Drie minderheidsregeringen voor de Britten

Zowel Brown, Cameron als Clegg Premier

London – Omdat geen enkele partij afgelopen donderdag een absolute meerderheid behaalde, zal Groot-Brittannië de komende jaren bestuurd worden door drie minderheidsregeringen. Zowel de Conservatieven, Labour als de Liberal-Democrats zijn druk bezig met het formeren van een eigen ministersploeg.

“Alles is beter dan het sluiten van compromissen”, aldus aanstaand premier David Cameron (Conservatieven). Hij gaat op Downing Street 10 samenwonen met premier Gordon Brown (Labour) en premier Nick Clegg (LibDem). Het is nog niet bekend of Cameron of Brown de felbegeerde benedenverdieping, met tuin, krijgt. Naar verluid heeft Clegg genoegen moeten nemen met een zolderkamer, maar hij heeft wel geëist dat het huis verbouwd wordt.

Brown wordt door veel commentatoren beschouwd als de grote winnaar, omdat Labour jarenlang pleitte voor een grotere overheid. Zelf zegt hij dat iedere Brit de winnaar is van deze variant van cohabitation, omdat hij de premier van zijn keuze krijgt. “Behalve dan die bekrompen figuren die hun stemkaart hebben verscheurd.” Cameron sprak van ‘een historische dag voor alle Britten, want ík ben Premier geworden.’

Om ruzie op Downing Street te voorkomen hebben de verschillende partijen het land in invloedssferen opgesplitst. Brown krijgt de leiding over Schotland en Noord-Engeland, Cameron mag de scepter zwaaien over Zuid-Engeland en Clegg gaat schapen hoeden in Wales. Over Noord-Ierland zijn de seculiere Clegg en de anglicaan Cameron ‘nog in gesprek.’ Cameron zegt dat het vooruitzicht van samenwonen prettige herinneringen oproept aan zijn jonge jaren op de prestigieuze kostschool van Eaton. “We kunnen met zijn drieën een eetclubje beginnen, al vraag ik me af of Gordon erbij past.”

Direct nadat hij het ambt heeft aanvaard zal Cameron volgens ingewijden besluiten om ‘de Muur van Hadrianus, die in de Romeinse tijd tussen Schotland en Engeland is gebouwd, opnieuw te bouwen ‘om die barbaren uit het noorden buiten de deur te houden’. Naar schatting 57 procent van de Britten vindt dit een goed idee. Clegg voorspelt ‘donkere tijden’ voor het verdeelde land. “Van Newcastle tot Carlisle zal er een ijzeren gordijn over ons eiland worden opgehangen. Maar, om Winston Churchill te parafraseren: we weten niet precies hoe de oplossing eruit zal zien, maar niets is zekerder dan dat ieder spoor, elke smet van de corrupte regeringen van Cameron en Brown van de aarde zal worden weggevaagd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu kan een mooie aanzet gemaakt worden de Britten naar de goede kant van de weg te krijgen. Als de meerderheid van de Britten links wil blijven rijden, kunnen de minderheidsregeringen voor hun achterban al vast het rechts rijden invoeren.

Reageer
gravatar

Uitermate goed experiment. Kunnen we dit niet uitbreiden naar meer marktwerking in de politiek. C0mpleet met aanbestedingen waarin afspraken staan over maximaal in te dienen bonnetjes. Alleen dat hokken op nr 10 zie ik niet zo zitten hoor, zeker niet als Cameron daar ook nog enthousiast over wordt. Waren er ook niet van die schandalen op die Britse kostscholen?

Reageer
gravatar

“Maar, om Winston Churchill te parafraseren: we weten niet hoe de verlossing zal komen, maar niets is zekerder dan dat ieder spoor van Cameron en Brown, niets is zekerder dan dat elke smet van hun corrupte regeringen van de aarde zal worden weggevaagd.”

Volgens mij is niets zo zekerder dan hierboven aangehaald.

Reageer
gravatar

De wederopbouw van de Muur van Hadrianus door Cameron is afgekeken van de Israëlies, en ook een absolute beginnersfout. Het is bekend dat de Muur dwars door het grootgrondgebied van enkele grote grootgrondbezitters en Tory-sponsoren loopt, die helemaal niet zitten te wachten op afzonderlijke loononderhandelingen met harige Schotten ten noorden enerzijds, en zijïge Sissies anderszijds ten zuiden daarvan! De kosten van de uitbuiting der landarbeiders worden nodeloos en zodanig opgedreven dat die uitbuiting niet echt meer loont, en dus de belangrijkste inkomstenbron van de Tories komt te vervallen. Stom, stom, stom!!

Reageer
gravatar

Ik hoop wel dat er voldoende lintjes zijn om doorgeknipt te worden door de 3 echtgenotes van de 3 premiers.

Reageer
gravatar

De race is nog niet gelopen: goed ingewijde wandelgangen fluisteren de naam Mrs. Duffy. Zij zou de opvolgende Queen moeten worden. Of president, zover is nog niets duidelijk.

Reageer
gravatar

Gordon Brown moet nodig eens ingrijpen bij deze democratische uitwassen; Tony Blair had hem immers beloofd dat het nu zijn land is.

Reageer