‘Kankerjood’ in verkeerde keelgat Aboutaleb

Negatieve connotatie misplaatst

In een reactie op de rellen rond het gemeentehuis van Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb zijn woede geuit over de spreekkoren van Feyenoordhooligans. Bij een recente demonstratie noemde een van de hooligans Aboutaleb een “vieze vuile kankerjood”. Dat schoot hem in het verkeerde keelgat. Niet dat hij moeite heeft met joden, kankerpatiënten of gebrekkige persoonlijke hygiëne. De burgemeester proeft wel een ‘uitermate misplaatste en storende negatieve connotatie’.

“De burgemeester is over de uitspraak zeer verbolgen,” aldus een woordvoerder. “Hij wil wel benadrukken dat er natuurlijk niets mis is met joden, of met kankerpatiënten, of zelfs met een combinatie van beiden. Hij zou het helemaal niet erg vinden om joods te zijn, echt niet. Hij heeft in Amsterdam veel samengewerkt met joden en dat verliep allemaal prima. Zijn beste vrienden zijn joods.”

Hoewel de ambtsdrager persoonlijk hygiëne hoog in het vaandel heeft, zijn volgens de woordvoerder ook mensen die een wat vieze en vuile levensstijl ambiëren ‘zijn burgers’.  “Hij zou het natuurlijk wel naar vinden om kanker te hebben, maar hij vindt kankerpatiënten niet minderwaardig. Ze kunnen soms wel minder vanwege hun ziekte, of hebben hulp nodig, maar ze worden er niet minder mens door.” aldus de woordvoerder.

“Het is Aboutaleb opgevallen dat er de laatste tijd wel vaker gespot wordt met in essentie hele normale beroepen, rassen, ziektes en levensstijlen. Zo hoort hij steeds vaker een negatieve bijklank bij zeldzame combinaties als teringhomo, schurfthoer en pleurisneger. Volgens Aboutaleb is ‘domme koe’ of ‘gekke olifant’ dan veel geschikter. Hoewel ook daarbij gezegd moet worden dat er natuurlijk niets mis is met de rijke wereld van de fauna en burgers die op emotioneel of intellectueel vlak soms wat tekortschieten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Politiek zeer correct, hoewel ik daarmee niet wil suggereren dat mensen die geen of minder politiek correcte uitdrukkingen bezigen per definitie minderwaardig zijn, in die zin dat het ze minder mens maakt. Daarmee bedoel ik ook niet dat mensen die mensen die geen of minder politiek correcte uitdrukkingen bezigen wél minderwaardig vinden, niet meer serieus genomen moeten worden. Ook hun mening telt, ook zij zijn burgers die op hun eigen manier deelnemen aan het maatschappelijk en politiek debat.

Reageer
gravatar

Aboutaleb is de beste burgemeesteer die Rotterdam ooit heeft gehad.
HIj is voor Feyenoord, en is de beste man die ooit Rotterdam heeft geregeerd.

Reageer
gravatar

Persoonlijk heb ik een andere favoriet, wellicht van vóór uw onstaansgeschiedenis, maar allá, daar maken wij geen punt van: de heer Van der Louw was ook PvdA lid.

Wat mij tegenstaat, is de term ‘regeren’. Dat is zóóó LPF. Een burgemeester, samen met zijn wethouders bestuurt een stad. Niks te regeren: een regering maakt wetten, de bestuurder voert ze uit.

Overigens zijn andere clubs, Sparta, Leonidas, Excelsior. Skadi, Nautilus, De Maas. Sparta + Neptunus – de honkbalclubs. RRC – de rugbyclub, de Bowlingvereniging Hillegersberg alsook de Lombard, BC Stokvis, WOC en andere bridgeclubs, mij even lief.
Je bent Rotterdammer of je bent het niet: het is een totaalpakket. Waarin óók die van ‘op Zuid’ zitten.

(iets zegt mij dat dit tegen dovemansoren is gericht, vrees ik)
Dat mevrouw Verdonk destijds niet uit Utrecht is getrokken vanwege clubliefde valt te prijzen, maar of zij daarmee hoog gescoord zou hebben als burgemeester valt te betwijfelen.

gravatar

Ah, maar de heer Bokito uitschelden voor ‘harig beest’ zou geen uitschelden zijn. “Kale aap” is daarvoor beter geschikt.
Een proefperiode als burgervader van de Deelgemeente Feyenoord lijkt mee aan te bevelen: zijn kandidatuur voor het echte werk wordt dan kritisch afhankelijk van het aantal neergeslagen hooligans.

gravatar

Oh hoezee, ik hoop dat ajax wint, alle wedstrijden! en dat we dat dan gezamenlijk, vreedzaam en uitbundig, onze blijdschap gebroederlijk kunnen vieren, jaja!

Reageer
gravatar

@alibaba87: welk een prachtig beeld schetst u daar! Ik zou haast willen stellen de okapi reeds vriendelijk terug te horen reutelen tegen de ratelslang! Wij brommen met hen mede!

Reageer
gravatar

Oh, al die haat. Oh, al die nijd en al dat antisemitisme. Laten we toch gebroederlijk in vrede leven & van je hopsasa. Dat de ratelslang en de okapi maar in vrede naast elkaar mogen rusten.

Reageer
gravatar

Zeg Bob, blijf jij nu maar gewoon de Bob. Als onze nieuwe burgervader zich ook maar eeen klein beetje wil ‘bekeren tot Rotterdammer’ zal hij qua voetbal toch De Club Van Rotterdam moeten supporteren. Hoezo FeyeNOOIT? Dat is ZUID! Sparta is de Club Van Rotterdam. Daar kan geen boerenzij tegenop.
Een taalcursus voor Aboutaleb kan idd geen kwaad. Hem al gehoord over ‘tering-apen’ als het liefhebbend over nageslacht ging? Nee? GEZAKT! Dieven benoemd als ‘Leden van Roeivereniging Bergweg’? Nee? GEZAKT! Dat wordt nog een fikse cursus voor die teringjood!

Reageer
gravatar

Beste Aboutaleb,

Je bent burgemeester van Rotterdam, of je bent het niet.
dit is een vorm van erkenning, op zijn Feyenoords.
Moet je niet het bekakte meneertje uitgaan hangen.
Zeg gewoon: “Laat die suporters de tifeus genieten. ik ben de burgemeester we er maar aan.”
En als je vragen voor welke club ben je? Dan zeg je: FEYENOORD!!!
Kom uit de Opstal schaduw, laat is wat ballen zien.
( Spierballen, wel te verstaan)

Reageer
gravatar

Deugniet, dat vind ik altijd nog de meest omvattende en rake typering.

Reageer
gravatar

Dat zijn veel woorden om te vertellen dat iedere voetbalsupporter een kranterijer is die verkering verdient.

HAHAHA
gast.. ze verdienen verkering ?

Reageer