7 redenen waarom Charles dit jaar de Nederlandse troon niet bestijgt

Noord-Zuidlijn maakt machtswisseling onwaarschijnlijk

Met de Franse en Amerikaanse presidentsverkiezingen in aantocht, worden de geruchten dat managerscarroussel in de Europese vorstenhuizen gaat draaien sterker. Wordt Camilla Parker Bowles de nieuwe koningin van Nederland?

1. Kroonprins Charles is er nog niet klaar voor. Bronnen rond het koningshuis melden dat de kroonprins eerst wat levenservaring wil opdoen, voordat hij de Nederlandse troon bestijgt. ‘Ik zou ooit nog eens met mijn rugzak op met de Trans Siberie Express naar Vladivostok willen reizen’, zou de prins van Wales zich ooit tijdens een high tea hebben laten ontvallen.

2. De Noord-Zuidlijn, waar een belangrijk onderdeel van de kroning van Charles zou moeten plaatsvinden, is nog niet af. Bovendien zijn er in 2012 Olympische Spelen in Londen.

3. Camilla Parker Bowles, de echtgenoot van prins Charles, is in Nederland nog te onbekend. De Rijksvoorlichtingsdienst organiseert weliswaar in oktober een rijtoer met Bowles door Drenthe, maar aan de bewoners van andere provincies zal ze pas in 2013 worden voorgesteld. De eerste bezoeken aan de Antillen staan voor 2014 in de agenda.

4. Kroonprins Charles is een overtuigd republikein, zo wordt al jaren gefluisterd in kringen rond het Engelse koningshuis. ‘Hij doet er met zijn uiterlijk en gedrag alles aan om de erfopvolging impopulair te maken’, zo vertelde een butler van Windsor Castle laatst op basis van anonimiteit aan de Britse boulevardkrant De Telegraaf.

5. De benoeming van Donner als vice-voorzitter van de Raad van State was een reguliere benoeming die geheel volgens de procedure verliep. Niets wijst er op dat met de benoeming van Donner de instituties klaar werden gemaakt voor een machtswisseling.

6. De Europese mededingingsautoriteit heeft waarschijnlijk bezwaren met een Windsor op de Nederlandse troon. Eén vijfde van de Europese vorstenhuizen zou in dat geval in handen zijn van een Windsor. De keuzemogelijkheden van consumenten van de Europese Unie worden hierdoor te zeer ingeperkt.

7. De kinderen van prins Charles zijn inmiddels volwassen. Vooral het huwelijk van zijn oudste zoon houdt Charles in Engeland. Prins Charles is bang dat de roddelpers een verwoestende invloed heeft op het leven van het jonge paar en wil daarom bij hen in de buurt blijven. Hoge bomen vangen immers veel wind. Charles is interessanter voor de roddelpers dan Kate en William.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

This is just bullocks. Why on earth would our prince become your kind? This is just a poorly decorated crack country. Do you people really think that our prince even considered this?

Dream on 😉

Reageer
gravatar

Outsider, een hoge leeftijd bereiken is geen garantie voor goed konings- of leiderschap. Kijk naar de voormalige gerontocratieën in Oost-Europa en Rusland. Kijk naar Italië dat nog na-siddert onder de terreur van de bejaarde pedofiel Sylvio Berlusconi. Veel langregeerders dragen “Vita longa, ars brevis” uit, ook wij gaan dat beleven; staatssecretaris Halbe Zijlstra doet zijn uiterste best. En zijn baasje Mark kan nog minstens 50 jaar mee, als telg van een eeuwenlange traditie die ooit begon met Thorbecke, en sindsdien langdurig werd gedomineerd door Harm van Riel en diens identieke kloon: de gerontocraat Hans Wiegel. Maar wordt Nederland daar vrolijker van? Vermogend Nederland in ieder geval wel en de rest .. ach, die slikt toch alles wat ‘Den Haag’ ons voorschrijft.

Reageer
gravatar

Volgens mij mist u allen een puntje: Charles, whatever he may be, zet zich verdienstelijk in voor architectuur, zoals u weet een linkse hobby. Ter verduidelijking: iets is een linkse hobby zodra men er verstand van moet hebben, of erger nog; heeft.
Met zo’n track record kan hij het koningschap der Nederlanden natuurlijk gevoeglijk ‘on his tummy writen’- (PVV speak).

gravatar

Architectuur een linkse hobby? En Charles een architectuurbeschermer? Charles dus links, in Fuckingham Palace? Begrijp ik u verkeerd, waarde Jeettje, of schuilt er er een blanke pit onder die ruw gebolsterde Z.H.? Ik ben zelf geen Orangist; wat mij betreft is het een collectieve stamneurose die ons elk jaar op 30 april met hoedjes, toetertjes en vlaggetjes langs de Gouden Koetsroute doet verkeren. Maar kan niet elke partieel arbeidsongeschikte een half uurtje zwaaien naar de verzamelde Oranje/Blauw Bloedfans? Dus waarom Charles en Camilla dan niet? We hebben bovendien dé understudy voor Camilla in eigen huis: Loes Luca. Dus als Camilla weer eens een off-day heeft door PMS, kan Loes de honneurs waarnemen. En voor Charles kan desnoods Dries van Agt even waarnemen, mét een kleurspoelinkje. Dries is trouwens zozeer door de wol geverfd dat hij élke rol kan spelen die nodig is. Momenteel is hij weer even te zien in een gast-rol; als Palestijnen-beschermheer. Elke rol is hem op de buik geschreven, ná de voorstelling veegt hij ze weer net zo makkelijk met zijn hemd uit, sapristi.

gravatar

Heer Leeflang, gevreesd moet worden dat Loes Luca nog liever zelf opnieuw een vuurpijl op heur huis afvuurt dan dat zij aan de zijde van Charles of Dries zou moeten verschijnen.

gravatar

Ja, Heer Leeflang, u begrijpt mij helaas verkeerd. Ik ga niet over links/rechts: it’s in the eye of the beholder. Ik waag mij niet aan uitspraken daaromtrent, ook zo niet over geschillen tussen nomadenstammen welke elkaar een stuk woestijn misgunnen en betwisten.
Daar zijn andere sites voor: de heer Elker schijnt er zo een gevonden te hebben.

gravatar

Kijkend naar de DNA-structuur van de Windsors valt hun lange levensduur op. De matriarch Queen Mom werd ruim 100. De vader van Charles, Philip is nog een oude wapenbroeder van Lord Kitchener, uitvinder van het “Concentratiekamp” in de Boerenoorlog van rond 1900 (die Paul Kruger ooit op vergeefs staatsbezoek bracht bij ons Koningshuis). Zijn Duitse oom Battenberg (Lord Mountbatten) bereikte ook een hoge leeftijd voordat hij -door een IRA-aanslag op zijn motorjacht- het tijdelijke met het eeuwige verwisselde. Moeder Elizabeth en de oude heer Philip zijn volstrekt autistisch, maar dat is voor verlichte despoten geen bezwaar, integendeel. Hun zoon heeft een vergelijkbare structuur. Dus er is geen reden tot paniek nu Charles 65 jaar is; hij is pas op 2/3 van zijn traject. We kunnen nog lang plezier van hem hebben; alleen hij kan succesvol de geplande coupe d’état van de onder-koninklijke schriftgeleerde P.H. Donner c.s. voorkomen; de Tweede kamer ontbeert daarvoor zowel het benodigde IQ, als reactievermogen, besluitvaardigheid en daadkracht.

Reageer
gravatar

Bovenstaand artikel lijkt de meest logische redenen niet te noemen.

Ten 1e is zijn oma, the Queen mother, pas amper 10 jaar overleden, en zou het wel erg vlug zijn als hij nu al zijn moeder voor d`r 100ste verjaardag nutteloos maakt.

Ten 2e is hij naar Oranje maatstaven boven zijn stand getrouwd en maakt het hem ongeschikt als koning van NL. Hij zag zijn fout in en trouwde opnieuw met een minder populaire dame, maar hij kan niet tippen aan de foute keuzes van de broers von Amshof, die ook wel bij hun moeders naam genoemd worden.

Reageer
gravatar

Wie zegt dat we na Bea nog een koning nodig hebben. Rutte benoemt gewoon ondemocratisch meester Pieter van Vollenhoven tot raadspensionaris, zichzelf tot tijdelijk stadhouder en Alex als legeraanvoerder. De laatste houdt net als zijn opa toch al veel van uniformen.

Dat doet meer recht aan onze geschiedenis.

Reageer
gravatar

Wat suggereer je nu allemaal weer Jolly Jooker? Dat Wolfgang Amadeus van Buren, als blauwbloedige niet zou blijven drijven in zout Kanaalwater ondanks een bloedtransfusie van een warmbloedige Tangodanseres? De opwaartse druk op een lichaam in water gedompeld. is gelijk aan het gewicht van de verplaatste vloeistof, dit nog sterker in zoutwater. Elementary, my dear Watson. En over dat koningschap, dat is (st)erfelijk, want tot dusver had nog niemand het eeuwige leven, al moeten ze in het V.K. wel verdomd lang wachten op ‘aflossing van de wacht’ op Buckingham Palace. Ik gok op troonbestijging van Chocoprins William op zijn 35e; Charles en Camilla kunnen dan intussen gewoon Holland ‘erbij doen’, als filiaalbeheerders. Verder nog iets?

Reageer
gravatar

Wat noa?! En onze Dikke Willem, moet die dan maar achter in de rij aansluiten voor een aardige positie te Engeland? Misschien dat ie nog indruk maakt als ie het kanaal overzwemt maar ik vrees dat ie keihard zal zinken. Ondanks een bloedtransfusie met Maxima…

Maar zou BeaTricks niet gewoon blijven plakken tot de dood? Zo deden vorsten dat vroeger toch ook?

Reageer
gravatar

Onze Dikke Willem is gespecialiseerd in water. Het beste dat hij tot nu gedaan heeft, is trouwen met een alleraardigst meisje dat zich aan een lelijke achterstandspositie ontworsteld heeft en zich vele malen intelligenter dan heur echtgenoot toont. Dikke Willem was overigens niet in staat zelf dat meisje uit te zoeken. Dat heeft zijn moeder voor hem moeten doen.
Om Dikke Willem in staat te stellen ten tweede male in zijn armetierig bestaan iets goeds te doen, stel ik voor hem in te zetten als een der noodzakelijke dijkverzwaringen.

gravatar

Maar hij gaat wel de Elfstedentocht rijden, zo wordt gefluisterd, de prins is een specialist op de scheve schaats.

Reageer
gravatar

Ik vrees de dag dat de troonsopvolging dmv democratische stemmen via SMS naar John de Mol bepaald zal worden en de keuze zal zijn tussen
– Beau van Erven Dorens (slechts vanwege de dubbele naam)
– Jort Kelder (vanwege zijn affiniteit met het bankwezen)
– Gordon (vanwege het Gordon Sanitaire)
en
– Marco Borsato (vanwege de naam die klinkt als een Italiaanse sportauto)

Reageer
gravatar

Als Charles er nog niet klaar voor is kan wellicht zijn moeder Elizabeth als regentes Nederland besturen. Als je het over langer doorwerken hebt is zij daarvan wel een zeer sprekend voorbeeld. En haar moeder is over de honderd geworden, dus kan ze nog wel even mee.

Reageer
gravatar

Koning Karel lijkt mij een goede benaming als Charles volgend jaar Bea opvolgt.

“Koning Karel” klinkt lekker, maar er ontbreekt nog iets:

“De Eerste” is wat te veel eer.
Voor “De Zwijger” praat het net iets te veel.
“De Kale” klopt nog niet, alhoewel het wel dun begint te worden.
Voor “De Grote” is hij tien centimeter te klein.
“De Engelsman” is te afstandelijk.
“Van Oranje” zou kunnen. Alex is immers ook niet bloedecht.
“De Oude” begint erop te lijken.
“De Stoute” zie “De Brave”.
“De Machtige” zou hij wel willen.
“De Strijdlustige” geldt meer voor zijn jongste zoon.
Voor “De Overspelige” doet hij te veel onder aan zijn voorvader Hendrik VIII.
“De Brave”. Dat is het helemaal!

Reageer
gravatar

Zoals het optreden van de Beatles in Nederland destijds van wereldbelang was (denk maar aan de dames die in de gracht sprongen) zo kan er niet te gering gedacht worden over kroonprins Charles en de Noord-Zuidlijn. De manipulaties van Geert Dales die Amsterdam tegen een meerderheid van stemmen van de bevolking toch een nieuwe metrolijn opdrong vinden nu navolging overal te wereld. Het idee: het volk zegt neen, we doen gewoon ja is inmiddels wijd verbeid in Rusland (waar Dales is opgedoken en waar zij Poetin niet willen maar hij komt wel) Egypte (waar Dales is opgedoken en waar zij de militairen niet willen maar ze er wel blijven) enz etc. In Groot-Britannie wil niemand Charles maar net als je de Noord-Zuidlijn lang kunt uitstellen kun je dus ook Charles uitstellen. Het grappige is dat overheden alles kunnen maken (grote financiele tekorten, termijnen met jaren overschrijden) wat je als burger flink bezuren zal. De overheid heeft de burger goed in de val, de burger blijft stemmen en denken dat het eens beter wordt. 😉

Reageer
gravatar

Laat u niets wijsmaken want de ware reden wordt op deze manier buiten het nieuws gehouden: Blokker gooit vanaf maart namelijk al zijn waxinelichtjeshouders in de uitverkoop!

Reageer
gravatar

Ooit -in de 17e (of 18e) eeuw- had (toen nog) Engeland even een Nederlandse koning William en een Engelse koningin Mary. In Nederland en bij Interpol was deze interim-manager bekend als Willem de 4e (of 5e); van demonstratief Protestantse huize en daarom niet erfelijk benoemd. Nu kan het huidige Verenigde Koninkrijk eindelijk eens iets terugdoen middels de Republikeins georiënteerde Charles en Camilla en nu staat het hele anti-monarchistische establishment op zijn achterste benen om een duidelijke tussenpaus naar de Republiek op 7 (uiterst arbitraire) gronden af te wijzen. De Speld is Vrij Nederland niet, maar ik twijfel soms wel eens. Misschien moet Alberto Stegemann maar weer eens in cognito ergens infiltreren om duidelijkheid te scheppen.

Reageer
gravatar

Stadhouder Willem III was koning van Engeland, Schotland en Ierland van 1689 tot 1702 toen hij kinderloos van zijn paard viel. Zijn moeder was een Stuart en zijn vrouw ook. De huidige Oranjes zijn weliswaar allochtoon volgens het CBS maar hebben nauwelijks banden met het huidige Engelse koningshuis al schijnt Beatrix wel de Britse nationaliteit te hebben: laat Wilders dat maar niet horen…

gravatar

Geachte B. Luttelgeest, hartelijk dank voor nauwgezette correctie van globaliteiten en errata in mijn bijdrage. In aanvulling daarop nog dit: de Oranjes zijn verwant aan wijlen de Romanovs (o.a. via Anna Paulowna), die weer rechtstreeks verwant was aan de Windsors (sterke gelaatsgelijkenissen wijzen daar op) verder zijn er nog nauwelijks traceerbare banden met de Habsburgers via een der echtgenotes van Koning Willem I en de Bourbon-Parma’s via prinses Irene en Carlos de Bourbon-Parme. Alles bijeen kan worden gesteld dat veel Europese vorstenhuizen biologisch -meer of minder- incestueus verwant zijn. Niet zo duidelijk als de inwoners van Volendam, maar door wederzijds gedropte bastaarden toch voldoende om vóór onderlinge huwelijken wel even een gentest uit te voeren op eventuele driedubbele X en Y-chromosomen.

gravatar

In 1989 was het CDA in Nederland langer aan de macht dan de Communistische Partij in de Sovjet-Unie. Dit inzicht leidde tot de vorming van het eerste Paarse kabinet. Wellicht is het een idee om, als de Oranjes in 2013 twee eeuwen de troon bekleden, de macht over te dragen aan een Paarse Dynastie.

Reageer
gravatar

Ik denk niet dat Camilla Parker Koningin van NEDERLAND zal worden. Volgens mij zal Willem dan eerst moeten scheiden en met haar moeten trouwen.
Of zijn moeder daar blij mee is waag ik te betwijfelen.

Reageer
gravatar

Dankzij de wortels kunnen die hoge bomen wel tegen een zuchtje wind. Laat de pers dus maar komen.
Als het gedoe met de troon trouwens niet doorgaat, kan Charles misschien een leuk baantje als buschauffeur krijgen in Rotterdam. Je schijnt dan veel vrije tijd te hebben om leuke stukjes te schrijven en zo.

Reageer
gravatar

Jammerlijke poging jezelf belangrijker te maken dan je bent, wortel. De stamboom van Charles is met de dood van Diana totaal ontworteld en wat blijkt?
Er is behalve het zogeheten mede-leven geen enkele verschuiving geweest in het leven van de kroonprins. Nader onderzoek leerde dat er reeds sedert 1627 geen leven meer inzat, doordat sinds de verloren Slag bij Hastings (1066)de adelijke familie reeds ontworteld was.
Char;es heeft nog wel gesolliciteerdnaar een busstuurlijke functie, doch bleek in die zin een ‘multi-talent imcompetent’. In DIE zin lijken jullie dus toch nog overeenkomsten te hebben.

gravatar

@dues showfeur
Ik constateer enkele storende typo’s in uw overigens zeer duidelijk betoog. Uw kennis van de Engelse geschiedenis in het algemeen en van het Engelse Koningshuis in het bijzonder doet mij bijkans bezwijmen, maar…
Het kan toch niet zo zijn dat u in licht benevelde toestand nu bezig bent een busvoertuig te bussturen? Ik kan het me namelijk nauwelijks indenken gezien uw waarschijnlijk verder onberispelijke staat van dienst.

gravatar

Dank voor uw overigens overbodige bezo rgdheid, Carrrrrrrrrrrrrrrrrottttttttttttttte, sinds mijn scheiding ben ik juist daar byzonder bedreven in geworden. Ik ben inmiddels niet alleen heel bedreven in echtscheiden, doch tevens in het scheiden van de vele, diverse werkzaamheden waarmede ik mij ledig houd. Pas morgenochtend, voor het krieken der dag zal ikmij wederom bezig houden met mijn busstuurlijketaken.

gravatar

@dues showfeur
Is het misschien een idee om uw somtijds haperende spatiebalktoets eens aan een grondig onderzoekje te onderwerpen? U hebt toch niet een dikke pannenkoek met veel daar vanaf druipende stroop zitten nuttigen tijdens uw overigens zeer onderhoudende schrijfmomenten? Bovengenoemde Charles zou zoiets nooit doen.

gravatar

Als er dan toch een keuzemogelijkheid is: Koning Mswati III van Swaziland. Kleurrijk figuur en heeft veertien echtgenotes die er niet voor terugdeinzen hun persoonlijkheden te tonen *kuch*. Da’s weer wat anders dan die Oranjes en Windsors met hun stijve geregisseerde interviewtjes!

Reageer