Hongerige Wolf voert sharia in

Islamitische wetgeving moet saamhorigheid terugbrengen

Het Groningse gehucht Hongerige Wolf zal de islamitische wetgeving instellen voor een proefperiode van een jaar. Van 26 november 2011, het begin van het nieuwe islamitische jaar, tot 15 november 2012 zullen alle 74 inwoners leven volgens de hadith.

Het shariaproject is tot stand gekomen door een samenwerking van Nederland Bekent Kleur met de gemeente Oldambt, waartoe Hongerige Wolf behoort. “Met dit initiatief willen we laten zien dat de islam en Nederland prima samengaan”, aldus René Danen van Nederland Bekent Kleur. “En wat vertegenwoordigt Nederland beter dan een oertraditioneel Hollands dorp als Hongerige Wolf?”

Het project stuit op kritiek vanuit orthodox-islamitische, sociologische en beleidsmatige hoek. Zo kan het feit dat geen van de 74 inwoners moslim is volgens deskundigen ‘tot complicaties leiden en een vertekenend beeld geven van de ontwikkelingen in het dorp’. “Ongelovigen zijn in de shariasamenleving verplicht verplicht tot de ‘Jizija’, het afstaan van de helft van hun inkomen aan moslims”, aldus Yusuf El Khatabbi van Sharia4Holland. “Hoe denken ze dat waar te maken als er noch in Hongerige Wolf, noch in de rest van Oldambt een moslim is om het geld in ontvangst te nemen?” Ook het feit dat niet-moslims zijn vrijgesteld van de Ramadan en wel alcohol mogen gebruiken geeft volgens de orthodoxe moslim aan dat ‘het hele experiment slechts een toneelstuk is; een slappe poging om de onvermijdelijke revolutie van de ware islam in de kiem te smoren.”

Het invoeren van de sharia zal de saamhorigheid binnen de gemeenschap van Hongerige Wolf versterken, zo voorspelt PvdA-gemeenteraadslid Ruurd Wansendonk. “De islamitische lijfstraffen zijn wel van toepassing op niet-moslims. Dit kan de criminaliteit in Hongerige Wolf terugbrengen en de inwoners een gevoel van veiligheid en onderling vertrouwen geven. Die oudste van Hinkssen aan de Gernaatweg  zal zich nu wel twee keer bedenken voordat hij op proletarische wijze een heggenschaar bij zijn buurman leent.”

De angst dat door de sharia evenementen als het Festival Hongerige Wolf in gevaar komen is volgens het raadslid ongegrond. “Alcohol mag door ongelovigen wel gedronken, maar niet verkocht worden. Dus ligt het festivalterre[custom_field limit=”1″ between=”, ” /]in volgend jaar half in Hongerige Wolf en half in het niet-islamitische Ganzedijk. De bierverkoop vindt aan de Ganzedijkse kant plaats, de podia
liggen in Hongerige Wolf.”

Binnen het dorp zelf zijn de reacties lauw en soms ronduit apathisch. “We moeten het er maar mee doen”, aldus pluimveehouder Rinus Buising. Statenlid Ton van Kesteren (PVV) van de provincie Groningen spreekt daarentegen van ‘een ‘inktzwarte pagina in de geschiedenis van Hongerige Wolf’ en noemt 26 november ‘de dag dat Groningen haar onschuld zal verliezen’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit welingelichte bron vernamen wij dat in een provinciaal herbestemmings-plan het beschermde natuurgebied (550 ha.) rond Hongerige Wolf planologisch wordt heringedeeld als barbecue-area. Daarin loslopende koeien, kalveren, kippen en kalkoenen mogen uitsluitend ritueel en onverdoofd geslacht worden. De bezoekerscapaciteit van dit rampgebied ligt, op zonnige halaldagen, rond de 150.000. Op bewolkte haramdagen maximaal 134. In verweer eisen B & W een Milieu Effect Rapportage. Onafhankelijk daarvan is men zowel een Arob- als een bodemprocedure begonnen.

Reageer
gravatar

Dit maakt op mij een wat beperkte indruk. Waarom zouden wel de traditionele boerdrij-dieren en niet de van nature in het wild levende dieren, zoals vossen, konijnen, agrariërs, herten en fazanten op de bbq geroosterd mogen worden?

gravatar

Maar van Bralhuysen toch: kosjer staat helemaal niet in de sharia!
Misschien in de Tena, maar dat is heel wat anders!

gravatar

Ik kan daar nog aan toevoegen: het is een BAR bq. Drank gaat niet meer genuttigd worden daar.
Gelukkig heeft de laatste slijter jaren geleden zijn negotie opgedoekt en is de fiscus zeer scherp op zelfstokerijen.

gravatar

Draaiboek voor de integratie van nederland in Europa. Stap 1: Turken (gematigd progressief, orthodox of overtuigd fundamentalist) hoeven wegens Oude Verdragen Met Turkije niet meer in te burgeren. Stap 2: Ze hoeven ook de taal niet meer te leren, slechts kernbegrippen zoals uitkering, huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderaftrek en kinderbijslag moeten idiomatisch worden beheerst. Stap 3: de Islam wordt officieel 2e staatgodsdienst. Stap 4: Grondwet en Staatscourant worden tweetalig: Turks/Nederlands. Stap 5: de MP moet een Turkse achtergrond of duidelijke affiniteit hebben. Stap 6: de ministerraad vergadert tweetalig. Stap 7: Erdogan en Gül worden, bij proclamatie, geassocieerd lid van het Koninklijk Huis. Stap 8: De hoofdstad van Nederland wordt Brussel, de nieuwe residentie: Istanboel. Ziedaar: de stapsgewijze integratie die het Kabinet Rutte/Verhagen voor ogen staat.

Reageer
gravatar

Schattig allemaal, die innige verbroedering op dorpsniveau, maar stappen de locale imams met deze Jizija zomaar af van het verschil tussen Mijn en Dijn, als de huisdieren van de in meerderheid bejaarde inwoners van Hongerige Wolf allemaal zo duidelijk haram zijn (hangbuikzwijntjes). Waarom niet gewoon begonnen met een gezamenlijke viering van Id-al-Fitr, het Suikerfeest, hoewel de Groningse suiker uit suikerbieten wordt gewonnen en niet uit riet. Is deze Jizija niet gewoon een vermomde Taqqija? Wat gaat de Belastingsdienst doen met deze 50 % overheveling van de belastingvrije voet? Vragen, vragen, allemaal vragen die boven de pet gaan van doorsnee PvdA-wethouders, die doorgaans een IQ hebben van de helft van hun schoenmaat. En zij leven toch al niet op grote voet, zeker niet in die rurale streken.

Reageer
gravatar

Nederland Bekent Kleur? Maar dan wel met maar 1 kleurpotloodje in de doos, kleur: moslimgrauw. Ik had iets meer lef verwacht en niet zo’n slap “laten we de islam maar weer nemen” project. Had dan het lef gehad om er een Russisch Orthodoxe enclave van te maken. Of voor mijn part een Grieks Orthodoxe. Ja, dat Grieks Orthodoxse ligt gevoelig op dit moment, dat is mij bekend, maar we willen toch kleur bekennen? Nou dan!

Reageer
gravatar

Nee hoor, vogels en dus ook vogelaars genoeg. Reigers, kiekendieven, buizerds, spreeuwen, boerenzwaluwen, merels, lijsters en natuurlijk… kippen. Niet alleen schapen, maar ook reeen, vossen en konijnen. Te gek dorp om in te wonen. Kom volgend jaar op de tweede editie van het festival en ervaar zelf hoe fantastisch het is om in een krimpregio te wonen. Geen overlast van junks of hangjongeren, geen files, amper lichtvervuiling dus veel sterren en zo stil dat je je in huis verbaast over de herrie van je eigen ceeveeinstallatie.

Reageer
gravatar

Lijkt me toch heel erg nerveus makend druk met al die beesten … wil graag rustig wonen ….
trouwens nu ook al geen last van hangjongeren en junks – die sturen we naar het platteland om af te kicken …

gravatar

Maar met zoveel dieren valt het toch niet meer vol te houden dat de wolf hongerig is ? Moet de plaatsnaam dan niet worden veranderd in “Volgegeten Wolf” of zo ?

gravatar

Wat is dit voor gelul. Ik woon zelf in hongerige wolf en ik moet dit via internet vernemen? Volgens mij is dit gewoon een lulverhaal en anders kan de gemeente oldambt de pot op. Die gemeente laat dergelijke gehuchten al tijden links liggen, zijn nog te beroerd om overlast door zwaar verkeer aan te pakken maar denken het dan zeker wel voor zieke experimenten te kunnen gebruiken. Bovendien, met hongerige wolf is niets aan de hand, scheer het niet over een kam met ganzedijk. Ik weet niets van criminaliteit en voel me dan ook totaal niet onveilig op straat. Laat nederland bekend kleur maar een beetje aandacht besteden aan vogelaarachtige wijken in de steden. Laat ons met rust!

Reageer
gravatar

Quote…“Ongelovigen zijn in de shariasamenleving verplicht verplicht tot de ‘Jizija’, het afstaan van de helft van hun inkomen aan moslims”

Pfff…hebben die islamietjes nu niet genoeg aan die vele miljarden, die ze van het westen krijgen voor hun olie?

Meneer de Moslim…U gaat ‘uw geld’ maar bij uw olieproducerende vrindjes halen!

Reageer
gravatar

Quote…“Pfff… U gaat‘uw geld’ maar bij uw olieproducerende vrindjes halen!”

Pfff … iedere Nederlander is stervensrijk vanwege Shell en nog wat van dat soort jongens, want we geven miljarden weg aan Europa.
Maar vreemd genoeg houden erg veel Nederlanders nogal wat maand over aan het eind van hun salaris …??!

Toch niet zo rijk? En dan moet het kerkezakje ook nog gevuld worden!

gravatar

Ben zelf een stad Groninger die nu meerdere jaren stad Utrechter is en die arme mensen in Hongerige Wolf, weten niet wat hun te wachten staat, dus doen ze maar wat “politiek correct is” ze keren zich aan de kant van “Nederland bekent kleur” Tja….Kwestie van tijd en ervaring, beetje navief denken in zo’n gehucht.

Reageer
gravatar

Hongerige Wolf? Wel eens doorheen gereden. Nou ja, bijna, als het geen doodlopende weg was geweest. In Doodstil sloeg er een lek in de uitlaat, dus of de naam klopt kan ik niet zeggen.

Maar het mag duidelijk zijn dat het verdwijnen van de strokarton en aardappelmeel funeste gevolgen heeft in het kader van de Islamisering!

Reageer
gravatar

Jizija, wat een goed idee is dat, zeg.

Wat let Behagen van de CDA met zijn kerkelijke maatjes de oude Staatse kerkbelasting weer voor iedereen in ere te herstellen? Ook Geert W. zal instemmen, want het hoort bij de oude Nederlandse cultuur. Rotte volgt Geert W. sowieso.

Juist de leegloop der kerken is een goede reden voor herinvoering. Niet het feitelijke bezoek aan pretentieuze schouwburgen, die kerkgebouwen heten, moet worden belast, maar de mogelijkheid tot bezoeken. Ook als ze vrijwel leegstaan, gaan immers de materiële en personele kosten door.

Een bijkomend voordeel is, dat zuinige Nederlandse atheïsten dan ook kerken buiten het toeristenseizoen bezoeken, omdat ze er voor hebben betaald.

Reageer
gravatar

Ik heb altijd gezegd dat het hiervan zou gaan komen. Nu is het een stad in Groningen, straks het hele land. Het wordt tijd dat wij de straten terug gaan veroveren. Hoedt u voor den moslim. Houdt uw dochters binnen. WARGARBLLAAARRRRGGGGHHHHHH!!!!!

Reageer
gravatar

Zoals het verkiezingsprogram van de PVV meldt: Het is tijd voor een grote schoonmaak van onze straten van lanterfantende moslimimmigranten. Te beginnen in Hongerige Wolf en niet te vergeten, Doodstil. En dit is echt geen haatzaaien.

gravatar

Kees, oef! Dat klopt inderdaad niet. Het is zelfs geen oertraditioneel Nederlands gehucht, want die hebben nooit bestaan. Het is een verdwaalde indianennederzetting uit het land van Karl May nabij de grens in Groningen.

gravatar

Er is gewoon helemaal niets van waar. Het ging over een nieuw klein festival in het gehucht in het Noorden, wat nu al weer oud is. Het festival is al weer geweest, ze hebben even gefeest maar echt het was maar voor even.

Reageer
gravatar

Alweer een islamitische stad die meedoet ! Het jemenitische Ghayl Ba Wazir kiest voor een jaar lang katholicisme. Vooral naar het carnaval wordt reikhalzend uitgekeken. Veel mannen kunnen niet wachten om hun lange witte jurk om te ruilen voor een boerenkiel of zich te vermommen als pedofiele priester.

En de vrouwen verruilen dan graag hun boerka voor een nonnenuitrusting (met masker). De eerste carnavalskraker is er ook al: “jemeniet, jemewel, nemeniet, ……”.
En dit jaar Mekka links laten liggen voor een bedevaart naar Rome, om de ring van de paus te kussen. Ze zien het daar helemaal zitten !

Reageer
gravatar

Dat betekent natuurlijk ook dat Hongerige Wolf hamburgers zal gaan eten in de MacDonalds nadat de zon zal zijn onder gegaan voorzien van veel augurken in het kader van het nieuwe shariagroene beleid.

Reageer
gravatar

“De islamitische lijfstraffen zijn wel van toepassing op niet-moslims. Dit kan de criminaliteit in Hongerige Wolf terugbrengen.” Kennelijk was de criminaliteit ooit uit Hongerige Wolf verdwenen en nu moeten lijfstraffen de criminaliteit terugbrengen.

Reageer
gravatar

Zojuist vernam ik dat de saoedische stad Umm As Salam zo getroffen is door de actie van Hongerige Wolf, dat ze bereid zijn een jaar als calvinistische christenen te leven.
Duizenden paren zwarte kousen zijn al in Staphorst besteld en de te heiligen zondagen zijn aangestreept.
Wel blijkt het voor de inwoners van Umm As Salam erg moeilijk de teksten van de nederlandse psalmen en gezangen onder de arabische knie te krijgen en het heel langzaam zingen valt ze ook zwaar, maar er is vooruitgang.

Reageer
gravatar

Dat geeft niet. Het gaat immers om de intentie en het Gebaar. Wellicht kunnen ze daar beginnen met het proberen te zingen van ‘Hoeper-de-Poep-Zat-Op-De-Stoep’. Als zij dat eenmaal onder de knie hebben, kan er nog altijd worden overgegaan tot het aanleren van Oud-Hollandsche Culturele Waarden als het Zaklopen, Spijkerpoepen en Ringsteken. Aldus zal onze Cultuur zich (onverwacht!) toch nog verbreiden.

gravatar

Uit welingelichte bron is zojuist vernomen dat voor aanvang het HW-proefjaar alle schapen vervangen zullen worden door rammen. En dan met name homorammen. Een en ander uit oogpunt van voortdurend dijkbegrazing en dijkbeheer. De dijk zal worden omgedoopt tot Rammendam.

Reageer
gravatar

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de dijken in de nabijheid van Hongerige Wolf worden begraasd door kleinvee, met name schapen. Als de Ramadan voorbij is, wordt het een bloedbad!
Mede daarom is de optie ‘Van Bralhuysen’ wellicht een betere. Naar mijn beste weten is de schapendichtheid rond Zaanstad aanmerkelijk kleiner.

gravatar

Je kunt je afvragen waarom de keuze op Hongerige Wolf is gevallen voor dit experiment. Is er enig causaal verband met de beruchte “Grijze Wolven”? Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook het Zaanse dorp Westzaan voor het experiment in aanmerking kwam omdat ook daar geen moslims schijnen te wonen. In de gemeente waartoe dit dorp behoort (Zaanstad) wonen echter zeer veel moslims dus zou het bij de verdeling van gelden een uitstekende win-win situatie voor de gemeente opleveren. Het idee is echter getorpedeerd door een kudde boze dorpsbewoners onder aanvoering van hun prominente dorpsgenoten Wolter Kroes en Harry Slinger.

Reageer
gravatar

Ik ga per direct verhuizen naar Hongerige Wolf. Als moslim kan ik het geld van Ljizya in ontvangst nemen. Dat zal mijn bijdrage zijn aan het succesvolle verloop van dit project! Allah verhoedt het

gravatar

Dat wordt dus eerlijk delen. Dat wil zeggen als asielzoekende soennitische ayatollah met honger als een wolf heb ik recht op driekwart van de opbrengst.