Menselijke belevingswereld blijft ongewijzigd

Commissie: ‘ruimte en tijd van levensbelang’

De menselijke perceptie van ruimte en tijd moet blijven zoals die nu is. Dat schrijft de Commissie Staalhoef in een onderzoeksrapport over de menselijke belevingswereld. De commissie onderzocht alternatieven voor de huidige manier waarop we ruimte en tijd waarnemen.

Volgens commissievoorzitter Wouter Staalhoef is geen van de alternatieven een verbetering: “We hebben vooral gekeken naar de mogelijkheden rond de vierde en vijfde dimensie. We hebben onze visie hierover zo helder mogelijk willen formuleren, maar toen kwam Stijn ineens met het idee om te gaan crashen bij Felix die een soort housewarming gaf. Bleek dat ze daar nog heel veel drank hadden staan, dus we hebben eigenlijk de hele avond daar gezeten en poker gespeeld.”

Het kabinet zegt kritisch te zullen kijken naar de aanbevelingen van de commissie. Staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken noemt het rapport warrig en vreemd, maar hij deelt de analyse van de commissie dat ruimte en tijd voor veel mensen van levensbelang zijn.

Volgens Staalhoef ligt de bal nu bij de politiek. “Het kabinet is nu aan zet. Wij hebben uiteengezet langs welke lijnen de discussie gevoerd zou moeten worden, waarna we rond een uur of elf nog even naar Café Djembé zijn geweest, in de buurt van het Leidscheplein. Ik geloof dat we rond een uur of drie naar buiten werden gegooid, nadat de broer van Felix iets doms had gezegd tegen de donkere barman. Ik weet niet meer hoe we uiteindelijk thuis zijn geraakt, maar ik ben meteen in slaap gevallen op de bank. Dus ja, jammer voor dat hele onderzoeksrapport, maar ik was echt kapot.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoho, en weer gebeurt er iets uit en in mijn naam zonder dat ik dat geautoriseerd heb.
Ik heb tegen die Neal alleen maar gezegd: “joh, voel jij je wel helemaal lekker?”, meer niet.
Maar ik ben het wel gewend dat iedereen geld aan mij verdient.
Hoewel ik het niet nodig heb, is het niet leuk.
Ik straf dan ook meteen en licht de Hoofdinspecteur der Rijksbelastingen in.

Trouwens N.O.polder? Had ik dat stukje al vrijgegeven voor bewoning?
‘s kijken waar ik de voorraad tsunami’s gelegd heb.

Reageer
gravatar

Spreek me niet van kids, dat wordt me teveel.
En het wás af, totdat een of andere projectontwikkelaar zonodig het Paradijs moest platgooien voor a-sociale woningbouw.

Nog dank ik mezelf dat ik alle olie ergens op aarde geplempt heb, anders was ik nou ook de klos.

Nee, mij zien jullie voorlopig niet meer, de lol is eraf.

Reageer
gravatar

Hoi God!
Alles kits? We horen tegenswoordigs niet meer zo veel van u. Wanneer komt die schepping eens een keertje af?

Reageer
gravatar

Wel donder en bliksem!
Waarom heeft niemand het hier over MIJN belevingswereld?

Ik ben toch veel belangrijker?

Bovendien ben ik van die zogenaamde christelijke politiek aan de drank geraakt, dus over MIJN belevingswereld valt toch wel wat te zeggen, ja?

Reageer
gravatar

Religieus gezegd God is er naast dat wat Hij voorbracht .want delen hebben altijd een geheel. Dus allereerst gaat het om de vraag wat is nu eigenlijk.energie?.Als we niet weten wat energie is met de.omschrijvingen E MxV2 Leibnitz of E MxC2. Einstein dan hebben we dus een crisis zoals je ook een.identiteitscrisis hebt als je niet weet wat je identiteit is of een.economische crisis als je niet meer weet wat geld nou eigenlik is. namelijk een afhankelijke variabele die wij manipuleren het is een.middel en niet een doel .

Reageer
gravatar

Ben nog even bezig met alles op haren en snaren te zetten o.a. met de chaostheorie (toegepast op de politiek: als er in het amazonegebied een vlinder de vleugels uitslaat, kunnen er in Nederland zomaar dimensies kwijtraken), Heisenberg’s onzekerheidstheorie (als politici wegens incompetentie door de mand vallen, vallen ze soms omhoog in NGO-functies, maar soms omlaag in gespreide bedjes in het bedrijfsleven en soms blijven ze gewichtloos zweven als burgemeester van een (middel-) grote gemeente. Hoe komt dat? Dat komt door de Old Boys-netwerk theorie (I scratch your back, you scratch mine). Wouter Staalhoef wacht nog een leuke baan bij de reorganisatie van de SNV.

Reageer
gravatar

Mariette Hamer heeft aangekondigd het onderzoek te toetsen aan de huidige staat van de theoretische fysica. Hamer: “De PvdA heeft vernomen dat er een alles verenigende snaartheorie bestaat in elf dimensies, zes meer dan waarover in dit rapportje wordt gesproken. En in een tijd dat een samenleving zich moet verenigen lijkt een dergelijke theorie wenselijk.”

Hamer heeft aangekondigd kamervragen te stellen aan de staatssecretaris van financien: “Waarschijnlijk hebben ze die zes dimensies ook wegbezuinigd, dat kan toch niet!”

Reageer
gravatar

De commissie Staalhoef lijkt niet goed het onderscheid
te kunnen maken tussen spiritualiteit en spiritualiën,
maar dat is niet vreemd voor 3-dimensionale mensen,
die veel tijd hebben om in de ruimte te kletsen.

Zelf heb ik bij D-reizen voor 21 december 2012 een
ascentie naar de vijfde dimensie geboekt.
Hoewel ik het iedereen van harte gun, zou ik er niet
rouwig om zijn als veel mensen en bewindslieden
rustig in de derde dimensie blijven zitten (of is dit
weer zo’n halfslachtige vierde dimensie opmerking ?).

Reageer
gravatar

Tot en met gisteren hadden we nog vier dimensies (nog naast tijd dan) maar er is er een verdwenen. De meeste mensen merken daar niets van – ook de herinnering is platgeslagen – maar ik beschik over een bijzondere gave wat dit betreft.

………

En mijn paddo’s zijn op…

Reageer
gravatar

En wie er zin heeft om eens lekker wat tweedimensionale wezentjes te gaan jennen, kan zich vervoegen bij Reisbureau Edwin Abbott. Maar eigenlijk gebeurt dat hier bij De Speld toch al, gezien de reacties van sommige bezoekers.

Reageer
gravatar

@Minny: “het bier is er lauw en de chips is flauw”, dat betekent dus dat de vijfde dimensie in Engeland is.

Reageer
gravatar

Mijn belevingswereld wijzigt continue, naarmate de hoeveelheid alcohol er in mijn bloed zit en ook mijn slaapgehalte speelt mee. De vijfde dimensie kan ik echter afraden, het bier is er lauw en de chips is flauw. Klachten en suggesties worden compleet genegeerd ook nog.

Reageer
gravatar

“… Wij hebben uiteengezet langs welke lijnen de discussie gevoerd zou moeten worden …”. Tja, dan beperk je jezelf al bij voorbaat tot twee-dimensionaal (lees: bekrompen) denken.

Reageer
gravatar

Commissie Staalhoef kan huilen wat ze willen met hun “De menselijke perceptie van ruimte en tijd moet blijven zoals die nu is”…

Als men een beetje had nagedacht (of mij hadden ingehuurd), dan waren ze erachter gekomen dat de tijd en ruimte constant in verandering zijn!

Albert Einstein stelde overigens in zijn speciale relativiteitstheorie, dat het niet mogelijk is over ruimte en tijd als twee afzonderlijke entiteiten te spreken, maar dat er slechts één entiteit bestaat namelijk de ruimtetijd, die in feite alle gebeurtenissen in het verleden, heden en toekomst in ons heelal bevat.

De tijd is daarbij een dimensie net als de andere, die echter op menselijke schaal anders wordt ervaren.

En laat nou die prutser van een Staalhoef daar de fout in gaan…

Reageer
gravatar

Toch lijkt me het wel zaak dat we elkaar zonder drank in de 5e dimensie terug kunnen vinden. Anders blijven we ons hele leven verslaafd aan die 3 dimensies.

Reageer
gravatar

Tijd om de ruimte te geven van levensbelang bij Ajaz
Paulus Cruijff
Telegrof, 29 april 2010

IK gebruik partiële differentiaalimpulsvergelijkingen voor de tijdruimte om de elektrodynamica met vier parameters te ontwikkelen. Zo ontdekte ik dat Lorentz in de late 19 eeuw impulsief enige invarianties in de wetten van Maxwell ontdekte waaraan een zekere Einstein (in die tijd bekende violist, die Zwitserse genocide overleefde) in een impuls het idee kreeg om de relativiteit als theorie te beschouwen.

Mijn vergelijkingen geven een beschrijving van de zwaartekracht als een meetkundige impulseigenschap van ruimte en tijd. Daarin staan de krommingen van deze zogenaamde ruimtetijden direct in verband met de massa-energieën en lineaire impulsen van de aanwezige materie en straling.

Daarom wordt het tijd dat het Ajax-bestuur aftreedt en ruimte geeft aan nieuwe impulsen. Wie de bal goed schopt kan hem niet terugverwachten.

Dat lijkt mij logisch.

Reageer
gravatar

Onzin!
Kijk, dat er nog belangstelling is voor de wedstrijden in de eredimensie, eerste dimensie en tweede dimensie kan ik me nog voorstellen, maar het gepruts bij de clubjes in de vierde en vijfde dimensie kan zelfs het niveau van F-jes kleutervoetbal niet evenaren.

Reageer
gravatar

Er zijn nog heel wat politici die slechts in één, hooguit twee dimensies denken. En verder zijn er nog wat reli’s die onze tijdsbeleving graag willen beperken tot de Middeleeuwen of nog vroeger.

Reageer
gravatar

Misschien dat we een eerste zet op het gebied van ruimtebeleving kunnen doen door varkens in flats in drukke steden te laten leven en mensen in leuke vrijstaande woningen op het platteland, in plaats van de huidige -precies andersom- situatie.

Reageer