Fausto Coppi voor twee jaar geschorst

Armstrong: ‘Mooie stap op weg naar een schone sport.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb inmiddels begrepen dat spruitjes ook op de dopinglijst gekomen zijn en dat derhalve Erik Hulzebosch tot winnaar van de elfstedentocht 1997 uitgeroepen gaat worden. Om dit te doen is men echter nog naarstig op zoek naar een taalkundige die de bijbehorende live beelden uit het Gramsbergens dialect in normaal Nedelands kan vertalen.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat Fausto Coppi voor de eeuwigheid geschorst was wegens het dragen van een zonnebril op sterkte tijdens de wedstrijd (zie foto boven)! Zijn weduwe Aaltje Coppi heeft nog geprotesteerd, maar dat mocht niet meer baten! De gewraakte zonnebril is geschonken aan het goede doel “Sport Brilvrij”!

Reageer
gravatar

Ik heb contact opgenomen met Ludwig Vanden Broecke, tijdens de Waalse Pijl van 1957 voorlaatste. Ludwig heeft zijn deelname van destijds te danken aan een grap, die hij had uitgehaald met de secretaris van de Belga-wielerploeg (tabaksreclame was destijds erg in!) Hij kon eigenlijk helemaal niet echt fietsen, maar wist desondanks de rit uit te rijden en zelfs perongeluk nog een deelnemer voor te blijven.
Vanden Broecke wordt inmiddels wat zenuwachtig, daar inmiddels nog maar drie van de honderdachtenvijftig deelnemers die voor hem finishten niet geschorst zijn. Ludwig is daarmee momenteel nog maar ééb schorsing van een podiumplek verwijderd. Wellicht heeft hij straks een luxe-probleem: als hij ALLE truien, gekoppeld aan de diverse klassementen heeft veroverd, in welke volgorde dient hij die dan overelkaar heen te trekken?
Spannende tijden voor deze onvermoedde renner!

Reageer
gravatar

Heer Jeettje, dat is een logische vergissing en feitelijk geheel in overeenstemming met de werkelijkheid. Persoonlijk heb ik reeds vele jaren zowel van kauwgummi als van viezeretten tabak.

gravatar

Je bedoelt dat Obelix binnenkort ook voor een aantal jaren wordt geschorst?
Dat zou wel een devaluatie zijn van de ronde van Gallië, ik hoop dat ze ook hebben opgetekend wie tweede, derde, vierde zijn geworden, anders kunnen deze renners postuum niet geëerd worden voor hun overwinning…

gravatar

Nou, als je zag wat voor sprongen ze daar maakten met die zware pakken aan…
Volgens mij hadden ze flink aan dat maanstof gesnoven.

gravatar

Op de foto heeft Coppi maar een half koppie…

Reageer
gravatar

Op de vorige foto had Coppi maar een half koppie…