Wiskundigen: Pi-dag ‘oneerlijke voortrekkerij’

6 januari en 7 februari ‘volledig onterecht genegeerd’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pi is een duivels getal. Het wordt gebruikt in zogenaamd wetenschappelijk bewijs dat de aarde rond is. Zonder pi zouden die ketters dat niet rond krijgen, daarom excommuniceer ik het getal pi. Dat het voor eeuwig mag branden in het middelpunt der aarde.

Reageer
gravatar

Nou die van mij waren een stuk later zindelijk. Pipi doe je op het pottie. En…. voordat ik teveel meeleven krijg van de medereageerders: het is dan tenslotte wel gelukt hoor, ze zijn nu rond de 20 (jaar).

gravatar

Re: “Ik krijg de edit nog niet werkend.”

En ik de “Request deletion” niet (geprobeerd bij comment 19, ik wilde die bij 18 aanhangen, bij nader inzien, dus).

@redactie: HELLUP

gravatar

Oneerlijke voortrekkerij? …hadden phi en e maar wat nauwkeuriger te werk moeten gaan! Pff, maar één decimaal, daar besteden we geen hele dag aan!
Overigens, voor rationalisten valt pi-dag bij benadering op 22 juli!

Reageer
gravatar

Ja dat snappen Einsteen en ik ook nog wel. De vraag is wat het causale verband tussen die drie imaginaire getallen is!

gravatar

Zijn wij nou zo dom of is iedereen hier zo slim? Nee, het verband tussen de drie reële getallen is ons uiteraard duidelijk. Tsk.

gravatar

Eindelijk betrouwbaar nieuws op de Speld! Ook een leuke quiz hier aan de rechterkant. Ik heb vandaag ook onmiddellijk op “pi” gestemd… Kan geen toeval zijn.

Ik gebruik bloempotten overigens om mijn haar recht af te knippen. En dat zijn heus geen mensen. Die Hendrik heeft dat helemaal FOUT!

Reageer
gravatar

Gelukkig las ik elders dat vrijdag de 13e deze maand op dinsdag valt, anders hadden we daar ook nog ruzie over lopen maken …

Reageer
gravatar

Hahaha, die Harry toch. We waren hem al kwijt. Maar snel weer terug naar zijn kamer waar hij weer fijn kan puzzelen. Computers zijn niet zo aan hem besteed.