Rapper T-Spoon claimt gevonden theelepeltje

Archeologen stellen cultureel erfgoed veilig

Tijdens een opgraving naar resten uit het Romeinse rijk is in Vinkenveen een theelepeltje gevonden. De archeologen hebben een sterk vermoeden dat het om een belangrijk stuk cultureel erfgoed gaat. Er is echter nog niet bepaald uit welke tijd het lepeltje afkomstig is. Shalamon Baskin, beter bekend als rapper Shamrock van de jaren ’90 danceformatie T-Spoon, weet wel beter. “Dat is mijn theelepel!”

“Jaren ben ik op zoek geweest naar dat theelepeltje. Ik heb heel mijn leven eraan te danken. Mijn band heb ik er zelfs naar vernoemd. Overal waar ik ging was mijn theelepeltje aan mijn zijde. ‘Het brengt me geluk,’ zei ik wanneer men vroeg wat ik met dat ding moest. Ik moet het zijn kwijtgeraakt tijdens de opnamen van de video voor ‘Sex on the Beach’. Ik lag lekker op het strand met een paar meiden te stoeien. Het theelepeltje moet toen uit mijn zak zijn gevallen en in de plassen terecht zijn gekomen.”

De archeologen van de Universiteit Utrecht, Bert Bokhoven en Tjeerd Wellinga, doen onderzoek naar de migratiepatronen in de eerste Romeinse nederzettingen in de Lage Landen. Beiden beweren dat het nog te vroeg is om uitsluitsel te geven over de herkomst van het theelepeltje. “Het is nu in het laboratorium voor onderzoek, het kan momenteel uit het pleistoceen komen of zelfs uit de jaren ’90”, zegt Bokhoven. Als het de ‘T-Spoon’ blijkt te zijn, dan zouden de wetenschappers per ongeluk één van grote mysteries van moderne muziekgeschiedenis hebben opgelost.

De populariteit van de band bleek van korte duur na het verlies van het theelepeltje. “Mijn flow was weg gewoon weg, weet je?”, zegt Baskin over het uitblijven van enig muzikaal succes de afgelopen decennia. “Uit bijgeloof heb ik al die jaren de suiker in mijn koffie nog met mijn vinger geroerd, ik wist dat de lepel gevonden zou worden”, aldus Baskin.

Mocht het theelepeltje daadwerkelijk van Baskin zijn, sluit hij een mogelijke reünie niet uit. De oude glorie zou nog herleefd kunnen worden. De rapper zegt bewijs te hebben: “Het was zo’n mooi dingetje. Gemaakt van prachtig zilver, met een subtiel boogje in de steel en een ornamentje met de letters DE, wat staat voor Dance Experience, erop. One of a kind kan ik je zeggen. Ik heb ze foto’s gestuurd met mij en de theelepel om er aanspraak op te maken. Zonder succes tot op heden.”

Totdat de resultaten van het onderzoek openbaar worden, blijft het ornament voorlopig in bezit van de gemeente Vinkeveen. Woordvoerder Arnold Slagman gaf een reactie op de zaak. “We wachten de resultaten van het onderzoek af. Zolang meneer Baskin niet de unieke kenmerken van dit voorwerp kan benoemen en sluitend bewijs kan leveren van zijn eigenaarschap blijft het in ons bezit. Het kan niet zo zijn dat wij als gemeente aan iedereen zomaar theelepels gaan verstrekken. Dan is het einde zoek. Alsof wij zelf geen theelepels kunnen gebruiken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Haes: Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat je hier een rookgordijn probeert op te trekken. Slim en goed doordacht, maar toch een rookgordijn.
Immers: hoe zou Erich von Däniken een souvenir voor een buitenaardse signeren? Denk er daarbij aan dat het Duitse von, dat lagere adel daar voert, in het buitenaardse geen enkele betekenis heeft.

Reageer
gravatar

@Bus Showfeur
Je hebt ongetwijfeld gelijk met deze nietsontziende analyse, immers, als iets niet een twee drie te verklaren is, moet je wel denken aan buitenaardse invloeden. Erich von Däniken heeft tenslotte al decennia geleden op overtuigende wijze aangetoond dat al het ‘onverklaarbare’ logisch en ontegenzeggelijk te verklaren valt uit het buitenaardse.

Maar mijns inziens is de buitenaardse bemoeienis subtieler dan jij veronderstelt. ‘B.C.’ lukraak veranderen door de letters simpelweg twee plaatsen op te schuiven, is wel erg kinderachtig en dus snel te doorzien. In ‘D.E.’ daarentegen zit ‘E.T.’ als het ware verborgen. Zoals je weet keren buitenlanders alles altijd om – onze onvolprezen Geert klaagt daar immers ook altijd over – en dat geldt mutatis mutandis uiteraard ook voor buitenaardsen, want die zijn in de eerste plaats ook buitenlands! Verder lijden veel buitenlanders aan een spraakgebrek, ze kunnen onze klanken niet goed uitspreken. Gevolg is dat de stemloze consonanten, vaak stemhebbend worden uitgesproken. Let maar eens goed op in je bus. Ergo ‘E.T.’ wordt ‘D.E.’.

Reageer
gravatar

Zelf sluit ik een Buitenaards Complot niet uit. De letters ‘D.E.’ wijzen reeds in die richting. Immers: als het een Buitenaards Complot betreft, zou het wel heul naief zijn om er ‘B.C.’op te zetten. Dan had iedereen het meteen in de gaten. ‘D.E.’ is aldus bedoeld om de eventuele vinder op het verkeerde been te zetten en tevens tweedracht te zaaien.

Reageer
gravatar

Thee? In Vinkeveen? In het pleistoceen? Ik ben overtuigd: het moet van T-spoon zijn

Reageer
gravatar

Ja, die goeie ouwe T-Spoon toch. Zo zie je maar weer: succes is betrekkelijk wanneer tegenslag zich aanmeldt. Dat zagen we nadat Scooter zijn scooter total loss had gereden. Nooit meer iets van de beste man gehoord.

Reageer
gravatar

Haha, dit lijkt me de voorbode van een glorieuze comeback!

Reageer