Koperheler steelt show Peter R .de Vries

‘Verwarring compleet bij SBS’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja man, die Izaac Hage uit Rotterdam.
Ken ik nog uit de bak.
Altijd stoere praatjes.
Maar hij zat daar voor oplichting van ouderen en ejaarden.
Helaas werd dat pas na zijn ontslag bekend gemaakt.
Deze ex-taxi taxichauffeur van sint job is een heeel vies mannetje!!!
En zit ook volop op de 27 mc, meestal vind je hem op kanaal 40 of kanaal 35. Waarbij bijna iedereen hem uitkost!

Reageer
gravatar

Ja, met die bel is heel wat geld opgehaald toen: hing bij zo’n Leger des Heils pot. Vele Rotterdammers vroegen zich nog af waar ze die bel toch van kenden.

Maar het minne van dit verhaal is natuurlijk die afschuwelijke lage daad om dat gereedschap te stelen: zo komt Rotterdam nooit af.

(voor de niet Rotterdammers: aan de Noordsingel zat de G van Genis zoals wij dat zeiden. Niet meer in gebruik; het Huis van Bewaring staat te koop, cellencomplex en al. Misschien een ideetje voor studentenhuisvesting)

Reageer
gravatar

Ondertussen weet toch iedereen wel dat de Noordsingel niet meer is wat het geweest is? Als mijn passagiers gaan zitten hoef ik ook niet meer aan te komen met de bevestiging: “Zo is dat. Je ken bete’ bij mijn zitte azzop de Noo’dsingel!”

gravatar

Het doet me denken aan december 1993.
Ik zat toen op de Noordsingel (R,dam)Er was toen een grote renovatie aan de gang en er kwamen veel bouwvakkers,iedere dag , met gereedschapskisten. Op het vlak,(beg.grond) hing een grote koperen bel.
Vlak voor de kerst , kwam een medegedetineerde op het idee,om snel een overall aan te trekken,om eruit te zien als bouwvakker en wandelde de poort uit met gereedschapkist,en daar zat in DE BEL!! Misschien een keer gaan dreggen buiten in de singel, ter hoogte van het bruggetje? Jaren later heeft iemand een cafe geopend, CAFE “DE BEL”
ZOU DAT DIEGENE ZIJN DIE TOCH????

Reageer
gravatar

Tsja, dit vraagt gewoon om modernisering: alle koper vervangen door glasvezel. Ik wacht met smart tot we ook op glasvezel stuivers en centen overgaan. Misschien drukt dat de inflatie een beetje.

gravatar

Ik had laatst een schrijnend geval. De rijdende rechter heeft een nieuwe dienstauto gekocht. Zijn oude auto had hij goed weten te verkopen aan een koper. Maar vlak voor de betaling werd helaas een flink stuk van die koper gestolen door een koperdief. Dankzij mijn bemiddeling maakte een koperheler de koper heler. En zo kwam uiteindelijk alles weer op zijn vier wielen terecht.

Reageer
gravatar

Eigenlijk heeft het nog lang geduurd, want het viel te verwachten.
Vroeger viel het niet zo op, dat verdwijnen van koperen centen en stuivers, maar sinds we die hebben ingewisseld is dat spul natuurlijk schaars geworden en dan moet je wat, natuurlijk. De markt vraagt ….

Reageer
gravatar

Als ik het gfoed begrijp, komt het erop neer dat de schuld bij de OV-chipkaart ligt.Als de meerderheid van de reizigers bij loket of automaat een kaartje zou kopen en betalen met stuivers, 1-centstukken en 2-centstukken, dan zou(den) er koper(s) genoeg zijn. Geen enkele reden meer om kopers te stelen!

gravatar

Koperheler?
Mmmmm, is dat zoiets als een koperfluisteraar? Iemand die het koper weer gezond maakt zodat treinen op tijd rijden?
Dus Peter R. is vervangen door een Jomandaprogramma?!
Vooruitgang slaat weer eens toe.

Reageer
gravatar

Dus die koperheler is tevens een dief van shows en dan nog wel uitgerekend van die van een misdaadverslaggever.
Brutaal, zeg, maar ook wel weer knap, zo’n dubbelfunctie. Zou hij ook weer zelf die show helen of is dat te specialistisch ?

Reageer
gravatar

@3: leuk!
Verder:
Helemaal niet erg. Die shows zijn toch niet leuk en als ‘ie gejat is hoeven we er niet meer naar te kijken.
Ik heb wel iemand langs het spoor zien lopen met een grote filmrol in zijn handen. Wellicht een goede tip om de dader te vinden?

Reageer
gravatar

De essentie van helen is dat je het stelen door een ander laat doen en vervolgens het gestolene voor een grijpstuiver overneemt van de dief.
Op korte termijn lijkt het goedkoper om de dief weg te bezuinigen, maar op lange termijn boet je gegarandeerd in op kwaliteit. Verwar goedkoper niet met goed koper.

Reageer