Wedkantoor Unibet komt met ‘omkoopwedden’

Voetballiefhebber kan inzetten op het 'verkocht' zijn van een wedstrijd

Wedkantoren hebben het afgelopen jaar hun inkomsten drastisch zien teruglopen. Het vertrouwen in weddenschappen is sterk gedaald doordat steeds meer uitslagen achteraf blijken te zijn gemanipuleerd door omkoping van spelers of de scheidsrechter. Wedkantoor Unibet heeft een uitweg gevonden uit de neerwaartse spiraal met een nieuw, innovatief product: omkoopwedden. Zodra de uitslag van een wedstrijd bekend is, kunnen deelnemers inzetten en aangeven of zij denken dat die uitslag eerlijk tot stand is gekomen. 24 uur later maakt Unibet de uitslag bekend en volgt uitbetaling.

Unibet introduceert omkoopwedden officieel in het aanstaande voetbalseizoen maar het afgelopen jaar is al geëxperimenteerd met een aantal wedstrijden. Zo kreeg een selecte groep wedders de kans in te zetten op de uitslag van PSV-Feyenoord (10-0). Onder hen Geert Bakker, hij herinnert zich de wedstrijd nog levendig: ‘Hoewel Feyenoord toen echt heel slecht was, was ik er 100% zeker van dat die wedstrijd gekocht was. Sommige ballen gingen er wel erg makkelijk in.’. Feyenoord bleek inderdaad omgekocht en Geert kreeg zijn inzet drie tegen één uitbetaald.

Deelnemers aan de pilot zijn enthousiast en de meesten hebben aangegeven volgend seizoen weer mee te doen. Toch zijn er ook kritische geluiden. Voetbalkenner Henk Spaan: ‘Omkoping staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Sommige spelers gaan zo doorzichtig te werk dat iedereen het gelijk doorheeft. Dan is de spanning er al snel af en levert een weddenschap ook niets op.’ Daarbaast zijn veel experts bezorgd om inmenging van de Chinese maffia. VI-directeur Johan Derksen: ‘Het zal niet lang duren voor die gasten spelers gaan betalen om net te doen of ze zijn omgekocht.’

Voor de lancering van omkoopwedden volgt vlak voor het nieuwe voetbalseizoen een grote reclamecampagne rondom Ruud Gullit. Volgens Unibet is Gullit het ideale boegbeeld omdat hij erom bekend staat alles te doen voor geld. Daarnaast wordt Unibet officieel sponsor van de eredivisie, die vanaf volgend seizoen ‘Unibet omkoopdivisie’ zal gaan heten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kansspel is verboden, maar omkoping ook!
Bij de theorie – en – = + kan het niet anders dat deze combinatie volledig legaal is.

Bij deze zweer ik op mijn hamster Ludolf dat ik niet ben omgekocht door het wedkantoor Unibet.

Reageer
gravatar

Kunnen we ook wedden op -al dan niet professionele- hooligans? De mogelijkheden zijn legio:
– hoeveel alcohol hebben ze van tevoren getankt
– hoeveel winkelruiten gaan ze stukgooien
– worden ze we/ of niet door politiehonden gebeten
– hoeveel schuttingtaal gaan ze uitkramen
Kortom, er zijn nog heel wat verschillende gokbriefjes te maken.

Reageer
gravatar

De omkooptoto kan best wat genuanceerder: welke speler is wel of niet omgekocht en zo ja: door wie en voor hoeveel ? En is de scheidsrechter soms ook omgekocht en wat te denken van de vlaggenisten ? Zo zit er echt wel perspectief in en dreigt voetbal nog een spannend kijkspel te worden !

Zeker als je ook kan gokken of de bal radiografisch wordt bestuurd danwel het doel kan worden verschoven cq de doelpalen en -latten vervormbaar zijn.
Nog leuker is de vraag of het veld in de doelgebieden omhoog en omlaag kan worden bewogen en of er krachtige ventilatoren worden toegepast.

Dit gaat verder dan alleen omkopen, dus ik pleit voor de term “Unibet manipulatiedivisie” of “machinatiedivisie”.

Reageer
gravatar

@ 6 Expert : Misschien kunnen we een soort lottobriefjes laten maken waarop gokkers een aantal verboden middelen kunnen aankruisen. Alle vijf goed = de hoofdprijs. Want DAT er doping wordt gebruikt is, met name bij de Tour, zo goed als zeker. Maar WAT er geslikt of gespoten is, daar kun je een paar leuke weddenschappen op inzetten.

Reageer
gravatar

Unibet? Unibet?!

En ik maar denken dat de ‘Staat der Nederlanden’ geen concurrentie duldde binnen haar landsgrenzen.

Als men zo graag wil gokken, dan mag men zijn/haar centjes netjes inleveren bij de Min. van Financiën…pardon, ik bedoel de Staatsloterij/Lotto/Holland Casino…

Reageer
gravatar

Gerritje: waar kun je die insteekalbums kopen? Voor mijn collectie Griekse eilanden zoek ik ze nog namelijk. Idd mijn passie is al nietsdoend op het strand liggen, in de zon.

Reageer
gravatar

@Jeettje, mooi dat je dit voorbeeld erbij haalt: ik ben namelijk eigenaar van een dezer Alpentoppen. Ik verzamel bergtoppen en niet in de laatste plaats omdat ik jodelen als passie heb. Leuke hobby maar om een beetje goede akoestiek te verkrijgen heb je zo’n bergtop absoluut nodig.

Reageer
gravatar

Ik wed om 1000 wortels dat Heerenveen het komende seizoen landskampioen wordt in de ‘Unibet omkoopdivisie’. Vroeger in de tijd van Abe Lenstra is dat net niet gelukt, maar met dit nieuwe systeem moet het zeker wel lukken.

Reageer
gravatar

Misschien is het een idee voor Unibet om ook wedstrijden uit het verleden in de weddenschappen te betrekken, zodat we ook daarover alles te weten kunnen komen. Wie kocht Robben om zodat hij tegen de grote teen van de Spaanse doelman schoot? Was de paal omgekocht om stukje naar voren te schuiven zodat Rensenbrink niet kon scoren tegen Argentinië? Het wedden op omkoping in de geschiedenis zal de omzetten naar grote hoogten stuwen zoveel is wel zeker.

Reageer
gravatar

Een leuk artikel van de Speld, waar ik graag op reageer (omdat het door de Speld gestorte bedrag toch wat tegenvalt, houd ik het maar bij deze korte reactie).

Reageer