Homo’s steeds vaker in boerka

Het lijkt een trend te worden: homo’s in boerka

Homo’s en boerka’s, het lijkt geen logische combinatie. Gert Bolders uit Amsterdam denkt daar heel anders over. “Ik woon aan de Osdorper Ban in Amsterdam-West. Mijn vriend en ik worden nog wel eens vreemd aangestaard als we het huis uitkomen. Dat voelt best wel ongemakkelijk. Hand in hand lopen durfde ik allang niet meer. Een half jaar geleden kreeg ik opeens een brainwave. Met zo’n boerka zou ik heerlijk anoniem en hand in hand over straat kunnen. In een dronken bui bestelde ik twee exemplaren via een islamitische internetsite in Londen.”

Bolders en zijn vriend gingen op een mooie zaterdag in de herfst voor het eerst naar buiten in hun boerka’s. “Alleen al het aantrekken was een kick. We wilden er zo min mogelijk onder dragen, want het was best warm. En toen ging er een wereld voor ons open. Zoveel aandacht. Iedereen kijkt je aan, en je kunt terugstaren wat je wil. Iedereen blijft uit je buurt. Natuurlijk kregen we wel wat opmerkingen naar ons hoofd geslingerd. Dan kan je natuurlijk niet iets terugroepen.” Maar Bolders genoot ervan ongestoord hand in hand, of zelfs gearmd, met zijn geliefde te lopen en en leerde bovendien in recordtijd gebarentaal. “Die kooplui vinden het wel geinig om vis te verkopen aan zo’n verpakt wijf.”

Na die eerste verkenning volgden er meer tochten. Bolders en zijn vriend haalden vrienden over het ook eens te proberen en al snel kwam het idee op voor de eerste boerkaparty. Bolders: “Sinds de darkrooms heb ik niet meer zo’n sensatie beleefd. Al die onbereikbare, naakte lichamen onder die totaal ontoegankelijke boerka maakten een geilheid in mij los die ik in jaren niet gekend heb.” De boerkaparty behoort in Amsterdam nu al tot de drukstbezochte feestjes in de scene.

Via een al te enthousiaste twitteraar kwam het fenomeen op diverse islamitische sites terecht. Volgens insiders heeft daarmee de verwarring toegeslagen. Meerdere homohaters die onder een boerka een homo vermoedden, zijn in elkaar geslagen bij een poging dit te verifiëren. Salafistische moslims bereiden inmiddels de actie ‘Stop de boerka’ voor. “Als onze vrouwen allemaal overgaan van de niqaab (boerka red.) naar de hijab (sluier, red.), hebben we die homo’s zo ontmaskerd”, aldus een woordvoerder die anoniem wil blijven. Naar verluidt zijn al dertig van de zeventig boerkadraagsters in Amsterdam gestopt.

De meeste politieke partijen willen gezien de laatste ontwikkelingen een boerkaverbod nog een half jaar uitstellen. De Amsterdamse VVV hoopt dat het fenomeen homo in boerka echt gaat doorzetten: “We hebben de laatste tijd terrein verloren als gay capital van Europa; hiermee kunnen ons weer op de kaart zetten; niet alleen in Europa, maar ook in de wereld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind boerkas toch wel interessant, mijn vriendje [heeft ook vrouwelijke figuurtje] heeft al een paar keer geprobeerd in de winkelcentrum en mensen denken hooguit dat ‘ze’ een terrorist is, maar worden we tenminste niet uitgescholden voor homo..

Reageer
gravatar

Het is triest dat dat zo moet, maar ja..je moet toch wat als je als homo rustig over straat wilt lopen zonder een horde scheldende en spugende mensen achter je aan te krijgen..goed idee hoor, ik zal met mijn turkse gay moslim vriend ook over hebben

Reageer
gravatar

[…] Ook heden ten dage kunnen mannen de boerqa (3) dragen. Bijvoorbeeld omwille van de discretie. Iraakse politieagenten omwikkelen hun hoofd om onherkend te blijven; zij zouden anders hun leven niet zeker zijn. Boerqa’s worden naar verluidt soms ook benut door bankrovers en terroristen, hoewel men in het Midden-Oosten zeer alert is op lichaamsbewegingen en de cadans van het achterwerk. Ik denk niet dat veel zelfmoordterroristen met hun kont gaan lopen wiegen voor de goede zaak; het zal vooral een broodje aap zijn. Zich in boerqa vermommende mannen worden ook voorondersteld in de hit van de Afghaanse Burka Band, die helaas maar kort heeft bestaan. De boerqa is niet alleen een schuilplaats, maar heeft ook erotische waarde. Hier een gesluierde Afghaan die een dansje maakt met zijn vriend. In Europa wordt de erotische waarde van de boerqa vooral gezien in kringen van fetischisten, ook in de latex-versie. Ik geloof dat vrouwen er eerder mee waren, maar mannen hebben hem ook ontdekt. Sinds Michael Jackson ooit een abaya aantrok bij een dagje uit in Bahrein gold het in bepaalde homosexuele milieus in London als cool om zich in een boerqa niet te vertonen. En in Amsterdam is het vooral praktisch, maar toch ook heel geinig. […]

Reageer
gravatar

En dan noemen we het voor homo’s een ‘Bukka’

Reageer
gravatar

proficiat!! schitterend idee; ik had het zelf wel willen verzinnen – maar ja, ik ben geen homo, dat zal het zijn.
en nu doorpakken tot al die ex-boerkatistes topless in scheveningen op het strand liggen!!
dat ik nu zelf de boerka niet meer kan dragen heb ik er voor over!!

Reageer
gravatar

Toch zal je ze eerst moeten kopen als je ze later wilt verbranden bij zo een protest.
Dat gezegd hebbende…. dat moet een florerende handel zijn. Amerikaanse vlaggen in Teheran verkopen.

Reageer
gravatar

Het moet zo snel mogelijk verboden worden die boerka. Straks zijn homo’s nog de enige die zo’n ding dragen. Dan gaat de hele sport van het poten rammen er aan. Ik bedoel, het mooiste onderdeel daarvan is toch het jagen. Als ze dan een beetje open en bloot herkenbaar gaan rondbanjeren dan hoeft het van mij echt niet meer. Bah, weer een oud folkloristische sport naar de gallemiezen geholpen. 🙁

Reageer