Reïncarnatie tot dode materie blijkt mogelijk

“Misschien was de stoel waarop ik nu zit wel Willem Duys!”

Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben aangetoond dat reïncarnatie zich niet hoeft te beperken tot levende wezens. Dit blijkt uit een publicatie in het gerenommeerde tijdschrift ‘Science’. Onder sterk gecontroleerde omstandigheden wisten de onderzoekers een fruitvlieg te reïncarneren tot een veiligheidsspeld.

Eén van de grootste bezwaren onder wetenschappers tegen het concept reïncarnatie, dat van de tekortschietende ‘reïncarnatiecapaciteit’, is hiermee weggenomen. Onderzoeker Bert Bokhoven: “Niet alle mensen die nu leven, kunnen een reïncarnatie van een ander mens zijn. Daarvoor was de wereldbevolking vroeger te klein.” Voorstanders van reïncarnatie hadden hiervoor al wel een verklaring: sommige doden zouden in meerdere mensen zijn gereïncarneerd. Dat verklaart bovendien het grote aantal mensen dat beweert een reïncarnatie van Jeanne d’Arc te zijn. Volgens Bert Bokhoven is deze theorie echter in strijd met de wet van behoud van massa.

Bokhoven is dan ook bijzonder verheugd met de ontdekking van zijn vakgroep. “Dit onderzoek betekent een paradigmashift voor de manier waarop we naar leven en dood kijken. Misschien was de stoel waarop ik nu zit wel Willem Duys!” Volgens Bokhoven blijft verder onderzoek wel nodig. Hij zoekt fondsen om Paul de Leeuw onder laboratoriumomstandigheden te reïncarneren tot een salontafel.

Ook onder reïncarnatieprofessionals heerst enthousiasme. Suzan de Jager, paragnost in Huizen: “Ik heb een enorme aanloop van mensen die willen weten wat voor voorwerp ze zijn geweest in een vorig leven. Gisteren nog trof ik een man die de doelpaal was die door Rob Rensenbrink werd geraakt in de WK-finale van 1978. Ik heb hem aangeraden om onder te duiken.” Wie de hoed van Napoleon was weet de Jager nog niet zeker. Deze is volgens de paragnost al door vijf mensen opgeëist.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Navraag bij de re-incarnatiehelpdesk van Niburu leert, dat updates dodelijk zijn.
Geadviseerd wordt, verouderde software via een seance te re-incarneren. Niburu informeert je graag over beschikbaarheid en kosten.

Reageer
gravatar

Nu zit ik al een uur tegen een stuk
electronisch geïncarneerd iets te kijken

Stel ik doe er een update over..
heb ik dan in een mogelijke wedergeboorte ingegrepen..

dit vraagstuk parkeert me..
help.. ik zit vast!
incarneer me!

Reageer
gravatar

Nog even een kleine maar belangrijke aanvulling; steeds als de natuurlijke biotoop CDA-VVD verkiezingen wint, komen “Donners” in elk kabinet terug, op verschillende ministeries. Gevreesd moet dus worden dat Piet Hein tot ver buiten ons gezichtsveld in de 22e eeuw nog ministeriabel is. Tenzij er iemand naar voren treedt met een zuiver zilveren staak. Door de scherp gestegen prijs van zilver op de wereldmarkt is dat vooralsnog niet waarschijnlijk. Bovendien wordt het vak van vampierendoder nog slechts op VMBO-niveau gedoceerd.

Reageer
gravatar

Helaas, Heer Leeflang, ik moet u nog dieper teleurstellen: de zilveren doodsteek is slechts werkzaam indien het slachtoffer LEEFT.
Donner is weliswaar vergeten te overlijden, dood is hij wis en waarachtig. (Er wordt gefluisterd dat ten tijde van zijn geplande overlijden, Donner ook Magere Hein in zijn portefeuille had. Een eenvoudig dreigement tot wegbezuinigen heeft -aldus het gerucht- Magere Hein ertoe gebracht Donner over te slaan)

gravatar

el-jee, 36, ik heb het vak nog geleerd van Meester Eckhart, die in de Middeleeuwen de leiding had van de hoofdvestiging van de centrale Europese Opleiding tot Monetaire Tovenaars (de latere Club van EU-Ministers van Financiën). De oude Eckhart onthulde mij dat een slissende Donner vroeger als slang -tussen 0.00 uur en 0.400 uur de vertrekken van het instituut onveilig maakte op zoek naar ene Harry Potter Sr. Naar verluidt heeft hij zowel Potter Sr. als zijn echtgenote te grazen genomen (beide waren overtuigd vegetariër). Sindsdien staan Donner’s hoog in de Hierarchie van Het Kwaad. Zij zijn traditioneel hogepriesters van de Orde van de Gereformeerde Zwarte Achter-As met de Koni-feren. Na de taptoe om 24.00 worden hun ogen rood en kunnen zij zich dus niet meer in Nieuwspoort vertonen.

Reageer
gravatar

Dat nu een klare, rechtlijnige (1+1=2) wetenschapper als Bert Bokhoven weer van stal wordt gehaald om zijn licht te laten schijnen op zoiets diffuus als de metafysica (reïncarnatie en transfiguratie) begrijp ik niet. Waarom dan ook niet het CBS erbij gehaald?
Is Bert B. wellicht de reïncarnatie van Madame Blavatsky van “De geheime Leer” en “Isis onthuld”? De geciteerde Huizense paragnoste Suzanne de Jager moet in een vorig leven dé muts van Tsaar Nicolaas Romanov II zijn geweest wier drager haar ontviel in 1917 te Jekaterinenburg. Eerdere referenties naar Piet Hein Donner zijn in zoverre juist dat in zijn geval geldt: uit as geboren, levend als gereformuleerde asemmer en uiteindelijk terugkerend tot as: “From ashes to ashes”. Illustratief voor de reïncarnatie-visie van ontkenners is dat zij -mét het ouder worden- vurig hopen ongelijk te hebben. Tot slot: een pregnant voorbeeld van geslaagde reïncarnatie is Darth Vader; in een vorig leven was hij een zwarte Lincoln Continental ’52.

Reageer
gravatar

Een kleine poll in de huiselijke burcht leert dat mijn kolonie het liefst zou reïncarneren als respectievelijk de motor van Mw. K., het bed van Obama en een waxinelichthouder.
Verder dringen zich met name beelden aan ons op van mogelijke reïncarnaties die ons doen huiveren bij het idee, zoals daar onder andere zijn; de tandenborstel, de achterbank van een auto en het toetsenbord.

Reageer
gravatar

Ik wil graag reïncarneren als bit. Lekker met hoge snelheid de hele wereld overvliegen via internet en overal even binnenkijken.

Reageer
gravatar

Mijn oudoom was een zeer irritant mens die altijd anderen vertelde wat ze niet en wel moesten doen.
Hij was gereïncarneerd tot digitale paperclip, maar gelukkig ook in die hoedanigheid weer overleden.
Hij zal binnenkort wel weer opduiken als politicus.

Reageer
gravatar

Zo had ik jaren geleden een buurjongetje dat in zijn vroege pubertijd (bijna) geobsedeerd was door alles wat maar occult en met de duivel te maken had. Na een jaar of twee heeft hij zijn hele verzameling duivels, Satans en demonen weer in de vuilnisbak gegooid.
Wie schetst mijn verbazing dat de grootste uit zijn verzameling enkele jaren later in de Tweede Kamer bleek te zitten en uit zijn partij stapte, een eigen clubje begon en zich multi-taskend zelfs tot internationaal filmmaker ontwikkelde?

Reageer
gravatar

22. Daar vergis je je toch eventjes in, want het hele proces van het “dood” gaan vereist wel een reincarnatie. Dat fabeltje van dat het lichaam zomaar stopt omdat je simpelweg oud bent, klopt ook niet.

Ik als reincardioloog ben er achter gekomen dat de ziel om de zoveel tijd besluit om te “verhuizen”, deze “verhuizing” vereist een goede planning en daarom reincarneert de ziel in het lijk. Nu het een lijk is, heeft het alle tijd om een nieuw leven uit te kiezen, misschien een bloem of toch het etiket van een zakje drop, er zijn miljarden alternatieven.

Reageer
gravatar

Nee Fleur,

Martin vindt dat een Kalasjnikov AK-47 (7,62 mm volautomaat met 720 m/s mondingssnelheid inclusief magazijn voor dertig kogels) om populistische redenen niet zo geschikt is. Eric ziet meer in een brievenbus annex urinoir. Hero, die zelf een bierglas zou willen zijn, vindt dat we er over moeten stemmen, maar onze Grote Leider wil zelf bepalen wat iedereen later als hij dood is, zal worden.

Reageer
gravatar

onze groote lijder wor zeker gereinnnazifiseert in ut moojste ding dat hij ken !!!!!! un omherbauwde
Kalasjnikov AK-47 7,62 mm volautomaat met 720 m/s mondingssnelheid inclusief magazijn voor dertig kogels
die speecial gesgikt is ommee door knieen va marocaanse jonges te schiete

Reageer
gravatar

“…..Verder zou het wel heel flauw zijn om voor te stellen de leden van het huidige kabinet allerlei meubelstukken te laten bezielen, dus dat doe ik maar even niet.”

Helaas Blauwerik, je bent ingehaald door de tijd (en dús waarschijnlijk gerirareregreerd): Bij de totstandkoming van een zeker kabinet is te Beetsterzwaag aan een ovale tafel de vraag voorgelegd het te vormen kabinet te gedogen. Dat is toen niet doorgegaan omdat de ovale tafel het gehaakte tafelkleedje niet wilde accepteren.

Reageer
gravatar

Omgekeerd kan natuurlijk ook: wie kent niet de personen die van een brulboei, een scherp mes of een ander pregnant voorwerp naar een mens zijn geïncarneerd ?
@8: reïnreratie gaat alleen op als men van een voorwerp naar een ander voorwerp overgaat; maar goed, ik wil niet te scherp slijpen.

Reageer
gravatar

Helaas voor prof. Bokhoven hoeft massa helemaal niet behouden te blijven. Energie wel, maar dan moet angetoond worden dat al die gereincarneerde Jeanne d’Arc’s samen energieker zijn dan het origineel. (Van wie was Jeanne d’Arc trouwens de reincarnatie?)

Reageer
gravatar

Hulde voor dit onderzoek en de timing is goed!
Als het aan ‘t huidige kabinet ligt wordt er geen geld meer gegeven aan dergelijk onderzoek door van Bokhoven c.s .

Ik slaap ‘s avonds een stuk geruster in de wetenschap dat ik na mijn dood zou kunnen reïncarneren als tuinstoel of zonnepaneel.

Reageer
gravatar

@ 8: klopt, reïncarneren is zoiets als “opnieuw in het vlees komen”, dus terugkomen als biefstuk, Kips leverworst of een bal gehakt kan dan nog wel, maar een fricandel wordt al erg lastig omdat het nauwelijks vlees bevat. Laten we zeggen dat men desgewenst, wel voorwerpen kan “bezielen”.
Verder zou het wel heel flauw zijn om voor te stellen de leden van het huidige kabinet allerlei meubelstukken te laten bezielen, dus dat doe ik maar even niet.

Reageer
gravatar

@ MK
Inderdaad! Nu je het zo schrijft! Natuurlijk … had ik nog helemaal niet gezien. Wat ontzettend grappig zeg. Ik denk dat mijn collega’s hier geweldig om gaan lachen! Ik ben straks helemaal de man in de koffiehoek. Dankzij jou. Tjonge jonge, wat een grap …

Reageer
gravatar

Nou moet ik zeggen dat ik dit wel een heel grappig stuk vind om de volgende reden. Er staat in het stuk dat een team onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft ontdekt dat een mens kan reïncarneren tot dode materie. Maar, en nu komt het, het ís helemaal niet zo dat een team onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft ontdekt dat een mens kan reïncarneren tot dode materie. En hier staat dat het wel zo is, en dat is juist zo grappig.

Reageer
gravatar

Vanuit taalkundig perspectief klinkt “reïncarnatie tot dode materie” natuurlijk absurd. We zullen op zoeken moeten naar een nieuwe term. Een mogelijkheid is “reïnreratie”, van latijn “res”: ding.

Reageer
gravatar

Mijn kat is hoogstwaarschijnlijk ook een reïncarnatie van een persoon, weggelopen uit het zwaar psychiatrisch centrum (lees: gekkenhuis). Als ik zie wat voor maffe dingen hij doet en het bizarre gedrag dat hij toont…

Maar dat van die drol vond ik ook wel briljant 😀

Reageer
gravatar

Eindelijk weer prof. dr. Bert Bokhoven in de Speld, dat doet deugd! Wat weet deze eminente geleerde het toch weer geweldig te ontdekken en formuleren, hij dient veel meer ruimte in de Speld en wetenschapsubsidie te krijgen en voort te gaan met zijn voorbeeldige onderzoek zeker nu ik mede dankzij hem weet dat Joost van den Vondel zich gereincarneerd heeft in mijn wasmachine.

Reageer
gravatar

Ik wil Professor Bokhoven adviseren om eerst Paul de Leeuw te reïncarneren tot een salontafel en hem daarna te veilen.
De opbrengst van een dergelijk gewild object zal zeker genoeg zijn om de kosten te dekken.
De combinatie van de salontafel met een tot leunstoel gereïncarneerde Joep van het Hek zal voor menig (telecom) multinational een onweerstaanbare investering zijn.

Reageer
gravatar

Ja, niet alle mensen zijn een reïncarnatie van andere mensen.

Dat wisten we toch allang? Het is zonneklaar dat er mensen bestaan die gereïncarneerde kakkerlakken, mestkevers en strontvliegen zijn – en dan noem ik nog niet eens de luiaard, de baviaan en de aasgier.

Dat het evenwel ook zogenaamde “niet levende” zaken kunnen zijn (die naar mijn idee wel degelijk leven, maar in een wat lager tempo dan wij mensen) is wel een doorbraak. Naar mijn stellige overtuiging was ik in een vorig leven een bord nasi goreng, hetgeen mijn voorkeur voor warm weer en sambal zou verklaren.

Reageer
gravatar

In mijn vorige leven was ik de Graf Zeppelin.
Daar ben ik nog jaren voor behandeld geweest.
In de kliniek heb ik ook mevrouw Drenth ontmoet, die de Titanic was.
Het klikte meteen tussen ons.

Reageer