Grap ontdekt in vroeg werk van Bert Visscher

Promotieonderzoek werpt nieuw licht op oeuvre theatermaker


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn grap zit inderdaad ongergedoken in het sprookjesbos, als je de geruchten mag geloven. Maar die liegen wel vaker, met name als ze er zin in hebben.

Reageer
gravatar

Bert komt toch uit de Efteling, te duur en te lang wachten op iets leuks?

Reageer
gravatar

Bert Visscher?? Leeft die dan nog? Ik ken wel Jaap Fischer van vroeger en tegenwoordig Joop Visser maar die Bert? Was die dan niet van de olieman heeft een Fordje opgedaan? (Daar rijdt hij mee als een vorst door de Jordaan.)

Reageer
gravatar

Och, ik had even niets te doen en ik dacht: kom, effe naar Bert.
Wist ik veel dat mijn privacy aan diggelen zou gaan.
Ik kom anders nooit in Groningen, maar nou helemaal nooit meer.

Reageer
gravatar

Ik mag Bert Visscher wel als groot theatermaker. Homo’s maken ook graag theater over wat dan al wel niet.
Maar wist niet dat de man ook grapjes kon maken. God zij dank is er de wetenschap.

Reageer
gravatar

Jammer van deze ietwat tendentieus onderbelichte berichtgeving: de promovendus heeft wel degelijk aangetoond dat de grap toeval was.

Ook jammer dat er niet wat meer respect wordt betoond, want het oeuvre van dhr Visscher – een mengeling van hyperactiviteit, doorgeschoten Groningse ADHD, St. Vitusdans en Jansen&Tilanuslol – vergt zeer veel van een onderzoeker.

Het zal nog geruime tijd duren eer de promovendus in staat zal zijn weer enigszins normaal te functioneren zonder De la Tourette-achtige aanvallen.

Een groot offer voor de voortgang van het wetenschappelijk discours is gebracht: dit moet een nominatie voor een Nobelprijs worden – welke dan ook.

(Kleuters: jij valse nicht! Jij hebt nota bene het onderzoek voorgesteld omdat jij het niet aankon)

Reageer
gravatar

Bij nalezing zag ik in de aanhef van mijn oppositiebericht een tikfout. Zij had moeten luiden:
“Zeergeleerde promotor(en) en copromotor(en),”

Mijn verontschuldigingen aan de co’s.

Ik neem de gelegenheid de baas om de titel van het universitair lofredenenboek te duiden:
Panegyrici Academica, Exempels van laudaties voor universitaire en andere promoties. Prisma Aula 411, Het Spectrum, Utrecht 1967

Reageer
gravatar

Als lid van de leescommissie van onderhavig proefschrift meen ik toch te moeten wijzen op de gebrekkige berichtgeving door de media. Het late werk van Bert Visscher is namelijk nog helemaal niet aan wetenschappelijk onderzoek onderworpen. De promovendus hoopt hier in het kader van zijn postdoctorale aanstelling meer aandacht aan te kunnen besteden. Tenslotte is het bijwonen van de voorstellingen van dhr. Visscher geen lolletje.

Reageer
gravatar

Zeergeleerde promotor(en) et c.q. promotor(en),

De dissertatie van de onderhavige promovendus dient te worden afgekeurd. Het is bekend, zoals mijn mede-opponent Opinieminiemutte al zijdelings opmerkte, dat Bert Visscher nooit vroeg opstaat om van wat dan ook werk te maken.

Dat bespaart u weer de moeite om een laudatio uit het universitair lofredenenboek te kiezen.

Reageer
gravatar

Klopt. Dat gas uit Slochteren was lachgas, wat dus gebruikt is om zijn grap mee te creëren. En waardoor het gas nu dus op is (er was veel lachgas nodig om tot een bevredigend resultaat te komen).

Reageer
gravatar

Het vrijwel dagelijks bashen van groningers, friezen en drenthen op De Speld begint langzamerhand te lijken op een hetze van Propea Curis.
Ik wil niet dreigen, maar De Gaskraan bevindt zich op tien minuten sleëen vanaf mijn huis. Als mijn machtige hand het wil, zullen we eens zien, wie er dan het laatst lacht.
Met drenthse humor,
Drenth

Reageer
gravatar

Het is toch verbazend waartoe de wetenschap tegenwoordig in staat is. Dit plaatst het fenomeen Visscher toch wel in een geheel nieuw licht. Het onderzoek geeft ook aanknopingspunten voor het onderzoek naar psychoses en Alzheimer. Petje af!

Reageer