gelooft niets van de bedoelingen van Van Dam. De leider van de PVV heeft in een tweet de misplaatste roep om duidelijkheid aan de kaak gesteld: ‘Geen goedkope oneliners meer! De werkelijkheid leent zich niet voor versimpeling! #eindeaandeoppervlakkigepolitiek!’

De zorg om politieke spelletjes wordt in de kamer breed gedeeld. Jolande Sap (GroenLinks) riep politici op om zich niet meer van fotogenieke gimmicks en versimpelde beeldspraak te bedienen. De fractieleidster uitte haar zorgen door een kort mimespel in de Tweede Kamer, met een stofzuiger, een gieter en een VacuVin.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Wilders “geen goedkope oneliners meer” wil, dan vraag ik me af wie die dure oneliners gaat betalen. Heeft hij weer een aantal geldschieters voor zijn partij gevonden? Of kan hij zich dit veroorloven nu alle boetes voor Hero B naar een andere partij gaan? We moeten allemaal bezuinigen, hoor Geert! Dure oneliners kunnen we ons niet veroorloven.

Reageer
gravatar

Allemaal goed en wel, maar als krantenkoppen worden ingedikt en artikelen proportioneel ingekrompen tot essenties; hoe moet dat dan met de kolommenvulling van de pagina’s? De advertentieinkomsten lopen immers al schrikbarend terug. Ik zie het schrikbeeld al voor me: De Telegraaf teruggebracht tot één katern; de voorpagina met (breed) omkaderde IM’s tussen het nieuws en Nieuw Rechts opiniëring, op pagina 2 de Society-promotie van Jonathan Lepelbak en dan vier pagina’s met (betaalde) lezersreacties, tweedehands auto-aanbod, contactadvertenties en oud TV-nieuws, afgekeken van De Speld. Waar zou Wakker Nederland dan mee wakker moeten worden?

Reageer
gravatar

Briljant gedacht, heer Henk van M!
Men kan de kop onder het artikel plaatsen, en de laatste zin bovenaan, als kop, zodat iedereen direct weet hoe het afloopt. (“Ze leefden nog lang en gelukkig”)
De eindkop van dit artikel luidt dan:
Jolande SAP uit haar ZORGEN met een STOFZUIGER, een GIETER en een VacuVin.
Martijn van Dam zal het niet leuk vinden dat Jolande alweer de show steelt, maar de lezer heeft kunnen kiezen op basis van duidelijke informatie vooraf en daar gaat het toch om.

Reageer
gravatar

Is het misschien een idee om de koppen van de artikelen in De Speld niet zo lang te maken? Deze hierboven vind ik persoonlijk te lang. Dat zullen Henk en Ingrid met hun kinderen Jip en Janneke wel met mij eens zijn, denk ik.
Het artikel zelf vind ik ook niet overlopen van duidelijkheid, moet ik zeggen. Dat kan beter!

Reageer
gravatar

Het is een idee, Heer Wortel. Maar een goed idee? Ik heb mijn twijfels. U kent immers vast wel het verschijnsel dat uw aandacht wordt getrokken door een kop boven een artikel en dat vervolgens de vlag de lading niet blijkt te dekken en er – achteraf bezien – sprake was van een artikel dat niet lezenswaardig was.

Dit alles kan voorkomen worden door de kop onder het artikel te plaatsen. U begint dan direct met het artikel. Blijkt dit over niets te gaan, dan kunt u de lezing tijdig staken. Aan de inspirerende maar misleidende kop komt u dan niet meer toe.

gravatar

Een inspirerend idee, heer van Mathenesse Spaland! Maar dan pleit ik ervoor de kop halverwege het artikel te plaatsen zodat men onder het lezen kan verifiëren of de lading nog gedekt wordt door de vlag of dat men zich op een modderschuit bevindt.

gravatar

Het werd tijd dat iemand zich verzet tegen dit soort walgelijke pogingen om te scoren op kosten van mensen die zich nauwelijks tegen dit soort praktijken kunnen weren.

Reageer
gravatar

Deze kop voldoet zeker aan het criterium dat hij duidelijk moet maken waar het artikel over gaat, maar eerlijk gezegd is het wel een waterhoofd/kop

Reageer
gravatar

Ja ikke, ik moet een paar miljoen van de Friesland bank kwijt aan een goed doel: de Friesland bank.
Maar wat heeft dat met deze krantenkop te maken?

gravatar

@Jochem. Is dit niet tegenspraak met je radio-interview over pakkende koppen gisteren? Mijn voorstel stel in jouw trant: “PVDA wil debat, Wilders niet”.

Maar misschien dekt deze kop niet de volledige lading, maar ja, van het stuk begreep ik helemaal van het dan weer toch niet soms niets als ik het niet dacht te begrijpen niets dus.

Reageer