Zusje Sonja Bakker komt met kookboek

'De Dikke van Anna' is eerste anorexiakookboek

Na het immense verkoopsucces van dieetgoeroe Sonja Bakker komt nu ook haar jongere zus Anna met een boek voor mensen met gewichtsproblemen. In de Rode Hoed te Amsterdam nam Leontien van Moorsel tijdens een feestelijke bijeenkomst het eerste exemplaar in ontvangst.

“Mijn boek begint waar dat van mijn zus ophoudt,” zo vertelt Anna aan De Speld. “Tips en trucs voor meiden die nét ff die paar kilo’s extra kwijt willen en in dat doel te weinig steun ondervinden van hun omgeving. Maar wel op een verantwoorde manier!”

De recepten in het boek variëren van ‘Italiaanse Knolselderij met mineraalwaterdressing’ en ‘Grootmoeders rijstwafels met tafelzout’ tot ‘Peyote-cactus met ontbijtkoek’. “Van die laatste ga je niet alleen overvloedig poepen, het roept ook nog eens lekkere braakneigingen op”, gniffelt de trotse schrijfster, “dan hoeft het vingertje eens niet in de keel.”

Roxanne van Houten (17), huidige gewicht 43, streefgewicht 36, is een van de eerste kopers van het boek en nu al laaiend enthousiast: “Ik was meteen pro-Anna! Iedere keer dat ik mezelf in de spiegel zag voelde ik me moddervet en lelijk. Dit boek geeft me de kracht om net even dat beetje extra te geven, en het gevoel dat ik er niet alleen voorsta.”

En het is niet alleen afzien, zo wordt verzekerd. Eens in de week is er een SAA-dag. “Schijt Aan Anna-dag noemen we die,” aldus uitgever en zwager Koen Lenting,“daar kijken de meiden vaak de hele week naar uit. Hoef je lekker een dagje helemaal niets te eten!”

Niet iedereen is even blij met de nieuwe kookbijbel. Roxanne’s moeder Lydia heeft ook zo haar twijfels: “Natuurlijk snap ik dat mijn dochter wil voldoen aan het hedendaagse schoonheidsideaal, dat is niet meer dan logisch. Maar sinds ze aan het annabakkeren is geslagen wordt ze dunner en dunner, en is ze gestopt met menstrueren. Goedkoop ja, maar gezond?”

”Tsja, het zijn echte doorzetters deze meiden. Daar kan ik persoonlijk niets meer dan respect voor hebben,” zo werpt Anna tegen, om daar met een knipoog aan toe te voegen: ”Als je het als ouders echt te ver vindt gaan, kun je ze altijd nog zonder eten naar bed sturen. Dan leren ze het vanzelf wel af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

kees22 je wilt TE graag die verbinding met ‘vieze’ dingen maken en je gedraagt je dus als een Very Irritating PUBER een vip. Je solliciteert naar een publieke castratie maar dat is verder een andere website, nl de reden waarom die moeder niet van haar lichaam en dus niet van zichzelf houd.

Reageer
gravatar

Kleine meisjes met kleine jongens lekker buiten met hun plassertjes spelen? Wat krijgen we nu weer voor vieze praatjes?

Verder snap ik niet zo goed wat er tegen een kookboek voor anorexia-cliënten (het woord patiënt is zo stigmatiserend!) in te brengen is. Het is echt een win-win-situatie: de cliënten eten minder, poepen natuurlijk ook minder en belasten zo het milieu veel minder dan bijvoorbeeld boulimia-cliënten. Ook hoeft er minder voedsel verbouwd te worden, er kan met kleinere kleding volstaan worden, de vrouwen worden niet of minder ongesteld etc. etc..
Terwijl de wereldbevolking zich in aantal nog steeds uitbreidt kan toch de totale belasting verminderd worden, als we allemaal wat beter op ons gewicht zouden letten.
Een standbeeld voor Anna, zou ik haast willen bepleiten.

Reageer
gravatar

Hier uit blijkt weer dat vrouwen SEXISTISCH TEGEN ZICH ZELF ZIJN !!!!
het is zeker je beste vriendin die jouw graag doodt ziet en daarom verteld dat je lichter dan je eigen botten moet zijn

wat een kloot ben ik toch, deze frusten hebben een maaltijd MET LIEFDE nodig…
maar ja als je moeder haar hele leven al een hekel aan zichzelf heeft omdat ze een LICHAAM heeft dan weet je wel hoe oud Anna Bakker uit eindelijk gaat worden…

Als meisjes van VIJF al op gemaakt moeten rond lopen als of ze de grootste hoer op de catwalk zijn
DAN IS HET GEEN WONDER DAT ZE OP HUN 15DE NIET WETEN WIE ZE ZIJN

MOEDERS VAN DE HELE WERELD

ZORG DAT JE DOCHTER HAAR EIGEN GEZICHT LAAT ZIEN

ANDERS WEET ZE NIET WIE ZE ZELF IS EN ZAL ZE NOOIT !!! VAN ZICH ZELF HOUDEN

ALLE MAKE-UP DE BRANDSTAPEL OP

ALLE ADVERTENTIES OVER UITERLIJK DE BRANDSTAPEL OP

ALLE UITGEVERS EN SCHRIJVERS VAN PRO-ANNOREXIA DE BRANDSTAPEL OP !!!

opdat kleine meisjes met kleine jongens gewoon KIND KUNNEN ZIJN EN LEKKER BUITEN IN DE PLASSEN KUNNEN SPELEN !!!

Reageer
gravatar

nou nou nou, denk dat dit boek voornamelijk bevordelijk is voor (beginnend) anorexiapatienten. Zeker goed voor de pro ana’s.
Geen goed idee als je de samenleving wilt helpen! Eerlijk gezegd snap ik er geen bal van dit hele gedoe. Waarom schrijft ze geen boek om de pro ana’s de goede/normale kant op te helpen?

Reageer
gravatar

Ik hoop dat dit boek ook aandacht besteed aan lichaamsbeweging. Afvallen gaat een stuk sneller als je regelmatig sport. Zelf hou ik erg van trampolinespringen met een regenjas aan.

Reageer
gravatar

Heerlijk, die prettige, positieve reacties. Een enkel woord van waarschuwing aan o.a. de gezusters Bakker lijkt mij echter wel op zijn plaats: na zeven magere jaren, zullen zeven vette jaren volgen. Weest op uw hoede! Let op uw zaak!

Reageer
gravatar

geweldig geweldig geweldig zo’n boek , ik roep al jaren dat de annorexia mensen gewoon controlle willen hebben over hun eigen lijf, niks geen ziekte hoor , geef ze inderdaad maar lekker veel te doen met eten, leren koken , ook dat heb ik zelf gedaan

Reageer
gravatar

Kijk! Daar zat de wereld nu eens echt op te wachten! Dat zonder eten naar bed sturen nog immer een probaat middel is, behoeft geen betoog: als je zulk een zwaard -of liever: licht- van Damocles boven je moede hoofd hebt hangen, nou, dan wéét je het wel! Dan zal je de lust wel vergaan! Wat ik mij brom!

Reageer