‘Wat zegt u?’ gaat voor 5 senaatzetels

Partij voor de ‘echte oudere’ beconcurreert Nagel

De 50-Pluspartij van Jan Nagel is niet de enige ouderenpartij die deelneemt aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart aanstaande. ‘Wat zegt u?’, een partij die zich richt op kiezers van 75 jaar en ouder, hoopt een flinke electorale slag te slaan. De partij hield dit weekend haar oprichtingscongres in de grote feestzaal van Huize Avondrood in Schagen.

De partij bestrijkt een breed ideologisch vlak: oud- en stokoud-premiers Wim Kok en Ruud Lubbers bezetten samen met hoogbejaard VVD’er Frits Bolkestein de eerste drie plaatsen op de lijst. Woordvoerder geriatrie Jan Pronk mikt op kiezers die geen zin hebben om zich met ‘snotneuzen, groentjes en babyboomers’ te afficheren.

De partij gaat onder het motto “Regeren is achteruitzien” de strijd aan met de gevestigde partijen. Zo wil ‘Wat zegt u?’ onder meer verbeterde palliatieve zorg, stoma’s in het basispakket en belastingaftrek voor elektrische scootmobiels. Verrassend is het standpunt over verhoging van de pensioenleeftijd tot 67 jaar. “Daar hebben we geen problemen mee” aldus de 72-jarige Wim Kok. “Laat die jonkies nog maar even doorwerken voor hun geld.”

Partijvoorzitter is Piet de Jong, van 1967 tot 1971 premier en met zijn 95 jaar nog altijd een kwieke verschijning in de media. De partij maakt verder gebruik van een uitgebreid netwerk aan lijstduwers. Zo zullen Jan van der Hoorn (87), winnaar van de Elfstedentocht in 1947, Johnny Hoes (83), producer, en Hetty Blok (91), zangeres, plaatsnemen in de Provinciale Staten als ze tegen die tijd allemaal nog in leven zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach Maarten T., waar maken we ons druk om: stel dat ze een verkiezingsoverwinning boeken, dan zal de emotie het hele hoofdbestuur te machtig worden en zal het attaques regenen.
Deze partij lijkt me een doodgeboren kindje.

Reageer
gravatar

Een nieuw geluid, een nieuwe partij: 50 + dus volvet. Als het meezit een Nagel aan Rutte’s electorale grafkist; als het tegenzit een Nagelnieuwe mislukking op het gelijknamige CV. In het zicht van de eeuwigheid nog een gerontocratisch DDR-structuurtje in Nederland. Dat ik dit nog mag meemaken; de grootste (nog) levende generatie (300.000 baby-boomers) wil vóór haar afscheid nog een gebaar maken naar een ferme jongen, stoere blaasknaap, die dankzij collaboratie van het CDA per abuis premier werd. Het CDA is in de 66 jaar na de oorlog volledig verslaafd geraakt aan het (vroegere) pluche en (huidige) blauwe kunstleer van de macht. Binnenkort zal de BV Nederland uitsluitend bestaan uit jonge succesvolle (?) managers, gehaaide ZZP’ers, carrière-politici en bonusbankiers. Werknemers, ouderen en zwakkeren zullen dan verbannen worden naar het Rifgebergte en Oost Anatolië om aldaar bevolkingstekorten door leegloop naar Nederland op te heffen. Bij de afronding van deze volksverhuizing zal Mark Rutte tot Koning der Kapitalisten worden gekroond en het gemiddeld inkomen zal hoger zijn dan € 750.000 netto per jaar pro capita. Vermogensbelasting zal worden afgeschaft en het Sociaal Stelsel bijgezet in een vitrine in het -na 35 jaar restauratie heropende- Rijksmuseum. Kok en Lubbers hebben alvast een optrekje gekocht in Casablanca en Dries van Agt verhuist na zijn definitieve pensionering naar Palestina. Nederland zal wederom gidsland zijn. Io Vivat en driewerf Hoera.

Reageer
gravatar

Dat worden 500 nieuwe kanariecops erbij. 🙁

Reageer
gravatar

Als de verkiezingsbelofte is een rendement van 50+ op uitstaande tegoeden, dan is dat een streven wat zowel mijn sympathie als stem heeft.
75+ daarentegen lijkt mij economisch onverantwoord.

Reageer
gravatar

@20 Verder
Dank voor uw waarschuwing. Kim Il-sung zou er inderdaad niet van gecharmeerd zijn, wanneer de onder zijn beleid gedode mensen alsnog stemrecht kregen.

Reageer
gravatar

Verder bewijst de grote leider van alle Noord-Koreanen, onze meer dan geliefde president voor de eeuwigheid en weldoener voor de gehele mensheid Kim Il-sung dat vanuit het graf regeren heel erg goed mogelijk is. @ 16 & 17: past u op, voordat u het weet staat u geklassificeerd als vijanden van het volk en dan is een heropvoedingskamp wel het allerminste wat u te wachten staat!!!

Reageer
gravatar

Namens de stichting Voor Al Uw Voedingsadvies (VAUVA) wil ik u ernstig waarschuwen voor de 50+ partij.
Met name voor ouderen is dit veel te vet.
Het op de markt brengen van deze partij brengt ons op het gebied van voeding weer jaren achterop.
Als u er niet van af kunt blijven, adviseren wij D66-light.

Reageer
gravatar

De 50-Pluspartij van Jan Nagel voegt niets toe!

Kijk maar naar Kabinet Bruin I van Rutte…Voor een jonge premier heeft hij zijn kabinet volgestouwd met wereldvreemde grijze duiven!

Of was het een vooruitziende blik van Rutte?!

Ouderen hebben geen toekomst!

Resultaten behaald in het verleden, bieden immers geen garantie! Ze moeten zich slechts bezig houden met tuinieren, boeklezen of oppas spelen met hun kleinkinderen!

Reageer
gravatar

@12 Brand Meester, @15 Paulien:
De pogingen om een partij voor overledenen op te richten lijken mij een doodgeboren kindje. Er is geen postmortaal stemrecht, noch actief noch passief.
Een grove misstand!

Reageer
gravatar

De minderjarigenpartij, die zich richt op mensen van 17 jaar en jonger, heeft zich inmiddels al weer terug getrokken. Ondanks dat de toekomst van deze groep op het spel staat (in tegenstelling tot ouderen, die vrijwel geen toekomst hebben), blijkt uit onderzoek van Maurice de (vuile) Hond dat bijna niemand uit de doelgroep zal gaan stemmen. Vreemd hoor.

Reageer
gravatar

Kan me voorstellen dat die partij het niet eens is met de kabinetsplannen voor het instellen van een maximumleeftijd (zie het bericht daarover een paar maanden geleden hier in De Speld)
Of… zijn dit soort initiatieven juist extra reden om die kabinetsplannen versneld door te voeren?

Reageer
gravatar

Persoonlijk bereid ik ook een nieuwe partij voor: de Beiaardenpartij. Het wordt hoog tijd dat er wat meer aandacht komt voor het klokkenspel. Bovendien verwacht ik heel veel stemmen van bijziende bejaarden.

Reageer