64 doden door invoering boerkaverbod Noorwegen

"Identificatie wel makkelijker."

De invoering van het boerkaverbod in Noorwegen heeft de eerste slachtoffers geëist. Tijdens de traditionele nieuwjaarstocht van de wandelclub te Tromsø werd de temperatuur van -36 graden celsius, gecombineerd met sneeuw en slecht zicht, het merendeel van de leden fataal. Het gebrek aan gezichtsbedekkende kleding had volgens de autoriteiten ook voordelen: “Het identificeren van de stijfbevroren lijken ging eigenlijk heel makkelijk.”

Het noodlottige ongeval komt op een ongelukkig tijdstip. Eerder deze maand overleden 14 patiënten in een ziekenhuis in Oslo omdat zuurstofmaskers ook als ‘gezichtsbedekkende kleding’ werden geclassificeerd. De directeur van het ziekenhuis licht toe: “We beseffen dat zuurstofmaskers belangrijk zijn voor patiënten. maar tegelijkertijd moeten we de invloed van het onherkenbaar zijn van de patiënt en het gevoel van dreiging dat uitgaat van een gezichtsbedekkend masker niet onderschatten. Zeker niet wanneer die mensen ook zo’n angstaanjagend Darth-Vadergeluid maken. Dat moeten we niet willen, in een vrij land.”

De kritiek op de maatregel zwol aan nadat 240 puntlassers permenante oogschade opliepen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Ook de NAF (Norges Automobil Verbund) is allerminst blij met de maatregel: “Nu de motorhelm ook onder het boerkaverbod valt, verwachten wij op korte termijn een zeer snelle stijging van verkeersdoden, met name onder motorrijders.”

Ondanks de kritiek zijn de Noorse autoriteiten niet van plan om het verbod op te heffen. Volgens de Noorse minister van Justitie zal de balans tussen vrijheid en veiligheid altijd een onderwerp van discussie blijven. “Maar iedereen moet een beetje individuele vrijheid inleveren ten koste van de algemene veiligheid, in dit geval is dat helaas de vrijheid om de individuele veiligheid te waarborgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook dit verhaal kan ik bevestigen. Met name een man (of vrouw) met een Boerka aan en een gasmasker op waar het geluid van Darth Vader uit komt bij de laatste adem. Ik zweer je, je gaat denken dat het aliens zijn. Net als Geert. Tegelijk vraag je je af, waarom Noorwegen. Altijd koud. Neem Osdorp of Abbottabad (a motherbath voor ingewijden).

Reageer
gravatar

Tsja, mijn beste vriend, Kalle Ka uit Sloghammerskjunte is toevallig boer van beroep. En die is dus wel mooi geruimd nadat het boer Ka verbod is ingegaan. Die zit dus nu op een omscholingscursus, maar is als de dood dat na het boer Ka verbod misschien wel een tuinder Ka of badmeester Ka verbod de kop opsteekt.

Reageer
gravatar

Als die Wilders nou eens niet zo gierig was en genoeg geld uitgaf aan een goeie privédectief om zijn vrouw op ontrouw te betrappen, zou dit allemaal helemaal overbodig zijn.

Reageer
gravatar

Jan, grappenmaker ! Toen in de formatie het overleg met paars was geflipt en ik weer met mijn vrienden Geert en Maxime ging praten, heb ik die maandag in ‘De Telegraaf’ gezegd: ‘zo doen we het en niet anders!’. Dit geldt dus ook voor het boerka-verbod.

Reageer
gravatar

Ja, hips, wat zal ik zeggen, moetn ze maar gewoon meer drinken dan blijven ze wel warm van de alcohol en dan hoeven ze helemaal geen boerka aan en dan gewoon snel wegrijen voor de plisie en dan gewoon doen of je gek bent en maar wat roepen.

Reageer
gravatar

Ik wil lappen er bij lappen, maar qweet niks. (jawel) Hero D moet
hier maar eens reageren. Ja Wa pvv. Slinkse hoeren zijn jullie. (Dom Ook) Post het hier maar even.

Reageer
gravatar

De Lappen zijn hier niet blij mee. Volgens Saami-Saami Doen wordt de net opgelapte Lapse economie een zware slag toegebracht. Zij denken dat het bedacht is door zo’n smeerlap uit het stadse zuiden.

Reageer
gravatar

@22 Wilde haar zelfs een boerkini kopen. maar nee hoor mot ze niet.
Ze heeft gelijk dat ik niet moet roken, drinken ook niet. Maar sommige Moslims zuipen als een ? En gebruiken mij als excuus.

Reageer
gravatar

Loko,

Wees daar maar blij om, want zelfs in boerkini zijn ze niet te vertrouwen.
Wist je bijvoorbeeld dat die enorme overstroming in Australië het gevolg is van een moslima die zichzelf voor de kust van Queensland heeft opgeblazen. Daardoor ontstond een geweldige tsunami, die meer dan vijf miljoen Australiërs het leven heeft gekost.

Dat is volgens Geert de echte volledige waarheid. Maar daar horen wij niks over, want de islam knuffelende linkse pers verdraait natuurlijk zoals altijd de waarheid.

Reageer
gravatar

Het zijn gewoon wereldverbeteraars die in een tent lopen. Je kan ze recht in de ogen kijken.
Mijn vakantie vriendin uit Tunis gaat niet eens zwemmen met mij.

Reageer
gravatar

Een masker schijnt wel te mogen op voorwaarde dat het masker sterke gelijkenis vertoont met de foto in het paspoort van de maskerdrager. Daarom mag bijvoorbeeld Marijke Helwegen (Heerlen, 29 december 1948) Noorwegen in.

Reageer
gravatar

Apart land dat Zweden.
De vogels vallen er uit de lucht én ze verwachten “een zeer snelle stijging van verkeersdoden”. Komen ze elkaar onderweg tegen. Is helemaal niet leuk.

Reageer
gravatar

Toch is het triest. Noorwegen stond bekend om twee toeristische trekpleisters: Fjorden en boerka’s.
Je raakt snel uitgekeken op fjorden (=aanstellerige kustlijn) terwijl het bij een boerka (=wie ein chocolade ei mit überraschung) toch maar iedere keer de vraag was wat er achter vandaan kwam.
Ik zal ze missen, de Noorse Boerkamama’s.

Reageer
gravatar

Ieder een hier maar demagoochies zeurie zeurie doen!
Sinds het boerkaverbod sinds 1 januari zijn er in Zweden geen enkele zelfmoord aanslag geweesd. Dat zijn de kei harde cijvers!!!
Moeten er dan eerst doden vallen onder de allochtonen!!!
Ik zeg op staande voet ontslagen zonder wachtgeld!!!

Reageer
gravatar

ik kwam laatst noorwegen niet eens in omdat ik me niet geschoren had en dus gezichtsbedekkende haargroei had

Reageer
gravatar

@Minny,

Ik dacht toch echt dat het om het H2O2 gehalte ging. Met name in het geval van aanbrengen rond het hoofd, is deze stof verantwoordelijk voor Verwildering van haar, hoofd en hersenen. Het dragen van een Boerka heeft hier weinig tot geen invloed op.

Reageer
gravatar

@Margootje #11:

Dat is verwaarloosbaar, echter het gaat om het H2O gehalte. Door het krachtig stampen op de aarde onderwijl luchtgaten te prikken in de grond met de stokken, verplaatst het teveel aan water hier, zich automatisch (als bij wijze van spreke via een trechter) naar de plekken waar er tekort is. Waar het op neer komt, via allerlei ingewikkelde natuurkundige processen en iets met topografie, is dat de nordic walkers feitelijk de ongelijke verdeling eindelijk rechttrekken. Waar de goden en moeder aarde faalden, daar slagen de nordic walkers!

Reageer
gravatar

Och, die wandelaars, dat maakt niet zo heel veel uit. Hebben we toch niks aan. Dat loopt maar een beetje rond te lopen en de paden te verslijten, volkomen nutteloos. Tenzij ze aan nordic walking doen, daar hebben we er niet genoeg van. Ik heb ooit eens een documentaire gezien over de relatie tussen de oogst in Afrika en het aantal nordic walkers in Europa. Het zal jullie vast niet verbazen hoe heilzaam het voor de aarde is als er gemiddeld 1 nordic walker op hoogstens 32,5 m2 akkergrond minimaal 1,5 rondloopt. En dan hoeft diegene niet eens de buurt van de akkergrond rond te nordiccen, het feit alleen dat hij/zij ergens op de aarde loopt is genoeg. Maar ja, die mensen verschuilen hun gezicht dan ook niet..ik zeg het er maar even bij…

Reageer
gravatar

Het ergste is nog dat dat die wandelaars overkomt. Dus gezichts bedekkende kleding is dan toch wel weer noodzaak. Die kan natuurlijk ook transparant zijn.

Reageer
gravatar

Wat een ophef om niks zeg. Ik noem dit gewoon effectieve filtering. Mensen met de behoefte om hun gezicht te bedekken, die hebben nou eenmaal geen recht op een plek op deze aardbol.

Reageer
gravatar

Wie zijn of haar gezicht bedekt heeft wat te verbergen en is dus per definitie schuldig. Kijk maar naar Irak: dat de massavernietigingswapens niet werden gevonden bewijst dat ze waren verborgen. En dus is Irak schuldig.

Reageer
gravatar

Mike Hunt? Serieus? Slechte woordspeling…
Verder: wat is er mis met doorzichtige zuurstofmaskers? Ik stel voor om een doorzichtige-burka-gebod in te stellen, zijn we overal van af!

Reageer
gravatar

Dat verbod op zuurstofmaskers is volkomen te begrijpen en geheel terecht. Het is immers ook mogelijk om met slechts een dun doorzichtig slangetje de benodigde zuurstof rechtstreeks in de neus te brengen. Die patiënten moeten dus niet zeuren. Wat is er nu belangrijker in een ziekenhuis, het persoonlijk ongemak, of de algehele dreiging die er uitgaat van rijen bedden met daarin gemaskerde patiënten?

Reageer
gravatar

Het kan toch niet zo zijn dat de overheid een maatregel instelt en dat Jan en alleman daar vrijelijk kritiek op gaat spuien, terwijl ze ook gewoon centjes zouden kunnen verdienen? De vrijheid van meningsuitging is leuk, maar die moet niet worden misbruikt voor linkse oproerkraaierij.

Reageer