God verdacht van stalken ex-junkie

'Hemelse Vader moet me nou verdomme eens een keer met rust laten'

In een rechtszaak die grote gevolgen zou kunnen hebben voor de toekomst van het christendom dient morgen de zitting van Johan Krijgsman (31) tegen God. De Schepper van hemel en aarde benadert de ex-heroïneverslaafde onafgebroken sinds deze in 2007 afkickte. Herhaaldelijke pogingen Hem de deur te wijzen mochten niet baten, en daarom stapt het slachtoffer nu naar de rechter.

“De overlast begon toen ik, na jaren van overmatig drugsgebruik, in de cel belandde en een hand op mijn schouder voelde. Uit het niets vulde de ruimte zich met licht en ik hoorde een stem die zei: ‘Vreest niet, want Ik ben de Heere, uw God, de Heilige Israels, uw Heiland. Ik zal U bijstaan en Uw redding zijn.”’

Krijgsman: “God was tot mij gekomen. ‘Heb ik weer,’ dacht ik nog.” Met gefronste wenkbrauwen: “Ja sorry, ik heb gewoon niet zoveel met die man.”

Het Opperwezen wist echter van geen wijken. “Hij bleef maar aandringen. Dat ‘ie een God van liefde was en vergevingsgezind, van me hield, een beter plan had, me zou helpen afkicken, aan wonderen kon doen en een de hele reutemeteut. Zo ging het nog wel even door, steeds drammeriger en verongelijkter. Pas toen ik dreigde de bewakers te roepen ging de Almachtige eindelijk weg. Met zichtbare tegenzin, door het ventilatierooster.”

Nog in de gevangenis kickte Krijgsman volledig af, maar ook op vrije voeten gaf de heilige drie-eenheid zich niet zomaar gewonnen. “De Schepper weigert me verdomme met rust te laten. Begrijp me niet verkeerd, de eerste cornflake in je kom met daarop het gelaat van Jezus is leuk, maar als je hele pak er mee vol zit is de lol er al snel af. Ik droom alleen nog maar over dikke koeien, magere koeien en ladders naar de hemel, en word wakker met een tong van vuur boven mijn hoofd.”

De Hagenees kan na drie jaar stalken nauwelijks meer leven. Werkgevers kunnen weinig met de man die permanent door een donderwolk omgeven wordt, en bezoekende engelenkoren konden de woningbouwvereniging niet vermurwen: sinds februari van dit jaar woont Krijgsman op straat. Bij de rechtbank in de Hofstad hoopt Krijgsman nu een straatverbod te bewerkstelligen.

De uitspraak volgt eind april. De Almachtige heeft op voorhand aangegeven verstek te laten gaan, vanwege ‘een drukke biechtagenda in Noord-Limburg en omstreken.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een lol om niks zeg. God bestaat helemaal niet. Dus je kunt er ook geen grappen over maken. Ik voel mij als atheïst daarom diep beledigd. Wat denken jullie wel, dat ik gek ben?

Reageer
gravatar

Ach “moet” de beste kerel straks ophalen.Doe het voor zijn moeder.Ben mezelf moet aan het inpraten.Niet nu wel nuchter.

Reageer
gravatar

tis maar net hoe je die verstandige dingen leest. Zo is er een kerk die “laat de kinderen tot mij komen” heel anders leest dan ik zou doen.

Reageer
gravatar

@31 Maar daarvoor moet je gelovig zijn.Ik gebruik drugs,en zie mensen kapot gaan die teveel nemen.(gaan ineens in god geloven) Ook ken ik een pedo die anarchist is maar mij verteld dat er ook in de bijbel verstandige dingen staan.(De man die hem gerekruteerd heeft een klein jongetje)

Reageer
gravatar

Er zijn ook invalshoeken waarin iedere ervaring een directe interactie is tussen God en je ziel.
Dan stalkt God dus altijd iedereen.
Als onze ex-junk er nog niet klaar voor was, hattie gewoon niet moeten stoppen met drugs, duh 🙂

Reageer
gravatar

@Jan. Misschien zegt het woord reorganisatie al wel genoeg. Heeft overigens niets met dit topic te maken, is alleen van invloed op mijn stemming. Bijvoorbeeld mijn lust om te klieren.

Reageer
gravatar

Ik zie hier een voorzichtige consensus, namelijk dat we het erover eens schijnen te zijn dat god daadwerkelijk bestaat. Een klassieke win-win-situatie voor Bikkers aan de ene kant en de anderen aan de andere kant.

@Haes Je maakt ons nieuwsgierig: wat heb je te horen gekregen op je werk? Ik zou natuurlijk de alwetende kunnen vragen, maar die luistert vaak niet naar mij (doet vaak alsof ik niet besta).

Reageer
gravatar

Mijn beschte Bikkers,

Citaat: “…, maar loko doet wel heel erg zijn of haar best om mensen op de kast te krijgen.” Mag ik u erop wijzen dat ik het gebruik van het woord ‘kast’ kwetsend vind? Vraag me niet waarom, het is echter wel zo, en ik vind dat iedereen daar rekening mee moet houden. Ik laat het voor deze keer bij een waarschuwing, edoch weet dat ik de volgende week bij gebruik van dit stuitende woord een gerechtelijke procedure zal starten. Houdt er rekening mee dat taalgebruik voor sommigen der medelezers kwetsend kan zijn!

Reageer
gravatar

@Schoonvader. Maar dan is hij vast niet jouw ideale schoonzoon.

@Mad Man. Volgens mij bestaat die voornamelijk uit een letterbrij.

@loko. Ik klier zoveel mogelijk. Ik ben daar voorlopig nog wel even voor in de stemming (zeker na wat ik op mijn werk te horen heb gekregen).

Reageer
gravatar

Ze moeten deze gevaarlijke persoon (god dus) direkt oppakken. Hij schijnt aan het hoofd te staan van een internationale (volgens sommige bronnen zelfs ‘interstellaire’) criminele organisatie, waarvan de kopstukken in een oud pand in Rome zetelen. Zijn strafblad is schier eindeloos, maar schijnt veel indruk te maken op de minder intellectueel bedeelden onder ons. Het is een uitzonderlijk impulsief individu, die zonder enige aanleiding onschuldige mensen in het ongeluk stort. We moeten deze figuur onmiddellijk stoppen. Ik reken op de daadkracht van Peter R. de Vries.

Reageer
gravatar

@Bikkers ik probeer dan ook niemand te kwetsen,maar een algemene mening uit te dragen.Ik geloof zelf niet in een god en wil niemand veroordelen die dat wel doet.

Reageer
gravatar

Is het eigenlijk wel zeker dat het hier om god gaat? Peter R. de Vries komt tegenwoordig ook nog al eens onder valse voorwendselen een cel binnen. Bovendien meent Peter R. boven de wet te staan, dus het zou me niets verbazen als hij zichzelf goddelijke eigenschappen toedicht.

Reageer
gravatar

Mensen, mensen,

Wat een disrespect! Ik ben over het algemeen niet heel lichtgeraakt, maar loko doet wel heel erg zijn of haar best om mensen op de kast te krijgen. Tuurlijk is er in de kerk van alles mis, maar er is gelukkig ook een hoop wel goed!! Dus hou het gewoon allemaal een beetje netjes aub. Je hoeft mensen enn God toch niet zo te kwetsen. Geef gewoon je mening, maar weet het ook allemaal een beetje te nuanceren als je weet dat het andere mensen raakt.

Reageer
gravatar

Eigenlijk kan je god het niet kwalijk nemen,had laatst gehoord dat hij homo is.Goed dat god nu uit de kast komt,beter voor de jeugd,die zijn al die praktiserende praktijken zat.

Reageer
gravatar

@loko. Door dat laatste wat je noemt, heeft de Almachtige nu juist zo’n volle biechtagenda. Dat helpt dus ook niet, lijkt me.

Reageer
gravatar

Zodra hij binnen is,rooster afplakken en de cel in de fik steken is een beproefde methode.Ook het nemen van kinderen kan de aandacht verplaatsen.

Reageer