Lowlands maakt douchemuntjes ongeldig

Ook herkomst vervalste gado gado onderzocht

De organisatie van popfestival Lowlands heeft 50.000 douchemuntjes ongeldig verklaard. “Eigenaars van muntjes met de barcodes 3050000 tot 3100000 zijn opgelicht door internethandelaren”, aldus directeur Eric van Eerdenburg.

Hoewel er op het festival een muntje betaald wordt voor het voorrecht om te mogen douchen, staat er geen limiet op het aantal doucheminuten daarna. Het is volgens van Eerdenburg daarom al jaren ‘een zootje’ bij de douches. “Ongelimiteerd douchen deed terugdenken aan de tijden van de Sovjet-Unie.” Met de invoering van speciale douchemuntjes wilde de organisatie voor het eerst tegemoet komen aan de klachten van bezoekers: zonder extra muntje heeft iedere bezoeker recht op slechts twee minuten douchen. Op internet ontstond onmiddellijk een levendige handel in de muntjes, met prijzen die opliepen tot 30 euro voor 5 minuten lauw douchen.

Lowlands verwacht dat de eerste slachtoffers zich vrijdag zullen melden. Van Eerderburg: “Het is natuurlijk een enorme deceptie als je ’s ochtends al een uur met kleine oogjes op je lauwe douche staat te wachten, maar met illegaal verkregen muntjes kom je de douche echt niet in. Wij vrezen dat mensen het daarna toch bij de bierdouche van de nacht ervoor houden.”

Onder bezoekers is flinke onrust ontstaan. Ben Elker (33), data-analist te Bilthoven en Offspring-fan sinds 1992, maakt zich grote zorgen over de behandeling van zijn likdoorns. “Als ik maar drie minuten heb, kun je er natuurlijk op rekenen dat ik alleen maar toekom aan het afpellen van de buitenste huidlagen. Voor een volledige salicylzuurbehandeling inclusief peeling heb ik zeker 20 minuten stromend water nodig. En drie dagen door de modder banjeren is toch al dodelijk voor mijn stompjes.”

Om de zwarthandel tegen te gaan doet de organisatie vrijdag de laatste 7500 officiële douchemunten in de verkoop. Mojo Concerts zegt de de oorsprong van de valse muntjes tot op de bodem uit te zoeken. Ook de herkomst van 50.000 vervalste porties gado gado en de aanwezigheid van Jeroen van Koningsbrugge in de programmering zijn onderwerp van onderzoek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het op geenstijlpuntnl gezelliger.

Reageer
gravatar

Nou zeg, dat is me ook wat: krijg ik van die aardige mevrouw Mak’s Ima een microkrediet bestaande uit een zak vol muntjes en nou moet ik bij jullie lezen dat ze ongeldig zijn?!
Dat is wel heel erg micro.

Reageer
gravatar

Ik heb nog wat muntjes van kofie-apparaten over. In het verleden werkten die ook vaak op douches met muntinworp. Iemand interesse? Voor prijzen vanaf € 1,50/stuk wil ik er wel afstand van doen.

Reageer
gravatar

Nigerianen zijn ook overal te vinden. Zelfs met douche muntjes proberen ze je te belazeren. Maar ik heb besloten om maar helemaal niet te douchen. Handig want het spaart tijd uit. En ik neem alleen dames plasgootjes mee, reuze handig.

Reageer
gravatar

Lieve Paulientje met vlechtjes,

Als jij 18 bent ( 3 handjes vol + 3 vingers ) of ouder, dan mag je best mee hoor. En ja, je mag met douchemuntjes plassen. Maar lieve Paulientje, ik zie het verschil niet of je met of zonder doouchemuntjes plast. Voor welke dames staan eigenlijk al die lange rijen?

Xx, Desill

Reageer
gravatar

De verwachting is dat Lowlands zal worden geteisterd door verschrikkelijke regenbuien, zodat iedereen gratis kan douchen. Ik denk dat ik maar niet ga.

Reageer
gravatar

Lieve Desill,

Mijn mama, papa, vervelende broertje en ik gaan naar Lowlands. Mijn mama en ik willen best onder de douche met jou om een muntje te delen, maar mijn papa zegt dat jij een pedofoob bent.

Warme knuffels van Paulientje met de vlechtjes
x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

O ja,
Weet jij misschien of ik met een douchemuntje ook mag plassen als, zoals gebruikelijk, lange rijen voor de dames staan?

Reageer
gravatar

Gewaaardeerd lezer.

Ik u benadert want heb gekreeg uw adres van gemeenschappelijk vriend zegt u is betrouwbaar. Ik bent notaris in Abuja, Nigeria en vertegenwoordigt de erven van onlangs dood minister van de nigeriaans festivals. De familie beschik over veel muntjes voor douchen maar kan niet beschik over rekening in Nigeria. Ik u nu kontakt als betrouwbaar vriend want u kunt verdien veel muntjes door maak over naar uw rekening. U kunt krijg 1.000.000 munten voor douche is investering goed.
U mij stuur uw mailadres en rekening en wij maken goed regeling voor verdienen muntjes.

Reageer
gravatar

Vaak vraagt men mij hoe een echte portie gado gado zich onderscheidt van een valse. Het is verrassend simpel. De echte gado gado is geroerd tijdens het bakken en de valse is gebakken tijden het roeren. Wij koks zijn niet te beroerd om het daarover roerend met elkaar eens te zijn. Sambal bij?

Reageer
gravatar

Onverlaat Luciën van den Vrekken-Tips, grote deugniet, je bent er gloeiend bij.

Even tussen ons, dan knijp ik een oogje dicht.
Leg mij eens uit hoe dat precies werkt met dat muntje aan een touwtje.
Mijn dienstdoende dienders moeten namelijk ook wel eens plassen. Ze kunnen dat niet declareren en van hun karige salaris moeten ze ook nog eens de plasmuntjes van hun vrouw en kinderen bekostigen.

gravatar

Trouwens: toch alleen maar vieze hippies op die festivals…

Reageer
gravatar

Hm,

Ik zit/sta liever tussen de hippies, dan tussen “rechtse rakkers” (to put it mildly) op een ‘National Socialist black metal fesival’…

gravatar

Er is ook al een verbod op de “Douche It Yourself”- bands!

Reageer
gravatar

Volgend jaar kun je pas lachen op een windstille bewolkte dag als Lowlands volledig op zonne- en windenergie zegt te gaan draaien. Ze zullen de naburige kolencentrale smeken om stroom denk ik.

Heb overigens nog zes Waldrock muntjes wat doen die tegenwoordig?

Reageer
gravatar

@Paulien: een muntje van Flight to Lowlands Paradise kun je toch niet vergelijken met een muntje van Pinkpop? Dat is toch appels met koeien vergelijken? Het ene muntje komt uit 1967, de ander uit 1969. Die komen van heel andere festivals.

Reageer
gravatar

Flippo’s kunnen hier toch ook goed hergebruikt worden? Zelfde materialen en dat van die barcode, vergeet het toch, dat is maar schijn. De barcode is slechts geschikt om Lowlands-bier te bestellen aan de bar (waarom heet het anders barcode?) Een flippo met een touwtje is de ultime vorm, die kan je na het douchen weer terugtrekken en opnieuw gebruiken. Met pringles heb ik nog niet geprobeerd, zou best ook wel eens kunnen lukken.

Reageer
gravatar

Ik heb nog een muntje van Flight to Lowlands Paradise (Utrecht 1967) over, die ik wil ruilen tegen een muntje van het Holland Pop Festival (Kralingse Bos 1970) of van Pinkpop 1969 (Gulperberg). Ook muntjes van andere popfestivals zijn welkom om te ruilen of tegen redelijke betaling. Zie: Marktplaats. Op donderdagen sta ik ook op de Zwarte Markt.

Reageer
gravatar

Ik heb zelf ook een hoeveelheid douchemunten gekocht. Met de dalende beurskoersen van de laatste tijd was dit de best mogelijke investering.

Volgende week verwacht ik echter een sterke waardedaling van de muntjes, ik ben daarom short gegaan op een grote partij.

Reageer
gravatar

Ben Elker is al jarenlang 33 en nu weten we hoe dat komt.
Hij leeft letterlijk in het verleden.
Kortom even door de zure appel heen bijten en fan worden van the Offspring.
Iedereen onsterfelijk, maar wel luisterend naar ouwe muziek.

Meh.

Reageer