Duitser viert doelpunt met Holocaustontkenning

Boodschap van Herta BSC-spits door liplezers ontrafeld.

Na zijn doelpunt tegen SC Freiburg heeft Herta BSC-spits Thorsten Frütkopf de holocaust ontkend, zo beweren twee Duitse liplezers van het ARD-programma Sportschau.

Op televisiebeelden is te zien hoe Frütkopf direct na de beslissende 2-1 een aantal zinnen prevelt op het moment dat hij wordt geknuffeld door teamgenoot Berti Hanke. De liplezers, door de ARD juist voor dit soort discutabele momenten ingehuurd, waren keihard in hun oordeel: Frütkopf zou letterlijk ‘Die Endlösung ist nie passiert, und die genaue Anzahl ausgelöschte Jüden in den zweiten Weltkrieg ist zumeist eine halbe Million, vielleicht eben weniger. Es ist eine Lüge!’ hebben gezegd.

Het incident, dat in Duitsland veel beroering veroorzaakt, lijkt niet op zichzelf te staan. Zo kwam Arsenal-spits Robin van Persie vorige week in het nieuws omdat hij werd beticht van het brengen van de Hitlergroet na zijn doelpunt tegen Chelsea. Ook de rel rond ADO-speler Lex Immers, die eerder dit jaar zingend claimde ‘op Jodenjacht te gaan’, past naadloos in de sfeer van verruwing en antisemitisme die dit jaar om het voetbal hangt.

Frütkopf heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Helemaal in zijn voordeel spreekt dit overigens niet: Robin van Persie reageerde bijvoorbeeld vrijwel direct na de ophef over de groet op zijn twitteraccount, waar hij de verdachtmakingen aan zijn adres als volstrekt belachelijk afdeed. Frütkopf heeft ook een twitteraccount, maar deed maandag alsof zijn neus bloedde: ‘Heute Abend gibt’s Kartoffeln mit Hackfleisch. Total lecker’ was de enige tekst die hij de wereld in slingerde.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gerucht gaat dat Johann Egon Nimmersatt, de snordragende grijze stercommentator van “Spocht im ZDF”, een scoop heeft in deze zaak door de moeder van Thorsten; Frau Dritta Frütkopf-von Spandau vertrouwde Egon toe dat haar zoon, na de 2-1, slechts de middelvinger had opgestoken naar de tribune waar de supporters van SC Freiburg zaten samengepakt, onder het uitroepen van: “Nah, das war wieder mal richtig Scheisse für euch Jungs” en: “Hallo, halli, ich pfeif’ auf Sie” tegen het meegereisde bestuur van SC Freiburg. Natuurlijk volstrekt laakbaar gedrag van de profvoetballer, maar in feite niet erger dan de doorsnee voetballersethiek reikt, naast het frekwente rochelen, spuwen en het zakdoekloos neussnuiten. De Bundes Verfassungsschutz heeft zich op de zaak geworpen. Wordt vervolgd.

Reageer
gravatar

Duits “Hackfleisch” een linkse hobby en dus maar wegbezuinigen? Tja, waar gehackt wordt vallen spaanders! Maar in Italië wordt Sylvio niet gemist, de maffia regeert immers naadloos verder. Wat die nieuw benoemde premier Fettucinolo Montessori nog moet doen is proforma alleen op de winkel letten. Italië rechts en wél goed, dus niet wegbezuinigen? Gedurfd standpunt hoor.

Reageer
gravatar

Vanuit het standpunt der pvv bezien kan Duitsland nu gerust wegbezuinigd of ontkend worden. Nu alle ogen op Griekenland, Italië, Spanje en Portugal zijn gericht is Duitsland gewoon een linkse hobby. Die zijn de eerste om weg bezuinigd te worden. (Hackfleisch of niet)

Reageer
gravatar

Toch even een kritische noot n.a.v. het redactionele artikel, laatste alinea: traditionele Duitsers eten ‘s-middags warm en genieten ‘s avonds van hun “Abendbrot”, hetzij met een “Strammer Max” of “Hackepeter”, “Hausmacher Blut- oder Leberwurst” o.i.d. De opmerking dat Frütkopf getwitterd zou hebben: “Heute abend gibt’s Kartoffeln mit Hackfleisch, total lecker” slaat m.i. niet op de reële situatie. Voor hetzelfde geldt had hij kunnen twitteren “Heute abend gibt’s Bratkartoffel mit 2 Eiern, Rotkohl, Kohlrabi und Schweinebraten”. En o ja, over die Indianengenocide heeft in de jaren ’60-’70 nog een Russell-tribunaal bestaan. Dat is toen opgeheven op inititatief van de Bilderberggroep.

Reageer
gravatar

Waarom wordt er toch steeds zo spastisch gedaan over mensen die ‘zekere gebeurtenissen uit het verleden’ ontkennen? Nooit gehoord van bescheidenheid? Moet een persoon zich er altijd op voor laten staan iets bereikt te hebben?
In het geval van deze voetballer kan ik mij voorstellen, dat hem door het hoofd schoot dat zijn prestatie door enige duizenden mensen was aanschouwd (ontkennen helpt dan niet). Als hij zich daarbij realiseert dat zijn familie bekend staat als ‘mensen die de trekker goed weten over te halen’ legt dat een enorme druk op zo’n jongen om nog veel meer te presteren. Door iets aan fraaie familiegeschiedenis te ontkennen kan van die druk iets worden weg genomen.

Reageer
gravatar

@Henk – magister jurist,

Kennelijk ontbeert het u aan het vermogen om begrijpend te kunnen lezen?

Doch, ik in mijn reactie van #13 enige twistpunten openbaar maakte, heb ik nergens gerept dat ik een boom zou opzetten.

Noch een echte boom als de Hollandse Iep of mijn favoriet, de ‘Ruwe berk’. Dat laat ik gaarne over aan een gekwalificeerde boomchirurg.

Ik citeer mijzelf; “Ik kan zowaar er een grote boom over opzetten, maar enige feiten mogen niet onvermeld worden gelaten”

Indien u alsnog moeite heeft het citaat te begrijpen, dan ben ik u graag te wille om het verschil tussen ‘kan’ en ‘zal’ aan u uit leggen…

Groet,

Dr. Herman De Doktor van Leeuwin

Reageer
gravatar

U roert een interessant punt aan, zeergeleerde opponens. “Kunnen” en “zullen” zijn inderdaad niet identiek en dienen van elkaar te worden onderscheiden. U hebt inderdaad slechts gezegd dat u de boom kunt opzetten, niet dat u het zult doen. U kunt het wel, maar u doet het niet. Maar wat hebben wij aan het postuleren van uw kunde als u daar vervolgens geen gebruik van maakt en wij uw bewering niet kunnen toetsen? Op deze wijze rammelt uw bewijsvoering als een blik vol tinnen soldaatjes.

gravatar

http://www.nu.nl/sport/2663191/fernandez-beschuldigt-van-eijden-van-racisme.html

Liplezer erbij! Wat zou er zijn gezegd? ‘Beste Guyon, jouw afkomst en aanverwante huidskleur stemmen mij niet al te vrolijk. Sterker nog, de donkere tint die jij tentoonspreidt zuigt al mijn levensvreugde op als een kannibalistisch zwart gat. Gaat heen Guyon, gaat heen en laat me jou niet meer tegen het lijf lopen op dit mooie groen glooiende veld, of ik schop je meniscus doormidden.’

Reageer
gravatar

Tja,

Ik kan zowaar er een grote boom over opzetten, maar enige feiten mogen niet onvermeld worden gelaten.

Volgens mij wordt er niet gesproken over dat er helemaal geen holocaust of doden zijn gevallen in de kampen. Tuurlijk waren die er, honderduizenden zelfs of wie weet nog meer…vooral door ziekte en uitputting en verhongering. Vergis je niet…voor mij is dat een holocaust. Maar wanneer noem je het een holocaust?

Als het er 6 miljoen zijn ? Als het joden zijn ? Voor mij zijn de Palestijnse gebieden ook een Holocaust…maar dan 60 jaar lang…

Ik bedoel maar…Holocaust; exclusief voor Joden, of ook geldig voor de Afrikaanse voorouders van Alemayehu en de Palestijnen vandaag de dag?

Succes met de mijmeringen.

Dr. Herman De Doktor van Leeuwin

Reageer
gravatar

U kondigt een grote boom aan en houdt aan het einde van uw betoog zelfs geen stekje over. U stelt eerst “enige feiten mogen niet onvermeld worden gelaten” om te vervolgen met “Volgens mij…”. De door u aangekondigde presentatie van feiten blijft vervolgens achterwege.
Een consistent juridisch betoog dient te voldoen aan de eisen van de FIRAC-rule. Dit staat voor:
Facts
Issue
Rules
Analysis
Conclusion
Nu u aan de “F” van de feiten niet bent toegekomen, struikelt u reeds bij de eerste hindernis (de rest van uw betoog ontbeert dus elk gewicht) en kan niet staande worden gehouden dat u een draagkrachtig betoog presenteert.

gravatar

Henk, wat FIRAC betreft sla jij de plank wel heel erg mis.

FIRAC staat namelijk in het bekende PVV-model voor:

Flauwekul
Irriteren
Rotzooien
Agressie
Complotteren

gravatar

Het is bekend dat het boegbeeld van de PVV (dat in de GBA administratief gezien een zwervend bestaan leidt) het desbetreffende tentamen – en vele anderen – niet heeft afgelegd en een onjuist begrip van FIRAC heeft ontwikkeld. Gelukkig maar. Met kennis van zaken zou hij hoogst gevaarlijk zijn. Nu is hij alleen maar hoogst vervelend.

gravatar

Ach ja,

Holocaustontkenning (leuk woordje voor WordFeud aka Scrabble)…

Dat er gruwelijkheden zijn gebeurd in de WOII, alla…

Maar waarom het getal vaststaat op zes miljoen joden en er NIET over mag worden gediscussieerd is mij geheel ontgaan.

Terwijl de vernedering van mijn Afrikaanse voorouders simpel wordt afgewimpeld als “dat was erg lang geleden”…

Reageer
gravatar

En wat doet de strafcommissie? Wordt het doelpunt nu ook ontkend?
Men mag toch geen mening hebben over de leiding en hun dwaalwegen?

Eigenlijk moet deze hele wedstrijd worden ontkend, toch?

Reageer
gravatar

Achja welke holocaust?!

Bedoel BIJVOORBEELD de V.S. zijn ook begonnen met een enorme holocaust op de indianen.

Enne in WO2 werden ook andere bevolkingsgroepen systematisch uitgeroeid, bvb zigeuners en homo’s. Niet alleen joden! Oftewel het aantal slachtoffers van die holocaust (WO2) ligt op ca 17 miljoen.

Reageer
gravatar

En wat wij vooral niet moeten vergeten is dat zijn collega de heer Stalin ook nog minstens 20 miljoen doden op zijn geweten heeft, zijn buurman Mao minstens 40 miljoen.

En dan hebben we natuurlijk Leopold II, Koning der Belgen, nog, niet zo volleerd in het uitroeien van complete volkeren als bovengenoemde heren. Nee Leopold II heeft ”slechts” zo’n 12 miljoen doden op zijn geweten.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kongo-Vrijstaat

Nog een pretttige avond.

gravatar

Toen Adam en ik in 4004 BC geschapen werden (om kwart over 9), konden we niet bevroeden dat uit de incestueze relaties van onze kinderen nu al meer dan 7.000.000.000 bloedverwanten het aardse bewandelen, met in het achterhoofd de vraag hoeveel het er waren geweest zonder oorlog of conflict. Dit klinkt beter in het Duits.

gravatar

Ach Eva, bij die incest zit er natuurlijk vaak wel een schakeltje tussen door Lilith, de eerdere echtgenote van uw man. Bovendien zorgden de zonen van de Goden ook voor enig vers bloed. Het waren natuurlijk niet alleen uw kinderen, nietwaar?

gravatar

‘t Is altijd al een schuinsmarcheerder geweest, mijn Adam, al zal hij dat altijd ontkennen. Die karaktertrek heeft hij goed doorgegeven. Niet dat ik zelf mijn pleziertjes niet heb. Wat doet u de rest van vanavond heer Van Mathenesse? Kunt u mij vermaken tot ongeveer 9 uur?

gravatar

Het is opvallend dat bij alle holocaust-relevaties steevast die van april 1915 door Turkije op Armeniërs wordt vergeten: in eerste instantie slechts 1.000.000 ouderen, vrouwen en kinderen, later nog eens dunnetjes overgedaan door 600.000 mannen additioneel om te leggen, 30 % van de toenmalige bevolking). Dat bij die gelegenheid grote delen van West-Armenië (inclusief de westzijde van de heilige berg Ararat) door Turkije werden geannexeerd, is de reden dat Erdogan en Gül er niets van willen weten. Stel dat Turkije grond moet teruggeven aan Armenië? Of schadevergoeding betalen. Nee hoor; Turkije moet in de NAVO blijven en binnenkort ook in de EU.

gravatar

Inderdaad, Outsider, Jack in the box, ik ben de Armeense Gruwelen vergeten. Overigens wordt de tragedie in Kongo-Vrijstaat nog vaker vergeten.

Wat die toetreding van Turkije in de EU betreft: de belangstelling in Turkije voor het EU-lidmaatschap neemt zienderogen af. Dit is niet zo vreemd daar de economie in Turkije als een tierelier groeit.

Het zou mij niet verbazen indien Turkije kort nadat Griekenland uit de euro-zone is gegooid, met een reddingsplan voor dat land komt aanzetten. Turkije zal dan flink de portemonnee trekken, maar er ook één en ander voor terug gaat vragen (een paar eilanden? Erkenning van de Turkse Republiek Noord-Cyprus?).

gravatar

Frütkopf? De man had beter Werdenkopf geheten.

Uit het Duits hierboven blijkt waar eens dat de kennis van de taal van Goethe en Schiller in Nederland hard achteruit gaat. Tegenwoordig kunnen de leerlingen in het vijfde jaar atheneum of gymnasium niet eens meer de hele Faust van achter naar voren uit het hoofd declameren.

Reageer
gravatar

“Einer spinnt immer” geldt zeker voor Thorsten Werdegang Frütkopf. Al eerder ging hij de fout in de uitwedstrijd tegen Schalke ’04 toen hij Jürgen Abdullah Scheissling uitmaakte voor ‘Arschloch’ (asshole) omdat diens moeder 23 jaar geleden (tijdens de Oktober Bierfeste) ongewenst zwanger was geraakt van een onbekend gebleven 1e generatie moslim-gastarbeiter.

gravatar

We spelen dinsdag tegen de Duitsers, ik ga er vanuit dat we massaal onze fietsen terug eisen. Geen oude barrels, maar splinternieuwe moderne;)

Reageer
gravatar

Voor de volledigheid: Dit is de gehele tekst die hij heeft gepreveld. Dat kan men het wel in de juiste context zien namelijk:

Noch während des Zweiten Weltkriegs haben die Siegermächte beschlossen, alle Juden, die den Holocaust überlebt hatten oder nach Deutschland verschleppt worden waren oder vor Nachkriegspogromen dorthin flohen, wie alle anderen Displaced Persons („entwurzelte Personen“) nach einer Übergangszeit in ihre Heimatländer zurückzubringen. Überlebende deutsche Juden sollten von anderen Ländern aufgenommen werden, da man nach der Shoah nicht mit einer Erneuerung des deutschen Judentums rechnete.

(red: ingekort, de rest ongetwijfeld via Google te achterhalen)

Reageer
gravatar

Erg jammer van het inkorten van de 1e Duitse tekst! Ik las het origineel en vind dit een gemiste kans voor de redactie, de humor zit juist ook in de onwaarschijnlijke lengte van de reactie en wie zoals ik ooit Duitse teksten heeft dienen te vertalen met hun ellenlange zinlengte snapt die humor. De geachte Speldredactie ontgaat de satire hier helaas.

gravatar

@Apelfoorter: En dan te bedenken dat het hier een originele Duitse tekst betrof waaraan geen wijzigingen werden aangebracht om hem nog wijdlopender te maken. Soms behoeft voor satire aan de werkelijkheid niets te worden veranderd. De klucht rolt.