Marijke Helwegen op Werelderfgoedlijst

Entertainster krijgt beschermde status

Marijke Helwegen is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De presentatrice was al sinds 1997 een Rijksmonument en een belangrijke trekpleister voor toeristen. Men verwacht dat haar roem zich nu nog verder zal uitbreiden. Minister van Cultuur Ronald Plasterk heeft zijn gelukwensen overgebracht. “Marijke Helwegen zet Nederland internationaal op de kaart” aldus de bewindsman.

UNESCO schreef een lijvig rapport over Marijke Helwegen. Hierin wordt zij een ‘wandelend architectonisch wonder’ genoemd. De keurmeesters onderwierpen Helwegen aan een diepgaand onderzoek. Ze concluderen dat haar gezicht met behulp van de meest hoogstaande chirurgische methodes is geconstrueerd en noemen het eindresultaat ‘een synthese van esthetiek en functionaliteit, vergelijkbaar met de Sfinx van Gizeh of de Boeddha’s van Bamyan’. Daarmee voldoet de entertainster aan de door UNESCO gehanteerde definitie van ‘internationaal gerenommeerd cultureel en natuurlijk erfgoed.’

Vanuit de hele wereld komen mensen naar Helwegen toe om haar te bezichtigen. De belangstelling zal alleen maar toenemen na haar uitverkiezing. Een aantal maatregelen moet voorkomen dat dit de fragiele entertainster beschadigt. Zo zal er een beschermende coating op Helwegen worden aangebracht, om erosie tegen te gaan. Ook wordt het aantal bezoekers dat dagelijks over Helwegen heen gaat aan een maximum gebonden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bla bla .. TCO?! en ROI.. niet te vergeten al die SLA die ze dagelijks naar binnenwerkt.. heeft iemand een overhead sheet voor me, ik zit met een presentatie over recente ontwikkelingen in de elementair culminaire biosynthetiek en biomatica, bla bla.. iets over polycarbide silicium bounds met een snufje kurkuma als alternatief voor de facial complexion.

Reageer
gravatar

Nou, ik vond “belangenbehariger” juist weer heel poëtisch. Beetje veel lettergrepen, maar dat terzijde. Alleen wel jammer dat in de eerste zin “Sjande” verkeerd werd gespeld.

Reageer
gravatar

@Steven. Beste naamgenoot, je maakt hier twee cruciale fouten: ten eerste heb je je naam en je internetlink laten staan en dus zo verzuimd jezelf naar behoren te anonimiseren. Bovendien schrijf je te correct Nederlands. Om echt effect te hebben, moet je hoofdletters negeren; vrij consequent de spaties voor de leestekens in plaats van erachter plaatsen; of helemaal niet (dat geldt zowel voor de leestekens zelf als de spaties eromheen); verder maak je niet naar behoren spel- en typefouten vooral in de voltooid deelwoorden en de bedrijvende vorm, derde persoon enkelvoud. Een ware reaguurder zou hebben geschreven: “ik heb tmarijke aan maltje gestuurt”.

Reageer
gravatar

Wat een smakeloos en kwetsend bericht! Schande! Jullie site moet verboden worden! Jullie moeten maar eens vanuit de binnenkant van een politiecel ervaren hoe wij hier in Nederland denken over die linkse zogenaamde humor van jullie! Ik heb Marijke een mailtje gestuurd. Haar woordvoerder zal ongetwijfeld met een eis tot verwijdering van dit artikel komen. Dat wordt een rechtzaak, Speld. Jullie zijn de laatste linkse splinter in de hand van weldenkend Nederland en we zullen niet rusten tot we jullie uit onze kloppende vinger verwijderd hebben.

In nomine Marijke,
Steven, belangenbehariger Marijke Helwegen en Mies Bouwman.

Reageer
gravatar

Ik denk dat de Sfinx er geen nachtje minder om zal slapen, beste G.H.M.M. Beumer. Daarnaast, wie zegt er dat Marijke Helwegen de piramides niet zal overleven? Een historicus moet ook weten dat in het verleden behaalde resultaten geen garanties bieden voor de toekomst.

Reageer
gravatar

Als historicus kan ik niet anders zeggen dan dat dit belachelijk is en een belediging voor historische monumenten zoals de Sfinx en de piramides van Gizeh. Marijke is geen monument en zeker cultureel erfgoed. Wanneer zij al eeuwen dood is, zullen de piramides nog steeds overeind staan. Zeer triest en betreurenswaardig.

Reageer
gravatar

@karel. Het voordeel van Marijke Helwegen is dat van haar geen speciaal wassen beeld gemaakt hoeft te worden. Als ze dood gaat, zetten ze haar gewoon rechtop in het museum. De siliconen en de botox houden haar toch wel overeind c.q. geconserveerd.

Reageer
gravatar

Briljant nieuws! En een beeld in Madame Tussauds is het volgende? Volgens mij staat daar nog geen beeld van een ( persoon / gebied / gebouw ) wat op de werelderfgoedlijst staat 🙂

Reageer
gravatar

hhahah heerlijk dit ! Maar aub zet die exbazin met dat centenbakje van OPZIJ er ook ff bij, die vind ik ook zo aardslelijk namelijk

Reageer
gravatar

Ik was je niet vergeten, ik dacht gewoon: laat die jongen maar even. (je moeder kan zo zeuren)
Ik denk inmiddels echter aan volwassener vertier; ik hoor dat salsadansen erg in is.

Reageer
gravatar

Dag mag niet meer van mijn moeder, tante. De laatste keer bent u me vergeten op de kermis. Toen zat u al lang weer met een fles sherry op de bank terwijl ik mijn honderdtwintigste rondje maakte in het reuzenrad.

Reageer
gravatar

Zo zie je dat de crisis ook bij de Unesco zijn uitwerking heeft. Normaal zetten ze objecten op de lijst welke gerenoveerd moeten worden. Daar dat bij Marijke al is gebeurd en er alleen bescherming aangebracht hoeft te worden duid dat er bij Unesco iemand logisch heeft nagedacht.

Reageer
gravatar

Er wordt een storm van protesten verwacht van monumentpuristen, die vinden dat voor plastic voorwerpen geen plaats dient te zijn op de Werelderfgoedlijst.

Reageer
gravatar

Die gemaximaliseerde eroverheengang maakt nieuwsgierig. Waar wordt ze tentoongesteld en wat is dat maximale bezoekersaantal?

Reageer