Winterstop wordt Evert ten Napel te veel

Voormalig sportverslaggever levert commentaar in supermarkt

Voormalig sportverslaggever Evert ten Napel is afgelopen week in verwarde toestand aangetroffen in de Albert Heijn aan de Stationsstraat te Ermelo, waar hij gewapend met een microfoon de supermarkt van commentaar voorzag. Ten Napel stopte begin 2009 met fulltime verslaggeving. Nu blijkt dat het afscheid hem zwaarder is gevallen dan velen dachten. De winterstop lijkt hem te veel te zijn geworden.

Ten Napel meldde zich afgelopen donderdag met een scheidsrechtersfluit in de Ermelose Albert Heijn. De volgende 90 minuten rende hij door de winkel, terwijl hij het reilen en zeilen van de buurtsuper van zijn kenmerkende commentaar voorzag. Toen Faisal (15) de Ketjap Manis ondanks herhaaldelijk proberen niet op de bovenste plank kreeg meldde Ten Napel: “Het is af en toe smullen hoor! Je ziet die passie, die druipt er vanaf bij die jongen, wat een vechtersbaasje! Hij weet dat het moeilijk wordt, maar hij blijft gewoon gaan. Zit er dan toch een wonder in?!” Ook Jarik (16), werkzaam bij de snoepwaren, kon Ten Napels goedkeuring wegdragen. “Het is en blijft een tovenaar met die stroopwafels! 30 pakken per minuut vult deze jongen, en pas 16 jaar. Goeie genade, wat een tempo, wat een controle! Vul maar Jarik, vul maar!!” Aïcha (15) deed achter de kassa goed werk, aldus de oud-commentator. “Ze zet het gewoon helemaal dicht daar. Aan het begin van het seizoen haar naam gevestigd, en niet meer weg te denken. Ze drukt echt haar stempel op kassa vier. Daar kom je niet zonder afrekenen langs!”

Niet alleen de acties van het personeel, maar ook de kwaliteit van de groenten werden onderworpen aan de heldere blik van Ten Napel. “Kijk die courgettes, ongelofelijk! Het blijft een genot om die daar te zien liggen. Alsof ze ervoor geboren zijn! De vitamines en mineralen aan een touwtje, en niet meer loslaten!” Maar de geboren Twentenaar liet gepaste kritiek bepaald niet achterwege. Vooral de ijsbergsla kreeg er ongenadig van langs: “Wat een miskleun die ijsbergsla! Slap, ongeïnteresseerd en geen schim van de sla die in de folder staat. Dat ze daar 40 cent voor hebben betaald. Transfervrij laten vertrekken, de deur uit, niet meer naar omkijken. De Appie kan zo veel beter, dat weet ik, en dat weet u thuis.”

Vervolgens nam de 65-jarige presentator de individuele capaciteiten van de bezoekers de maat. Over de vaardigheden van Gerda van Appelscha (43) met een winkelmandje was hij merkbaar zeer enthousiast. “En ik zou niet weten hoe Van Appelscha die fles ketchup, vanaf deze plek, achter dat brood zou moeten krijgen. ZO DUS! Goeie genade! Gogogogoooooo, daarmee logenstraft Van Appelscha alle speculaties en wordt zij… geknuffeld. Ja hoor.”

De familie van Ten Napel geeft aan licht bezorgd te zijn over de toestand van ‘onze Evert.’ De uitbater van de Albert Heijn heeft geen enkel probleem met zijn aanwezigheid. “Integendeel,” aldus store manager Robbert Zwaans, “de klanten vinden het gezellig en het geeft het personeel een stukje erkenning. Zijn bulderend stemgeluid voelt al vanaf de eerste minuut vertrouwd aan.” Ten Napel zal in elk geval tot het einde van het seizoen op verhuurbasis in de Albert Heijn te bewonderen zijn. Bezoekers wordt verzocht zich eventueel commentaar over hun uiterlijk of gedrag ‘niet persoonlijk aan te trekken.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen Zevert ten Napel een Duitse toerist bij de kassa zag voordringen kon hij het niet laten door te zeggen: “Lothar, Lothar, wat ben jij een vervelend mannetje zeg!”

Reageer
gravatar

nooit geweten dat winkelen bij AH zo een bloedstollende gebeurtenis was.

Reageer
gravatar

@ EA Sports

Je zou je idd ook kunnen voorstellen dat hij uitspraken doet als:

“Kijk! Daar is mevrouw Janssen”

of

“Petrus Johannes Maria van der Bergh”

maar daar heeft deze journalist geen hoogte van. Leuke berichtgeving verder!

Reageer
gravatar

@Bas: Dat zou ik best willen, dat die man een lust voor het oor bleef en zijn vrouw Fien een lust voor het oog. Maar als hij zich zo opdringt, is er van Fien niks te zien, aangezien zij achter hem staat.
Laat zijn Fien zich dan eens in de supermarkt zien, dan mag hij wel commentaar geven op wat we zullen zien.

Reageer
gravatar

Waar slaat dit op?
Deze man moet een mythe blijven, een lust voor het oor, niet voor het lezende oog! Dit soort misbaksels van fantasieën kunnen niet op mijn goedkeuring rekenen. Maar goed, toegegeven: Evert verdient alle aandacht. Een prachtpersoon!
En zijn vrouw Fien, die te allen tijde achter hem staat, is ook een lust voor het naar huisvrouwen kijkende oog!

Reageer