Vermiste Spanjaard na 15 dagen aangetroffen in Almere

Man hield zich in leven met pizza’s en magnetronmaaltijden

De 29-jarige Alejandro Jimenez Ricador, vermist sinds 22 juni, is gisteren aangetroffen in de Almeerder Ronnie Toberstraat. De man maakt het naar omstandigheden goed.

Jimenez maakte enige weken geleden een uitstapje naar Amsterdam met wat vrienden. Tijdens een bezoek aan een coffeeshop ging hij even naar buiten om wat frisse lucht op te snuiven. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen. De politie werd ingeschakeld en een grootscheepse zoektocht werd opgezet, echter zonder resultaat.

Jimenez verklaart ‘in een opwelling’ in een bus te zijn gestapt. “Ik zag de naam ‘Almere’ en vroeg me af of de plaats zou lijken op mijn geboortestad Almería. Mijn plan was om even snel te gaan kijken en dan terug te keren naar de coffeeshop.” Jimenez stapte uit in de Muziekwijk en verdwaalde hier al snel. “Ik kwam in een soort doolhof van parkjes en straten die er exact hetzelfde uitzien. Ik had het gevoel steeds in een rondje te lopen.”

Vanwege het beperkte bereik in de Muziekwijk kon de Spanjaard geen gebruik maken van zijn mobiele telefoon.Jimenez hield zich in leven met blikjes cola, rauwe magnetronmaaltijden en pizza’s die hij aantrof bij de lokale Lidl en sliep in portiekjes. “Al die tijd zag ik geen mens. Ik schreeuwde om hulp, maar kreeg geen enkele reactie.”

Gisteren werd Jimenez aangetroffen door een groep hangjongeren, die hem op de scooter  meenamen naar het dichtsbijzijnde politiebureau. Hiervandaan werd hij naar het ziekenhuis gebracht om aan te sterken. De man maakt het goed en zal morgen of overmorgen het vliegtuig nemen naar zijn geboorteland.

Familie en vrienden van Jimenez hebben opgelucht gereageerd. Volgens Tjeerd Velkers, hoofd politie Almere moeten toeristen beter voorgelicht worden over zijn stad. “Wie niet bekend is met Almere moet er niet op eigen houtje heengaan. Plannen over het aanstellen van ervaren gidsen voor onze stad zijn er al jaren, maar knopen worden nooit doorgehakt. Ik hoop dat deze zaak de besluitvorming in de noodzakelijke stroomversnelling kan brengen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ondertussen draait het leven verder. Zo lijkt een Belgische gevangene een cipier zijn cel ‘ingetrokken’ te hebben. Waarna de andere gevangene de cipier ‘in een wurggreep’ vatte waarna de eerste gevangene de cipier een flink pak slaag gaf. Het waarom daarvan lijkt volslagen onduidelijk, wellicht waren ze boos op die gast.

Reageer
gravatar

Het beste dat je kunt doen is Jimenez als eerste een WIETPAS geven! Als je er letterlijk 20 kilometer mis mee raakt moet het geval herbekeken worden. Maatwerk is daarbij noodzakelijk. Niet iedereen raakt zo hard uit de toon dat ze er moeten gaan achter zoeken.

Reageer
gravatar

Ik vond de ophef over het gevaar van blowen een beetje overtrokken, maar nu blijkt dat je door te veel blowen in Almere MUZIEKWIJK!! terecht kunt komen moet het verbod er wellicht toch maar van komen. Of tenminste een een duidelijke waarschuwing:
BE AWARE: BLOWING CAN BRING YOU STRAIGHT TO HELL!

Reageer
gravatar

Poetekoeloeri; het is een paardenmiddel maar probeer het eens als Waalsorpervlakte-schreeuwer. Het kan je hooguit een zware hersenschudding en wat kneuzingen en ontvellingen kosten, maar je bent na afloop van voorarrest zeker weer thuis, mét enkelband. Maar (her)kennen vrouw en kinderen je nog? Dikke kans dat er zondags een ander het vlees snijdt. Sterkte.

Reageer
gravatar

Ben 20 jaar op 4 mei op de fiets naar wassenaar geweest voor de dodenherdenking op de Waaldorpsevlakte.Op de terugreis verdwaald in Zoetermeer en toen ik weer de weg vond was het al weer tijd voor de volgende herdenking.Toen weer op de terugreis verdwaald,en het gebeuren herhaalde zich…..en dat nu al zo’n 20 jaar….wil nu toch wel eens naar huis!

Reageer
gravatar

34, Nevermind. Dat kan leuk worden in het stratenregister: het Koos Albertspad, de Imca Marinadreef, de Fransch-Duitsch passage, de Wolter Kroesgracht, het André Hazepad, de Herman Broodmolen, de Johnnie Jordaanloop. Als dat echt doorgaat zie ik straks al die net teruggekeerde belastingvluchters weer halsoverkop naar Brasschaat verhuizen.

Reageer
gravatar

ik was eerst een paar dagen, bijna 127 uur, verdwaald in de nieuwe opmaak van de Speld. Toen kwam er een helicopter en gingen mensen die ik niet kende feestvieren en camera’s overal en toen zeiden ze dat alles weer goed was. De dokter ook.

Reageer
gravatar

Ja, ik woon in mijn eigen straatnaam, vlakbij de Lidl.
Dat wordt geheim gehouden omdat er anders bussenvol met fans door de wijk komen rijden en dan kan ik niet meer rustig boodschappen doen bij de Lidl.

Ik hem die jongen wel zien lopen, dacht dat het een fan was. Geen kont, niet interessant.

En als je me niet gelooft, pas op hoor: ik bijt!

Reageer
gravatar

Een geheim gehouden gated community blijkbaar, die Tobleronestraat. Wist niet dat het met ons vaderland al zo ver was.

Reageer
gravatar

Is al bekend geworden of die Spanjaard de tijd heeft gehad het Wilhelmus uit zijn hoofd te leren? Want anders kunnen we hem natuurlijk niet terugsturen – dat wordt de zoveelste diplomatieke rel dan.

@Stef de Poes: beweren dat je de Ronnie Toberstraat niet kent is haast net zo dom als te beweren dat Haarlem de hoofdstad is van Noord-Holland.
http://www.speld.nl/2011/03/15/scholieren-%E2%80%98haarlem-is-hoofdstad-noord-holland%E2%80%99/

In de Tom Tom kun je hem vinden onder ‘Charmezanger’ of ‘Ciska Peters’.

Reageer
gravatar

Voor iedereen die twijfelt over het bestaan van de Ronnie Toberstraat in de muziekwijk, die bestaat wel degelijk. Deze is echter alleen zichtbaar en toegangkelijk voor mensen met een account waarmee ze in kunnen loggen op de Ronnie Toberstraat.

Van de ene kant is het dan ook een raadsel hoe deze spanjaard er in verzeild heeft kunnen raken, maar van de andere kant verklaard het wel waarom hij er niet uit kwam toen hij er eenmaal zat.

En in de Ronnie Toberstraat heerst één regel: “Je praat niet over de Ronnie Toberstraat”. Hetgeen verklaard waarom de beste man geen hulp kreeg bij zijn pogingen om er uit te komen.

Reageer
gravatar

Stef,

Je bent niet de eerste, die opmerkt dat er geen Lidl is in de beruchte muziekwijk van Almere en die de Ronnie Toberstraat met het onjuiste onderschrift: “Nederlandse zanger, geboren in Bussum 1945” niet kent. Dat klopt! Ronnie was geen zanger in de betekenis van het woord, maar een zogenaamde kweler, die op weinig-fantasierijke muziek suikerzoete teksten ten gehore bracht over schattige jongedames terwijl hij aan manvolk dacht.

Een voorbeeld:

Een stewardess die pas in Amerika was bracht de nieuwste lipsticks mee
Voor elke dag een andere smaak in haar tas dat leek een man geen gek idee

refrein:

Ze smaakt naar kersen (kersen), sinaasappel (sinaasappel), cola (cola)
Pepermunt (pepermunt), caramel (caramel), ananas (ananas)
Maar ik zeg er wel bij
“Verboden vruchten, verboden vruchten
Verboden vruchten, voor iedereen behalve voor mij. (bis)”

U begrijpt, ik heb dat meisje meteen aan m’n ouders voorgesteld
En toen m’n vader vroeg, “wat is-t-er voor 1?” heb ik ‘m uitgebreid
vertelt

refrein

We gingen hand in hand, samen al gauw naar de burgelijke stand
En op de vraag “belooft u haar eeuwige trouw” heb ik gezegd “natuurlijk
want”

refrein

Voor iedereen maar niet voor mij
Voor iedereen maar niet voor mij…

Reageer
gravatar

Leuk dat ze dan ook een foto van station Almere Buiten plaatsen…
Verhaal klopt duidelijk niet.
In Muziekwijk is geen Lidl, en wist ook niet dat de ronnie toberstraat bestond… weer wat geleerd…

en nou wil ik echt nieuws!

Reageer
gravatar

Jazeker zit onze vestiging in de Muziekwijk te Almere.
Het is echter een goed bewaard geheim omdat wij geen klanten met Porsches voor de deur willen zien parkeren.
Dat schrikt onze cliëntele af.

gravatar

Al mag het niet van de EU, toch zou het goed zijn als Spanjaarden een inburgeringscursus moeten volgen.

Rodrigo, “lul” is een zelfstandig naamwoord. Daar maak je het benodigde bijvoeglijk naamwoord van door er “ig” achter te zetten. Vanwege het fonetische conflict dat ontstaat, plaats je er nog een “l” voor. Dus: “Wat een LULLIG verhaal!” Dan klopt het.

Ook is het mogelijk om er één woord van te maken: “lulverhaal”, maar daarmee kan ik het niet met jou eens zijn.

Reageer
gravatar

Rodrigo, ben jij OOK verdwaald geweest in Almere, maar heb jij je de specifiek Almeerder taal eigen gemaakt? En werd jij helaas niet heelhuids bij de politie afgeleverd en na onderzoek trerug naar Spanje gestuurd? Arme Rodrigo!
Overigens heeft Tjeerd Velkers, hoofd politie Almere ruime ervaring met vergelijkbare incidenten in Apelfoort (of was het nu in Amersdoorn? Waar is Tjeerd Velkers, hoofd politie Almere nog meer in functie geweest?)

Reageer
gravatar

Aan een dergelijke uitgebreide en diepgravende analyse heb ik niets toe te voegen. Desondanks doe ik dat bij dezen.

gravatar

Een aardige persiflage op wat de Nederlandse toeriste in Spanje overkwam, die verdwaalde en dagen lang bleef zitten waar ze zat tot ze werd gevonden. Tja, in Nederland kun je niet verdwalen in de ruige bossen maar wel in de moderne woonwijken.

Reageer
gravatar

Almere? Daar wil je toch nog niet dood gevonden worden? Dit pleit overigens wel voor de overlevingsdrang van deze Spanjaard. Misschien dat Annemarie Jorritsma hier nog een slaatje uit kan slaan in het kader van de keer op keer mislukte acties ter promotie van Almere?

Reageer
gravatar

Een verdwaalde Spanjool die in Almere bijna van de honger omkomt? Als hij in Leiden was verdwaald had hij vast wel ergens een bordje hutspot kunnen krijgen. Desnoods met wat haring en wittebrood er bij.

Reageer
gravatar

Zeker weten dat deze spanjaard niet van de spaanse geheime dienst was ? En gewoon een smoes nodig had om uitgebreid de unieke architectuur en het uitmuntende wooncomfort van Almere in zich op te nemen om later in Spanje brutaalweg te copyeren ?
Of was hij wellicht een beleidsmedewerker van de goede Sint, wanhopig op zoek naar brave kinderen in de Muziekwijk ?
De kans dat hij dacht dat de 80-jarige oorlog nog niet was afgelopen en speurde naar verborgen geuzen, acht ik echter klein.

Reageer
gravatar

“Vanwege het beperkte bereik in de Muziekwijk kon de Spanjaard geen gebruik maken van zijn mobiele telefoon.”
Dan complimenten voor de Speld dat ze deze man en zijn verhaal toch hebben weten te achterhalen.

Reageer
gravatar

Dat ze hem eerlijk hebben teruggeven, vind ik wel positief. Ze hadden hem immers ook kunnen houden zonder dat er een haan naar gekraaid zou hebben. Krijgen ze nu ook tien procent van de dagwaarde als vindersloon?

Reageer
gravatar

Deze ongetwijfeld marrokaanse hangjongeren hebben een Spanjaard ontvoerd.
De linkse riooljournalistiek doet voorkomen dat de man verdwaald is.
Tijd voor kamervragen en twitterberichten .

Reageer
gravatar

Wonderbaarlijk goed nieuws; Spanjaard stoned als een garnaal, zoekgeraakt van uit een Amsterdamse hashkit, ongedeerd teruggevonden in Almere. Niet eens een beetje beroofd en gemolesteerd door hangjongeren maar -integendeel- door deze randgroep gevonden en aan de politie overgedragen. Je zou bijna aan sprookjes gaan geloven.

Reageer
gravatar

Genoemde Alejandro Ricador is gewoon zo stoned als een garnaal in de Randstad Rail gestapt en er ergens in Ypenburg uitgerold. Ypenburg, Almere, Crooswijk, Slotermeer, de Goudkust, Kanaleneiland; al die nieuwbouw projecten lijken zo op elkaar en allemaal hebben ze wel een Ronnie Toblerstraat. Hoe gaat dat nu verder met die Gimenez? Asielaanvraag al in behandeling genomen door de IND? Of poste restante terug naar Spanje?

Reageer
gravatar

Volkomen logisch he dat ze hem in de Muziek wijk niet konden vinden. De muziek stond te hard aan en de noten kraakten teveel. Volgende keer kan hij beter in de coffeeshop blijven, lekker rustig en relaxt…Maar ben toch wel blij dat hij weer heelhuids thuis is.

Reageer
gravatar

Er gaat geen bus naar Almere vanaf A´dam en er is geen Lidl in Muziekwijk. Onze elite shopt bij de AH of de Plus.

Reageer
gravatar

Die bus was gewoon de trein; weet zo’n Spanjaart veel. In de aangrenzende Staatsliedenwijk is wel degelijk een Lidl en wie herinnert zich niet het ontroerende staatslied van Ronnie Tober?

(Via de reageerknop, want de nummertjes zijn niet te vertrouwen)

gravatar

ehm… hoe heeft hij pizza’s bij de Lidl kunnen halen zonder af te rekenen bij een kassiere? hij moet dus wel mensen gezien hebben…

Reageer
gravatar

Niet zo bij de hand doen. Zie de reactie van mw. Nonnevot hierboven op (nu nog) #5.

gravatar

Vakkenvullers zijn er iig niet bij de Lidl. En de cassières hebben meestal rookpauzes. Ik denk dat Alejandro uit pure nood gewoon proletarisch gewinkeld heeft.

gravatar

Ik vermoed dat de leverancier zijn spullen gewoon voor de LIDL gedropt had, en dat ze’t wegens 14 dagen rookpauze nog niet binnengehaald hadden.

gravatar

Welnee, hier in Almere hebben we zelfscannen. Je ziet dan inderdaad alleen een scherm om af te rekenen en geen cassière.

gravatar

Heb ik me twee weken lang helemaal voor niets druk gemaakt!

Al die tijd vreesde ik fanatiek voor een misdrijf of een familiedrama en leefde ik intens mee met zijn familie op Facebook, blijkt meneer gewoon verdwaald te zijn.

Ik accepteer dit niet zonder meer en ik dien een klacht in tegen de burgemeester en de korpsleiding van beide plaatsen.

Reageer
gravatar

Nu trek ik de betrouwbaarheid van deze nieuwssite wel vaker in twijfel, maar dit gaat echt te ver. 15 uur overleven in Almere is redelijkerwijs al ondenkbaar, laat staan 15 dagen. Ja, ik weet dat het moeilijk is om nieuws te vinden in deze zware komkommertijden. Dat geeft echter geen vrijbrief tot onrealistische verslaggeving.

Soms heb ik de indruk dat nieuws hier ‘gemaakt’ wordt. Waar zijn uw ethische principes?

Vriendelijke groet,
Rupert Murdoch

Reageer
gravatar

In een poging het ouderlijk huis van mijn grootouders in De Meern te zoeken, kwam ik met de auto terecht in Leidsche Rijn. Na 14 dagen zoeken kwam ik erachter dat daar helemaal geen voorzieningen of zelfs maar betaalbare supermarkten zijn. Ik heb me in leven weten te houden met stoommaaltijden van de Albert Heijn. Uiteindelijk wist ik de aandacht van een passerende traumahelicopter te trekken door morsecodes te knipperen met mijn autolichten. De traumahelicopter was onderweg naar het Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn in de misveronderstelling dat het al in gebruik genomen was. Gelukkig wist ik de piloot tijdig te overtuigen naar het UMC te vliegen. De piloot maakt het naar omstandigheden goed.

Reageer
gravatar

Ben recent vier weken verdwaald geweest in een vinexwijk in Hoorn. Of was het nou Purmerend? Kan ook Zaandam zijn geweest. Het was er winderig en overdag doodstil. Genoeg lag er overal voldoende eten her en der op straat. En nu weer terug naar mijn vaderland.

Reageer