Kabinet ruilt Mauro en Morgan uit

Leers en Bleker slaan twee vliegen in één klap

In een uitzonderlijke ‘package deal’ tussen minister Leers van Immigratie en staatssecretaris Bleker van Landbouw is besloten dat de 18-jarige Angolese asielzoeker Mauro toch in Nederland mag blijven. In plaats daarvan zal orka Morgan worden gedeporteerd naar Angola.

Morgan wordt vrijgelaten in het Dilolo-meer, in het oosten van Angola. Mauro, die op tienjarige leeftijd vluchtte voor oorlogsgeweld en sinds zijn achttiende verjaardag vreesde voor uitzetting, vindt dan een nieuw onderkomen in het vrijgekomen reservoir in het Dolfinarium te Harderwijk.

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren is lovend over de ‘inventieve polderoplossing’ en roemt de creativiteit van de bewindslieden: “Leers en Bleker laten zich hier van hun beste kant zien, met een politieke oplossing die zowel voor mens als dier bevredigend is.”

Staatssecretaris Bleker spreekt van een win-win situatie. “Morgan is nog jong en kan zich in de Angolese wateren snel aanpassen. Voor Mauro voorzie ik ook weinig problemen, aangezien hij een sportieve jongeman is die van zwemmen houdt en dol is op vis.”

Directeur Frans Lipper van het Dolfinarium ziet in de komst van Mauro een mogelijke publiekstrekker. “Mauro doet het goed in de media en dat is altijd goed voor extra bezoekers. Bijkomend voordeel is dat het ook relatief eenvoudiger is om mensen trucjes aan te leren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Paulus en Co., neem mij niet zo letterlijk a.u.b. Ook de schrijver van Animal Farm gebruikte beeldspraak (o.a. varkens)om zijn afkeer van communisten kenbaar te maken. Grootkapitalisten kún je aanduiden als (kwallerige) octopi of gewoon als de meedogenloze graaiers die zij zijn. Maar namen mogen niet genoemd worden in democratieën: driewerf neen; namen noemen we niet. Ook niet van hun politieke collaborateurs. En v.w.b. Ahmedinejat: die beloofde bij zijn inwijding de hele wereld te bekeren tot de Islam; hij heeft dus alle baat bij collectief verlaagde IQ’s. Dolfijnen en jouw intelligente damherten zijn dus rechtstreekse intellectuele bedreigingen voor zijn heilstaat. Ze worden dus óf als ‘haram’ verdelgd of eindigen als gerechten à la carte in 5-sterren ayatollah-hotels. M.a.w. ze worden dus zeker niet uitgesloten van het maatschappelijk discours.

Reageer
gravatar

Even een paar updates:
1. het Dilolo-meer is in hoge mate verontreinigd door faecaliën en chemicaliën van Chinese goudzoekers die nu hun gedwongen overplaatsing uit Szechuan door de Chinese overheid als z.g. Mao-vrijwilligers aan hun lot worden overgelaten. Sociale vangnetten van overheidswege ontbreken; Afrikaanse stamhoofden zorgen traditioneel namelijk alleen voor zichzelf en hun bankrekeningen in Zwitserland.
2. Dolfijnen zijn zoogdieren (en géén vissen) met grotere hersenen en sociale intelligentie dan eveneens in kudden levende en in horden jagende politici.
3. Kritische dolfijnen verzamelen zich nu rond concentratiepunten van repressief onderzees kapitalisme.
4. Kapitalistische kwallen en octopi laten weten niet onder de indruk te zijn.
5. Mahmud Ahmedinejad heeft voor alle openbare pleinen in Iran een demonstratieverbod afgekondigd, alle fonteinen zullen worden gecontroleerd op aanwezigheid van dolfijnen en andere vormen van intelligentsia.

Reageer
gravatar

Outsider, weet jij of onze afspraak met de regering Rotte om onze plas- en poepzakken in het Dilolo-meer te legen mogelijk niet door kan gaan?

gravatar

Weten de transporteurs van Morgan wel, dat Angola ondertussen verhuisd is?
Alweer enige tijd geleden heeft de Angolese regering het gehele land verkocht aan China. Na een vlekkeloos verlopen, maar zware en met ontberingen overgoten Lange Mars is Angola drie weken geleden gearriveerd in Szechuan.

Reageer
gravatar

Dit onderstreept mijn pleidooi om niet Morgan, maar Bleker naar Angola te sturen, hij ís veel beter toegerust voor een Lange Mars dan Morgan. En Mauro mag van mij wel een Korte Nuts hebben; slecht voor de tanden, maar een keertje mag !

gravatar

Dat is een goed idee, Blauwerik! Mauro laat weten het heel vriendelijk te vinden zomaar een korte Nuts te mogen nuttigen, maar niet zo goed tegen die plakkerige caramel te kunnen. Voorzichtig vraagt hij of het eventueel ook een pure Bounty mag zijn (hoewel daarop nog wel eens muiterij wil uitbreken). Hij kijkt er enorm naar uit!

gravatar

Helaas, no nuts, no glory ! Maar een pure Bounty wil ik wel gedogen, deze keer. Voor het muiten worden tegenwoordig pleinen benut, dus dat risico is klein.
Blijft wel dat het slecht voor de tanden is; het snoepen, niet het muiten (en overdadig suikergebruik kan zelfs tot een luie c.q. spastische darm leiden, maar dat is andere koek).

gravatar

Wederom een prachtige gedoog-oplossing! Eerst heel hard roepen ergens iets aan te doen en vervolgens komen met een oplossing voor een niet-bestaand probleem! Zó werkt de regering 2.0.

Reageer
gravatar

Eigenlijk is dit en drieklapper: ook Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking hijst de vlag: 6500 kilo vis in één klap naar een hongerlijersland!

Gelukkig heeft de Geblondeerde Haatkuif dit nog niet in de gaten ….

Reageer
gravatar

Angolafobe Harderwijkse aquariumvissen zijn bevreesd voor de Mauroïsering van het Dolfinarium. De Partij Vrij Vissen* eist van de regering een drastische vermindering van de import van Angolezen onder het motto: “Echte vis eerst!*”

Voetnoten

* Sex Pesca Partido (SPP)
** Peixe de verdade pela primeira vez

Reageer
gravatar

“Eigen vis eerst”?!

Mauro is nog een mens, als ik het goed gezien hebt…en ik weet dat ik goed heb gezien.

Ik verwacht overigens dat het een jaar of 2 miljoen duurt, indien Mauro (of zijn eventuele nageslacht) weer in een vis-achtige veranderd.

gravatar

Dat doet me denken aan de deal die ik ooit voorstelde: alle studenten honderden guldens per jaar korten op hun basisbeurs en ze in ruil een OV-kaart aanbieden. Bijkomend voordeel was dat studenten zo werden gedwongen weer bij hun ouders te gaan wonen, zodat ze minder contacturen hadden met andere studenten en minder efficiënt studeerden.

Reageer
gravatar

Veel beter is om twee bewindslieden in één klap te slaan; daarom een vierhoeksruil ! Bleker naar de rimboe van Angola en Leers naar een bassin op Tenerife. En dan Mauro en Morgan in de regering; is altijd een verbetering !

Reageer
gravatar

Dit lijkt me wel een goed plan. En dan ruilen we Morgan voor een guppie uit het dierenasiel. Niemand merkt het verschil. Morgan gaat gewoon terug naar zijn familie, die wachten nog steeds op hem op de gebruikelijke hangplek, net onder de pier van Scheveningen waar af en toe nog wel eens een hamburger in zee valt. Morgan had dat ook gezegd tegen Frans, maar Frans Lipper, directeur van het Dolfinarium, spreekt alleen vloeiend Dolfijn, dus die had er niets van begrepen.

gravatar

Het kan natuurlijk altijd ambitieuser: Wij betrekken België erbij. Elio di Rupo moet nu nog altijd een akkoord zien te bereiken met maar liefst 7 partijen. Een paar van die partijen naar Nederland en Rutte heeft een meerderheid zonder dat er ook maar iets of iemand gedoogd hoeft te worden. In ruil krijgt België via naturalisatie Sneijder, Robben en Van Nistelrooij en Zeeuws-Vlaanderen. Op voorwaarde dat de eerste twee uit de lappenmand zijn. Anders wordt het Van der Vaart en Huntelaar of Van Persie.

gravatar

Mw.’t Hart uit Pieterburen ruilt al jaren regelmatig de gevangen zeehonden om met mensen die gevangen worden gehouden op een van de Hollandse eilanden. In ruil voor deze transactie moeten de mensen een donatie leveren aan het zeehondengevang. Het levert jaarlijks vele miljoenen euro’s op.

Reageer
gravatar

Lijkt zomaar een goed plan, mede dankzij de links populistische praatprogrammas.

Maar wij van “Free Mauro” weten dat Mauro wel helemaal is aangewezen op een groep voor zijn geluk, gratis vis of niet. Als we de juiste groep gevonden hebben is het moreel onontkomelijk om hem weer los te laten.

Dit moet dan in stapjes gebeuren. Eerst moet Mauro leren om weer zelf eten te vinden en vervolgens kan hij naar haar mogelijke familie in Africa. Op basis van geluiden denken we familie van Mauro gevonden te hebben. Maar we weten het nog niet helemaal zeker, en we willen geen risico lopen. In zijn eentje sterft Mauro waarchijnlijk snel.

Reageer