Sojavervangers niet meer te onderscheiden van echte soja

Zogeheten struisvogelbiefstuk blijkt vergelijkbare voedingswaarde te hebben


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is er ook soja met hormonen en antibiotica leverbaar? Door de overgang van vlees naar soja loopt mijn hormoonspiegel en antibiotica gehalte gevaar. Hoe krijg ik dat weer gecompenseerd? Mijn dokter schrijft mij geen recept meer voor.

Reageer
gravatar

Agge maar wel weet dat de dieren-industrie (jeweetwel die voorverpakte vleesdinges vol hormonen en antibiotica, maar ook kweekvissen)
grootschalig wordt gevoederd met gen-tech-soja (:veel verbouwd in Zuid-America: eerst houthakken, dan monocultuurlandbouwproductie plegen).

Klinkt misschien nog lekker voor sommigen, maar dit betekent dat de soja dusdanig genetisch veranderd wordt dat ie niet meer dood gaat van het gif dat er lustuig opgespoten wordt. SMAKELEUK!!!

Over biologisch verbouwde soja: het is ook genetisch of je het goed verteerd. Ik hou soms wel van een sojayoghurtje.
Enne een goeie sojavervanger? We hebben hier toch ook inheemse bonen die gewoon buiten groeien! Sjaak en de bonenstaak, wie is er niet mee opgegroeid?

Reageer
gravatar

Eindelijk!

Het helpt geen zier als ik mijn voeten in een bak soja laat weken. Ook mijn gebakjes willen van geen meter rijzen met een theelepel baksoja. En verfrissend bedoelde club soja is werkelijk niet te zuipen.

Het wordt eens tijd dat ze een goede soja vervanger vinden.

Reageer
gravatar

Hoi lieve lezers van De Speld,

Ik heb iets soortgelijks met aardbeien. Het is de telers nog niet echt gelukt om ze naar echte aardbeienjam te laten smaken. Maar ik blijf hoop hebben.

Veel lieve knuffels van Paulientje met de vlechtjes
x x x x x x x x x x x x x x x x

O ja,
Mijn vervelende broertje heeft bij McDonald’s ontdekt dat hij allergisch is voor sojavervangersvervangers bij het eten van die dunne frietjes.

Reageer
gravatar

Een ander bijkomend voordeel van het vervangen van soja door struisvogel is dat het ook veel mileiuvriendelijker is. Ten eerste hoeven we geen oerwouden meer te kappen in Brazilië, ten tweede is het restproduct van de struisvogel (de huid) een ideale basis voor duurzame handtassen! De veren kunnen weer gebruikt worden voor carnavalskostumms in Rio! Hartstikke mooi toch!!!

Reageer
gravatar

De struisvogel (Struthio Camelus)komt enkel in Midden- en Zuid-Afrika in het wild voor. Deze loopvogel is een heel ver familielid van de kameel (Camelus).

De kleinere loopvogel de nandoe (Rhea Americana) heeft zijn habitat in het midden-oosten van Zuid-Amerika en naar het schijnt ook in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Maar daarvoor durf ik mijn kop niet in het zand te steken.

Wat wilde ik ook alweer vertellen?

gravatar

Oma we moeten onderhand eens praten over huize Avondrood. Daar hebben ze mij beloofd rekening te houden met uw allergie voor sojavervangers.

gravatar

Ik blijf het aanstellerij vinden. We zijn evolutionair ontworpen om soja te eten. Kijk maar: we hebben namelijk hoektanden. Mensen hebben nu eenmaal soja nodig, je kan dat wel door vlees vervangen, en dan kom je een heel eind, maar je komt toch dingen tekort. Voor mij is de maaltijd niet compleet zonder m’n stukkie soja. En die sympathie met sojabonen vind ik hypocriet. Als we ze niet aten werden ze ook niet verbouwd en zagen ze uberhaupt het levenslicht niet! En bovendien: wie zegt dat struisvogels geen gevoelens hebben?

Reageer
gravatar

Ik houd me gewoon aan de regel: “Eet alleen wat je grootmoeder zou herkennen als eten”.

De koe ploegt het land waar soja op verbouwd wordt, de haan wekt haar ‘s ochtends en struisvogels kent ze alleen uit de dierentuin. Om zoiets als kunstmatige sojaburgers in de pan te gooien is gewoonweg absurb. Bah!

gravatar

Ik had al jaren moeite met dit onderscheid, maar nu begrijp ik het.

Reageer