‘Undercover in Nederland’ onthult fietsenschandaal

Fietsendiefstal aan de orde van de dag in Amsterdam

Alberto Stegeman zegt in een speciale oudejaarsuitzending van Undercover in Nederland te kunnen bewijzen dat fietsendiefstal in Amsterdam ‘echt aan de lopende band gebeurt.’ De journalist beweert dat hij in de hoofdstad binnen een uur een gestolen fiets kon aanschaffen. “Het gemak waarmee wij in staat waren om op straat een fiets met opengebroken slot voor ver beneden de normale aankoopprijs te kopen is schokkend”, aldus Stegeman. “Ik probeer de politiek wakker te schudden, mensen wéten simpelweg niet wat er aan de hand is.”

In de politiek is inderdaad verontrust gereageerd. PVV-leider Geert Wilders werpt als eerste zijn licht op de aankondiging van Stegeman: “In moskees wordt al jaren impliciet opgeroepen tot het stelen van fietsen. Als je de pagina’s die fietsendiefstal vergoelijken uit de Koran zou scheuren, houd je slechts een boekje zo dik als de Kampioen over.” Politiekorps Amsterdam-Amstelland wil niet op de geruchten reageren.

Gewapend met een verborgen camera bracht Stegeman al eerder misstanden aan het licht. Zo onthulde hij dat er in Nederland sprake is van illegale prostitutie, de mogelijkheid om ‘drugs’ aan te schaffen, ontdekte hij dat sommige naaktfotografen hun werk alleen doen om vrouwelijk naakt te kunnen zien en toonde hij aan dat er nog steeds Nederlanders zijn die over straat gaan zonder geldige legitimatie op zak. In zijn laatste succesvolle undercovershow liet hij bovendien zien dat het in Nederland goed mogelijk is om op ‘sommige wegen’ op ‘bepaalde tijden’ in ‘geschikte auto’s’ meer dan 40 kilometer boven de snelheidslimiet te rijden.

De nu al veelbesproken uitzending over het ‘fietsenschandaal’ zal te zien zijn bij SBS6, voorafgaand aan de oudejaarsconference van cabaretier Guido Weijers. Weijers heeft aangegeven in zijn show geen grappen te maken over de onthullingen. “Het is nog te vroeg, bovendien moet je over sommige dingen geen grappen willen maken.” Bronnen rondom de grappenmaker bevestigen dat hij zelf betrokken was bij een fietsendiefstal in 2005.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de Jordaan woont een fietsendief (een ‘kakker’ die z’n bijstandsuitkering aanvult, ja echt waar) die fietsen met kinderzitjes en al voor de Albert Heijn wegrooft. Vervolgens van nieuw slot voorziet en dan op marktplaats verkoopt voor gemiddeld 300 euro, soms wat minder, soms veel meer. Het gaat om honderden fietsen! Twee keer de politie getipt via misdaad anoniem en een keer per brief. Het bureau zit hemelsbreed een meter of 50 van het huis van de verkoper. Denk je dat er ooit iets is gedaan is met deze tip? Nee, de verkoop ging vrolijk door.

Reageer
gravatar

‘t Schijnt dat de daarop volgende uitzending van Albertó er over gaat dat het mogelijk is om aan vuurwerk te komen dat NIET is toegestaan door Nederlandse regering! Er gaan zelfs geruchten de ronde dat er bij die aflevering ook daadwerkelijk tot een transactie zal worden overgegaan!! Albertó Steegeman zal dus in het bezit komen van ILLEGAAL vuurwerk, gewoon op een MIDDELBARE SCHOOL in een dorpje vlak bij de Belgische grens. Die Albertó heeft er blijkbaar alles voor over om zulke gruwelijke misstanden -die normaliter ver bij de gewone burger vandaan blijven- aan het daglicht bloot te stellen. Hulde, niets dan hulde!!

Reageer
gravatar

Geconfronteerd met de berichten dat Weijers iets te maken heeft gehad met een fietsendiefstal in 2005, gaf de cabaretier als reactie slechts: ‘ga toch fietsen!’.

Reageer
gravatar

Het is ongelooflijk hoeveel vuil er toch onder ‘n koffer kan blijven.

Reageer