Anna13 voor de rechter na retweet Bert Brussen

Probeerde 13-jarige havist haar followers aan te zetten tot moord?

Het was wel even schrikken voor Anna13. De scholier retweette een tweet van blogger Bert Brussen op de dag dat Bert Brussen een dreigende tweet van artiestenmanager Mohamed Ghabri op zijn website plaatste. Toeval of niet? Het openbaar ministerie laat de havist vandaag voor de rechter komen om te achterhalen of Anna al haar 11 followers probeerde aan te zetten tot het vermoorden van Geert Wilders.

Anna weet nog precies hoe het ging op 2 maart. Ze had zich net aangemeld op twitter en had gehoord dat ene Bert Brussen heel veel berichtjes stuurde. “Dat leek me dus wel iemand om te followen, dan heb je tenminste wat aanspraak.” Al snel ontving Anna de eerste 2217 tweets van Brussen. “Sommige waren best leuk, deze bijvoorbeeld: ‘Zo, en opgerot. Dat die stalktypes hun leven op twitter vullen is prima maar buiten mij om gaarne. Ik ben je huismongool niet.’ Dus die stuurde ik door naar mijn zes vriendinnen, vier vrienden en tante Corrie.” Later bleek dat hij die dag ook nog andermans tweet op zijn weblog plaatste met een oproep om Geert Wilders te vermoorden.

Vorige week hoorde Anna dat ze voor de rechter moest komen. Volgens het Openbaar Ministerie is het “onbegrijpelijk onverantwoord om 11 potentiële terroristen via een retweet naar een website te lokken die verwijst naar een doodsbedreiging.” Anna zegt inmiddels spijt te hebben van haar actie, maar denkt dat het nog steeds niet haar bedoeling was om Geert Wilders te laten vermoorden. “Toen ik op de twitterpagina van Bert Brussen las dat hij ‘principeloos’ was en een ‘huurling’ had ik me natuurlijk wel zorgen kunnen gaan maken. Maar dat het zover zou komen had ik niet gedacht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stoppel,

Berta is inderdaad nog een onschuldig jonge vrouw. Wij gediplomeerde veehouders noemen dat een vaars. Het gaat hier om Berta 9, die bij mijn gescheiden buurman op stal staat. Ze tweet heel wat af met mijn kalf Anna 13, omdat ze allebei op zoek zijn naar hun vader. Ze zijn bang dat het de stamboekstier Geert 1 van het k.i.-station in Venlo zou kunnen zijn. Die eist namelijk dat Ghabri 2 van mijn buren aan de andere kant buiten de stal niet met een touw om haar horens mag lopen.

Zo heb je met die dames altijd weer wat.

Reageer
gravatar

Als je goed kijkt naar de foto van ‘Anna13’ kan je duidelijk zien dat het een gefotoshopt exemplaar betreft. Na wat analyse is het klip en klaar dat het hier een foto van Bert zelf betreft. Bert in de hoedanigheid als onschuldig meisje dat zogenaamd van niets weet. Dit alles om het OM op een dwaalspoor te zetten. Zoals zal blijken komt in Bert in vele vormen tot ons. Vandaag is hij een onschuldig lijkende scholiere, morgen is Bert een dijkdoorbraak en zondag een onopvallende kerkganger en maandag een plaag eikenprocessierupsen. Pas op voor Bert, in welke vorm dan ook.

Reageer
gravatar

@30: die uitholling voor onze taal is me tot dusverre ontgaan. Wel heb ik onlangs een speciale lepel aangeschaft om kiwi’s uit te hollen. Dat ligt dan wel op een ander vlak, maar toch zie ik een rode lijn.

Reageer
gravatar

Al dat klakkeloze getwitter zorgt voor uitholling van onze taal. Zo lezen jongeren dus heen over woorden als ‘principeloos’ en ‘huurling’ alsof er geen betekenis aan hangt! Dat Anna13 maar voor een lange tijd veroordeeld wordt voor haar onzorgvuldigheid.

Reageer
gravatar

juffrouw Margootje: u klinkt als een van die volwassenen die maar niet willen begrijpen dat wij, de jeugd, de toekomst hebben en dat ook zo willen houden. Opzettelijk verkeerd “begrijpen” is hier uw tactiek: wij zijn niet van Jeugdzorg, wij zijn de onafhankelijke kids die u in speeltuinen ed ziet.
Daar springen wij dus voor in de bres die we desnoods zelf zullen slaan.
Met groet
Nappie jr.

Reageer
gravatar

@Voorzitter Koepel Jeugdorg.

Kijk daar gaan al die instellingen die het zo goed bedoelen de fout in. Die regelgeving van jullie is walgelijk…meer dan dat.
U moet eens gaan beseffen dat de jeugd de toekomst heeft…Lijkt me meer dan logisch….!

Reageer
gravatar

Dit is weer zo een triest voorbeeld hoe de jeugd telkens zwart gemaakt wordt en beknot in haar opgroeiproces.
Dat is typerend voor de staat waarin Nederland verkeert: met de mond belijden dat de jeugd de toekomst heeft, om vervolgens met alle middelen te voorkomen dat de jeugd die toekomst kan grijpen en verwezenlijken.

Hebben we een zeiltalentje: zij mag niet uitvaren. Hebben we hier een ontluikend politiek talentje: zij wordt opgepakt. Wat de ouderen is toegestaan wordt de jeugd ontnomen. Dat is pure machtspolitiek, tirannie en discriminatie.

Zo wordt het nooit wat met het bejaardenhuis dat Nederland heet.

Reageer
gravatar

@24: Margootje, Margootje, jij en je Madurootje, wees inderdaad geen fanootje, maar zing mooi een lied… van verlangen, Margootje, we zingen..

Reageer
gravatar

Verder zijn we hier een net stadje. Dat willen we graag zo houden. Daar doen we alles aan en we willen niet dat dat in diskrediet wordt gebracht door Speld fanatisme….

Reageer
gravatar

ja maar straks staat de politie hier weer voor de deur en ik heb net een paar wietplanten meer staan dan voor eigen gebruik mag terwijl ik het wel allemaal zelf oprook ben ik straks niet alleen schuldig vanwege doodsbedreigingen maar ook vanwege mijn tuinierhobby

Reageer
gravatar

@Roland Suidman:

Dat hoeft ook helemaal niet en is ook helemaal niet van belang. Iedereen gelooft je bij deze. Wie heeft er nou zin om dood te vallen!

Reageer
gravatar

ik wil nogmaals benadrukken dat ik bert brussen helemaal niet ken en wie dat niet gelooft kan mooi doodvallen

Reageer
gravatar

Het is overduidelijk dat anna13 een verborgen boodschap bevat.
13 verwijst uiteraard naar aleph-chet-daleth (achad) dat een, of eenheid betekent.
anna als voorvoegsel komt daarmee makkelijk in de buurt van alla.
de lamed van aleph-lamed-lamed-aleph is aspiratie;
“een hart dat kennis begrijpt”
Dat is dan weer “lev meivin da’at” in het hebreeuws wat als waarde 608 x 19 oftewel hart x eva is. (het hart van eva)

anna is daarentegen duidelijk heel anders.
de middelste twee nun-nen verwijzen naar de de vissen in het water die in dit onderwaterparadijs rondzwemmen.
(eg; wij)

aleph-nun-nun-aleph is dan ook niet twee keer 31, maar twee keer 51.

eenheid van 13 met twee keer 31 heeft een lekkere schwung.
eenheid van 13 met twee keer 51 levert grote problemen op.

Lijkt me duidelijk.

Reageer
gravatar

Lieve Margootje,

Wordt er bij jullie in Madurodam reetweet? De dames hier zijn er gek op. Daarom lopen ze altijd achter elkaar de wei in.

Nog nieuws van Jobje en zijn koene kameraden?

Groetjes aan iedereen

Reageer
gravatar

Ach jongens toch, wat een hersenloosheid hier. We hebben het over een klein meisje, dat een onbewuste fout heeft gemaakt. en dan dit soort reacties (zie 1, 2 en 5). Ga je schamen.

Reageer
gravatar

Anna moet ook uitkijken wat ze achter haar naam zet: 13 is niet het handigste, dat kan wel eens verkeerde mensen en organisaties aantrekken. Met zo’n naam mag je ook erg uitkijken voor het tweeten op vrijdag!

Reageer
gravatar

De verklaring van Anna is reden haar vooralsnog niet aan te houden. Ook geeft de afgelegde verklaring géén nieuwe kijk op de zaak Geert W. Met klem doet het OM een beroep aan Nederlanders géén extra bewijs of geciteerde teksten van Geert W. toe te sturen. Er is genoeg! Anna is verstandig. Zij weet te spreken en weet te zwijgen.

Reageer
gravatar

Waarde Grobbo, ik mag toch hopen dat die knipoog aan het einde van uw betoog berust op een tikfout. Het relativeren van het aanzetten tot potentieel terrorisme is misschien wel de grootste dreiging die de samenleving momenteel treft.

Reageer
gravatar

Het valt me op dat alle gebruikte woorden reeds staan vermeld in de Grote Van Dale of daarvan zijn afgeleid. Ik besef dat ik door deze woorden te gebruiken – net als iedereen op dit forum – me schuldig maak aan plagiaat en herhaling van plagiaat. Ook maak ik me blijkbaar schuldig maak aan opruiing, want door het uitlokken van reacties nodig ik iedereen uit dit auteursrecht nog eens te schenden. Schrijven was zilver, maar kost voortaan volgens het idee van het OM goud…

met excuus aan Van Dale Woordenboeken

Reageer
gravatar

Naar Guantanamo met Anna13! Je kunt dit soort types niet streng genoeg aanpakken. 😉

Reageer
gravatar

Het spijt ons te moeten lezen dat een kwaliteitswebsite als De Speld terroristen en zware criminelen als Bert B. en Anna 1. een spreekbuis geeft. Kennelijk zijn deze terreurgroepen al verder doorgedrongen in onze maatschappij dan zelfs wij vermoedden. Wij veronderstellen dat dit een vergissing is, en dat dit bericht binnen 9 minuten en 11 seconden na ons bericht verwijderd is. Zo niet, dan hebben wij helaas geen andere keus dan De Speld op de lijst van terroristische organisaties te plaatsen.

Reageer