Afrikaanse weermannen opgevangen in De Bilt

Meteorologen vinden in Nederland klimatologisch walhalla

Sinds enkele dagen heeft de gemeente De Bilt een opvangcentrum ingericht voor gevluchte meteorologen. De afgelopen dagen stonden meerdere weermannen uit de Hoorn van Afrika, die in eigen land overbodig waren geworden, op de stoep van het KNMI.

Mengesha Regassa, voorheen meteoroloog in Addis Abeba, was één van de eersten die zich aanmeldde voor een opvangplek: “Meteorologen in de Hoorn hebben het moeilijk. Er is de laatste tijd weinig werk omdat het weer te voorspelbaar is. Vooral de laatste maanden zijn de kijk- en luistercijfers massaal gedaald. Wat op zijn minst opmerkelijk is, aangezien mensen in tijden niet zo geobsedeerd zijn geweest door het klimaat. Toch lijkt niemand geïnteresseerd in weerberichten en dat is bijzonder onbevredigend.”

Volgens Regassa ligt de oorzaak van de massaontslagen in Afrika niet alleen in dalende kijk- en luistercijfers. De omroepbazen vrezen tevens geweld tegen weermannen: “De bevolking keert zich massaal tegen meteorologen. Niet alleen omdat we boodschappers van slecht nieuws zijn, maar ook omdat we verantwoordelijk worden gehouden voor de aanhoudende droogte, door het aanroepen van de verkeerde geesten.”

De Ethiopische weerman is erg onder de indruk van het wisselvallige weer in Nederland: “Als weerman sta je in Nederland dagelijks voor een geweldige uitdaging. Ik ben hier nu al ruim een week en heb nog geen patroon weten te ontdekken in het meteorologische landschap. Lage- en hogedrukgebieden wisselen elkaar hier zo ontzettend snel af. Ik kan uren turen naar de lucht”.

Een woordvoerder van het KNMI is blij met de komst van nieuw bloed: “Deze enthousiaste weermannen komen als geroepen. Er is een vergrijzing gaande onder de Nederlandse meteorologen en wij kunnen de inbreng van jonge frisse weermannen met kennis van droogtegebieden op de lange termijn zeer goed gebruiken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Geert W. #3: Het meest Hollandse van alle Hollandse instituten??
Volgens mij ligt de Bildt in Utrecht.
En de N in KNMI staat toch echt niet voor H.

Reageer
gravatar

@Kees22,

Natuurlijk niet!

Iedereen wie een beetje nadenkt, weet dat je voor de H een G krijgt.

Voor die G zit overigens de F, wie ik niet kan vatten.

Uiteindelijk is door bobo’s besloten dat er na de H de I komt.

En de N? Die moet tot de M op zijn/haar beurt wachten.

Dat men het geslacht van een letter nog niet bepaald heeft, dat ik weet over een hij of zij te spreken is een gotspe!

Maar ja, de beste besluiten worden niet altijd genomen door de intelligentsten, maar door degene wie de meeste informatie heeft…

gravatar

Beste Kees22, Dit is een erg tricky Utrechtse Catch 22: vanwaar die pest aan ‘Holland’? Los van de oude stammenstrijd Holland/Utrecht; ben je nu hier niet een beetje erg aan het mierenneuken? Ik bedoel, het mag wettelijk dan nog wel, maar worden we daar vrolijk van? Dan kunnen we ook wel gaan zitten ouwenelen over de Bildt, dat formeel ooit Den Bilt (en nu de Bilt) heet. Vertil je niet aan een vliegenpoepje.

gravatar

Ach, beste Drenth, bekijk het eens van de zonnige zijde: op de Speld kunt u nog eens uw irritatie op een leuke manier kwijt en er zijn mensen die daar zelfs in 5voud op willen reageren. Is dat dan niet een klein beetje zonde om daar nooit meer terug te komen? Het moge u verder ook goed gaan.

Reageer
gravatar

BTW,

“Afrikaanse weermannen”?!

Ik dacht dat men dieren gebruikten als ‘weerman/vrouw’.

Zo weet ik dat als een olifant viermaal met zijn voorpoten stampt, er een overstroming dreigt.

Die beesten prepareren zich dan voor een potje sprinten.

En als er een hele groep diverse dieren zich in 1 richting bewegen, zonder elkaar op te vreten…Dan weten we het; Bosbrand!!!

In mijn woonplaats Ufeyn (lekker aan zee), hebben we een bijzonder vogeltje dat ons het weer voorspelt.

Het zogeheten Bonte Erwinkrolla-vink. Sowieso is Ethiopië een paradijs voor vogelliefhebbers. Ongeveer 860 soorten vogels om te ontdekken.

Kom eens een keertje langs!

Alemayehu Asemenew Atikem
(betekenis van mijn naam; I saw the world, Hij deed me geloven, Van wie ben jij?)

Salam aleikum!

Reageer
gravatar

Ik Nederlands geleerd als gastspeler bij Feyenoord en toen bij TalenZusters in Vught. Rekening bedrijf. Niet goekoop maar wel goed. Toen via UWV omschakelcursus KNMI van droogte- naar kouwenattegrondmeteorologie. MBO-diploma nu binnen. Ga nu repatriëren naar Ethiopië om met ‘kennis van nu’ uit Nederland in Ethiopie en Eritrea regen te maken. Dank u wel hè? Aleikum Salaam.

gravatar

Helemaal mee eens. Ik wordt tijdje de Ghanees minister van Economie, als ik regen kan maken. Hou wel mijn Nederlands paspoort en kindertoeslag. Weinig regen gemaakt, maar wel veel kinders. Salaam Alaaf.

gravatar

Beste Desill,

Wij weten niet hoe het komt, maar wij hadden een geheel andere reactie van jou verwacht. Maar vooruit dan, wij nemen voor jou de honneurs waar.

Dit is niet grappig. Humor over de hoofden van miljoenen hongerigen in de Hoorn van Afrika. Het moet verboden worden.

Deden wij het goed?

gravatar

Paulus (m/v),

verheug je, want ik heb het nu echt wel gezien bij De Speld.

Nog even een trap na: op het moment dat ik dit schrijf zijn er tien reacties op dit artikel, waarvan er vier van jou zijn.
Durf jezelf eens de vraag te stellen, Paulus, of andere mensen daar niet moe van worden.

@ allen, het ga u goed, het is leuk geweest.

gravatar

Beste Drenth,
Ik ben het met je eens, de aandacht voor Geert W. wordt zo onderhand te veel. Op zijn tijd kan het leuk zijn, maar er lijkt hier eerder sprake te zijn van een obsessie. Ik zou er voor willen pleiten om Geert W. zo veel mogelijk te negeren. Hij is het niet waard om zo veel aandacht te krijgen.

gravatar

Geen enkele linkselitaire moslimknuffelaar zal mij de mond snoeren. U mag mij negeren, maar u kunt mij niet het recht ontnemen om te spreken. Overal waar onze westerse vrijheid wordt bedreigd door de militante islam, daar zal ik spreken. Overal waar de Hollandse cultuur wordt bedreigd door de achterlijke cultuur van de koran, daar zal ik spreken.

gravatar

@Drenth (zonder diepe zucht),

Geert is gewoon een geliefd onderwerp, net zoals de Partij van de Arabieren dat is voor het pvv-voetvolk.

Het staat u vrij om informatie op te nemen. Doch niet om anderen doen afwijken van hun eigen recht op vrijheid van meningsuiting.

Kennelijk behoort uit ook tot het voetvolk der pvv? U vertoont nml. dezelfde gebrek aan vrijheid voor anderen en/of andersdenkenden?

Ben ik niet netjes? Ach, u vond het nodig om ‘na te trappen’ richting Paulus?

Hopelijk houd u zich aan uw woord? We zullen zien hoeveel uw woord waard is..hahaha!

@Jan de chargerijn,

Die aandacht (voor de Grote Geblondeerde Lijder) is doorgaans negatief. U kunt ermee eens zijn of niet. Vrijheid blijheid (behalve voor Drenth dan)!

gravatar

Dat praten over de Partij van de Arabieren heeft iets komisch want van de PvdA zijn meer Joden dan Arabieren lid! Turken zijn geen Arabieren en de meeste Marokkanen in Nederland zijn Berbers 😉

gravatar

Vaarwel Drenth, we zullen U missen! Jammer dat U hier postuum nog even uitgerekend in de hoek wordt gedrukt van degene wiens naam U zelfs niet meer wenst te lezen, maar als het goed is, dan merkt U dat nu niet meer 😉

gravatar

Drenth, De Speld is een doorsnee van de Nederlandse samenleving. Een aantal mensen heeft het tot levensmissie verheven in alle uitingen van het menselijk leven: voelen, denken en handelen het kwalijke van Geert tot prioriteit nr. 1 te maken. De keus om het leven te leven als “one trick pony” is aan ieder van ons. Vroeger hadden we gelovigen in “God & de kerk”, toen kregen we gelovigen in “Van Agt & Wiegel” en “Den Uyl & Van Thijn”, toen in de “maakbare samenleving”, vervolgens in “vrije markteconomie”; nu weer heftig “in Allah & Zijn Profeet” alle geloof gaat eens voorbij, net vóór of tegelijkertijd met haar adepten en zeloten. Probeer niet de wereld te veranderen, maar duldt haar.

gravatar

Het is een schande dat het KNMI een stel Islamitische wichelaars toelaat in het meest Hollandse van alle Hollandse instituten. De Partij van de Vrijheid zal niet toestaan dat de vrijheid van ons weer zal worden ingeperkt door de verderfelijke sharia.

Reageer
gravatar

Geert W,

Wij dachten dat jij het KNMI wilde opheffen, omdat de weermannen aldaar niet eens zijn met jouw complottheorie aangaande het klimaatprobleem, dat volgens jouw wijze en deskundige inzichten niet bestaat. Wanneer komt jouw Kamervoorstel tot koud stellen van het KNMI of blijft het weer bij een reeks van onbenullige vragen aan de regering?

gravatar

Beste mensen pas nu een beetje op. Kritiek op Geert W. is een vorm van demoniseren en we weten toch zo langzamerhand allemaal dat demoniseren slecht voor iemands gezondheid is. Straks krijgt de beste man (wiens goed wijs een beetje beschadigt lijkt te zijn) kramp in zijn vingers van het twitteren en dat is dan allemaal onze schuld en terecht.

gravatar

Lieve Marg00tje,

Wat een alerte grap. Hier moet ik onbedaarlijk om lachen. O jee, ik hou het niet droog.

Veel liefs*,

Paulusje

* (De bijbehorende kusjes krijg je wel als jij eens een ogenblikje tijd hebt om even Madurodam aan te doen.)

gravatar

Dear CEO of Meteo Afrique,

I will go and coming to your institution and dancing with the stars and the moon in the African night to become better weather, if you pay me a very well fee. I have an electronic in- and outdoor weathermeter of Philips with temperture (Fahrenheit or celsius to your choice) and airbusy (in milli bar), that I will bring with me without extra bypaying for you.

What do you findt of my forstel?

So long am I a waiter of your positive answer. The best wishes, also of my cleanmother Paulien.