Opbrengst Catshuisoverleg naar recordhoogte

Nederlanders vragen favoriete bezuinigingen aan

De actie Serious Budget 2012 in het Catshuis stevent af op een recordopbrengst. Een week voor het einde van de actie is de tussenstand al hoger dan de totale opbrengst van vorig jaar.

Het Catshuis staat dit jaar in Den Haag. Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders waren dit jaar bereid zichzelf van de buitenwereld af te sluiten voor het goede doel. Hoewel ze vanwege grote politieke druk afgelopen dinsdag toch een dag in Tweede Kamer moesten zijn, gaat de actie door en kunnen Nederlanders weer hun favoriete bezuinigingen aanvragen. Met name bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, de hypotheekrenteaftrek en de WW worden veelvuldig aangevraagd. Hierdoor staat de teller inmiddels op ruim zeven miljard aan bezuinigingen en lijkt de doelstelling van acht miljard ruimschoots te worden overtroffen.

Op het landgoed waar het Catshuis is neergezet, is het al weken een drukte van belang. Duizenden jongeren verzamelen zich dagelijks bij de hekken, om zelf hun favoriete bezuiniging aan te vragen. In het huis staat de telefoon roodgloeiend. Verschillende politici zijn al op bezoek geweest om hun opgesloten collega’s een hart onder de riem te steken.

Voor het Nederlandse publiek lijkt ontwikkelingshulp dé hit te worden van Serious Budget 2012. De post staat met stip bovenaan in de bezuinigingsaanvragen. Voor Kelly (18, studente Mondhygiëne) is het een bewuste keuze: “Bij ontwikkelingshulp valt op dit moment het meeste te halen. We verknallen ons eigen onderwijs en laten bejaarden stikken in tehuizen, maar ondertussen verdwijnen miljoenen in corrupte bananenrepublieken. Waar zijn we dan helemaal mee bezig?”

Jongeren zijn zich meer dan ooit bewust van de noodzaak van een sluitende begroting. Anne-Sofie (23), studente Communicatie aan de UvA: “We hebben zelf zo gehamerd op de norm van drie procent, dan moeten we ons ook aan de afspraken houden. Andere landen maken er gewoon een potje van. Frankrijk zit bijvoorbeeld al jaren boven de drie procent: zó gênant…”

Politiek commentator Frits Wester roemt het Catshuistrio, maar benadrukt de risico’s: “Ze geven alles voor het landsbelang, dat is natuurlijk goed. Maar als het gaat om zulke historische bedragen, kun je je afvragen of het wel verstandig is om drie weken niet te eten.”

Volgend jaar staat het Catshuis in Zwolle


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar ik niet in de gelegenheid ben om hele dagen in Den Haag te vertoeven (er moet immers belastinggeld verdiend worden zodat ik ook ‘van mijn belastinggeld!!1!11!’ kan roepen) vroeg ik me af: is er ook een App beschikbaar waar ik mijn aanvraag kan indienen? Het gewone telefoonnetwerk wordt namelijk al overbelast door de mannenbroeders van de SGP.

Reageer
gravatar

Als vadertje Cats dat allemaal had geweten…

Misschien kan Frits Wester deskundig commentaar geven bij het al dan niet vrijwillig omdraaien in het graf?

Hij kan dan refereren naar dit schone toepasselijke gedicht van de hand van de meester:

Dickwijls siet men dat de sotten
Met de wijse lieden spotten;
Maer wie sich nae wijsheyt stelt,
Laat de gecken ongequelt.

Reageer
gravatar

We kunnen gewoon bezuinigen op de drie ‘leiders’ Mark, Maxime en Geert. De belangrijkste reden om ze weg te bezuinigen is dat ze gewoon veeeeels te duur zijn voor wat ze opleveren maar daarnaast hebben ze ook nog eens geen directe meerderheid in het parlement. Overbodig dus en weg ermee! Voor de helft van hun kosten (incl declaraties en alles) zijn er wel een paar verstandige senioren te vinden die (met behoud van AOW) het land graag goed willen runnen, met veel en veeeeel meer bestuurservaring. Creatief bezuinigen, vraag het ‘t volk en er komen vanzelfsprekende oplossingen.

Reageer
gravatar

Hieruit blijkt maar weer de kortzichtigheid van het huidige kabinet: bezuinigen op ontwikkelingshulp terwijl juist daar de mogelijkheden liggen om de lamgeslagen knikkereconomie weer vlot te trekken. Een paar weekjes de jungle in met een container supermega rode duivels, turtles, pink panters en wat dies meer zij en voor je het weet knikkeren al die kindsoldaten of hun leven ervan afhangt. Mooie taakstraf voor Jayden Mollema en zijn handlangers?

Reageer
gravatar

Beste Paulien en Paul, willen jullie anders naar elkaar kijken dan op het plaatje. Eéneiig en dan zo verliefd. Foei!!
De Speld doet niets anders dan alle andere kranten, namelijk het plagiëren van elkaars verhalen mét en zonder bronvermelding. Bij De Speld weten we dat het gaat om BETROUWBAAR nieuws en daar gaan we voor.

Reageer
gravatar

Geachte directie van de Speld,

Ik kan begrijpen, dat u de complete redactie heeft ontslagen wegens gebrek aan initiatieven en fantasie, maar dat u zich verlaagt door een stuk uit de Volkskrant van gisteren te plagiëren is toch bar en boos.

Foei!

Reageer
gravatar

Wij vermoedden een algemene loonmaatregel met een verlaging van het brutoloon met 10 %. Met het verminderde loon kunnen we goed rondkomen en minder energie verbruiken. iPods, iPads en Androids op de bon met een toeslag van 200%. Wie belt betaalt. Minder CO2-uitstoot, Samsom ook blij. Verkoop van de Nederlandse Antillen aan multi-miljardairs is een optie.
Eigen tuinhuisjes voor iedere burger. Zo ontstaat vanzelf een markt.

Reageer
gravatar

Ik vind het jammer dat er op ontwikkelingshulp zoveel nadruk is komen te liggen in SB2012. Maar goed, met de huidige ontwikkelingen in de fotografie, is hulp bij ‘t ontwikkelen ook vrijwel niet meer nodig, dus een logische post om op te bezuinigen. Iedereen met een digitale camera + inktjetje kan zo ontwikkelen…

Reageer
gravatar

Hallo Ko Dak,
Blij dat u nog enig teken van leven kunt ontwikkelen. Zo’n surseance zal u toch niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Ko Dak en het Catshuis hebben immers gemeen dat ze bij gebrek aan goede ideeën en enthousiasme een toontje lager moeten zingen. Doortimmerde ideeën uit het Catshuis zie ik er niet komen, evenmin als die rare lui van het vorige kabinet die drie maanden verspilden om de Albert Cuijp en de Zwarte Markt te leren kennen.

gravatar

Geachte Confrere, in dit digitale tijdperk moet u ook niet meer gaan afdrukken evenals ontwikkelen overbodig is. Dit spaart het milieu en levert naar mijn bescheiden inschatting genoeg bezuinigingen in de papierproductie op om een gedeelte van het begrotingstekort af te dekken. Allen onze vriend Pola Roid nog even overtuigen om over te gaan op een milieuvriendelijker manier van produceren en we kunnen deze bezuiniging volledig waarmaken!

gravatar

Als tante Paulien een stevige rok aantrekt, en geen of makkelijk ondergoed, kan er makkelijk geplast worden in de bosjes. Milieuvriendelijk. Samsom zal er blij mee zijn. Misschien is “eigen plas eerst” een goede slogan. Voor het verwijderen van tampons e.d. staat een rode bio-bak klaaar.

gravatar

Als tante Paulien een stevige rok aantrekt, en geen of makkelijk ondergoed, kan er makkelijk geplast worden in de bosjes. Milieuvriendelijk. Samsom zal er blij mee zijn. Misschien is “eigen plas eerst” een goede slogan. Voor het verwijderen van tampons e.d. staat een rode bio-bak klaar.

gravatar

Peace and pride,

Joh peace homies alles goed. Ik en mijn homie Frits Wester zijn lekker aan het chillen in het binnenhof So sweet man!. Bro Ivo Niehe is ook in DA HOUSE MAN VET LACHE!!!. Je weetzeker weetje ze komen er wel uit weetje. Het zijn mijn homies , anders komt $am$on toch en HERO B toch effe in DA HOOD om ze te helpen. Lekker chille je weet zelf!

Reageer
gravatar

Ik ga er niet bij staan (stel je voor dat je Frits Wester in het echt tegen het lijf loopt; ik heb al genoeg trauma’s) maar ik wil deze nog wel even meegeven: vuurwerkbelasting minimaal verviervoudigen, dat levert zeker 1 procent op!
Elk jaar voor ruim 60mjn in de lucht geknald: betaal er maar eens voor!

Reageer