Zwemles voor Bootvluchtelingen

Zelfredzaamheid asielzoekers krijgt nieuwe injectie

De Koninklijke Marine gaat vanaf eind augustus in noordelijk Afrika zwemles geven aan Afrikaanse bootvluchtelingen, zo heeft het Ministerie van Defensie bekend gemaakt. Doel is de zelfredzaamheid van illegale asielzoekers te vergroten en de werkdruk van de Spaanse en Italiaanse kustwacht te verlagen.

Vrijwel wekelijks zinkt een schip vol Afrikanen in de Middellandse Zee en reddingsoperaties kosten de EU-lidstaten op jaarbasis miljoenen euro’s. Het plan richt zich in eerste instantie op het aanleren van de schoolslag, als meest geëigende zwembeweging voor lange afstanden. “De meeste aspirant-leerlingen hebben maar een paar jaar school gehad, dus deze aanvulling op hun opleiding kan ze nog van pas komen”, aldus luitenant-majoor Maarten van der Weijden.

Het plan is zowel in Europa als in Afrika met gemengde gevoelens ontvangen. Kwame Mpufu, woordvoerder van het Afrikaanse Verbond van Bootvluchtelingen, doet het af als symptoombestrijding. “Waarom moeten Afrikanen leren zwemmen? Het werkelijke probleem zijn die gammele vaarschuiten. Als Nederland zo nodig wil helpen, stuur dan liever een paar goeie boten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zojuist bereikt ons het bericht dat de eerste vluchtelingen nu zwemmend het vakantieverblijf van Sylvio Berlusconi in Sicilië hebben bereikt. Sylvio die onaangenaam werd verrast tijdens zijn uurtje Viagra-seniorengymnastiek met minderjarige meisjes, heeft hen de hand geschud en hen zwemmend teruggestuurd naar het land van herkomst. Hij beriep zich op bezuinigingsvoorschriften van het IMF.

Reageer
gravatar

U vergeet te vermelden dat de aangenaam uitziende dames mochten blijven…

Silvio heeft alleen de heren en, in zijn ogen, te oude (alles ouder dan 20 jaar) en lelijke dames terug laten zwemmen…

gravatar

Wat ik in de reacties mis is het feit dat de bootvluchteling wordt omgevormd tot zwemvluchteling.
Als dat het geval is moet weer nieuw regeringsbeleid worden voorbereid.
Gezien de kosten van nieuw te ontwikkelen beleid moet m.i. de zwemles voor bootvluchtelingen meteen van de agenda.

Reageer
gravatar

Mensen!!! Let op, dit is een complot!!! Uit diverse staatsongevaarlijke documenten blijkt dat deze operatie slechts een miniem onderdeel is van het alomvattende plan van een Noordwesteuropees complot van de Koninklijke Nederlandse en Belgische Diepzeeduikvereniging, de Lenie ‘t Hart Stichting, de “Free Mark Rutte Foundation” (i.s.m. De Vegetarische Slager), het verbond van Vrije Zeeslakken en Rondom Tien om de Doggersbank af te graven tot een twee kilometer diepe kuil om bij de Olympische Spelen van 2036 (Reykjavik maakt immers een goede kans!!!!) het goud voor de nu nog ingevroren zaadcel van Jan van Speyk vrij te maken. Let op uw saeck!!!

Reageer
gravatar

Om de manier te veranderen om Afrika per boot te verlaten moet het solidariteitsprincipe toegepast worden.
Dit betekent dat – bijvoorbeeld – vakantiegangers die naar Afrika reizen via de voor Afrikanen geldende methode terugreizen naar Europa. Het wordt hoognodig tijd dat de vakantieganger zich inburgert in het vakantieland van zijn/haar keuze. Je zal eens zien hoe snel er fondsen vrijgemaakt worden om de boot om te ruilen voor het vliegtuig, dan wel om een andere bestemming te kiezen.

Reageer
gravatar

Ik heb het over de initiële wisselkoersen: ik houd heus mijn Speld wel bij, hoor.

Of dacht u nu soms dat wij hier in het overbeschaafde Nederland niet dagelijks teruggrijpen op de Gulden om te bepalen voor hoeveel wij hier worden opgelicht?

Trouwens, in jullie middeleeuwen ging het om schelpen, kalebassen en gemalen antilopehoorn; vertel mij wat.

gravatar

Alemayehu Asemenew Atikem,

Tja, de Afro herinner ik mij nog wel. Ik heb daarover trouwens (voor u: btw) op 25 februari 2011 nog gevraagd, hoeveel Afro’s een varken waard is om een idee te hebben van de prijs op het hoofd van Kaddafi. Overigens (voor u: btw) is dat varkentje nog niet gewassen. Nu wij het er toch over hebben (voor u: btw), Ethiopië schijnt drastisch te moeten bezuinigen door gigantische overheidstekorten. Zijn er al ideeën over noodleningen door de rijkere Afro-landen?

gravatar

@Jeettje (zou echt eens moeten rusten);

Weer fout!

In ‘onze’ middeleeuwen ruilden wij geiten, koeien, kippen en idd. kalebassen.

Het ruilen van bijvrouwen was kort zeer populair in de jaren zestig van de vorige eeuw (voor u de jaren 1960)!

@Paulus, roofridder van de IFVV;

In dit deel van Afrika is een varken (voor u; dhr. Khaddaffi) helemaal niets waard. Weet u dat ook weer.

Nu u er het over heeft; Ethiopië is gelukkig geen Griekenland.

Iedereen betaalt netjes zijn/haar smeergeld, dus het probleem zit hoger in de top van de overheid.

Vergelijk dat met die Ouzo-zuipers, die er alles aan doen om maar niets te betalen en al op 50-jarige leeftijd met pensioen gaan.

In Ethiopië werken wij tot onze dood, meneer Paulus!

gravatar

Geachte overontwikkelde mevrouw Paulien,

U wil toch niet zeggen dat u van mening bent/was, dat het internet-taaltje c.q. afkortingen niet zouden zijn doorgedrongen in Afrika?!

BTW, internet…By The Way.
BTW, iets met te hoog opgeschroefde belastingen, only in Nederland…

Overigens kennen wij hier te Ufeyn (…alwaar ik verblijf) geen BTW.

In de plaats daarvan kennen we ‘pensioensregelingen voor ambtenaren’.

Jullie Europeanen snappen daar helemaal niets van en durven dat ‘corruptie’ te noemen!

gravatar

Ik snap mijn Afrikaanse broeders niet zo goed.

Waarom zou je je lekkere warme land willen verlaten voor het koude Europa?

Ok, ik heb begrepen dat Europa ook een zomer kent, maar ik weet dankzij mijn weersvoorspellende geit dat die zomer grotendeels volledig is verregent!

En dan die winter…brrr!
Nee, laat mij maar ‘s ochtend lekker schoffelen in de tuin. ‘s middags een dutje doen en ‘s avonds genieten van een bodje rijst met gebakken lamsogen…

BTW,

Die Europeanen komen juist deze kant op!

Schandelijk, want die rijke withuiden drijven de prijzen van de woningen op! Kon je voorheen al een krot kopen voor slechts 1275 Afro (ca. 500 euro), tegenwoordig betaal je al het dubbele!

Als ze zo zeuren om die bootvluchtelingen, laat Europa dan die prijsopdrijvers terugnemen!

Alemayehu Asemenew Atikem

Reageer
gravatar

Dat badmutsen idee is al eerder toegepast bij zeehonden; toen zat er ook een zender in. Naar ik mij herinner was het geen overweldigend succes.

Reageer
gravatar

Ja maar, dat kwam omdat de ontvangers waren vergeten. Je denkt toch niet, dat die zeehonden vragen over hun habitat kunnen beantwoorden, die ze niet hebben kunnen horen.

gravatar

Of laat de luchtmacht van Nederland en België flessen siroop dumpen in de Middellandse Zee, kunnen die bootvluchtelingen deze OPdrinken!

😉

gravatar

Dat dumpen van limonadeflessen in willekeurig welke plomp is een makkie voor onze jongens en meisjes van de KLu. De voorgestelde operatie is echter gedoemd te mislukken. De vereiste voorbereidende handeling van het losschroeven van de flessendopjes overstijgt het vaardigheidsniveau van ons luchtmachtpersoneel.

gravatar

Wil ir Leeghwater zo goed zijn om de ondiepe Noordzee ook even leeg te pompen, zodat de Nederlands-Marokkaanse bootvluchtelingen niet meer verdrinken als de GBL aan het bewind komt.

Reageer
gravatar

Luciën, het is niet zo’n heksentoer de Middellandse Zee droog te leggen; de uitgewerkte plannen liggen al eeuwen in de kluis. Een dam op herziene Delta-hoogte tussen Gibraltar en Marokko, een stuwmeer in de Nijl bij Gizeh, peanuts. Maar denk aan de gevolgen, er komt dan een enorme zoutpan tussen Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije enerzijds en de Maghreb anderzijds; dus geen bootvluchtelingen meer in Lampedusa en Malta, maar waar moeten al die landen nu hun riolen op laten uitmonden? En al die vis die gaat liggen stinken, inktvissen die langzaam versnotten, daar moet je toch niet aan denken. En voor je het weet komt Hannibal El Assad nog een keer over de Alpen met zijn paramilitairen, asiel aanvragen in Nederland. Dus Luciën, mijnerzijds geen grootschalige Mediterrane inpoldering. Maar als de Majesteit het netjes zou vragen; wellicht dan wel.

gravatar

Alweer wordt een overheidstaak afgestoten met het motto :’als iedereen maar aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht’. Zogenaamd verantwoordelijkheid bij de burger leggen, maar het is weer een verkapte bezuinigingsronde. Hoe moeten die mensen nu het hoofd boven water houden?

Reageer
gravatar

Wij van de DFA zullen onderdeel uitmaken van de missie zodat de zwemvluchtelingen ook kunnen leren het hoofd wat langer onder water te houden of, onderswaters, wat verder te zwemmen. De kansen voor Kwame Mpufu en zijn volgelingen zullen daarmee verder vergroot worden.

gravatar

Leuke job voor laterale instromers en/of taakstraffers, zoals pedofiele zwemleraren en waterige captains-of-industry. Nieuw onderdeel in de Marine: Detachement Watertrappelaars, met als motto: Ik worstel en ontzwem, wereldwijd. (Luctor et emergo, que patet orbis). En die badmutsen: prima idee! Dit kabinet en deze Tweede Kamer zitten er vol mee.

Reageer
gravatar

Het lijkt mij ook een goed idee om de bootvluchtelingen vooraf te voorzien van badmutsen. Dat maakt het gemakkelijker ze te volgen.
Misschien zijn zelfs wedstrijden mogelijk op deze manier.

Reageer
gravatar

Eén kleine correctie: de rang luitenant-majoor bestaat niet in de vaderlandse krijgsmacht, de rangen luitenant-kolonel en luitenant-generaal daarentegen wel. Het verschil bestaat uit tientallen loongroepen en onvergelijkbare opbouw van gegarandeerde pensioenrechten. En wat betreft de meest geëigende slag die door aspirant asielzoekers -eenmaal te water- geslagen moet worden… wat te denken van de rugslag met een kompas op de buik? En tenslotte op de plaats van bestemming aangekomen (sociale dienst); de kaalslag, onder leiding van de plaatselijke imam. Maar ik sla hier ook maar een slag naar, ik hou nog wat slagen om de arm.

Reageer
gravatar

Die jongens van de marine zijn als van ouds erg gehaaid. Ze willen aanstaande bootvluchtelingen de borstcrawl die ze van nature beheersen, afleren. Schoolslag is beter bij te houden met roeiboten. Immers alle gemotoriseerde marineboten vallen ten prooi aan bezuinigingen. Erg gehaaid, die jongens en tegenwoordig ook meisjes van de marine.

Reageer
gravatar

Wat een zeikerd zeg, die Kwame Mpufu. Krijgt ie eens wat, is het weer niet goed. Trouwens de meeste Afrikaanse bootvluchtelingen zijn al geschoold,… Zou de vrije slag niet beter zijn?

Reageer