Gebruiksaanwijzing AEG magnetronoven

Zinnige en ware informatie in sommige situaties

Goedendag,

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben uw nieuwe AEG magnetronoven. Van nu af aan wil ik u bij het ontdooien, verwarmen en koken van levensmiddelen helpen. Ik werk bijzonder vlug en voorzichtig. Ook ben ik eenvoudig te bedienen en makkelijk te onderhouden. Als u vóór het eerste gebruik de gebruiksaanwijzing leest en op de inhoud ervan let, zult u beslist veel plezier aan mij beleven.

De gouden regels voor onberispelijk en veilig werken met de magnetronoven:

1) Schakel mij pas in als er zich levensmiddelen in de kookruimte bevinden

2) Houdt mij altijd schoon, vooral de deurafdichtingen en hun oppervlakte

3) Beschadig niet:
-de deur
-de deurscharnieren
-de deurafdichtingen en hun oppervlakte
-het deurframe (bijv niets tussen deur en frame klemmen)
Reinig de deurdichtingen en hun oppervlakte met een mild reinigingsmiddel en heet water.
Opmerking: Als de deurdichtingen en de vlakken beschadigd zijn, mag ik tot na de reparatie door de AEG-klantenservice of een door AEG geschoold monteur niet gebruikt worden.

4) Gebruik uitsluitend passend servies

5) Zet, als u de vloeistoffen wilt verwarmen altijd een theelepeltje in het kopje of de beker om kookvertraging te vermijden. Bij vertraging van het kookpunt wordt de kooktemperatuur bereikt zonder dat de typische stoombellen omhoog komen. Reeds bij geringe aanraking van voornoemd kopje of beker kan de vloeistof plotseling omhoogkomen of in de rondte spuiten. U kunt zich branden!

6) In levensmiddelen met een “vel” of een “schil” zoals een tomaat of een aardappel moeten eerst gaatjes worden geprikt. Door de stoomvorming kan het produkt anders barsten.

7) Overtuig u van een temperatuur van 70 graden voor het koken of verhitten. Deze wordt verkregen door te letten op de kooktabellen.

8 ) Babyvoeding en andere voeding in potten en flessen principieel zonder deksel of sluiting verwarmen en na afloop roeren zodat de warmte gelijk verdeeld wordt.

9) Let erop dat bij hoge instelling van capaciteit en lange instelling van tijd het servies warm wordt. Gebruik daarom altijd pannenlappen of keukenhandschoenen, bij voorkeur ná het verwarmen.

10) Laat mij niet zonder toezicht werken als er sprake is van plastiek, papier of andere sortiment van wegwerpverpakkingen.

Deze gebruiksaanwijzing werd mede mogelijk gemaakt door de presentator van Opsporing Verzocht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Damesfiets, lellebel en zijn stang.

Daar krijg ik het warm van: vanaf 500 meter voor de finish en 5 minuten voorsprong. En als eerste op de finish.

Met zo’n winnaar zou ik me ook graag vaak op stang laten jagen.

Reageer
gravatar

Opinieminimutte (#31)

Nou vooruit, omdat jij het bent.
Opa Paulus, oud-langeafstandsrijder, kreeg met vijf minuten voorsprong bandenpech op 500 meter voor de finish. Je moet weten dat je in die tijd nog geen volgwagens had. Dus wat doen, plakken zou teveel tijd kosten. Die lellebel heeft hem toen haar damesfiets geleend. Ze moest als rondemiss ook op tijd bij de finish zijn, daarom had hij, praktisch als altijd, haar op zijn stang meegenomen.

Reageer
gravatar

Ja ja, ‘t is natuurlijk geen 1 april meer, maar kan dat eigenlijk wel: zo’n redactioneel artikel over AEG en dan gelijk die bewegende reclame van Bosch (slechts 15 meter bereik, dus geen UMTS) erboven? Wordt dat een gratis herplaatsing, redactie?

Reageer
gravatar

Was er te laat bij, de importeur kon me alleen nog het AEG demonstratie-exemplaar aanbieden, mét korting natuurlijk. De gebruiksaanwijzing lag verkoold en nog rokend op de glazen plaat. Fijn dat ik die gebruiksaanwijzing nu nog een keer van De Speld krijg aangereikt. Heb het spaarvarken van de kinderen (óók een huis-dier, toch?) een paar keer getracht op te warmen om wat parkeermunten in de wagen te hebben. Bleek er alleen papiergeld in te zitten, ook verkoold natuurlijk. Valt dat onder de garantie?

Reageer
gravatar

Ik heb een Strijdkreet geprobeerd. Fikt wel, maar het viel een beetje tegen.

Daarna het Telefoongids, ik hoorde namelijk dat die ook wel werd gebruikt als substituut voor de Koran. Dat brandde inderdaad geweldig.

Iemand suggesties voor een nieuwe keuken? De brandweer was te laat…

Reageer
gravatar

@Opa Zaliger #33,

Uw vraag;
‘Hoe die Koran het IN die magnetron doet’?

Mijn antwoord;

‘Fikt net zo goed als een Bijbel of een krant. Papier is papier’

Reageer
gravatar

In Japan hebben ze er een hele nieuwe toepassing voor gevonden: daar verwarmen ze er splijtstofstaven mee met allerlei verrassende effecten!
Helaas kan ik daar niets over vinden in de gebruiksaanwijzing…

Reageer
gravatar

Ja hoor: ze scheren hun benen. Nounou, hou me vast. Babyfacesjes, met babybilletjes en babybeentjes; achguttegutgrut. Vroeger …..

Zeggus, Nadenkertje: hoe doet die Koran het IN die magnetron?
De bijbel fikt als de hel, daar zijn we al achter.

Reageer
gravatar

Ja, ik zit ook met dat passend servies: hoe passend moet het zijn? Mijn ovalen juskom kan ik toch echt niet vierkant maken hoor.

En bij mij doet hij het alleen met het deurtje dicht.
Ik vind die foto heel erg misleidend, of het ding is nu al kapot.

Reageer
gravatar

Babyvoeding zonder deksel is ook voor mij een principekwestie.

Reageer
gravatar

Toch blijf ik met vragen zitten.
Is Boerenbont passend servies? Of Wedgwood? En hoe zit het met IKEA schaaltjes?
En waarom moeten pannenlappen of keukenhandschoenen bij voorkeur eerst worden verwarmd?

Ik vind het een onduidelijke handleiding. Wordt er geen leeswijzer of verklarende woordenlijst geleverd bij de handleiding?

Reageer
gravatar

Geachte heer,
hierbij wil ik u laten weten dat wij erg tevreden zijn over onze AEG.
Onze hamster had al een tijdje last van een zieke geest als gevolg van een hersentumor, maar sinds wij hem behandelden met de AEG zijn alle klachten verdwenen.
Hij heeft weer nieuwe levenslust, en kent geen groter genoegen, dan in zijn tredmolentje te rennen of zijn leven ervan afhangt.

Uw dankbare,
mevr. Conny V.,
Poppel (B)

Reageer
gravatar

Ik ben blij met aanwijzing 4: “Gebruik uitsluitend passend servies”. Heb namelijk nooit in de gaten gehad dat niet-passend servies helemaal niet in de magnetron past.

Reageer
gravatar

Toch lijkt me ook in de nummering van 1 t/m 10 een verwijzing te zitten naar de tien geboden: zoals 8: Gij gelijkmatig roeren, opdat de warmte gelijkmatig verdeeld worden is uiteraard een duidelijke verwijzing naar de warmte die afstraalt van God.

Reageer
gravatar

Wat goed; een serieus en zelfs leerzaam artikel ! Even
was ik bang dat het artikel van vandaag zou gaan over
het twaalfde inzicht, een op handen zijnde disclosure,
ascentie naar de vijfde dimensie of zoiets.
Zo voor de hand liggend en al lang niet meer origineel
of leuk. Maar nee, mijn compliment !

Reageer
gravatar

Wij gebruiken dat ding om CD roms mee te vernietigen. Dat geeft leuk vuurwerk en vooral veel stank. De CD roms zijn dan ook echt niet meer bruikbaar. Binnenkort gaan we oefenen met harde schijven.

Reageer
gravatar

Heb om de temperatuur goed in de gaten te houden mijn thermometer in mijn beker gezet, toen ik deze echter uit de magnetron haalde, had mijn chocomel wel een erg metallic, spacy topping…

Reageer
gravatar

Ik kan over het algemeen niet warm lopen voor Frits Sissing, dus die magnetron heb ik wel nodig.

Reageer
gravatar

Geachte heer Sissing,
Ondanks herhaalde pogingen lukt het me niet om mijn appelmoes te verwarmen. Ik heb alle aanwijzingen strikt opgevolgd. Ik ben ten einde raad.
Kan het zijn dat ik eerst de stekker in het stopcontact moet steken?

Reageer