Dag des oordeels voor onheilsprofeten nabij

Eindtijdvoorspellers moeten voor lot vrezen

Op 2 december aanstaande breekt de Dag des Oordeels aan voor alle onheilsprofeten. Dat voorspelt de bekende Britse astroloog David McManus. “God is alle valse profeten die het einde van de wereld aankondigen, meer dan beu”, zo verklaart hij stellig.

Op dit moment zijn er over de gehele wereld circa 30.000 professionele onheilsprofeten actief, die volgens McManus verschillende vormen van rampspoed tegemoet kunnen zien door de hand van de Man van Smarten. Hij voorziet gerichte blikseminslagen, vallende asteroïden, losgebroken roofdieren en ‘een einde waarbij het lot van Gadaffi positief afsteekt.’ McManus zegt zijn voorspelling onder meer te baseren op Deuteronomium 18:20-22, enkele niet nader genoemde deuterocanonieke bijbelboeken en een tweetal Oudtestamentische pseudepigrafen.

Harold Camping, die al vele malen het einde van de wereld voorzag, gelooft niets van de voorspelling. “Wat een onzin om te denken dat wij allemaal op één dag eraan gaan. Wie verzint zoiets? En erger nog: wie gelooft dat? En bovendien: voor 2 december is de aarde al zeker twee keer vergaan, dus het is het allemaal lariekoek. Wie geloof hecht aan deze beunhaas, verdient het om volgende week dinsdag in de hel te branden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jeettje; ben je nu niet een beetje te hardvochtig voor NS/ProRail? Dat gelazer met vierkante wielen door vallende bladeren, koeien op de rails, ontregelde computers, brandende centrale seinposten, bevroren wissels en uitblijvend vervangend busvervoer hoort nu eenmaal bij moderne vervoersorganisaties; in de tijd van de stoomtractie en de vroege electrische tractie kwamen dit soort nouveautés niet voor. Toen waren er ook nog geen (half)jaarlijkse prijsverhogingen. In plaats daarvan kunnen we nu op grote klikborden lezen hoe lang we nog moeten wachten wachten op vervoer. Ik bedoel maar: je krijgt heel wat terug aan theater en IT-amusement voor de prijs van een treinticket: elke dag met de NS kan een dag des (V)oordeels zijn.

Reageer
gravatar

Ik herzie mijn eerder ingenomen standpunt. Aangezien de waarschuwing juist onder kerktijd werd gegeven, kan ik niet staande houden dat deze “tijdig” was.

gravatar

Dat ligt er maar aan: in ben lid van de Maan-dagkerk.
Dan beginnen wij de dag met een bezoek aan de dokter en doen zo weinig mogelijk de verdere dag. Daarbij stevig geholpen door sponsor NS, die altijd met dienstregelingen loopt te harrewarren (mooi woord trouwens). Ergo: uw kerktijd is de mijne niet.
Toch jammer van die kroketten: dat wordt eenheidsworst.

gravatar

Eerlijk, ik had nooit gedacht dat die onheilsjongens ooit hun gelijk zouden halen.
Maar HET teken dat het echt menens is stond vandaag in de krant; noem het een voorwaarschuwing, een niet te negeren onheilsaankondiging.
Zandzakken voor de deur, vrouwen en kinderen eerst: we zijn gedoemd. Emigratie is de enige optie nog:

‘Van Dobben, Kwekkeboom en Mora gaan samen kroketten maken’

AAAAAAaaaarrrrggghhhh ……..

Reageer
gravatar

Ja, ‘t kan nóg erger: alle kroketten, bitterballen etc. worden ook nog halal gefabriceerd! De nieuwe combinatie heeft geen keus; grootafnemer A.H. legt alleen nog maar halal-vlees in de vriezers. Dus houdt uw duurzaam geschoten bokken, mekkergeiten en Agnus Dei-lammeren in uw achtertuin goed in de gaten.

gravatar

Mijn broeder in het Kwaad, we hebben een deal!
Spreker is zilver, zwijgen is goud.
Kunnen de zilverlingen ook in goud worden uitbetaald?
Het is maar Slijk der Aarde en daar heb jij als plaatsvervangend plaatsvervanger waarschijnlijk verstand van.

gravatar

Zo Paulussie (citaat Eucalypta) de originele Judas kreeg nog 30 zilverlingen. Wat heb jij met de overige 10 gedaan, veilig belegd?

gravatar

Luister nou eindelijk eens goed naar mij. Er valt helemaal niks meer te discussiëren. Hoe vaak moet ik het nog herhalen?

De Heere heeft zijn Laatste Oordeel gegeven en daarmee zult u het moeten doen.

Ga niet liggen zeuren. U doet er beter aan om de resterende tijd te zorgen voor een goede voorbereiding.

Wees er wel snel bij! PaulusAir.eu heeft nog slechts enkele plaatsen beschikbaar op uw laatste vlucht naar boven.

In de Hemel hebben wij nog plaatsen in de Engelenbak. Reserveer meteen op PaulusReservering.eu.

Beleg uw geld, nu het nog kan, bij een goed doel: PaulusBeleg.eu. Tot 1 december voor iedere ingelegde ton een gratis aflaat.

Reageer
gravatar

Hooggewaardeerde SchijnHeiligheid. Ik kan me niet aan het idee onttrekken dat u zich schaart onder de Grootgraaiers. Eerst een beetje dreigende taal uiten, vervolgens de goedgelovigen in een goedkope charter duwen tegen Hemelhoge ticketprijzen en vervolgens met gladde verkooppraatjes onderweg Aflaten aansmeren? Foeifoei, u gedraagt zich net als enkele Duitse touroperators die oudjes in duistere zaaltjes veel te dure matrassen en dekens aansmeren. Mocht ik er ooit aan toekomen zal ik voor u achteruitbidden voor uw Ziel en Zaligheid (onder voorwaarde van terugstorten van alle aflaat-donaties).

gravatar

We gaan op 3 december gewoon door met Aarde 2.0 beta-versie.

Reageer
gravatar

Volgens mijn agenda heb ik die dag een paar vergaderingen, een lunch, een borrel en ‘s avonds nog schoolcommissiebijeenkomst.
Dat is nu toch jammer: ik had dit spektakel niet willen missen.
Kan het een weekje opgeschoven worden?

Reageer
gravatar

Jeettje, daar kan de Heere niet meer aan beginnen. De armageddon is al te vaak uitgesteld in de loop der tijden. Dan moet Karel de Grote met Ridder Elegast strijden of heeft Erasmus zijn lofzang op de zotheid nog niet af. Een andere keer zegt Willem de Zwijger niet of hij aanwezig kan zijn. Zo kan het niet langer doorgaan. Twee december is de finale datum en daarmee uit!

Dat is Zijn Laatste Oordeel en daarmee zul je het moeten doen.

gravatar

Dit alles valt nog te bezien. De paus kan dan wel onfeilbaar zijn, maar als adjunct bent u nog maar een leerjongen zonder middenstandsdiploma en onbevoegd tot het produceren van encyclieken. Anders gezegd: Wat u zegt telt niet. U dient zich te beperken tot het op de winkel passen zonder wijzigingen in het beleid door te voeren. Dit betekent dat op 3 december de hele mikmak er nog staat.

gravatar

Lieve grote mensen van de Speld,

Het is weer enige tijd geleden, maar ik heb nu weer een grapje.

Geef McManus een hand en u bent voortaan onthand. 😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂

Leuk hè, zelf bedacht !!!!!!!!!!!!!!

Heel veel lekkere knuffels van Paulientje met de vlechtjes
x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

O ja,
Achteraf vind ik ‘m ook maar zo zo, maar de Waarheidscommissie wil deze bijdrage niet verwijderen. Slechte smaak van de commissieleden vrees ik.

Reageer
gravatar

Paulientje, ik weet dat de moderator geen berichten van jou meer wil opnemen. Daar heeft hij groot gelijk in. Maar dat geeft jou niet het recht om stiekem een naam van een ander familielid te gebruiken. Billenkoek kun je krijgen.

gravatar

Foei Paulientje, om zulke grappen en grollen te maken over het einde der tijden. Zelf geloof ik er ook niet in dat het dit jaar er al van komt, maar het geeft toch geen pas om hier de draak (of wie of wat dan ook) mee te steken. Een goede preek zal je op betere gedachten brengen. Ik heb hier ergens nog wel een fijne zware liggen.

gravatar

Voor mij is de dag des oordeels pas aangebroken als Berlusconi met wat Bunga Bunga meiden definitief naar Elba wordt verbannen, Sarkozy alle Franse banken nationaliseert en Merkel naar Mecklenburg-Vorpommern terugkeert om daar ongestoord haar memoires te schrijven.

Reageer
gravatar

Is het verdorie nou een keer afgelopen?
Het zou het eind van de onheilsprofeten zijn en niet van de aarde zoals-ie is (whatever).
En, wat nog belangrijker is, er staan nog een heleboel zaken op stapel zoals:
– het redden van Griekenland
– het redden van de Euro
– het redden wat er maar te redden valt
– etc, etc.
Dus: voorlopig vinden slechts de onheilsprofeten hun Waterloo.
De Heilsstaat wordt geboren.
De Onheilsproleet gaat gewoon nog even door.

Reageer
gravatar

Heer Profeet, let toch op u woorden in de eerste zin.Alsoe men leest een exempel dat sinte gregorius bescrijft, dat een man was ende die hadde enen iongen sone, ende die was daer toe gheweent dat hi plach te sweerne ende te vloekene. Ende de vader en castijde dat kint niet daer af. Op een tijt wart dit kint siec ende die vader naemt op sinen scoot, want hi hadt zeere lief, ia naden lichame, mar niet na der zielen. Ende als hijt kint aldus op sinen scoot hadde, soe riep dat kint lude ende het stac sijn hoot in sijn svaders scoot, ende seide: “Vader, hulpt mi! Hier sijn vele swarter moriane, die willen my wech dragen!” Mar die vader en sachse niet, ende dat kint gaf enen grooten vloec, ende daer mede soe starft. Ende onse heere toende hier mede hoe groote sonde ende hoe zeere dat hem meshagghet datmen den name gods onwerdelike nemt inden mont.

gravatar

Wat een flauwekul! Octopus Paul, Schepper van diepzee, hoogland en windbuilen, pardon: wolkenluchten, kan het niks schelen of je vloekt of niet, want Hij hoort toch niks.

gravatar

Beste Brave Hendrik, het gaat om Proleet, met een ‘l’, ik kan niet feeten, dus ben geen Profeet. Ik zou me dat predikaat nooit durven toedichten. Bovendien: als ik het wel was zou ik het binnenkort niet meer zijn, wellicht zou ik helemaal niet meer zijn, gelezen de tekst van bovenstaand item. Wee hen die onheil profeteren! Zij zullen brandstichten in, uhm, waar ook weer?

gravatar

De weervoorspellers hoeven zich niet zo heel erg veel zorgen te maken. Voor de opnieuwvoorspellers ziet het er weer eens minder goed uit.

gravatar

Voorwaar, ik zeg u dat het ook deze keer niet doorgaat. De vorige voorspelling viel op zaterdagavond en dat kwam uiterst ongelegen. Nu wordt een nieuwe datum geprikt op 2 december, een vrijdag. Dat zou betekenen dat niet alleen het hele weekend filistijnen is, maar dat ook de kerst en de jaarwisseling in het water vallen. Dit is erg onhandig en bovendien begint juist de rente weer te stijgen. De onheilpredikers hebben het dus bij het verkeerde eind. Daarom zeg ik tot de hele klis: “Sta op, en spreek de waarheid is.”

Reageer
gravatar

Navraag bij mijn bronnen leerde dat op 2 december juist wegenonderhoud wordt uitgevoerd aan de brede en de smalle weg. Het vergaan van de wereld kan reeds daarom niet doorgaan. Let op mijn woorden; op 3 december staat de hele bliksemse boel er nog.

gravatar

Om de donder maar goed ook dat 2 december niet doorgaat HENK, ik wordt 11 december Opa en eenieder die dat in de wielen dreigt te rijden krijgt het met mij aan de stok.
Ben het dus eens met God dat hij eens goede opruiming houdt.

gravatar

Het is bijna januari. Dat betekent dat de jaarlijkse uitverkoop weer begint: de ‘dag des voordeels’ zal weer aanbreken en een ieder die daar niet bij is zal wenen en tandenknarsen, alzo sprak den Heiligen Middenstand..

Reageer
gravatar

De wereld is allang vergaan, wij leven op een herbouwde planeet, gemodeleerd en verbeterd t.o.v. Aarde v1.
Dit staat zo gedrukt in The Hithchikers Guide To The Galaxy, en dus is het waar.

Reageer
gravatar

Als heilsprofeet kan ik u verzekeren dat de aarde NIET zal vergaan op 16 december aanstaande en hoogstwaarschijnlijk ook niet op 17 december, maar daarvoor moet ik nog even overleggen met hogerhand. In ieder geval ben IK veilig op 2 december.

Reageer
gravatar

Zou toch zonde zijn. We hebben net de 7 miljardste wereld burger verwelkomt en nu weer dit. Nee ik geloof er toch niet in. Paulusje was nog wel eens geloofwaardig maar dit zeker niet.

Reageer