Oostenrijker (68) bewaarde 40 jaar lang wijn in kelder

Geschokte buren: “Wij hebben nooit iets gemerkt”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deze man wilde gewoon de overlast voor zijn buren beperken. En aangezien holle vaten het hardst klinken had hij geen enkele andere keus lijkt mij?

Reageer
gravatar

Maar Heer Bøs! Ze hebben het daar zowat uitgevonden! Hoe het verder in Oostenrijk is gekomen, is een der grote mysteriën des tijds, want het werd in de oudheid vooral naar Egypte geëxporteerd.
Wellicht dat tijdens de 2e WO de Duitsers …. , hm, dan klopt die 40 jaar niet: het ligt er dus langer?

Iets anders: hoe luidt het antwoord op mijn vraag of u bereid bent de terugtocht van de Hugenoten te verzorgen?
Met de nieuwe telling zal dat langer of korter gaan duren, daar zijn we nog niet helemaal uit.

gravatar

Ach ja, Heer Jeettje dat is waar! Het betreft dus feitelijk oude wijn bij nieuwe zakken.
Onder een aantal voorwaarden ben ik bereid de terugkeer der Hugenoten te verzorgen:
– ik tolereer beslist GEEN gezang in de wagen over potjes met vet of boites de grasse.
– de reis moet vooraf geheel betaald zijn. (Ik kan mij niet veroorloven tolweg, diesel en bijkomende kosten voor mijn rekening te nemen)
– Ik wens te rijden met een mij ter beschikking gestelde Setra, welke ik zal rijden gedurende de uren, zoals die in het Rijtijdenbesluit zijn vastgesteld. Sjoemelen met tachograaf etc. is uit den boze.
– Ik overnacht niet onderin het slaapgedeelte van een wagen die ondertussen (bestuurd door een collega) voort raast over de weg. Een behoorlijk logement met bijbehorende maaltijden houden de busstuurder fit!
– ‘s ochtends wil ik voor het vertrek de nodige cafées aux pains au chocolat, terwijl de avondmaaltijd na het eindigen der dag, immer vergezeld zal gaan van ‘un bon coup’.

gravatar

Nogmaals, maar Heer Bøs! Ik heb een liedeke uitgezocht juist ter vervanging van het potje vet! (hoewel foie de gras..) en in het Frans klinkt het wat eleganter; u heeft het toch wel gehoord – bij topic Hugenoten?
Gaarne uw mening?

Die Setra komen we wel uit: heeft u nog voorkeur voor een bouwjaar? Met of zonder stuurbekrachtiging?

gravatar

Stuurbekrachtiging is natuurlijk een vereiste, net als een ‘Ausnahmegenemigung 100’. Gezang omtrent toiletbehoeften of voorgenomen vandalisme valt ook niet echt lekker. Ik heb echter in mijn campertje eens bezoek gehad van een vreemde, dewelke zich bekwaamd bleek te hebben in droefgeestige Russische liederen. DAT is meer dan welkom!

gravatar

Droefgeestige Russische Liedzang, Heer Bøs?
Nu zijn er veel Russische immigranten in Frankrijk, van oudsher en ik wil u het genoegen niet ontzeggen, maar een balalaika is een nogal volumineus instrument, zeker de basversie.

Tenzij daar de wijn in vervoerd kan worden, lijkt me dit ruimtegebrek opleveren: het is per slot een bus; geen Oostenrijkse kelder.

gravatar

Heer Jeettje, geloof het of niet: de man had geen enkele instrumentale begeleiding nodig. Met slechts zijn gezang kon hij de gehele kampeerwagen vullen. Bala like it or not

gravatar

Paulus, Bekend Advocaat der Lekkers.

Ik snap wel dat deze wijn veel lekkers biedt aan u, maar ik mag toch hopen dat u niet betrokken bent geweest bij het in kaart brengen van de juridische implicaties van de wijnopslag als dienst voor uw client voordat justitie e.e.a. gevonden heeft. In dat geval vermoeden we dat u eigenlijk een wijnmaatje bent.

gravatar

“….De bevoegde autoriteiten willen echter hangende het onderzoek daarover nog geen uitspraken doen.”

Ik begrijp dat de autoriteiten hangend aan de toog de wijn onderzoeken?

Reageer
gravatar

Ik snap het probleem niet. Waar moet je wijn anders bewaren. Op zolder? In de badkamer? In de slaapkamer? In de keuken? In de huiskamer? In de logeerkamer? Op het toilet? In de gangkast? Meer plekken kan ik niet bedenken.

Reageer
gravatar

Och och och, heer Carrotte, dit is zó jammer.
Met deze opmerking laat u zien niet van Hugenote Bourgondische afstamming te zijn.
En u laat tevens zien geen idee te hebben van wijn en haar bedoeling.

Wijn moet men drinken, niet bewaren.

Bewaren doen de wijnboer en slijter wel voor u, in daartoe geëigende opslagplaatsen, niet zijnde Oostenrijkse kelders van privé personen.

gravatar

Ik mag hopen dat ze die wijn op z’n minst hebben geconfisqueerd en dat ze die binnenkort in de veiling gooien.
Ik heb nog een voorraadje nodig om een paar Griekse douanebeambten af te kopen voor mijn Eurosmokkel uit dat land…

Reageer
gravatar

Wat U zegt, Heer Jeettje, Oostenrijkers: Duitsers die te Duits zijn voor Duitsland.
Ik kan U in vertrouwen mededelen dat het totaal verbod op kelders in dat land reeds onderwerp van bespreking is geweest. De vrees is, dat een verbod alleen maar zal betekenen, dat die kelders dan ondergronds zullen gaan. Dan heb je er helemaal geen zicht meer op.

gravatar

Als je naast Oostenrijk woont, woon je in Italië, Zwitserland, Duitsland, Tsjechië of Slovenië. Er zijn erg veel mensen, die dat onzalig lot beschoren is!

gravatar

Het bevreemd mij, dat u die landen mist. Er is hoegenaamd niets interessants te vinden en voor zover zij al inwoners hebben zijn die nu ook niet om de handen voor op elkaar te krijgen. Hebt u er bijzondere herinneringen die uw heimwee veroorzaken?

gravatar

Zeg maar gerust 644 jaar, want dat ene vat komt uit 1368. Waarschijnlijk klopt de leeftijd van de man dus ook niet, moet nog een nul achter.

Reageer
gravatar

Wat een snoodaard! Dat terwijl de prijzen de pan uitreizen! Met zo’n voorraad kan hij een flink dorpsfeest voorzien van een straffe druppel wijn.
Het is dit soort rapaille dat er voor zorgt dat er schaarste ontstaat op de wijnmarkt. Ik hoop van harte dat dit addergebroed een ontzettend diep glaasje heeft waarin hij maar eens moet kijken…

Reageer
gravatar

Jullie zijn gek, maar daarom komen jullie ook hier. Maar goed, de antivries mag je nooit toevoegen in het vat, maar voeg je pas toe in de fles. Goede wijn verzuurt niet enz. (Het aantal gezegdes en spreekwoorden in alle talen is zeer groot, behalve in het arabisch en turks, daar praat je je eromheen.)

gravatar

Dat zijn waarschijnlijk die Friesche buren van de man. Zoals goede Oostenrijkse wijn betaamt zit er natuurlijk een stevige hoeveelheid anti-vries in. Niet zo gek, dat die buren niks door hadden, dan.

Reageer