Brabantia roept dematerialisatie-prullenbak terug

Zwart gat blijft omstreden

Huishoudgigant Brabantia roept alle Anti-Matter Waste Bins terug die in het vierde kwartaal van 2010 zijn verkocht. De prullenbakken, die zijn uitgerust met een minuscuul zwart gat, waren het antwoord van Brabantia op de groeiende afvalberg. De afgelopen tijd verschenen echter steeds meer berichten op Internet over katten die verzwolgen werden en complete Blokkers die verdwenen in de antimaterie.

De directie zag zich na een haatcampagne op Twitter genoodzaakt om een PR-offensief te starten en aan het publiek duidelijk te maken dat er ‘een reële kans bestaat dat gedematerialiseerde ledematen ooit weer opnieuw materialiseren’. Verder verwacht het bedrijf dat verdwenen huisdieren en kinderen ‘best de weg terug kunnen vinden, of dat ze het nu gewoon veel beter hebben’. De prullenbakken wonnen het afgelopen jaar diverse design-awards en werden tevens door de cradle-to-cradlebeweging aangeprezen als ‘zuinig en efficiënt alternatief.’

Anton Teuben, uitbater van consumentensite Niburu.nl, denkt dat de bakken van Brabantia een project zijn om een einde te maken aan het menselijk leven op aarde. “Iedereen weet dat zwarte gaten zoveel energie vrijgeven dat stervormingsgebieden uit elkaar vallen. Het gevolg is dat ons sterrenstelsel langzaam uitdooft.” Een andere optie is volgens Teuben dat het zwarte gat door de overheid in de prullenbakken geplant is om onwelgevallige meningen op te zuigen.

Brabantia is teleurgesteld en betreurt de kritiek. “Eigenlijk is alles goed aan de Anti-Matter Waste Bins. De afvalbak is gemaakt van roestwerende materialen en vanwege de ranke vorm uitermate geschikt voor naast het keukenblok of tegen de muur. Met de sensor gaat het deksel open: gemakkelijk en hygiënisch. Helemaal super. Dan is het jammer dat mensen over een klein zwart gat vallen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Paulus. het gat kan inderdaad mee met het grijze huisvuil. Voor je eigen veiligheid wel de echte afvalzakken van Brabantia gebruiken en de garantievoorwaarden in acht nemen. Wellicht dat jouw gemeente dan ook vaker een nieuwe vuilniswagen heeft rondrijden.
Tegen ongewenste geurtjes uit het zwarte gat heeft Brabantia nu ook Perfume Your Bin geurcapsules in dennen- en bloemengeur.

gravatar

@38 Moosje van het Wetenschappelijk bureau PVV: volgens mij doet u net alsof.
Een echte PVV-er kan “wetenschappelijk” niet spellen zonder minsten 3 spelfouten.

Bent u zo’n infiltrant waar ze zo bang voor zijn? Oppassen hoor! Hero kan gemeen uithalen, samen met maatje L en die Noordhollandse ex-agent die zo graag geboeide mensen aftuigt.

Reageer
gravatar

Zwarte gaten … in de kosmos en in de Nederlandse begroting. Bijna overal moet op worden bezuinigd (behalve op salarissen en bonussen van de Boven Balkeneinde Genormeerden: d.i. alles met een geamputeerd geweten, en een lage sociale intelligentie, maar een hoge boerensluwheid, in dienst bij overheden, NGO’s , multinationals en landelijk bedrijfsleven of geplaatst in Brussel). Toch kan onze Jeun Premier Marc al plannen maken hoeveel technisch verouderde JSF’s à € 75.000.000,= per stuk (peilprijs per 1-1-1-2011) hij gaat aanschaffen om de Amerikaanse oorlogseconomie te ondersteunen.

Maar eigenlijk moeten we niet Marc Rutte of Dick Berlijn hun speelgoedje kwalijk nemen. Er is maar één schuldige en dat is Matt Herben; bij de kamerstemming ergens tijdens Balkenende I of II stemde hij vóór dit pieremachochel. Zijn iets eerder -strategisch geliquideerde- baas was uitgesproken tegenstander van dit soort geldverspilling. Matt heeft echter de verleiding van het machtspluche geen weerstand kunnen bieden en is door de VVD gratieus ingepakt. Nadat hij zijn dienst aan het Militair Industrieel Complex had bewezen ging zijn carrière in steile duikvlucht, daar hielp geen JSF aan. Gelukkig is hij in een luchtkussen opgevangen door zijn Broeder-Vrijmetselaars die hem aan een fatsoenlijke baan hebben geholpen en als dank voor bewezen diensten kreeg hij nog een aantal jaren parlementair wachtgeld cadeau; Matt zal dus geen krantenwijk hoeven zoeken.

Reageer
gravatar

Gebakken peren met chocoladesaus

– Peerke jassen en in dunne plakken couperen
– Drapeert de stukken in ene hittebestendige schaal mee soeker
– Un kwartiereke bij 180 graden in een oven
– Prepareert den chocoladesaus mee room
– Dondert alles bij elkaar
– Serveert wat fietekes van den kot erbij
– Dat het oe mag smaken, zunne

Reageer
gravatar

PAS OP, NIET KOPEN!

Mijn exemplaar is vorige week omgevallen. Het zwarte gat rolde eruit, en is naar het midden van de aarde gevallen. Er zit nu een gat in mijn eikenhouten vloer. De helpdesk van Brabantia geeft als excuus dat Bruynzeel Parket de schade moet vergoeden, maar Bruynzeel verwijst naar Brabantia. Ik zit nu mooi met de gebakken peren.

Reageer
gravatar

Ik wil toch maar een pluim geven voor het innovatief vermogen van Nederland. Hoe ze het doen weet ik niet, maar dit is gewoon echt helemaal pure high tech! Daar kan Philips een puntje aan zuigen. Ik heb er zelf een (was een van de eerste) en hij werkt perfect. Een (fake?)filmpje op youtube en zo’n mooi product kapot gemaakt…lijkt wel een beetje op het Bucklerverhaal. Ik hoop dat de Consumentenbond snel het predikaat (aller)beste koop verleend zodat de verkoop weer toeneemt. Anders moeten ze gaan bezuinigen op de sociale werkplaatsen waar deze mooie producten in elkaar worden gezet!

Reageer
gravatar

Huh, die begrijp ik nie: pappie sprong in die pedaalemmer omdattie het zat was de afstandbediende van mammie te wezen, zei die.
Misschien komtie kleine Henkie nog wel tegen die zijn knikkers loopt te zoeken die ik drin heb gegooit

Reageer
gravatar

@ Jeettje (dank ook voor uw geniale bijdrage op 23) en @ Drenth, 27: ja nu het mag wordt het wel een heel stuk moeilijker, eens denken, wat is er over die partij die jullie bedoelen nu nog meer te schrijven? Ehhh, nou, eehhh,

Reageer
gravatar

@Drenth: Ok, game on. Het is nu een uitdaging voor iemand om een onderwerp te verzinnen wat NIET in verband kan worden gebracht met een zekere part- sorry, beweging dan wel een zekere persoon met initialen GW.

Smullen.

Reageer
gravatar

@mama Paulien: Als je nou Ingridje vertelt dat die afstandbediening in de Brabantia prullenbak gevallen is en dat ze die daar gewoon weer uit kan vissen, ben je van een groot probleem verlost. Een win-win situatie: Ingridje tevreden en jij ook.

Reageer
gravatar

#22 en @23

Een zelfverklaard jurylid is ook maar een mens, en men hoeft er zelfs niet voor gediplomeerd te zijn.

Een zelfverklaard jurylid kan zelfs stemmen vanuit de onderbuik, en in het onderhavige geval, het onvermijdelijke en bijna dagelijks terugkerende refereren aan zekere partij (of beweging, zo men wil) naar aanleiding van welk nieuwsfeit dan ook op De Speld, is dat inderdaad het geval geweest.

Hoewel het juryrapport geheim is, en over de uitslag niet kan worden gecorrespondeerd, lijkt het me toch eens aardig om aan te geven hoe de jury soms tot een oordeel kan komen.

Rest mij nog te zeggen, dat de Loden Speld geen straf is, maar een aanmoediging om toch vooral door te gaan voor brons, zilver of goud.

Reageer
gravatar

Brabantia dacht zeker een gat in de markt te hebben gevonden. Als ze het écht goed willen doen, brengen ze een Anti-Blatter op de markt.

@Drenth: u vergist zich mijn waarde, want de aanknopingspunten zijn er wel degelijk, namelijk: de hele wetenschappelijke wereld houdt de adem in (er is zelfs nog geen hypothese opgesteld, men begint daar niet aan) of het zwarte gat het al dan niet wel zal winnen van het lichtgevend geweld van de Geertse peroxidepruik

De spanning loopt hoog!!

Reageer
gravatar

@8, Drenth, dank u voor deze zeer eervolle loden speld. Uiteraard heeft de jury hier groot gelijk, maar het leek me zo ontzettend leuk om de hele PVVfractie via de prullebak in een zwart gat te laten verdwijnen. Maar overdaad schaadt inderdaad, dus de eerste weken niets meer van dergelijke verwijzingen. Zucht, waren ze maar echt verdwenen, o, neen, daar zou ik juist niets meer over zeggen. Basta!

Reageer
gravatar

Hoi reklamemeneer van Brabantia,

Voor mijn school moet ik weer eens zoon stom miljeuprojekt doen. Ik moest van juf Tanja iets over prullenbakken schrijven. Nou heb ik voor jou twee vragen. Een: waarom heeft een prullenbak met sensor toch een pedaal? Twee: ik krijg maar een beetje zakgeld. Wil je daarom mij voor eventjes zo’n zwart gat uitlenen voor mijn vervelende broertje?

Veel kusjes van Paulientje
ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks ks

Reageer
gravatar

Het ANP meldt dat afgelopen nacht een poging is gedaan om zwarte gaten te stelen uit het onderdelenmagazijn van Brabantia. Er is echter geen spoor van de inbrekers te vinden. De politie aarzelt nog of zij een reconstructie zal uitvoeren.

Reageer
gravatar

@Dr. Phil #17,

Ik zou die aandelen meteen dumpen. Iedereen weet toch dat ‘een minuscuul zwart gat’ heel snel een onoverzichtelijk groot zwart gat wordt?!

Zwarte gaten zijn ‘rupsjes-nooit-genoeg’. Wat je er ook in stopt, het is nooit goed genoeg!

Nee, dan paarse gaten…De gaten van de toekomst!

Reageer
gravatar

Ook van dit product heb ik onmiddellijk aandelen gekocht! Met name de inzetbaarheid bij familietherapie spreekt mij zeer aan, tot op heden kon ik mijn cliënten alleen via visualisatie afstand laten nemen van schoonmoeders, ongewenste kinderen en onzindelijke huisdieren.

Reageer
gravatar

Lieve Paulusje,

Lieve Paulusje waar ben je gebleven? Lieve Paulusje waar ben je naar toe? Lieve Paulusje laat ff wat horen?

Ik mis je zo en ben er erg aan toe….

Zal het zwarte gat toch niet wezen? Van zwemmen in het niets word je zo moe? Lieve Paulusje, moet zo aan aan je denken…

Lieve Paulusje….toe nou toe!

ks ks ks Jouw Marg00tje

Reageer
gravatar

#10: Een zwart gat zou best van antimaterie gemaakt kunnen zijn, dat verschil is van de buitenkant niet te zien (en ik ga niet de vrijwilliger zijn die het van de binnenkant probeert). Slechts massa, lading en impulsmoment van een zwart gat zijn waarneembaar, of die massa en lading (en dat impulsmoment) door materie of antimaterie wordt veroorzaakt, maakt daarbij niet uit. Dus wellicht is het procédé dat Brabantia gebruikt voor zijn zwarte gaten wel zodanig dat de zwarte gaten geheel of grotendeels uit antimaterie bestaan.

Overigens val ik liever over dan in een zwart gat.

Reageer
gravatar

@Egon Die zwarte gaten waar jij het over hebt, zijn nog nooit in werkelijkheid waargenomen, dus hoe kun jij er zo zeker van zijn dat ze uit materie bestaan?
Dat is nu juist zo aardig van Brabantia, dat zij als eersten een zwart gat zichtbaar en tastbaar maken. Niets dan hulde!

Reageer
gravatar

Leuk stukje die helaas verpest wordt door verkeerde physica… een zwart gat is niet gemaakt van anti-materie (..), maar van gewone materie. Als anti-materie met materie in aanraking komt ontploft het (eigenlijk, wordt helemaal in energie omgezet), wat Brabantia andere PR problemen zou geven.

Reageer
gravatar

Geertwin winnaars tonen slechts hun onvermogen een adequaat weerwoord te leveren op de oplossingen welke Geert levert.

Geerts oplossingen zouden zeer gebaat zijn bij zoiets effectiefs als dit mooie product van Brabantia.
Dat er daarnaast ook katten mee verdwijen zie ik als volgende amazing extra, hoe meer hoe beter.

Ik mis de nadelen van het mooie product nog even??

Reageer
gravatar

De Loden Speld is er vandaag alweer uit.

Hij is gewonnen door #5 met een briljante Geertwin.

De jury is over het algemeen diep onder de indruk van reaguurders, die er in slagen om overal aanknopingspunten met de PVV te zien, met name als die er niet zijn.

Reageer
gravatar

Aaaaaii, nu maar hopen dat er al eentje staat in de kamer van de PVVfractie, of misschien heeft iemand nog een tweedehandsje om ze cadeau te doen?

Reageer
gravatar

‘Problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon met deze anti matter waste bin.’
‘Wat zeg je nou Mike? Verdwijnt het echt als sneeuw voor de zon?’
‘Nou eigenlijk verschijnt het weer in de Orion nevel maar who cares?’
‘Ha ha ha, je hebt gelijk Mike, maar wat doet deze anti matter waste bin nog meer?’
‘Wel, je kunt je schoonmoeder….’
‘Neeeee, niet mijn schoonmoeder, Mike toch, ha ha ha!’
‘Ha ha ha, het was ook maar een grapje maar door de aanwezigheid van een miniscuul zwart gat kun je echt alles disposen, zoals je gft afval, batterijen, de faces van je huisdier of jezelf en ja zelfs de geheimen die nu op Wiki-leaks staan hadden gedisposed kunnen worden met de anti matter waste bin.’
‘Poeh Mike dat is een hele hoop, zelfs voor zo’n geweldig produkt als de anti matter waste bin.’
‘Maar wacht, er is nog meer: walgt u ook zo van programma’s als Boer zoekt vrouw? Welnu, boeren worden ook volledig geabsorbeerd door de anti matter van deze fantaaaastische waste bin.’
‘Mike je hebt me overtuigd, ik wil dit produkt vandaag nog! Waar kan ik dit produkt kopen?’
‘Dit amazing produkt is gewoon bij ons te koop. Maar let op, bestel vandaag en je krijgt er nog een ‘anti matter waste kattebak bij.’

Reageer
gravatar

Dank Margootje voor de oplettendheid, het betreft natuurlijk 2010.

Reageer